Holland Harmony nieuws

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
05 nov 17 Holland Harmony nieuwtjes exclusief op facebook

Geen actueel nieuws meer op deze nieuwtjespagina
Omdat het meest actuele barbershopnieuws van Holland Harmony tegenwoordig op facebook te vinden is zal vanaf nu deze nieuwtjespagina op de Holland Harmony website niet meer gevuld worden.

Ga voor het officiële Holland Harmony nieuws naar de facebook pagina:
        https://www.facebook.com/HollandHarmony

Wie zelf direct barbershopnieuwtjes kwijt wil kan die zelf posten op het Holland Harmony Forum van Facebook:
       https://www.facebook.com/groups/HollandHarmony/

 

 

23 okt 17 New Achord uit Harderwijk zoekt dirigent

Na 3 leerzame jaren gaat onze dirigent zich op een nieuwe studie richten, daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe dirigent.
Wij zijn een enthousiaste groep vrouwen en hebben momenteel 25 leden.
Het koor bestaat inmiddels 25 jaar. Wij oefenen op dinsdagavond van 20.00 uur - 22.15 uur in Harderwijk.

Wat zoeken wij:
- ervaring met a capella dirigeren en affiniteit met barbershop
- goede communicatieve en didactische vaardigheden
- een dirigent in opleiding, een ervaren dirigent, een muzikale amateur met
dirigeer capaciteiten of een assistent dirigent die een eigen koor wil leiden.

Bij interesse graag contact opnemen met Ineke Rebel
Email: inekerebel@kpnmail.nl
 
18 okt 17 Nederlands succes op Ierse conventieUnlimited is inmiddels een “oude bekende” in Ierland. Al vele malen passeerden wij het IABS toneel. Altijd met veel plezier, mooie reacties en herinneringen en met wisselend succes.
Begin oktober deden we als kwartet voor de 2e keer Cork aan. Een ware trip “down memory lane” voor degene van ons die hier in 2007 al eerder waren en een prachtige kennismaking voor de overige 2 heren.
We werden als ware VIPS ontvangen, er stonden zelfs “goodie bags” voor ons klaar die normaliter voorbehouden zijn aan de genodigde gasten, en we voelden ons al snel thuis.
Zoals u wellicht al weet zijn we sinds kort van start gegaan met een nieuwe tenor en dit zou daarom Barts laatste conventie met ons worden. We hebben ons derhalve nauwelijks voor kunnen bereiden en de verwachtingen waren dan ook niet al te hoog gespannen. En dat werkt blijkbaar heel positief!

De geschiedenis herhaalde zich en, net als in 2007, wonnen we het brons!
Alsof dat niet genoeg was, bleek het ook nog onze hoogste score ooit te zijn, namelijk 68,3%.
Een waardiger afscheid van Bart hadden we ons niet kunnen wensen, maar we gaan er uiteraard alles aan doen om dit succes met Mike in de toekomst te evenaren (of zelfs verbeteren).
We heten tenslotte niet voor niets Unlimited!
 
16 okt 17 Nieuws vanuit het Barbershop Ontmoetingsfestival (BOF)

[boflogo]Op de website van de BOF staan een aantal berichten waarvoor we uw aandacht willen vragen:
  • Het trieste overlijden van Ingrid van de Mortel - van Roosmalen. Ingrid was Beschermvrouwe van de BOF en mede door haar enorme inzet voor het festival heeft menig barbershopper kunnen genieten van het tweejaarlijkse festival.
  • Het dankwoord van de voorzitter Jacques de Rijck die met tevredenheid terugkijkt op een succesvol barbershopweekend.
  • En om nog eens na te genieten: links naar de vele foto's die Eric Ideler gemaakt heeft.

=> Kijk op de BOF website
 

11 okt 17 Jubileumconcert Mainport Barbershop Singers

logoHet Rotterdamse koor Mainport Barbershop Singers (MBS) bestaat dit jaar 25 jaar! Dit wordt op zaterdag 11 november in stijl gevierd met een concert in het Hofplein Theater waarbij zij zich voor het eerst gaan wagen aan opera.

Naast de MBS treden op Francis van Broekhuizen (sopraan), op de vleugel begeleid door Jean Baptist Milon. Francis zingt naast een aantal liederen uit haar repertoire ook enkele songs met het koor. Welke, dat verklappen we nog niet, maar het wordt wel een klein klassiek spektakel! En natuurlijk kun je optredens verwachten van The Skyline Sisters en het kwartet Natural Blend. Ergens tijdens het concert zal ook een optreden worden verzorgd door de winnaar van het ’s middags gehouden Open Podium, eveneens door de MBS georganiseerd. Het belooft een grandioze avond te worden!!

Een kaartje kost € 15,--, dit is inclusief het pauzedrankje. En natuurlijk is er een afterglow!
Meer informatie en voor het bestellen van kaarten:
https://hofpleintheater.nl/agenda/barbershop-meets-opera/
 
11 okt 17 Learn 2 Sing met de Sea Sound Singers

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om vierstemmig a capella te zingen? Op maandag 23 oktober 2017 starten de Sea Sound Singers (http://www.seasoundsingers.nl/) een learn 2 sing die vier weken duurt. De avonden duren van 19:30 tot 21:00 uur en zijn geheel gratis bij te wonen.
Je kunt je aanmelden door het sturen van een mail naar: seasoundsingers@live.nl of door een whatsapp naar 06 25 27 96 71

Op de eerste avond krijg je uitleg, word je begeleid bij het nemen van een kijkje bij alle vier de partijen en leer je vast iets over zangtechniek. Dit alles gaat spelenderwijs met oefeningen die we tijdens het inzingen doen.

Na deze avond mag je aangeven of je de andere drie avonden ook wil bijwonen. Is dit het geval, dan sturen wij je de oefenbestanden per mail toe zodat je thuis kunt luisteren en al een beetje voorbereid naar de repetitie kunt komen.
Je leert op deze avonden nog wat meer over de techniek van het zingen, we oefenen samen de noten die je moet zingen en uiteraard word je tussen partijgenoten geplaatst zodat je er niet alleen voor staat.
Daarnaast zullen we ook oefeningen doen om het zingen en luisteren te verbeteren (want wist je dat samen zingen voor het grootste deel juist over naar elkaar luisteren gaat?)

Je zult zien dat je na vier weken het hele muziekstuk mee kunt zingen in jouw eigen partij.
We zouden het leuk vinden je te verwelkomen, dus zet je twijfel opzij en kom gezellig langs!
 
28 sep 17 Holland Harmony Besturendag
[logo]
De jaarlijkse dag voor Holland Harmony koorbesturen zal dit jaar op zaterdag 25 november gehouden worden in de Luisterpost te Gorinchem.

De uitnodiging en de agenda zijn naar de koorbesturen verzonden.
 
28 sep 17 EDUCATIEWEEKEND: foto's beschikbaar

Het was een geweldig weekend, met veel educatie, nieuwe inzichten, talloze leerpunten en natuurlijk ook volop gezelligheid.
Om dit weekend nooit meer te vergeten zijn er nu ruim 860 foto's.
Beleef het educatieweekend nog een keer vanachter je beeldscherm en mocht je al die workshops gemist hebben: volgend jaar is er weer een nieuwe kans!

De foto's staan op Eric's Flickr site:
         https://flic.kr/s/aHsm3yt2tS
 

31 jul 17 Frisse start Valley Voices, doe ook mee!


Maandag 18 september zijn alle zingende vrouwen welkom tijdens onze open repetitie. Dan kun je kennismaken met Valley Voices Vocal Group. Een groep van 35 a capella zingende dames, van zowel barbershop als modern repertoire. Het is dit jaar voor alle koorleden een spannende start van het nieuwe seizoen, want we hebben een nieuwe dirigente, Gyöngyi Kovács.

Na 5 mooie en inspirerende jaren met onze dirigent Alfred hebben we weer veel geleerd en hebben we nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Alfred heeft besloten weer een nieuwe start te willen maken, en dat doen wij nu dus ook. Een nieuwe dirigent zorgt altijd weer voor nieuw elan, nieuwe uitdagingen en vooral de prikkel om weer te willen leren. Wil je bij deze (door)start aanhaken, dan is dit je kans!

We repeteren elke maandag van 19.15 – 22.15 uur in de Kei in Ede. Voor de speciale open repetitie van 18 september kun je je aanmelden via info@valleyvoices.nl. Het verplicht je tot niets, maar je bent wel gewaarschuwd: eenmaal meezingen met Valley Voices en je bent enthousiast!

Het wordt trouwens helemaal een bijzonder jaar, want ondanks – of misschien juist wel door - alle vernieuwingen, bestaat Valley Voices komend jaar al 35 jaar. Dat wordt vast een fantastisch feestje.
 
27 jul 17 Polecat song voor EBC Bournemouth
[EBC2017]
Het is nog precies 3 maanden tot de European Barbershop Convention in Bournemouth! Omdat er een aantal koren en kwartetten namens Holland Harmony mee gaan doen, heeft Holland Harmony de polecat song ‘If I can dream’ aangeschaft, zodat onze afgevaardigden ook mee kunnen doen aan de samenzang.
Wij willen Hanneke Gillissen en Marrie Verboom van The Skyline Sisters bedanken voor al hun werk om de song voor zowel mannen als vrouwen in Noteworthy the zetten!
De bladmuziek en de noteworthy bestanden kun je terugvinden op de ledenpagina van Holland Harmony website bij 'Songs'.
 
12 jul 17 BHS Conventie 2017 in Las Vegas - uitslag

[bhs]De jaarlijkse Barbershop Harmony Society (BHS) Internationale conventie werd dit jaar in Las Vegas gehouden.
In deze mannencompetitie zingen de beste koren en kwartetten uit de hele wereld.
Barbershop zingen op het allerhoogste niveau met de climax op vrijdagnacht en zaterdagnacht met de bekendmaking van de uitslagen van de competities.

De nieuwe International Quartet Champion 2017 is Main Street. Zie deze YouTube.

Hier zijn de kwartet medaille winnaars:
1. Goud: Main Street - 8354 punten, 92.8%
2. Zilver: Signature - 8329 punten, 92.5% (bekijk hun video)
3. Brons: After Hours - 8199 punten, 91.1%
4. Brons: Throwback - 8149 punten, 90.5%
5. Brons: Quorum - 8057 punten, 89.5%

Ook bij de koorcompetitie was het dringen aan de top. Winnaar bij de koorcompetitie werd Masters of Harmony (112 mannen op het podium) die een hoge score van 96.4% wisten neer te zetten. Zie deze YouTube.

Hier zijn de medaille winnaars bij de koorcompetitie.
1. Goud: Masters of Harmony - 2893 punten, 96.4%
2. Zilver: The Vocal Majority - 2885 punten, 96.2%
3. Brons: Central Standard - 2828 punten, 94.3%
4. Brons: Toronto Northern Lights - 2820 punten, 94.0%
5. Brons: Parkside Harmony - 2761 punten, 92.0%

Onze hartelijke felicitaties aan alle medaille winnaars !!

De volledige resultaten kun je downloaden:
koren kwartetten QF, kwartetten SF, kwartetten finale

BHS heeft aangekondigd om voor midden augustus alle optredens op Youtube te plaatsen. Dat wordt genieten!
Hou het Youtube kanaal van BHS in de gaten:
=> BHS Youtube Channel
 
04 jul 17 Een nieuwe dirigent voor The New Harvest Singers!

[sjoerd]17 jaar onder de bezielende leiding van Wil Saenen brachten ons naar de Nederlandse Barbershoptop. Maar liefst 6 keer kampioen, veel internationale avonturen, zelfs een reis naar Florida en de Bahamas. En natuurlijk de gezellige en inspirerende repetities en werkdagen in Geldermalsen. We kijken hier met veel warme herinneringen op terug.

Na onze zomerstop gaan wij verder met een nieuwe dirigent. Wij zijn heel blij te kunnen gaan werken met Sjoerd Jansen. Sjoerd dirigeert al verschillende koren en wil zich als allround musicus zo breed mogelijk ontwikkelen. De Barbershopstijl is voor hem een nieuwe uitdaging die hij met veel enthousiasme aanneemt. Wij op onze beurt verwachten veel van Sjoerd te kunnen leren.

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar deze veelbelovende nieuwe ster in Barbershopland zie www.sjoerdjansen.nl
 
02 jul 17 EDUCATIEWEEKEND> INSCHRIJFTIJD VERLENGD!

Hallo alle enthousiaste barbershop zangers en zangeressen!

Het zal jullie ongetwijfeld bekend zijn dat er een geweldig educatie weekend aankomt in de Holiday Inn in Leiden van 22 tot 24 september. 7 fantastische coaches van wie een hoop te leren valt komen uit de VS., Engeland en Zweden. We werken samen met BinG! in Duitsland, 5 van de 7 coaches gaan ook naar de BinG Harmony College, het weekend na ons HH weekend.

Zoals eerder gezegd is het belangrijk om ook na de conventie je te blijven ontwikkelen om door te kunnen groeien. Het zou daarom superfijn zijn als er mensen zouden komen uit alle koren en kwartetten. We hebben weliswaar een dirigenten/en kwartettenstroom, maar er is absoluut ook plaats voor enthousiaste zangers en zangeressen die graag meer willen leren. We hebben een heleboel workshops die prima geschikt zijn voor individuele singers (neutraal woord). De allermeeste koren binnen HH zingen in de 70-80% koren. Dat was een fantastisch resultaat op de laatste conventie. Al die barbershop singers zijn van harte welkom op ons Educatieweekend, maar ook anderen die leergierig en enthousiast zijn. We zijn zo gegroeid mede dankzij educatie zoals HH die aanbiedt en dankzij de vele coaches die de koren zelf hebben uitgenodigd. Dus kom en laat je coachen, stel je vragen!!

We maken het nog aantrekkelijker om mee te doen! We zijn op zoek naar een koor dat op de zondag als demonstratiekoor gecoached wil worden in de masterclass. Ruim twee uur zal het koor door minstens 3 coaches gecoached worden op alle 3 de categorieën. Het koor dat met de meeste koorleden naar het weekend komt, komt daar als eerste voor in aanmerking. Tijdens de Masterclass wordt met de overige deelnemers gepraat over het hoe en waarom van de aanwijzingen en kunnen er ook vragen gesteld worden. Een unieke kans, waarvan de Skyline Sisters dankbaar gebruik gemaakt hebben twee jaar geleden. Ook voor kwartetten is er een masterclass, waarin er zoveel geleerd kan worden en waarbij meerdere kwartetten gecoached zullen worden.

Er zijn veel vragen geweest na de conventie over de performance categorie. We hebben de twee absolute grootheden op dat gebied in huis, inspirerend, creatief en zij kunnen veel betekenen voor onze koren en kwartetten. Een opmerking van het judging panel na de conventie was dat het met het zingen erg goed gaat binnen HH, maar dat performance en music nog wel wat aandacht nodig hebben. Performance is belangrijk voor iedereen die zingt. Meld je aan en maak het mee!!

Kortom: wil je graag beter performen en beter zingen, wil je misschien gaan dirigeren, wil je weten hoe dat moet en met welke mythes binnen barbershop we af moeten gaan rekenen én wil je een weekend waarin we elkaar weer eens ontmoeten en de passie van onze hobby kunnen delen en samen zingen? Schrijf je dan vandaag nog in!!

Alle informatie over het EDU weekend kan je hier vinden:
  => educatie weekend pagina 

De EC is zó enthousiast over de coaches dat we graag zoveel mogelijk mensen bij elkaar willen brengen dit weekend. We hopen van harte jullie daar te zien. Wees van harte welkom!!

De Educatiecommissie
 

02 jul 17 BHS Conventie 2017 in Las Vegas - webcast tijden

[bhs]Komende week staat Las Vegas op zijn kop wanneer daar de jaarlijkse mannenconventie van Barbershop Harmony Society (BHS) gehouden wordt. Het is zeer de moeite waard om de webcast te volgen en mee te genieten van een hoge kwaliteit barbershop. Bij de kwartetten is Europa vertegenwoordigd met maar liefst 5 kwartetten (Dream Machine en Stockholm Syndrome uit Zweden/SNOBS;  Reckless en Finest Hour uit de UK/BABS; Hanfris Quartet uit Spanje/SABS).
Bij de koren doet Cottontown Chorus uit de UK/BABS mee.
De webcast is helaas niet gratis. Om alle competities te kunnen zien moet je 169 dollar betalen. Je kunt daarmee nog wel een week lang alles terugkijken.

Dit zijn de tijden van de webcast (Nederlandse tijden):
- wo 5 juli 02:00 - wo 5 juli 06:30 => Youth Barbershop Quartet Contest
- wo 5 juli 19:00 - do 6 juli 06:30 => Quartet Quarter Finals
- do 6 juli 20:00 - vr 7 juli 00:30 => Quartet Semi-Finals
- vr 7 juli 19:00 - za 8 juli 06:00 => Chorus Finals
- zo 9 juli 02:00 - zo 9 juli 03:30 => Saturday Night Spectacular
- zo 9 juli 04:00 - zo 9 juli 07:00 => Quartet Finals

=> BHS Convention website
=> programma boekje
=> Webcast info
 
02 jul 17 Een nieuwe dirigent voor The Rhine Singers

[Floor]Na 2 jaar zonder vaste dirigent, maar natuurlijk wel met onze interim Sonny Vande Putte, hebben wij een nieuwe dirigent gevonden. Na diverse proefdirecties hebben wij unaniem gekozen voor Floor!

Floor Snijders komt uit IJsselstein en is net afgestudeerd als docent muziek aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, waarin arrangeren, dirigeren en solfège belangrijke onderdelen zijn.

Floor dirigeert nog 2 andere koren en werkt ook als muziekdocent met o.a Alzheimerpatiënten.

Wij kijken met vertrouwen naar de toekomst samen met Floor en werken toe naar ons 35-jarig jubileum in 2018.
 
26 jun 17 Ladies & Gentlemen kijkt uit naar Spanje

[foto L&G]
(klik op foto voor vergroting)

Het projectkoor Ladies & Gentlemen is samen met Linda en Rob na de Holland Harmony conventie weer enthousiast aan de slag gegaan.
Na Veldhoven is ons volgende reisdoel de SABS conventie in Benalmádena.

Ter versterking van onze bass sectie zoeken we nog een aantal mannen bassen. Ook dames die in staat zijn om een baspartij in hoge mannenzetting (laagste noot is een lage As) te zingen, zijn welkom.

Aanmelding via mixedchorus@hollandharmony.nl.
 
26 jun 17 Nieuws van de Educatie Commissie
[Stuart]
Per 1 Juni is Stuart Sides lid van de Educatie Commissie. We zijn heel blij dat hij met zijn 40 jaar ervaring in barbershop, naast andere muzikale kennis, het team komt versterken.

Stuart zingt bass in het kwartet "Maelstrom" en is dirigent van het "No Borders Show Chorus". Daarnaast geeft hij coaching aan verschillende koren, kwartetten, pop koren, coaches en dirigenten en is hij faculteitslid van HH en BinG Harmony Colleges.
 
21 jun 17 Nieuwe dirigent voor Valley Voices!

Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure en een aantal proefdirecties, hebben we goed nieuws! Vanaf de start van het nieuwe seizoen in augustus staat Gyöngyi Kovács voor het koor als onze nieuwe muzikaal leider. We zijn heel blij met deze deskundige, ervaren en enthousiaste dirigente!

Maar eerst nemen we op zondag 2 juli afscheid van Alfred de Jonge, die we na 5 fijne jaren gaan missen. Nog een keer maken we samen mooie muziek, voor een besloten gezelschap van vrienden en familie van Alfred.

Valley Voices
 
19 jun 17 Educatieweekend 2017

Na een succesvol conventieweekend waar we met veel plezier op terug kijken is nu HET moment om aan de slag te gaan met de tips die we hebben gekregen van de juryleden.

Daarom heeft de Educatie Commissie (EC) enkele juryleden gevraagd om terug te komen voor het Educatieweekend in Leiden, van 22 tot 24 september 2017.
Joe Cerutti en David McEachern weten precies wat nodig is om nog meer vooruitgang te boeken. Een les van hen is een uitgelezen kans als je het ons vraagt!

Naast Joe en David hebben we natuurlijk nog een aantal andere coaches weten te strikken: zijn aandeel in het Directors College was een enorm succes, en daarom zal Steve Scott ook onderdeel zijn van het Educatieweekend.
Maar Steve komt niet alleen, ook zijn broer Adam Scott is van de partij.
Liz Garnett
was tijdens Harmony College 2016 één van de best beoordeelde coaches, en daarom hebben we ook haar weer gevraagd om terug te komen, maar dit keer met andere workshops.
Marty Lovick
is de man achter de nieuwe performance category. Zijn bijnaam schijnt “chorus whisperer” te zijn. Wij kunnen eigenlijk niet wachten om dit in de praktijk mee te maken.
Dan is er nog een Zweedse topper, Mikael Wikström. Hij zou al eerder naar Nederland komen, maar helaas ging dat toen op het laatste moment niet door. Nu dus de herkansing om hem eindelijk hier aan het werk te zien.
En tot slot, voor iedereen die altijd al eens wilde dirigeren zal onze eigen Floor van Erp deze droom nu uit laten komen.

Kijk voor een overzicht van alle workshops en beschrijving van de coaches:
  => overzicht workshops & coaches
Enthousiast geworden om deel te nemen? Schrijf je dan snel in!
  => aanmelden

Sectional leaders, dirigenten, music teams, performance teams of andere koorleden, iedereen is welkom! Er is ook nog ruimte voor een aantal kwartetten, maar zorg wel dat je met je complete kwartet het hele weekend aanwezig bent voor een optimaal resultaat.

Graag tot ziens in september in Leiden!

Namens de Educatie Commissie
Nelleke, Eric, Floor, Stuart en Madelon
 
19 jun 17 Dirigent biedt zich aan: Martin Rudolph

[martin rudolph]Mijn hele leven lang werk ik met zangers, vocalgroups en koren.
Maar sinds mei 2016 heb ik barbershop als style ontdekt – als dirigent van vocalgroup i-sing. Sindsdien ben ik in groeiende mate verliefd op barbershop!
Ik heb vele coachings met Royce Ferguson, Jim Henry en het Directors College met Steve Scott en Rob Mance gevolgd en ben nu op zoek naar een Barbershop koor met ambitie die mijn enthousiasme aankan!

Meer informatie over mij vind je op mijn website. www.martinrudolph.nl
Als je contact op wil nemen kan dat per telefoon 06-482 55 66 2 of per mail: dirigent@martinrudolph.nl
 
13 jun 17 Vrouwe IJsselstein Swingt gaat op reis en jij kunt mee!Met onze derde plaats in de conventie van Holland Harmony hebben wij deelname verdiend aan de Europese Barbershop Conventie in Bournemouth (GB). Daar zijn we heel trots op en wij willen graag ervaren en ambitieuze zangeressen de kans geven dit met ons mee te maken!

Kom twee maanden met ons meezingen, studeer 2 barbershopnummers in en maak kennis met ons andere gevarieerde repertoire. Als fantastische afsluiter van dit project ga je mee op reis naar Bournemouth in oktober 2017 en treed je met ons op tijdens de conventie. Een unieke ervaring!

Kijk voor aanmelden en meer informatie op onze website (www.vrouweijsselsteinswingt.nl) of mail naar secretariaat@vrouweijsselsteinswingt.nl
Aanmelden kan tot 1 augustus 2017.
 
 
>>> OUDER NIEUWS >>>> zie het archief
 
 

 


Meer nieuws:

==>> Archief: nieuws uit 2017 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2016 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2015 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2014 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2013 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2012 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2011 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2010 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2009 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2008 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2007 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 2003-2006 : klik hier
==>> Archief: nieuws uit 1998-2002 : klik hier

 


last update: 20-01-2018