Holland Harmony nieuwsarchief -2015

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
24 dec 15
24 dec 15 Nieuwe Pole Cat Song

[logo]Een cadeautje van het bestuur. Nu de kerstdagen eraan komen en alle kerstsongs bijna weer in de kast kunnen worden opgeborgen, wordt het tijd voor iets anders.

Om met elkaar (mannen en vrouwen) tijdens bijeenkomsten een song te kunnen zingen hebben we een nieuwe pole cat song aangekocht. Voor iedereen bij Holland Harmony is deze nieuwe pole cat song beschikbaar en te downloaden op onze website in het gedeelte voor leden via de volgende link: http://hollandharmony.dse.nl/songs.htm
(voor het downloaden moet je inloggen)

De song: “With a song in my heart” wordt veel gezongen op diverse conventies, dus altijd makkelijk als je die kent. De bladmuziek staat nu online en de TimTracks staan er bij. Met grote dank aan Jacqueline van de muziekbieb die dit snel en betaalbaar heeft kunnen regelen!

Veel plezier bij het instuderen.

Namens het hele bestuur,
Fijne feestdagen

Mathilde Droppert
Secretaris HH-Dabs
 
23 dec 15 Mieneke Klinkert stopt als dirigent van Mainport Barbershopsingers

[mieneke]Met een levendig concert in Rotterdam ter afsluiting van het muzikale jaar heeft Mieneke Klinkert op 17 december jl. haar karwei als musical director van de Mainport Barbershopsingers officieel beëindigd. Persoonlijke omstandigheden hebben geleid tot deze voor de zangers en bestuur onverwachte beslissing. Een beslissing overigens waarvoor iedereen begrip heeft. De mannen vinden het wel ontzettend jammer dat zij er na ruim 2 jaar mee stopt. Mieneke doet nog wel mee aan het jaarlijkse kwartetten- en octettenfestival eind januari. Een jaarlijkse traditie die door Mieneke was gestart.

Mieneke heeft met haar tomeloze inzet en enthousiasme de Mainport Barbershop Singers veel gebracht. Blijvend bewijs van haar inzet en kunnen staat in de prijzenkast: de beker die behaald werd tijdens Holland Harmony Conventie in 2015. Mainport Barbershopsingers wist toen opnieuw beslag te leggen op de 3e plaats.

Het MBS-bestuur gaat in de komende periode op zoek naar een geschikte opvolger voor Mieneke.
 
23 dec 15 Geweldige show van Sound Waves

Afgelopen vrijdag heeft Sound Waves voor een uitverkochte zaal in Theater de Stoep te Spijkenisse een geweldige, hilarische show neergezet. Alle registers zijn open getrokken. Mede door het geweldige showteam: Judith, Daniëlla en Arian en de tomeloze inzet van alle meiden werd de show een groot succes. Maar ook mogen we hierbij de medewerkers van het theater: Dave, Michael & Jim zeker niet vergeten.

Cupido, de Paashaas, Bridget Jones, de Kleine Zeemeermin en nog vele andere onwaarschijnlijke figuren kwamen langs, op zoek naar de ware liefde. En natuurlijk onontkoombaar in December verscheen ook de Kerstman ten tonele, die nota bene bijna aan de ‘horny’ heks werd gekoppeld. Zij zijn uiteindelijk toch maar goede vrienden gebleven. Dit alles werd natuurlijk ondersteund door prachtige barbershop nummers, gezongen door koor, kwartet, octet of duo, maar er was ook een ‘sing-along’ en een zeer komische versie van “Something stupid”.

Alle inspanningen waren zeker niet vergeefs en werden beloond met een daverend applaus van het super enthousiaste publiek. Als toegift, en vooruitlopend op 2016, waarin Sound Waves 30 jaar jong zal zijn, werd het nieuwe logo gepresenteerd, om het vernieuwde jazzy, snazzy, sexy imago uit te dragen. Een geweldige avond die werd afgesloten met een super gezellige “afterglow” in de foyer.
 

10 dec 15 FUN FACTORY
[logo]
Op zondag 20 maart 2016 organiseren we een FUN FACTORY voor iedereen die is aangesloten bij Holland Harmony-Dabs.
In het theater de Nieuwe Doelen in Gorinchem zijn jullie van harte welkom om iets op het podium te brengen voor je collega barbershoppers. Wil je iets heel anders doen dan Barbershop? Dat mag: andere samenstelling, kleine groep of grote groep, kwintet of wat dan ook. Maar je mag ook je mooiste songs uit je koorrepertoire laten horen. Of krijg de zaal plat van het lachen.
Er is voor ieder optreden 15 minuten podiumtijd.
Voor alle aangeslotenen kost toegang slechts € 10,00 en daar krijg je ook nog de lunch voor. Andere belangstellenden betalen € 15,00 voor toegang inclusief lunch.
Je moet echt wel van tevoren aanmelden vanwege de lunch. Doe dit voor 20 januari. Ook als je komt kijken en luisteren.
We vragen zoveel mogelijk via je koor of kwartet aan te melden en te betalen. Zo houden we de administratie simpel.
Uitgebreide informatie over deze bijzondere dag staat op onze website.
Ga vast nadenken wat je ons gaat laten horen en zien!
 
4 dec 15 [snobs]Directors College 2016
voor alle dirigenten, assistent dirigenten, section leaders, coaches, music & performance teams.

In januari 2015 heeft Holland Harmony een Directors College gehouden voor alle barbershoppers uit de European Harmony Alliance (Nederland, Duitsland, Scandinavië, Spanje, Ierland). In januari 2016 is het de beurt aan SNOBS om zo'n DC te organiseren.

De Zweedse barbershop organisatie SNOBS houdt het Directors College in Kopenhagen. Er wordt gestart met een diner op vrijdag 29 januari 2016 en het eindigt zondagmiddag 31 januari om 15:00 uur.

Het weekend is voor dirigenten, assistent-dirigenten, coaches, section leaders, music teams en iedereen die wel eens voor een koor of een deel van een koor staat.

Twee geweldige dirigenten/coaches geven het weekend vorm: Bill Stauffer, dirigent van het koor Voices of Gotham uit New York (6e plaats BHS competitie) en Royce Ferguson, voorheen dirigent van het Westminster Chorus.
Rasmus Krigström
, co-MD van Zero 8 en Pearls of the Sound, verzorgt ook workshops.

De details van het programma zijn nog in bewerking, maar het lijkt ons goed om iedereen nu al van dit weekend op de hoogte te brengen. De registratie is gestart.
Meer informatie over het Directors College komt binnenkort op www.snobs.org

De workshops worden gehouden in centraal Kopenhagen in het Rysensteen Center, Rysensteensgade 3, 1564 Copenhagen V (zie http://centre.fdf.dk/rysensteen/ )
Overnachting is in het Danhostel Copenhagen City, H.C. Andersens Boulevard 50, 1553 Copenhagen V  (zie: http://danhostelcopenhagencity.dk/  )

Het weekend kost € 130,- (inclusief workshops & accommodatie, exclusief maaltijden)
Het inschrijfformulier kan je hier downloaden. Inschrijven kan door het ingevulde formulier uiterlijk voor 1 januari 2016 te sturen naar henke.rosenberg@gmail.com .

Vriendelijk verzoek: stuur ook een kopie van je inschrijving naar ec@hollandharmony.nl
 

4 dec 15 Barbershop in kerstsfeer
[barbershop christmas]
Nog even en dan is het weer kerstmis. Gezellige dagen waar hopelijk iedereen de tijd kan nemen om heerlijk te genieten.
Daarom geven wij hier een aantal tips voor mooie ontroerende kerst- & winteroptredens van barbershopkoren- en kwartetten. Er zullen de komende weken vast nog meer aankondigingen volgen. Die worden allemaal vermeld in onze agenda (dus kijk daar regelmatig als u op zoek bent naar een kerstoptreden!).
 • za 12 dec - Swinging Woodnotes: werken mee aan een gratis toegankelijk kerstconcert in Olst [meer info]
 • za 12 dec - Sound Waves: zingen bij de Spido in Rotterdam. We zingen daar de gasten toe die een kerstmarktcruise gaan doen naar Dordrecht. We zingen daar van 10.00u tot 12.30 uur.
 • za 12 dec - The Skyline Sisters: "A Magical Christmas" om 20:00 uur in De Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28 in Rotterdam. Met gastoptredens van Mixed Voices, Mainport Barbershop Singers en Cantrip. Toegang € 7,50 (tot 18 jaar €5,00). Verkoop aan de zaal of via riaesbach@theskylinesisters.nl
 • za 12 dec - Amstel River Singers: zingen in Dickensstijl op “Kerst op Landgoed Keukenhof” in Lisse tussen 19:00 en 21:00 uur
 • za 12 dec - Valley Voices Vocal Group: Korenfestival EFZO ‘Koren op weg naar Kerst’ Tijd: 14.30 uur. Locatie: Oude Kerk, Grotestraat 58 Ede
 • zo 13 dec - Amstel River Singers: zingen in Dickensstijl op “Kerst op Landgoed Keukenhof” in Lisse tussen 14:00 en 16:00 uur
 • zo 13 dec - Sound Waves: zingen in Dickensstijl op de kerstmarkt in Maassluis van 14.00u tot 16.00u
 • do 17 dec - Valley Voices Vocal Group: Kerstshow ‘Scrooge and Marley’ ism Soli Brass Leeuwarden (Nederlands vicekampioen Brassband Kampioenschappen 2015). Tijd: ochtendvoorstelling 11.15 uur en avondvoorstelling 19.30 uur Locatie: ROC Friese Poort, Wilaarderburen 1, Leeuwarden Kaarten: 10 euro te bestellen via www.solibrass.nl/kaarten-reserveren 
 • vr 18 dec - Sound Waves: de KerstMIXshow in Theater De Stoep te Spijkernisse. Kaartjes (€13,50, kinderen tot 12 jaar € 7,50) verkrijgbaar aan de kassa of via de website van het theater: www.theaterdestoep.nl/programma . Bekijk de poster.
 • vr 18 dec - Bewitched: gastoptreden bij Hester Macrander en Elke Jansen. Aanvang 20.30 uur, theater Het Pand in Gorinchem
 • za 19 dec - S.P.A.M. in the Cloud: 19 December 2015 is de honderdste geboortedag van Edith Piaf. Met de muziektheatervoorstelling ‘VIVE PIAF !’ brengt Nadja Filtzer een ode aan deze lyrische granddame van het Franse Chanson. Na de eerste vier uitverkochte voorstellingen met laaiend enthousiast publiek spelen Nadja en haar musici met het a cappella koor 'SPAM in the cloud' een dubbel kerstconcert. Kaartjes via deze link
  Informatie: https://www.facebook.com/events/443550975829052/
 • za 19 dec - Bewitched: gastoptreden bij het Harmoniegezelschap KNA uit Arkel. Ontvangst 19.30 uur, aanvang 20.00 uur in MFC De Lingehof, Harpstraat 11 te Arkel.
 • za 19 dec - Whale City Sound: kerstconcert in De Duif. Middagoptreden om 14:30 uur en een avondoptreden om 20:00 uur. Uitgebreide info staat hier.
 • za 19 dec - Lake District Sound: kerstshow in De Ark te Maarssen in samenwerking met de koren Sparks of Joy, Wereldkidz en het kwartet KeyChord. Aanvang 19:30 uur, zaal open 19:00 uur. Einde officiële programma 22:30 uur. Kaarten €10,- p.p. U kunt vooraf kaarten kopen bij de leden van de koren. Reserveren is ook mogelijk via telefoonnummer 0346 - 55 63 83. Adres van Kerkcentrum De Ark: Duivenkamp 844 - 3607 WG Maarssen [poster]
 • zo 20 dec - Miracle Sound: zingt op de Kerstmarkt van Doetinchem tussen 12:00 en 17:00 uur.
 • zo 20 dec - T-SiNG!: Winterconcert "4 in One" in samenwerking met The Singing Pearls, Koninklijke Harmonie MVC en Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia. Concertzaal Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg. Aanvang 14:30 uur. Entrée € 12.50. Bestelinformatie op de poster [voorzijde, achterzijde]
 • wo 23 dec - Swinging Woodnotes: zingen van 19:30 - 20:00 uur in de Grote Kerk in Epe bij de Kerst Play In
 • zo 3 jan - Valley Voices Vocal Group: Winterpaleis Het Loo. Tijd: 13.00 - 15.00 uur Locatie: Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1, Apeldoorn Toegangsprijs Paleis Het Loo: zie website
 • za 16 jan 2016 - A Capella avond in Kasteel Geldrop: aanvang 20:30 uur. Optredende kwartetten: Dutch Blend, Mood, 3 1/2 Men, Gentlemen's Agreement, Men2B en Unlimited. Toegang €12,-. Voor nadere info en aanmelding zie de kasteelpagina
 • za 23 jan 2016 - Swinging Woodnotes: aanvang 20:15 uur, een avondvullend programma in cultureel centrum "de Heerd" te Heerde in samenwerking met Dansgroep Juliette en danser van Cultuurplein Noord Veluwe [meer info].
 • zo 31 jan 2016 - Radio Times: 15:00 uur in de Sint Pietersbasiliek te Boxtel. Toegang gratis => "Ra·di·o Times *2000 †2005; barbershop quartet, gespecialiseerd in het Nederlandstalige lied uit de veertiger en vijftiger jaren van de twintigste eeuw; won vele prijzen: eerste bij de Nederlandse barbershop convention 2001, 2002 en 2003; eerste bij de Irish barbershop convention 2003, zesde bij Europese barbership convention 2005; samenstelling Willard Bekkers, Mario Lamers, Peer Doevendans, Luc Schoute". Meer info op: http://dovas.nl/
3 dec 15 Belangrijke ontwikkeling - Performance Category

[picture]Een belangrijke ontwikkeling voor alle barbershoppers: de 'Presentation Category' wordt binnenkort de 'Performance Category'.
Daarmee verandert de wijze waarop de uitvoering van je optreden tijdens een conventie gejureerd wordt. Het accent komt veel meer te liggen op hoe het optreden door het publiek als 'entertaining' gezien wordt.

Dat is een zeer goede ontwikkeling waarbij onnodige en zinloze gebaren hopelijk gaan verdwijnen en wij betere en meer authentieke performers worden. Waarschijnlijk zullen we hier tijdens de HACO 2016 ook aandacht aan besteden. En tot dan houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wil je nu al meer weten over de komende wijzigingen? Lees dan:
    http://www.barbershop.org/performancecategorydiscussion/
 
21 nov 15 Holland Harmony Educatieweekend heel geslaagd!

[logo]WAT EEN GEWELDIG WEEKEND!!
Dat is de zeer korte samenvatting van wat we gehoord en gelezen hebben. Fantastische coaches, zeer gevarieerde en goede workshops en coachings, geweldige sfeer, zeer goede organisatie.
Nou, daar zijn we hartstikke blij mee als Educatie Commissie en daar doen we het ook voor. We hebben er zelf ook van genoten en hebben tijdens het weekend al gevoeld en gehoord dat jullie blij waren. Heel heel fijn!
Het lijkt er sterk op dat onze formule werkt: het halen van de beste coaches in de 3 categorieën, music, singing en presentation/performance. Coaches die hun sporen hebben verdiend en altijd een paar coaches die tevens judge zijn in één van de disciplines.

We hebben vandaag naar alle deelnemers een evaluatielink gestuurd want het is voor ons erg belangrijk te horen wat er helemaal top was en wat eventueel nog verbetering behoeft. Heb je als deelnemer die mail nog niet gehad: kijk dan in je spammap :-)  of neem contact op met de EC.

Van de meeste workshops hebben we inmiddels de hand-outs beschikbaar:
=> handouts

En de bijna 1000 foto's van Eric staan nu online om nog eens heerlijk na te genieten:
=>  https://flic.kr/s/aHskmWnkf5

P.S.
Hadden we je al gevraagd om je agenda te blokken voor 7-9 oktober 2016??? We zijn er in geslaagd om voor de HaCo te Leiden 2016 de kampioenskwartetten Cross Roads & The Buzz vast te leggen.

 
 
15 nov 15 Aquadraat stopt

[Aquadraat stopt]

Na 10 jaar samen te hebben gezongen en lief en leed en alles wat er tussenin zit gedeeld te hebben, gaan we in goed overleg maar wel met pijn in ons hart stoppen met Aquadraat.
We kunnen terugkijken op vele leuke, mooie, ontroerende en hilarische momenten samen. En we zijn trots op onze conventieprestaties, 3 x goud, 2 x zilver en 1 x brons, wie doet ons dit na?
Gelukkig verliezen we elkaar niet uit het oog want Joke, Marian en Jolanda blijven zingen bij Sea Sound Singers met Sacha als dirigent.

Lieve groeten en tot zings
Joke, Marian, Sacha en Jolanda
 
9 nov 15 Close(d)4EverClose4Ever: Opgericht op 31 oktober 1997. (Toen met Mieke Goossens als tenor en wijlen Marja Burrekers als bas).
Ontbonden op 5 november 2015.

Dat is een hele lange tijd van samen zingen, lief en leed delen, veel gelachen, samen janken, elkaar steunen en troosten. Kippenvel momenten, mooie gesprekken, coachings, optreden op de HaCo, regelmatig andere leuke optredens, keihard werken, super leuke uitjes, mooie kerstoptredens, regelmatig een groepshug. Kortom het waren héle mooie jaren.

Lieve dames van Miracle Sound hartelijk dank voor jullie support door de jaren heen. Dat was hartverwarmend!
Dank je wel Paulien, Wilma, Els en Ineke. Het is nu Closed4Ever.
Gelukkig zingen wij nog wel bij ons koor Miracle Sound!!!
 
2 nov 15 Whale City Sound eerste op BALK TOPfestival

[award]Het Barbershop showkoor Whale City Sound uit Zaandam is zaterdag 31 oktober eerste geworden in de categorie grote pop- en musicalkoren op het BALK Topfestival in De Doelen in Rotterdam. Het kwam uit in de 1e klasse. Door deze prestatie plaatste het zich automatisch voor de topklasse van het festival in 2017. Aan de wedstrijden namen 83 koren en groepen deel in drie klassen en negen categorieën. WCS nam het onder leiding van dirigent Martijn Hoeksema in zijn categorie op tegen zeven andere koren. De juryvoorzitter sprak bij zijn bekendmaking van het resultaat over de fantastische focus van het koor op de dirigent, een grote beleving van de songs en een mooie klankkleur.

De stichting BALK (Bond voor A-capella en Lichte muziek zingende Koren) had WCS, dat voor het eerst deelnam, op grond van zijn prestaties in barbershop competities waarin het negen achtereenvolgende keren landskampioen werd, ingedeeld in de 1e klasse pop- en musicalkoren. Andere deelnemers hadden zich gekwalificeerd via voorrondes. Bij BALK zijn 300 koren aangesloten met samen 10.000 zangers en zangeressen.

De songs die WCS in de middagcompetitie ten gehore bracht, waren achtereenvolgens Can You Feel The Love Tonight (Elton John), Ob La Di Ob La Da (John Lennon/Paul McCartney), Every Breath You Take (Sting), Hallelujah (Leonard Cohen) en A Wink And A Smile (Mark Shaiman/Ramsey Mclean). Door de eerste plaats kwam het, evenals andere winnaars, uit in de avondshow, waar Every Breath You Take werd gezongen.

De uitslag van de deelnemers in de categorie waarin WCS uitkwam (1e klasse popkoren): 1 Whale City Sound, 2 AkoorT, 3 Swing Coöperation, 4 Mainport Barbershop Singers, 5 Focus, 6 POPenzo, 7 Bloom, 8 Seaside Rendez Vous.

=> website BALK TOPfestival
=> facebook fotoalbum van Eric Ideler die enkele foto's gemaakt heeft
=> alle uitslagen
 
2 nov 15 Barbershop conventies in Europa: LABBS

Van 30 oktober tot 1 november hield Ladies Association of British Barbershop Singers (LABBS) in Bournemouth haar jaarlijkse conventie.

Hier zijn de resultaten:
[logo LABBS]
Koren  => link naar uitslag
 1. The White Rosettes
 2. Amersham A Cappella
 3. Gem Connection
83,4%
82,2%
77,3%

Vrouwen kwartetten
=> link naar uitslag halve finale
=> link naar uitslag finale
 1. Pzazz
 2. Tone-acity
 3. Road Trip
76,1%
73,6%
69,8%

Gemengde kwartetten => link naar uitslag
 1. Hannah and the Hurricanes
 2. MasterMix
 3. Mojo
76,8%
74,1%
73,5%

Holland Harmony feliciteert alle trotse winnaars met hun geleverde prestatie!
De volgende LABBS-conventie is op 28-30 oktober 2016 in Harrogate.
 

1 nov 15 Coaching door Double Date - the perfect mixture

Double Date, wereldkampioen mixed barbershop quartet singing, uit St. Louis, Missouri, zal in juni 2016 in Europe zijn.
Blair Brown en Michaela Slamka, top-tien Sweet Adelines zangeressen, samen met Ravi Raghuram en Nathan Johnston, beiden uit de Ambassadors of Harmony. Zij zijn alle vier studenten van Dr. Jim Henry, de MD van Ambassadors of Harmony, bass zanger van the Gas House Gang en Crossroads. Jim Henry zal in oktober 2016 op onze HaCo zijn.

Double Date zal deelnemen aan de 2e European Harmony Brigade in Berlin en is daarom rond die tijd beschikbaar om coachings te geven tussen maandag 6 juni en donderdag 9 juni 2016. Bij interesse kan contact opgenomen worden via  kontakt@barbershop.de
 
26 okt 15 Terugblik op een besturendag

foto besturendag

Zaterdag 24 oktober 2015 in De Luisterpost in Gorinchem vond de eerste gemengde besturendag plaats van Holland Harmony.
.....Waren er mensen met gemengde gevoelens?? Misschien vooraf, maar zeker niet achteraf!

Deze besturendag kenmerkte zich door een ontspannen losse sfeer en uitstekende opkomst. Natuurlijk, iedereen beseft: het is mooi weer en daar zit ik dan binnen opgesloten op mijn vrije zaterdag.... Maar eenmaal de gang gemaakt, wint de nieuwsgierigheid het van elke spijtoptie.
Want ja, het blijkt altijd uit het nieuwsrondje van de aanwezige koren: iedereen zit met dezelfde problemen, vragen en twijfels... Echter, sommigen hebben die hobbel overwonnen met zeer lucratieve oplossingen! Dat geeft de burger moed.

Bijvoorbeeld. Een (heren)koor dat teruggelopen was tot 13 met een enkele tenor, heeft het weer gered tot 24, nu met 3 tenors! Natuurlijk, het kost noeste PR-arbeid en overredingskracht, maar het blijkt te doen!

Songkeuzes, dirigentenwisselingen, stemverhoudingen - het heeft allemaal zijn beslag op het koor. En voor een bestuur valt het niet mee om het roer recht te houden. Daarom.... is er de besturendag. Financiën, coaches, optredens met de gevraagde prijzen, uitstapjes...kortom koormanagement. Door je licht op te steken bij andere koren, kom je erachter dat je niet alleen het wiel uit hoeft te vinden. (Alle gegevens van collega-barbershopbesturen vind je in het Vademecum via de Holland Harmony website - ledenpagina, wachtwoord vragen aan de webmaster).

Het bestuur is ervan doordrongen dat er altijd behoefte zal blijven aan tips en adviezen op dit vlak. Zo werd de wens geuit om een workshop voor penningmeesters te regelen.
Wensen op het gebied van coachen: maak contact met een bbshopkoor in je eigen regio om samen een coach te regelen en de kosten te delen.
Als je snel reacties wilt, is plaatsing op de Facebook forum pagina van Holland Harmony zeker een aanrader.

overzichtsfoto

In ieder geval, deze middag heeft weer een goede push-up betekend voor alle aanwezigen. Het bestuur had Cees Wiegel, van beroep Talent Generator, uitgenodigd om een workshop te geven. Met zijn stralende interactieve aanpak wist Cees talrijke ideetjes los te weken uit de aanwezige dames en heren, die in groepjes met elkaar tot pakkende slogans kwamen.
Sleutelwoorden: commitment, imago, betrokkenheid, inspiratie tot verjonging en ledenwerving.
Grootste tip van Cees Wiegel (die zelf zingt en bestuurt bij de Dolphin Barber Mates!) is hoe je communiceert om je doelen te bereiken... oftewel hoe verpak je de boodschap. Dan blijkt in de praktijk dat het belang van de inhoud van de boodschap 7% is, intonatie 38% en houding.... 55%!!! En dat is precies inherent aan het barbershopzingen. Dus wees enthousiast!
Dankjewel Cees.

=> bekijk de fotorapportage
 
10 okt 15 Sweet Adelines International Convention: resultaten

De Sweet Adelines International competities in Las Vegas zijn achter de rug. Een flink deel van de competitie speelde zich -voor ons- af in het holst van de nacht. Via de webcast was alles te volgen (op een korte storing na).
Hier zijn de resultaten:
[logo]
Koren
 1. Scottsdale Chorus 
 2. North Metro Chorus
 3. Toast of Tampa Chorus
 4. Scioto Valley Chorus
 5. Lions Gate Chorus
 
3044 punten= 95,1%
2963 punten= 92,6%
2939 punten= 91,8%
2913 punten= 91,0%
2864 punten= 89,5%
 
Kwartetten
 1. Speed of Sound
 2. Frenzy
 3. Lustre
 4. Windsor
 5. Finesse (UK)
2822 punten= 88,2%
2758 punten= 86,2%
2749 punten= 85,9%
2659 punten= 83,1%
2624 punten= 82,0%

De eerstvolgende SAI barbershopconventie is (wederom) in Las Vegas van 17 tot 22 oktober 2016.

=> alle gedetailleerde resultaten zijn hier terug te vinden
=> de optredens van alle finalisten zijn inmiddels terug te zien op YouTube
 

9 okt 15 Barbershop conventies in Europa: IABS conventie

[logo iabs]De Ierse barbershoppers hielden hun conventie van 2 tot 4 oktober in Castlebar.

Hieronder een kort overzicht van de medailles:
 
Chorus Contest         
 1. Athlone A Cappella 
 2. Beating Time
 3. No Half Measures
 
70,0%
69,5%
66,5%
 
Quartet Contest Female       
 1. Espresso
 2. High Tonics    
 3. Note-orious
 
64,8%
64,2%
64,0%
 
Quartet Contest Male
 1. 4 in a Bar
 2. Autotunes
 3. The Sandbars
74,4%
74,1%
58,1%

=> link naar alle IABS uitslagen
 

5 okt 15 Besturendag Holland Harmony
[logo]
Zojuist is de uitnodiging en de agenda voor de Holland Harmony besturendag naar alle koorbesturen gestuurd.

Datum/tijd: zaterdag 24 oktober 2015, 10:30 uur
Plaats: De Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, 4201 XH Gorinchem.

Wij nodigen alle koorbesturen uit om een afvaardiging te sturen naar de Besturendag.
Wij hopen van harte 2 vertegenwoordigers van alle besturen te kunnen begroeten.
De besturendag is erg belangrijk voor Holland Harmony- Dabs en haar koren. Deze dag is het moment om vragen te stellen, meningen te uiten, ervaringen van andere koren te vernemen en suggesties voor verbetering te doen.
Het bestuur zou het daarom erg fijn vinden als alle koren op deze dag aanwezig kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,
Mathilde Droppert
Secretaris
 
3 okt 15 Barbershop Ontmoetingsfestival 25/26 september: foto's!We kunnen terugkijken op een fantastisch barbershopweekend BOF 2015 in Den Bosch. Wat een enthousiasme en wat een mooi weer. Dat zingt heerlijk!
De foto's van Eric zijn inmiddels klaar en zijn nu allemaal te bekijken en te downloaden.
Foto's vrijdagavond: "Show der Kampioenen"
  => https://flic.kr/s/aHskqkJPJc
Foto's zaterdag: Close harmony singing
  => https://flic.kr/s/aHskmYUhDE
 
1 okt 15 Gratis webcast: Sweet Adelines International Convention in Las Vegas

[logo]Volgende week wordt de jaarlijkse Sweet Adelines International Convention gehouden in Las Vegas: 6 t/m 10 oktober.
Wie niet zo gelukkig is om er zelf heen te kunnen gaan hoeft toch niet veel te missen. De volledige conventie wordt namelijk uitgezonden via webcast, geheel gratis (hoewel donaties erg op prijs gesteld worden).
Vanwege het tijdverschil kan het handig zijn om die dagen het dag/nacht ritme iets aan te passen:-)

Hier is het tijdschema (in Nederlandse lokale tijd):

 • Opening Ceremony: wo 7okt 02:15
 • Harmony Classic Chorus Competition: wo 7okt 03:00 - wo 07:30
 • Quartet Semifinals: wo 7okt 19:00 - do 8okt 07:30
 • Chorus Semifinals: do 8okt 19:00 - vr 9okt 06:00
 • Quartet Finals: vr 9okt 21:00 - za 10okt 02:00
 • Chorus Finals: za 10okt 21:00 - zo 11okt 03:00

=> link naar de webcast: http://sweetadswebcast.com/
=> convention website
 

1 okt 15 Holland Harmony goed vertegenwoordigd op BALK TOPfestival

[logo]Op 31 oktober staat de Doelen in Rotterdam weer op z'n kop met competities tussen de vocale TOPgroepen van Nederland.
De belangrijkste doelstelling van het TOPfestival is het bieden van een landelijk podium voor Nederlandse licht vocale koren en zanggroepen en uiteraard hoort daar ook barbershop bij.
De bezoekers van het festival krijgen verschillende genres voorgeschoteld: a cappella, close harmony, met en zonder microfoons, geluidversterking al dan niet met geluidsband of eigen combo.
Ongetwijfeld zal het een inspirerende dag worden.

Er doen op 31 oktober maar liefst 6 Holland Harmony koren en kwartetten mee: The New Harvest Singers (vrouwenkampioenskoor 2015), Whale City Sound (mannenkampioenskoor 2015), Mainport Barbershop Singers, iSing, Dutch Blend (kampioenskwartet 2015) en Stop Talking. Wij wensen hen veel succes toe en hopen dat er veel fans meekomen om ze toe te juichen!

=> Informatie over het Balk TOPfestival
=> Schema: wie treedt waar en wanneer op
=> Informatie over kaarten bestellen
 
24 sep 15 30-jarig jubileum Vocal Group Route Sixteen
[poster]
Vocal Group Route Sixteen uit Dordrecht bestaat 30 jaar.
Dit vieren we op zaterdag 31 oktober met onze Jubileumshow STIL(L) ROUTE SIXTEEN.
o.l.v. Marlous Luiten.

Gastoptreden van Caroline Dest en Fokker 4.
Locatie: Energiehuis - Noordendijk 148 - 3311 RR Dordrecht
Ketel II -aanvang 20.00 uur

Kaarten à € 15,- zijn te bestellen via tickets.energiehuis.nl
=> bekijk de flyer in grote afmeting
 
24 sep 15 Kom zingen & swingen met Between Two Rivers!

[logo]Between Two Rivers is een vierstemmig a capella vrouwenkoor met een afwisselend repertoire in Barbershopstijl. De 35 enthousiaste leden staan samen garant voor kwalitatief hoogstaande koorzang die door de spetterende presentatie geen seconde verveelt.

Wil je een dag meezingen met Between Two Rivers? Wil je zelf ervaren hoe leuk het is om samen vierstemmig a capella te zingen? Meld je dan snel aan voor de Workshop Sing&Swing op zaterdag 10 oktober 2015.

Je werkt deze dag samen met Between Two Rivers, onder leiding van Anja Dirkzwager, aan verschillende muzikale uitdagingen. Een dag lang samen zingen, plezier maken, basis zangtechnieken en kennismaken met de Barbershopstijl. Het is niet nodig om noten te kunnen lezen en koorervaring is ook niet vereist.

Doe mee als je kennis wilt maken met Between Two Rivers, omdat je overweegt lid te worden, of doe gewoon een dagje gezellig mee om een bijzondere ervaring op te doen. We waarschuwen in elk geval voor het risico door het Barbershop-virus gegrepen te worden.

Je gaat gegarandeerd zingend en vol energie weer naar huis. Bij twijfel: Doen! Het wordt geweldig!

Deelname kost € 35,-. Dit is voor de hele dag, van 9.30 tot 16.30 uur, inclusief oefenmateriaal, koffie, thee en lunch.

De leden van Between Two Rivers komen uit de hele regio Arnhem-Nijmegen en wijde omtrek. Dus woon je in … , dan ben je van harte welkom!
De workshop vindt plaats op de repetitielocatie van Between Two Rivers: Basisschool De Ark, Kruisakkers 7, Elst (Gld).

Informatie of aanmelden: carolinebaggen@gmail.com of 06-28159611
Zie ook www.betweentworivers.nl  en www.facebook.com/pages/Between-Two-Rivers
=> flyer
 
14 sep 15 Swinging Woodnotes hebben nieuwe dirigente
[logo]
Goed nieuws bij de Swinging Woodnotes!
Tinie Gootzen heeft haar handtekening gezet onder de dirigentenovereenkomst met de Swinging Woodnotes!
Per 10 sept is het officieel geworden.
 
13 sep 15 Bewitched: 25 years of enchantment
[logo]
Bewitched bestaat 25 jaar en viert dat met een jubileumconcert op zondagmiddag 29 november 2015 om 14:00 uur in Fort Altena in Werkendam.

Gastoptreden van Big Band Gorinchem en Tiener koor Loud

De kaartverkoop start vanaf zaterdag 12 september!
Reserveren kan via de website of info@lbhc-bewitched.nl , betalen kan via overmaken op gironummer NL17 INGB 0006 2367 17 t.n.v. LBHC Bewitched, Gorinchem.
Graag doorgeven als u gebruik zou willen maken van een rolstoelplaats.
Dan houden wij rekening met het aantal rolstoelenplaatsen tijdens de inrichting van de zaal.

Meer informatie is te vinden op:
=> Flyer jubileumconcert 29 nov 2015
 
31 aug 15 Internationaal Barbershop Ontmoetingsfestival ’s-Hertogenbosch

BOF2015Op 25 en 26 september 2015 vindt voor de negende keer het Barbershop festival plaats in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Dit zangevenement heeft een vaste plek op de Bossche activiteitenkalender verworven en is het grootste barbershop spektakel van Europa. 44 Koren en kwartetten uit Nederland, Duitsland en Engeland doen mee.

Het festival start met een bruisend openingsconcert op vrijdagavond 25 september in het Jheronimus Bosch Art Center. Deze avond staat voor een hoog kwaliteitsniveau, met optredens van de crème de la crème uit Barbershop Nederland. Alle prijswinnaars van de Holland Harmony Dutch Association of Barbershop Singers Conventie 2015 zijn vertegenwoordigd: Dutch Blend, Trance Mission, Maelstrom, The New Harvest Singers en Whale City Sound. De avond wordt geopend door The Duketown Barbershop Singers uit ’s-Hertogenbosch en The Kentones uit Bromley (London). Toegangskaarten à € 15,- zijn te bestellen op www.barbershopfestival.nl.

Duizend Barbershop zangers veroveren ‘s-Hertogenbosch
Zaterdag 26 september opent wethouder Huib van Olden in het Jheronimus Bosch Art Center het grote festival waar zo’n duizend zangers aan mee doen. Tijdens dit officiële gedeelte zingen het kwartet 3 ½ Men en het mannenkoor The Kentones enkele nummers. Vanaf 13:00 uur verspreiden de deelnemende koren en kwartetten zich over de binnenstad. Op elke hoek van de straat en op de (binnen)podia van de N.H. (Grote) Kerk en het Jheronimus Bosch Art Center hoor je die middag koren en kwartetten barbershop zingen met een knipoog naar jazz, dixieland, close harmony en folksongs. De apotheose van het festival is de Megasing om 16:15 uur op de Parade, waar alle deelnemers gezamenlijk zingen. Meer informatie over de programmering van het festival is te vinden op www.barbershopfestival.nl.
 
31 aug 15 Feest bij Miracle Sound!

[miraclesound]11 oktober 2015 om 14.00u. (zaal open 13.30u.) viert het, in de Achterhoek alom bekende, barbershopkoor voor vrouwen Miracle Sound haar 25-jarig jubileum. Dit gebeurt o.a. met een geweldig leuke matinee in de prachtige Catharinakerk aan het Simonsplein in Doetinchem.

Gasten zijn de Doetinchemse singer/songwriter Marlot en rasentertainer Jarno di Parno geen onbekende namen in deze streek.

Onderdeel van deze matinee is de presentatie van de nieuwe CD. Een gedeelte van de CD opbrengst gaat naar de stichting Diva Dichtbij
De missie van deze prachtige stichting is : ‘Langdurig zieken verlichting geven door middel van professionele zang en persoonlijk contact’.

Entreekaarten zijn te bestellen via www.miraclesound.nl of via een mail naar miraclesound25jaar@gmail.com
€ 12,50 in de voorverkoop (via website/mail) en € 15,00 aan de kassa. Inclusief garderobe en pauzedrankje.

Voor meer informatie over Miracle Sound kijkt u op www.miraclesound.nl
 
20 aug 15 Four Events, One Night!

posterStarring: Finesse, Maelstrom, Trance Mission, Sound Waves:

You’re invited to one exciting evening with no less than four different events!

#1 FINESSE INVITES – 20:00 – 21:20
Finesse (Sweet Adeline’s International 3rd Place Bronze Medalist) is coming over to Hellevoetsluis for an evening of top shelf harmonizing. Even though that’s reason enough for you to come over, they have also invited Maelstrom, Trance Mission and Sound Waves to share the stage with them.

#2 STEAL THE SHOW – 21:30 – 22:00
After the show, everyone’s invited to have a drink and a ‘bitterbal’ in the bar. But listening to Finesse sing makes you feel like singing yourself, so we’d like to give you the opportunity to come and sing formally one or two songs with your own quartet in the bar in a staged area. In a 30 minute show you’ll see a variety of quartets (male, female and mixed) giving their very best. Would you like to be one of those quartets? Let us know and we’ll save you a spot!

#3 SING WITH THE CHAMPS – 22:00 – 22:30
Sing a song with Finesse or Maelstrom! There will be a long list of songs available that each quartet knows. Choose a song from the list and a quartet, fill out the form with your name against a time and you’ll be able to perform with ‘the champs’ as if you’re one of them. Your performance will be captured on film and sent to you afterwards as a souvernir.

#4 AFTERGLOW 22:30 – 23:15
Let’s all get together and start belting out those classics! And tags! You don’t expect me to explain what an afterglow is right? Just come on over and sing like it’s nobody’s business.

What’s the beauty of it all? You can attend these four event (on the same night and at the same location) for the price of just one show. You can buy your €12 ticket by sending an email to stuart@vocalize.nl or calling +31 (0) 6 39131129.
Date/time: Friday 11 September 2015, 20:00 hrs
Location: Theater Twee Hondjes, Opzoomerlaan 106, Hellevoetsluis.
Event description on Facebook.

Hope to see you there!
 

20 aug 15 A Capella Benefiet Concert: S.P.A.M. en Cloud9poster in PDF
 
30 juli 15 Educatie Weekend in november, volgeboekt!
[logo]
Er is zoveel belangstelling voor deelname aan het educatieweekend in november dat we inmiddels de maximale capaciteit bereikt hebben.

Je kunt het aanmeldingsformulier nog wel invullen, maar we plaatsen je dan op een wachtlijst.
In de praktijk vallen er wel eens mensen uit en dan benaderen wij de wachtlijst.

=> Eduweekend 2015 - index
 
27 juli 15 Update HaCo 2016!
[logo]
CROSS ROADS & THE BUZZ

Hadden we je al gevraagd om je agenda te blokken voor 7-9 oktober 2016???

De EC doet haar uiterste best een geweldig panel coaches vast te leggen.. en met succes!!

We zijn er in geslaagd om voor de HaCo te Leiden 2016 de kampioenskwartetten Cross Roads & The Buzz vast te leggen.


The Buzz, Sweet Adeline Queens! The Buzz won gezamenlijk de International SA competition in 2005. Alle 4 de dames beschikken over uitstekende coachings vaardigheden. Ze laten weten uit te kijken naar de Dutch Harmony College. Voor meer informatie kijk op de website van de dames:
   www.thebuzzquartet.com/meet.html 


Cross Roads, deze heren hebben elk afzonderlijk hun sporen meer dan verdiend in barbershopland. Allen zijn ze als broekies begonnen..en ze zingen nog steeds. Cross Roads werd international Champion tijdens de International in 2009. Ook binnen dit kwartet barst het van de kwaliteit zowel in het zingen als in het coachen. De mannen zien reikhalzend uit naar onze HaCo (en het bier en tagzingen in de afterglow) Meer informatie vind je op de website van de heren:
   www.crossroadsquartet.com/biographies.php 

Naast deze 8 geweldige kanjers zijn we nog druk doende een aantal andere coaches van formaat binnen te slepen, wanneer we meer informatie hebben zullen we jullie via de site www.hollandharmony.dse.nl  op de hoogte brengen.

Tip: schrijf je, wanneer je dat nog niet gedaan hebt, in voor de Holland Harmony nieuwsbrief. Je wordt dan met regelmaat automatisch geïnformeerd met alle nieuwtjes.

Krijgen jullie er al een beetje zin in?

Groet,
Educatie Commissie
 
27 juli 15 Educatie Weekend in november, allerlaatste plekken -update

[logo]Er is veel belangstelling voor deelname aan het educatieweekend in november. We hebben alsnog een aantal extra plaatsen gecreëerd zodat we tot maximaal 150 deelnemers kunnen gaan.
Op dit moment zijn er nog 3 tot 4 plaatsen beschikbaar. Zodra die vergeven zijn zullen latere aanmeldingen op de reservelijst komen.

De beschikbare kwartetcoachings zijn inmiddels allemaal toegewezen aan de 11 kwartetten die zich daarvoor hebben aangemeld.

=> Eduweekend 2015 - index
 
17 juli 15 Floor van Erp nieuwe dirigent Whale City Sound

[logo]Het bestuur meldt met gepaste trots dat met ingang van 1 januari 2016 Floor van Erp is aangesteld als dirigent van ons koor als opvolger van Martijn Hoeksema.
Vanaf april jl., na het bekend worden van het voorgenomen vertrek van Martijn, is er naarstig gezocht naar - en gesproken met kandidaten die aan onze eisen zouden kunnen voldoen. En dat is met Floor helemaal gelukt. En bij zijn auditie voor het koor bleek de “klik” wederzijds.

[floor]Maandag 13 juli jl werden de handtekeningen al gezet onder het contract!
Kortom het bestuur heeft het vertrouwen dat de continuïteit van WCS , resp. het beste mannen-barbershopkoor van Nederland blijven, onder de artistieke leiding van Floor is gewaarborgd en voor nieuwe impulsen gaat zorgen. Meer info over Floor van Erp zullen wij richting 2016 publiceren.

Nu het zomerreces door en vanaf 18-8 de focus op het 2e halfjaar waarin heel wat concerten op het programma staan, met als afsluiter onze kerstconcerten in De Duif op 19-12 waarmee Martijn Hoeksema z’n artistieke directie bij Whale City Sound met een “grand finale” afrondt.

Kees Marseille, voorzitter.
 
15 juli 15 BHS Conventie 2015 in Pittsburgh - uitslag

[bhs]De jaarlijkse Barbershop Harmony Society (BHS) Internationale conventie werd dit jaar in Pittsburgh gehouden.
In deze mannencompetitie zingen de beste koren en kwartetten uit de hele wereld.
Barbershop zingen op het allerhoogste niveau met de climax op vrijdagnacht en zaterdagnacht met de bekendmaking van de uitslagen van de competities.

De nieuwe International Quartet Champion 2015 is Instant Classic met een fantastische score van 92,7 %. Zie deze YouTube.

Hier zijn de kwartet medaille winnaars:
1. Goud: Instant Classic - 8343 punten, 92.7%
2. Zilver: Forefront - 8332 punten, 92.6%
3. Brons: Main Street - 8313 punten, 92.4%
4. Brons: Lemon Squeezy - 8219 punten, 91.3%
5. Brons: Throwback - 8074 punten, 89.7%

Ook bij de koorcompetitie was het dringen aan de top. Winnaar bij de koorcompetitie werd Westminster Chorus die een zeer hoge score van 97.5% wist neer te zetten. Zie deze YouTube.

Hier zijn de medaille winnaars bij de koorcompetitie.
1. Goud: Westminster Chorus - 2924 punten, 97.5%
2. Zilver: Ambassadors of Harmony - 2869 punten, 95.6%
3. Brons: Central Standard - 2784 punten, 92.8%
4. Brons: Alexandria Harmonizers - 2706 punten, 90.2%
5. Brons: Music City Chorus - 2691 punten, 89.7%

Onze hartelijke felicitaties aan alle medaille winnaars !!

De volledige resultaten staan op:
http://www.barbershop.org/all-conventions/pittsburgh/scores-and-results/

De samenvatting per dag is te bekijken op Youtube:
=>  2015 Pittsburgh Convention Highlights (aanrader!!)
 
15 juli 15 Valley Voices heet je van harte welkom

[logo]Een nieuwe website, een verrassend optreden, een meezingavond voor iedereen en een cursus Learn2Sing. Valley Voices Vocal Group sluit deze week haar seizoen af, maar is ondertussen alweer volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen.

Zin om volgend seizoen te komen kennismaken en meezingen? Wil je graag vrijblijvend een keer een korte zangcursus doen? Of wil je je door ons laten verrassen in het centrum van Ede tijdens de preview van Cultura?

Lees het de komende tijd allemaal op onze nieuwe website. We vinden het leuk als je een reactie achterlaat in het gastenboek. Graag tot ziens op www.valleyvoices.nl
 
22 juni 15 BHS Conventie 2015 in Pittsburgh - webcast tijden

[bhs]Volgende week staat Pittsburgh (Pennsylvania) op zijn kop wanneer daar de jaarlijkse mannenconventie van Barbershop Harmony Society (BHS) gehouden wordt. Het is zeer de moeite waard om de webcast te volgen en mee te genieten van een hoge kwaliteit barbershop. Bij de kwartetten is Europa sterk vertegenwoordigd met maar liefst 4 kwartetten uit Zweden, 2 uit de UK en 1 uit Spanje.
De webcast is helaas niet gratis. Om alle competities te kunnen zien moet je 139 dollar betalen.

Dit zijn de tijden van de webcast (Nederlandse tijden):
- di 30 juni 23:00 - wo 1 juli 03:30 => Collegiate Contest
- wo 1 juli 16:00 - do 2 juli 03:30 => Quartet Quarter Finals
- do 2 juli 17:00 - 21:30 => Quartet Semi-Finals
- vr 3 juli 16:00 - za 4 juli 03:00 => Chorus Finals
- za 4 juli 23:15 - zo 5 juli 03:30 => Quartet Finals

=> BHS Convention website
=> Webcast
 
22 juni 15 Educatie Weekend in november, laatste plekken

[logo]Op dit moment hebben we ruim 80 aanmeldingen voor het edu-weekend, waaronder 9 complete kwartetten. We hebben dus nog maar plaats voor maximaal 2 kwartetten en voor circa 20-25 individuen.
We zouden graag wat meer dirigenten zien, aangezien we een aantal workshops hebben gepland die speciaal voor dirigenten en assistent-dirigenten zijn bedoeld. Maar ook anderen zijn nog steeds van harte welkom.
Mannen zijn van harte welkom, het aantal mannen blijft ver achter bij het aantal vrouwen, en we als EC denken we dat ook mannen baat zouden hebben bij dit weekend.

Enige haast is nu wel geboden, aangezien HH mensen voorrang hadden, maar eind deze week gaat de aanmelding voor buitenlandse barbershoppers van start en dan zijn die laatste plaatsen zo weg. Dus wie nog wil komen, stuur deze week voor het weekend je aanmelding in!

Groetjes van de EC mensen

=> Eduweekend 2015 - index
 
19 juni 15 Nieuwsbrief over het Barbershop Ontmoetingsfestival
BOF2015
In Nieuwsbrief 1 / juni 2015 wordt informatie verstrekt over de deelnemende koren en kwartetten, het openingsconcert op vrijdagavond 25 september, de officiële opening op zaterdag 26 september, het zaterdagmiddag programma; een nieuwe opzet en de master of ceremonies.

Er is een nieuwe opzet voor de zaterdag waardoor het voor de deelnemende koren & kwartetten en het publiek een heel stuk aantrekkelijker wordt. Het is de moeite waard om dit in de nieuwsbrief goed door te lezen.

=> nieuwsbrief 1 - juni 2015 (word)
 
16 juni 15 We hebben de wereld heel eventjes een beetje mooier gemaaktValley Voices Vocal Group wint 1e editie van het Popup Festival 2015 te Ede.
In het kader van dit festival, georganiseerd door het SEC theater, heeft Valley Voices via flashmobs reizigers op het station Ede-Wageningen goed weten te amuseren. Verbaasde en vrolijke gezichten alom. Met name de song van Anthonie Kamerling: “Toen ik je zag” riep duidelijk emoties op en resulteerde zelfs in het meezingen van reizigers.
Meer informatie over het festival is te lezen op www.valleyvoices.nl
 
4 juni 15 Liesbeth van Wijngaarden nieuwe dirigente van The Rhine Singers!

[logo]5 jaar geleden na weer een dirigentenwissel heeft Jannet Wever, totaal onervaren, de sprong gewaagd om vanuit koorlid onze dirigente te worden. Zij heeft zich de afgelopen 5 jaren met hart en ziel ingezet om het vak onder de knie te krijgen. Onder haar enthousiaste leiding zijn we steeds weer een stukje gegroeid, de laatste conventie met 5%...
Jannet heeft nu besloten te stoppen als dirigente, het is haast niet meer te combineren met haar werk.
Wij vinden het erg jammer maar respecteren haar keuze, ze is gelukkig wel van plan om na de zomer weer lekker te komen zingen.

Wij hebben in Liesbeth van Wijngaarden een goede opvolger gevonden , een ervaren barbershop dirigente die jarenlang voor Vocal Group Route Sixteen heeft gestaan, eerst bij Sweet Adelines en later bij HH. Tevens zingt ze als Tenor in haar kwartet En Route en Bariton bij het No Borders Show Chorus.

Wij kijken uit naar onze samenwerking!
 
3 juni 15 Een inspirerend Educatie Weekend

[logo]Het is weer tijd voor een Educatie Weekend:
13-15 november in de Beukenhof!

We kregen uit de eerdere enquête heel veel suggesties voor onderwerpen van de workshops. Het EC team denkt te zijn geslaagd in het aantrekken van uitstekende coaches in de drie categorieën, singing, music en performance. Met een ruim keuzemenu aan workshops zal het een leerzaam en inspirerend weekend worden.

Dit weekend is bedoeld voor iedereen die meer uit zijn of haar rol/functie in koor of kwartet wil halen, of dit nu sectional leader, dirigent, bestuurslid of lid van performance team of iets anders is. Ook de muzikale, ervaren en gedreven zanger(es) kan ongelooflijk veel leren in dit weekend. Kortom, iedereen met ambities binnen de barbershopwereld moet er gewoon bij zijn dit weekend.
Naast deze workshops krijgen maximaal 11 complete kwartetten de mogelijkheid zich elk door één van de coaches 2 uur lang intensief te laten coachen.

De aanmelding voor het edu-weekend is nu gestart. Op de Holland Harmony website vind je alle benodigde informatie.
=> Eduweekend 2015 - index

Voordat je het aanmeldingsformulier invult raden we je aan om eerst alles goed door te lezen zodat je een weloverwogen keuze voor de workshops kunt maken.
De deadline voor het aanmelden is 1 september, maar wacht niet te lang om te voorkomen dat de workshop van jouw keuze vol zit.
 
3 juni 15 Wil Saenen - nieuwe dirigent van Lake District Sound

[lds]Na bijna zeven jaar met ons koor gewerkt te hebben gaat Anita Lagarde afscheid nemen van haar geliefde koor. Begonnen als ervaren barbershopper maar onervaren in het dirigeren, heeft zij zich in 6 jaar ontwikkeld tot een dirigent die door het koor op handen wordt gedragen. Maar na zoveel tijd vond zij het moment gunstig om het stokje over te dragen. Wij vinden dat jammer maar respecteren uiteraard haar besluit.

Wil Saenen is in de barbershopwereld zeer bekend. Wie haar op het internet opzoekt, ziet een indrukwekkende lijst van verdiensten. Ze is in staat om koren in alle opzichten beter te maken. Dat bleek wel tijdens de laatste barbershopconventie waar zij veel prijzen binnensleepte. Wil coacht en dirigeert koren en zingt ook zelf in dameskwartet .NL en het gemengde kwartet 3½Men.

U begrijpt dat we erg blij zijn om zo'n ervaren en succesvolle dirigent voor het koor te hebben staan. Zowel Wil als Lake Districht Sound zien uit naar de eerste repetities.
 
1 juni 15 Vacature dirigent Swinging Woodnotes

[logo]Na 4 jaar heeft onze dirigent Wil Saenen om persoonlijke redenen moeten besluiten om per ingang van het nieuwe seizoen te stoppen als dirigent bij Swinging Woodnotes.

Met Wil heeft Swinging Woodnotes de afgelopen jaren een grote vooruitgang geboekt in professionaliteit en kwaliteit in het barbershop zingen. Swinging Woodnotes vindt het ontzettend jammer dat Wil ons gaat verlaten, maar heeft begrip voor haar overwegingen en respecteert deze.

Wij zijn daarom met spoed op zoek naar een enthousiaste, inspirerende, gekwalificeerde barbershop/close harmony dirigent, die met ons verder wil werken aan een zich steeds verbeterend muzikaal niveau.

Voor meer informatie
- profielschets dirigent
- secretariaat@swingingwoodnotes.nl

UPDATE 29 juni:
de invulling van de vacature is inmiddels in een vergevorderd stadium.
 
31 mei 15 Barbershop conventies in Europa: BABS

Van 22 tot 25 mei hield de British Association of Barbershop Singers (BABS) in Llandudno (Wales) zijn jaarlijkse conventie.

Hier zijn de resultaten:
[babs logo]
Koren 
 1. The Great Western Chorus of Bristol
 2. The Cottontown Chorus
 3. Grand Central Chorus
80,9%
80,3%
79,1%
   
Kwartetten
1. Tagline
2. Portobello Road
3. Finest Hour
79,1%
78,8%
78,6%

=> de gedetailleerde uitslagen
Holland Harmony feliciteert alle winnaars met hun geleverde prestatie!
 

31 mei 15 Barbershop conventies in Europa: Sweet Adelines

Van 14 tot 17 mei hield Sweet Adelines regio 32 - Nordic Light in Karlstad (Zweden) haar jaarlijkse conventie.

Hier zijn de resultaten:
[logo sa32]
Koren  =>detail scores
 1. Rönninge Show Chorus
 2. Pearls of the Sound
 3. Alba Show Chorus
744p = 93,0%
656p = 82,0%
633p = 79,1%
   
Kwartetten => detail scores
1. Rizzo
2. MACC
3. Twist
620p = 77,5%
615p = 76,9%
561p = 70,1%
 

Van 7 tot 10 mei hield Sweet Adelines regio 31 - Quartet of Nations in Nottingham (UK) haar jaarlijkse conventie.

[logo sa31]Hier zijn de resultaten:

Koren   => detail scores
 1. Heartbeat
 2. Viva Acappella
 3. Forth Valley
654p = 81,8%
653p = 81,6%
639p = 79,9%
   
Kwartetten => detail scores
1. Hot Note
2. Fortuity
3. Storm
615p = 76,9%
614p = 76,8%
583p = 72,69%

Holland Harmony feliciteert alle winnaars met hun geleverde prestatie!
 

22 mei 15 Vacature dirigent bij Whale City Sound

[logo]Onze dirigent Martijn Hoeksema heeft besloten om m.i.v. 1 januari 2016 te stoppen bij Whale City Sound. Martijn kan zijn drukke werkzaamheden niet langer combineren met het dirigentschap van Whale City Sound.

Martijn is sinds 1995 zanger en assistent-dirigent van Whale City Sound en vanaf 2003 eerste dirigent. Onder zijn leiding heeft Whale City Sound 6 achtereenvolgende landskampioenschappen behaald. Naast vele trips met WCS naar het buitenland en talrijke optredens was Martijn als artistiek leider verantwoordelijk voor de recente zeer succesvolle kerstconcerten in De Duif in Amsterdam. Het kerstconcert op 19 december in de Duif zal het laatste concert worden onder zijn gedreven leiding.

Whale City Sound betreurt het vertrek van Martijn ten zeerste maar heeft begrip voor zijn motieven en respecteert zijn besluit.

Het bestuur is voor de opvolging van Martijn op zoek naar kandidaten die in staat zijn om de hoge kwaliteit van Whale City Sound te continueren.

Bestuur Whale City Sound.
Voor meer info: Bestuur@whalecitysound.nl

Update 17 juli 2015: de vacature is vervuld met de benoeming van Floor van Erp.

 
15 mei 15 EDUCATIE WEEKEND 13- 15 november 2015
[logo]
Presentation/performance teams, maak je borst maar nat! We hebben voor het Educatie weekend twee hele goede performance coaches gestrikt. Patrick Brown, kennen jullie nog wel van de HaCo, maar nu in een andere rol en Cy Wood, met een heuse achtergrond op Broadway, maar ook een barbershopper in hart en nieren, nog niet heel erg bekend, maar wel goed en ook erg leuk. Hij staat helemaal links op de foto.We kregen uit de enquête heel veel vragen mbt tot hoe je een show in elkaar draait, hoe je een koor in beweging krijgt, hoe je iets letterlijk over het voetlicht krijgt, hoe je een song interpreteert en je emoties kunt laten zien op een geloofwaardige manier etc etc. Tijd om de voetjes uit de Hollandse klei te halen, af te rekenen met typische barbershop handjes en standjes!!

Ook (assistent) dirigenten, music teams, kwartetten, section leaders en de muzikale zanger(essen) onder ons krijgen een keuzemenu aan workshops waarvan ze zullen smullen. We hebben een zeer inspirerende workshop Leadership en Motivation, die werkelijk niemand mag missen, en een Music Judge, Joe Cerrutti, zelf ook dirigent van meerdere koren, die vooral aan het werk zal gaan met diri's en diegenen die werkelijk geïnteresseerd zijn in wat Music nou precies inhoudt. Ook vocale techniek komt in alle facetten ruim aan bod, ritme, blending, op toon blijven, training van je gehoor etc.

Er komen 7 coaches, uit Canada, USA, Zweden, Nederland en Nieuw-Zeeland. Eind mei komt er een schema met alle workshops en meer informatie. Maar zet dat weekend vast: 13-15 november in De Beukenhof. We hebben in elk geval plaats voor 120 mensen uit binnen- en buitenland, maar als de opkomst groot is, kunnen we er in dit stadium nog wel een aantal plaatsen bij boeken.
De inschrijving gaat open op 1 juni en sluit uiterlijk 1 september.
 
4 mei 15 WAT DOE JIJ 7-9 OKTOBER 2016??
[logo]
Wat een fantastische conventie hebben we achter de rug! We kunnen rustig stellen dat Holland Harmony in de lift zit. Over het algemeen kan gezegd worden dat koren en kwartetten zichzelf sterk verbeterden. DAT SMAAKT NAAR MEER!!!!

De educatie commissie zou graag zien dat je 7-9 oktober 2016 nu al in je agenda vastlegt voor de HACO 2016!

Het wordt een spectaculair weekend met voor 'iedereen' coachings op topformaat. Hoewel we nog geen namen willen noemen zijn er al onderhandelingen gaande met coaches welke hun sporen in de barbershop hebben verdiend.
We richten onze pijlen op coachings toegespitst op de wensen en behoefte van elke individuele zanger en zangeres, commissies en besturen, dirigenten hun assistenten en sectional leaders. Teveel om op te noemen.

Natuurlijk is er ook weer een Mix en Dames koor! Bij voldoende animo misschien zelfs een mannenkoor? Daarnaast loopt als een rode draad ook de kwartettenstroom door het hele weekend.

Voor deze HACO, waar we zo'n 375 - 400 gasten hopen te verwelkomen, hebben we exclusief een prachtige, goed bereikbare locatie in Leiden weten vast te leggen.
Een weekend lang vol zangplezier, uiteraard is het ook het moment om je mede barbershoppers te ontmoeten en samen veel plezier te maken.

Leg 7-9 oktober 2016 vast in je agenda zodat wij je kunnen verwelkomen in Leiden bij de HACO 2016.

Op de site van Holland Harmony zullen we met regelmaat een update geven over de status van de voorbereidingen.

Vriendelijke groet,
Educatie Commissie
 
4 mei 15 Laat je professioneel zien!

Zingen maakt gelukkig en optreden voor publiek natuurlijk nog meer. Maar om je te laten horen, zul je je eerst moeten laten zien. Op de website, op flyers, maar ook op Facebook en Twitter bijvoorbeeld. En dan bij voorkeur met professionele publiciteitsfoto's die het karakter van het koor optimaal in beeld brengen.

Beeldmaker Hans Martens, bekend van zijn schitterende conventiefoto's, heeft behoorlijk wat ervaring opgebouwd met het fotograferen van diverse koren en kwartetten. Hij weet waar een effectieve publiciteitsfoto aan moet voldoen. Zo fotografeert hij groepen op de locatie die het best bij hen past. Mag jullie koor ook gezien worden? Interesse in een mooie koor of kwartetfoto? Neem dan vrijblijvend contact op via hans@beeldmaker.nl

             
 
4 mei 15 Barbershop conventies in Europa: SNOBS

Van 23 tot 25 april hield de Society of Nordic Barbershop Singers (SNOBS) in Nyköping (Zweden) zijn jaarlijkse conventie. Voorafgaand aan de conventie werd een groots concert gehouden in Stockholm met o.a. The Real Group, Toronto Northern Lights, The EntertainMen, Rönninge Show Chorus en Zero8.

Hier zijn de resultaten:
[logo]
Koren 
 1. Zero8
 2. The EntertainMen       
 3. Gosh!
91,1%
83,3%
71,2%
   
Kwartetten
1. Lemon Squeezy
2. Stockholm Syndrome
3. Trocadero
90,0%
85,1%
80,5%

Holland Harmony feliciteert alle winnaars met hun geleverde prestatie!

Foto's zijn te bekijken via www.ideler.nl/snobs/
 

4 mei 15 Barbershop conventies in Europa: SABS

Van 16 tot 18 april hield de Spanish Association of Barbershop Singers (SABS) in Benalmádena (Spanje) haar jaarlijkse conventie. Aan deze nationale conventie is tevens een open internationale competitie gekoppeld.

Hier zijn de resultaten:
[logo]
Nationale koren  => link naar uitslag
 1. Spangles
 2. Bella A Capella
 3. Barberidad
66,8%
61,7%
60,0%

Internationale koren => link naar uitslag
 1. Cheshire Chord Company
 2. Silver Lining
 3. The Clwyd Clippers
80,5%
70,3%
63,3%

Nationale kwartetten => link naar uitslag
 1. Aftershave
 2. Cleftomania
 3. House Lights Up
70,8%
65,7%
64,2%
   
Internationale kwartetten => link naar uitslag
1. MasterMix
2. Jigsaw
3. Vocal Zone
72,8%
72,2%
71,2%

Foto's zijn te bekijken via:  www.ideler.nl/2015-sabs/

De volgende SABS conventie wordt gehouden van 1-3 april 2016 in Calpe (voor veel van ons een vertrouwde plek...).
 

4 mei 15 [logo200]Conventienieuws

Het was een hoop werk om alle conventie foto's klaar te maken voor de website maar ze zijn nu allemaal beschikbaar om te bekijken en te downloaden.
Het betreft foto's van Hans Martens:
- vrijdag: kwartetcompetitie
- vrijdag: show
- zaterdag: koorcompetitie
- zaterdag: show
En foto's van Remco Heerooms:
- vrijdag: show & afterglow
- zaterdag: koorcompetitie
- zaterdag: show & afterglow
- zondag: show

Alle details staan op onze foto-pagina
=> foto-pagina
 
4 mei 15 Plezier, passie en performance……

Nieuwsgierig wat hiermee bedoeld wordt…….?
Voel je de uitdaging………?
Dan ben jij de jonge vrouw die wij graag uitnodigen!

[logo]Valley Voices Vocal Group Ede geeft al zingend antwoord op deze vragen tijdens haar openbare repetitieavond op maandagavond 18 mei 2015 van 19:45 uur – 22:30 uur. Benieuwd naar welke nieuwe nummers we dan aan het instuderen zijn: Locked Out Of Heaven (Bruno Mars), My Immortal (Evanescence) of het prachtige Mag ik dan bij jou (Claudia de Breij)?

Je bent van harte welkom vanaf 19:30 uur in gebouw De Kei, Peppelensteeg 12, EDE.
Bel voor meer informatie met Gea Jonker: 06-44992084 of stuur ons een e-mailbericht: info@valleyvoices.nl
 
15 apr 15 Sensationele A Capella uit California en Nieuw-ZeelandThe Musical Island Boys in concert with LoveNotes
=> Een éénmalige show, alleen in Nederland <=

Wanneer: 4 april 2016, aanvang 20.15
Waar: In Theater De Lievekamp, Oss
Tickets:  1e rang €18, 2e rang €15 incl. garderobe
Kaartverkoop: gaat van start op vrijdag 17 april 2015
Bestellen: Online via www.lievekamp.nl  of telefonisch 0412-648922

=> lees hier verder over de Musical Island Boys en LoveNotes
 
14 apr 15 Raad van Afgevaardigden, zaterdag 11 april 2015


(klik op foto voor vergroting)

Sein voor een nieuwe lente, een nieuw geluid: een vergadering van Holland Harmony, Dutch Association of Barbershop Singers - mannen en vrouwen voor het eerst samen op de Raad van Afgevaardigden.

De sfeer was open, hartelijk en er werd veel gelachen. De mix van dames en heren was duidelijk een extra inspiratie. De conventie was amper veertien dagen geleden en iedereen zat er nog vol van. Er waren veel complimenten voor de organisatie. Door de grote sprongen in de resultaten waren de reacties doorgaans positief. Reden te meer voor de Educatie Commissie (EC) om toe te lichten dat op de ingeslagen weg (meer know how uit het buitenland halen, nieuwe opzet voor het behalen van hogere niveaus) verder wordt gegaan. Het komende Educatieweekend (13-15 november 2015) en het Harmony College (7-9 oktober 2016) illustreren deze aanpak.

In de nieuwsronde van dames- en herenkoren werd vooral duidelijk dat de vergrijzing gekeerd dient te worden om onze hobby voor de toekomst veilig te stellen. Veel koren houden open repetities of learn2sing cursussen.

Verder blijven belangrijk de bijscholing van dirigent en koorleden èn het kiezen van een fris repertoire. Conventiesongs hoeven echt niet oudbollig te zijn. Mooie arrangementen kunnen net zo goed jonge mensen aantrekken, maar je moet er wat meer moeite voor doen.

Informatie en inspiratie gaan hand in hand. Reden te meer om goed op de hoogte te blijven van Holland Harmony en om actief mee te denken. Het bestuur presenteerde haar gedachten over de speerpunten van een beleidsplan en nodigde iedereen uit om via een vragenlijst mee te denken over de visie en toekomst van Holland Harmony. Beide documenten staan bij de RvA vergaderstukken op de ledenpagina.

De volgende bijeenkomst (RvA/besturendag) vindt plaats op zaterdag 24 oktober 2015.
 
7 apr 15 [logo200]Conventienieuws

Ruim een week na het fantastische barbershopfeest lijkt de conventiekoorts nog niet veel gezakt te zijn. Facebook laat zien dat er op veel repetities flink geëvalueerd wordt onder het genot van taart en een drankje! Heerlijk om dat zo te mogen meemaken!

Graag willen we nog jullie aandacht voor het volgende:
Historische scores:
Met dank aan Freek Weeda (en Tjitte voor de eerste opzet) zijn de scores van alle koren en kwartetten vanaf de allereerste conventie op een rij gezet. Daaruit is duidelijk te lezen dat de koren en kwartetten in Nederland de laatste jaren steeds hoger scoren. Dat wisten we natuurlijk al want we hebben het zelf kunnen meemaken. Kijk op bij conventie historie voor de details en wees trots!
=> conventie historie
Evaluatie:
Bij zo'n grote conventie hoort na afloop ook een evaluatie. Wij horen dus graag jullie mening. Wat ging er goed en moeten we zo laten? Wat zou er beter kunnen? Vriendelijk verzoek om de korte evaluatie via onderstaande link in te vullen. Het mag desgewenst ook anoniem.
=> on-line evaluatieformulier
DVD hoesjes:
Voor wie een of meerdere DVD's gekocht heeft zijn nu de hoesjes met de songtitels beschikbaar.
Nog geen DVD's gekocht? Snel doen want wat is er fijner dan alles nog een keer te kunnen herbeleven via de mooie DVD's?
Alle info over de DVD's en de hoesjes is te lezen op de DVD info pagina.
=> DVD info pagina
Foto's:
Er wordt druk gewerkt aan de foto's van het conventieweekend. In de loop van de komende twee weken komen die allemaal on-line. Zie voor de laatste foto-updates onze foto-pagina:
=> conventie fotopagina
 
6 apr 15 Open repetities bij Bewitched

Voor vrouwen vanaf 18 jaar: woon je in Gorinchem of omgeving en hou je van zingen, kom dan eens naar een van onze repetities.
Op de maandagen 13 en 20 april, 11 en 18 mei ben je van harte welkom in De Elzenhof , Irenelaan 40, 4213 CR Dalem.
Wij repeteren van 20.00 tot 22.15 uur.
Als je wilt komen, meld dat dan even van te voren bij Marjan van Steenis (0418-581926).
http://lbhc-bewitched.nl
 
3 apr 15 Bidons
bidon
Jullie hebben hem al op de Conventie gespot… de HH-DABS bidon!

Afgelopen weekend hebben alle koren en kwartetten die op het podium hebben gestaan deze bidon meegekregen.
Holland Harmony en DABS wilden iedereen iets meegeven ter gelegenheid van het feit dat Holland Harmony nu een gemengde organisatie is én dat alle DABS koren en kwartetten zich hebben aangesloten!

Koren en kwartetten die niet aan de Conventie hebben meegedaan kunnen de bidons alsnog in hun bezit krijgen tijdens de RvA van 11 april a.s.
 
1 apr 15 Zin in zingen?
[logo]
Vocal Group Route Sixteen o.l.v. Marlous Luiten start op 8 april met de 6 weken durende zangcursus Learn2Sing. Geheel vrijblijvend voor vrouwen vanaf 18 jaar.
Kosten €20,- (incl. materiaal) scholieren en studenten gratis.
Repetitieruimte: Reeweg Zuid 22 te Dordrecht.
19.30 tot 22.00 uur.
Aanmelden via info@routesixteen.nl
=> poster
 
30 mrt 15 [logo200]Conventienieuws

We hebben een zeer geslaagde conventie achter de rug. Facebook staat inmiddels vol met enthousiaste reacties.
Uiteraard bedankt Holland Harmony alle deelnemende koren & kwartetten, bezoekers, sponsors, conventieteam en hun hulptroepen voor dit fantastische weekend. Er is volop genoten! Over twee jaar doen we het opnieuw.
Speciale felicitaties gaan naar onze medaille winnaars:

Female Quartet Contest
 
1: Champion Female Quartet   Dutch Blend
2: Silver Female Quartet   LinQ
3: Bronze Female Quartet  Aquadraat

Mixed Quartet Contest

1: Champion Mixed Quartet   Trance Mission
2: Silver Mixed Quartet   Natural Blend
3: Bronze Mixed Quartet  ALARM

Male Quartet Contest

1: Champion Male Quartet   Maelstrom
2: Silver Male Quartet   Men2B
3: Bronze Male Quartets  Unlimited

Female Chorus Contest 

1: Champion Female Chorus   The New Harvest Singers
2: Silver Female Chorus    Sound Waves
3: Bronze Female Chorus   Sea Sound Singers

Male Chorus Contest

1: Champion Male Chorus   Whale City Sound
2: Silver Male Chorus    T-SiNG!
3: Bronze Male Chorus   Mainport Barbershop Singers

Uitslagen:
Alle detailuitslagen en de winnaars van de trophies zijn te vinden op de resultatenpagina.

Foto's: in de komende twee weken zullen we de foto's van Hans Martens en Remco Heerooms publiceren.

=> conventie webpagina
 

13 mrt 15 [logo200]Conventienieuws

De laatste nieuwsbrief voor de conventie is verschenen. Dit zijn de onderwerpen:
 1. Programma en gedetailleerd schema
 2. Wat te doen bij aankomst
 3. Try-out en podiumverkenning
 4. Evaluaties en power coaching
 5. Wat als je een medaille wint?
 6. Maaltijden en opgave diëten
 7. EHBO / BHV
 8. Video / fotografie
 9. Contant geld en pinnen
10. Belangrijke regels

Je kunt de nieuwsbrief lezen via:
  => deze link
 
12 mrt 15 [logo200]Conventienieuws

Er is een concept tijdschema beschikbaar, waarin je gemakkelijk de tijden voor jouw koor/kwartet en de nummers van de inzingzalen kunt vinden.
Let op: het is nog steeds een concept en het kan dus nog een beetje wijzigen.
Je kunt het downloaden via:
 => concept tijdschema
Elk koor/kwartet krijgt bij aankomst in de Koningshof een definitieve geprinte versie.
 
11 mrt 15 Op naar een mooi Educatieweekend in november
[logo]
Er staat een nieuw Educatieweekend in de planning op 13-15 november 2015!

De EC vraagt hierbij naar jullie wensen.
Wat heb je nodig om te groeien als dirigent, assistent-dirigent, section leader, music team, presentation team, coaches en wanna-be coaches, kwartetzanger/zangeres of ervaren barbershopzanger/zangeres die op een goed niveau zingt?
Het educatieweekend is bedoeld om de mensen die in wat voor capaciteit dan ook af en toe of geregeld voor een koor staan of met een (deel van het) koor werken, een steuntje in de rug te geven door hun kennis en ervaring te vergroten.

We geven in de enquête een aantal suggesties voor workshops, maar die lijst is verre van uitputtend. Voel je vrij om je wensen die niet op de lijst staan toe te voegen. Ook wensen m.b.t. welke coaches je zou willen (terug) zien zijn welkom.

=> download de enquête

=> graag zien we je reactie uiterlijk 25 maart of eerder! Stuur de ingevulde lijst terug naar ec@hollandharmony.nl met in het onderwerp: Enquête Educatie weekend 2015.
 
24 feb 15

Conventie: waarom je er geen moment van mag missen

[anwb Koningshof]We verwachten dat het over zo'n vier weken heerlijk druk gaat worden in Veldhoven. Met vrijwel alle koren en kwartetten van Holland Harmony, speciale buitenlandse gasten en een grote schare familieleden en kennissen zal het ongetwijfeld een fantastisch en onvergetelijk lang weekend worden.
Mocht je nog geen toegangskaarten voor familie en kennissen besteld hebben, doe dat dan snel voordat ze uitverkocht zijn. Want wat is er mooier dan hen mee te laten genieten van jouw moment op het podium!
We hopen dat je drie dagen volop zult genieten van de kwartetcompetitie op vrijdag tot de show op zondag. Gun jezelf al die momenten om te leren, inspiratie op te doen en veel plezier te hebben.

Nelleke is al helemaal in de stemming voor de conventie en heeft een enthousiast verhaal geschreven. Lees het eens goed door en laat je door haar aansteken ...

WAT STAAT ER NOU EIGENLIJK TE GEBEUREN EIND MAART DAT IK ER NU AL ZIN IN HEB?

[4Now]Eén keer in de 2 jaar is er een enorme barbershop happening. Dan wordt de compleet kale “fabriekshal” van conferentiecentrum De Koningshof omgetoverd tot een groots theater. Daar gaan bijna 1,5 jaar aan voorbereidingen vooraf. Het organiserend team en wedstrijdadministratieteam worden samengesteld, juryleden worden uitgenodigd uit de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland dit keer, onderhandelingen worden gevoerd met de Koningshof om de beste kwaliteit voor de laagste prijs te krijgen, er wordt een titel voor de happening bedacht, er worden presentatoren, scouts en marshalls gezocht en ingewikkelde tijdsschema’s gemaakt. Barbershoppend Nederland komt met bijna alle kwartetten en koren bij elkaar, koren, kwartetten en officiële vertegenwoordigers van andere organisaties worden uitgenodigd, ereleden worden opgetrommeld. En uit het buitenland worden gastkoren en gastkwartetten uitgenodigd om hun organisaties te vertegenwoordigen. Slechts één keer per twee jaar wordt dit georganiseerd en het is één van de belangrijkste gebeurtenissen in barbershop, een conventie. <meer>

==>> lees hier het verhaal verder

 

20 feb 15 Jubileumshow Barbershop Singing Heerhugowaard "Moments in Time"

In 2015 viert Barbershop Singing Heeerhugowaard haar 20-jarig jubileum met een spetterende voorstelling op 29 maart in Cool te Heerhugowaard.

[foto Barbershop Heerhugowaard]

Het thema ‘Tijd’ zal op een bijzondere wijze de rode draad vormen in deze voorstelling. Vormgegeven met een veel-luik van verschillende belangrijke momenten in de geschiedenis van het koor, maar ook in de persoonlijke levens van de verschillende koorleden. Individuele koorleden treden zichtbaar op de voorgrond met hun persoonlijke verhaal.

De twee koren vormen samen met hun barbershop-repertoire de basis voor de voorstelling. Verder doen verschillende amateurgroepen en individuele amateurkunstbeoefenaars zoals Dansschool Biersteker en plaatselijke acteurs mee aan het project. Hierdoor ontstaat er een voorstelling waarbij er in ieder geval gewerkt wordt vanuit de disciplines koorzang , dans , muziek en theater en zo mogelijk met beeldende disciplines van de amateurkunst.

Barbershop Singing Heerhugowaard wil met dit jubileumproject tevens een begin maken met het werken aan verjonging van de koren. Naar verwachting wekt deze voorstelling veel enthousiasme op en zal het een extra duwtje geven aan toekomstige koorzangers .

De voorstelling op zondag 29 maart in theater Cool begint om 14.30 uur.
De toegangsprijs is € 15 en de kaarten zijn verkrijgbaar bij:
Herman Kolleman tel.nr. 072-5726392
Jannie Koster tel.nr. 0226-320017
of per e-mail : momentsintime@ziggo.nl
Zie ook de poster.
 
17 feb 15 [logo200]Conventie try-outs

Ter voorbereiding op hun optreden in de Holland Harmony & DABS conventie zijn er diverse koren en kwartetten die een try-out houden. Een goede oefening en een kans om nog te werken aan die allerlaatste aandachtspunten.
Op 8 februari was er zo'n try-out in Waalre (zie nieuwsbericht van 13 januari).

Op zaterdag 28 februari geven Bewitched, Dutch Blend, 31/2 Men en Vivre een voorproefje in de Schuilkerk (Lutherse Kerk), Langendijk 72 te Gorinchem
De kerk gaat om 15.30 uur open. Het programma start om 16.00 uur en duurt tot 17.15 uur. Er is plaats voor ca. 70 toehoorders. De toegangsprijs bedraagt € 5,--.
Kaarten graag van te voren reserveren via info@lbhc-bewitched.nl onder vermelding van het aantal kaarten en de naam. Betalen aan de ingang. Reserveer snel, want vol = vol.
De Schuilkerk is een schattig klein kerkje met een prachtige akoestiek. Helaas zijn er geen voorzieningen voor consumpties. Daarom gaan we na afloop afterglowen in het nabijgelegen café Pavlov waar gratis lekkere hapjes bij uw drankje worden geserveerd. Zie ook bijgaande [flyer].

Op zaterdag 14 maart om 20:00 uur is het try-out time in Rotterdam.
In wijkaccomodatie Romeynshof, Stresemannplaats 8, 3068 JL Rotterdam laten een aantal potentiële kanshebbers op de felbegeerde prijzen zich van hun beste kant zien.
Het gaat om de volgende koren:
- Sound Waves (dames kampioen 2013)
- The Skyline Sisters
- Mainport Barbershop Singers (3de plaats bij de heren in 2012)
En de volgen de kwartetten:
- Natural Blend (mixed kwartet)
- Trance Mission (mixed kwartet, 3de plaats 2013)
- 4Now (dames kwartet)
- MockingBird (dames kwartet)
- Elements (dames kwartet)
- Maelstrom (heren kwartet)
Ter afwisseling van al het barbershop geweld is ook Vocal Group Jade uitgenodigd om een optreden te verzorgen. Ter afsluiting zal er zoals gebruikelijk bij een barbershop avond een afterglow zijn met een hapje en een drankje.
Toegangskaarten kosten 5 euro en zijn via de deelnemende koren (of aan de zaal) te verkrijgen. Meer info en het laatste nieuws op https://www.facebook.com/events/1537256286558799/
 
4 feb 15 Een zeer geslaagd Directors College

Afgelopen weekend vond het Directors College 2015 plaats in Biezenmortel. Dit jaar werd het door Holland Harmony georganiseerd voor dirigenten, assistent dirigenten, section leaders en muziekteams vanuit de Europese barbershoporganisaties BinG! (Duitsland), SNOBS (Zweden), SA-NLR (Zweden), IABS (Ierland) en Holland Harmony/DABS.

(coaches DC2015)
                     Adam Scott, Nelleke Dorrestijn, Chris Peterson

De 70 deelnemers werden gecoacht door twee zeer deskundige barbershoppers uit de USA: Chris Peterson en Adam Scott.
Het werd een uiterst geslaagd weekend met veel inspiratie, een goede atmosfeer, nieuwe vriendschappen en een perfectie harmony!
Of zoals een deelneemster treffend aan ons mailt: "I feel truly blessed having been a part of this weekend, meeting so many nice people and laughing, singing and learning how to direct."

=>  Bekijk de foto's!
 
4 feb 15 New Achord krijgt een nieuwe dirigent

Na 11 jaar met een tomeloze inzet voor ons koor te hebben gestaan neemt Ben Schut afscheid om van zijn pensioen te gaan genieten.

[Olga nieuwe dirigent New Achord]

Wij hebben een nieuwe dirigent gevonden in Olga v.d. Hoop. Zij staat aan het begin van haar dirigenten carrière, maar we zijn er van overtuigd dat zij met haar enthousiasme en inzet ver zal komen. Omdat het erg kort dag is hebben wij besloten de conventie 2015 aan ons voorbij te laten gaan om ons volledig te concentreren op de nieuwe samenwerking zodat wij in 2017 goed voor de dag kunnen komen.
 
20 jan 15 Bestuursuitbreiding
[Herman-Co'nn]
De HH Raad van Afgevaardigden heeft afgelopen november een positief advies gegeven over de kandidatuur van twee nieuwe Holland Harmony bestuursleden:
Co'nn Rennen en Herman Wolzak.

Tijdens de vergadering van het Holland Harmony bestuur van 15 januari zijn beide heren benoemd tot bestuurslid.
Co'nn komt uit Zeewolde en zingt bij de Dolphin Barber Mates in Harderwijk.
Herman komt uit Heerhugowaard en zingt daar bij The Hugo Singers.

Wij verheugen ons op een prettige samenwerking met Co'nn en Herman en wensen hen veel succes!
 
20 jan 15 Nieuwe coach: Sonny Vande Putte
[Sonny]
De coachlijst van Holland Harmony heeft een nieuwe coach: Sonny Vande Putte.
"Ongeëvenaard enthousiasme", "praktische tips and tricks", "leuk en leerrijk van begin tot einde", dit zijn slechts enkele zinnetjes die werden gebruikt door Nederlandse koren en kwartetten om Sonny's coachings te beschrijven.
Wie meer wil weten over Sonny of door hem gecoacht wil worden, kan een kijkje nemen
 => op zijn coachpagina
 
20 jan 15 Welkom DABS! (5)
[DABS-logo]
Dit keer een allerlaatste update, want inmiddels zijn ALLE DABS koren en kwartetten aangesloten bij Holland Harmony. Dat is fantastisch nieuws!
Op het kaartje kun je zien waar alle mannen- en vrouwenkoren vandaan komen.

We heten welkom in Holland Harmony, Dutch Association of Barbershop Singers:

Koren:
 - The Gaggling Ganders Gang uit Goes

Heren van GGG, van harte welkom!
 
15 jan 15 Reserveer in de agenda ...
[logo]
Het bestuur heeft de data vastgesteld voor de volgende bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden en van de Besturendag. Zet die data alvast in de agenda!
  RvA:  zaterdag 11 april 2015
  Besturendag:  zaterdag 24 oktober 2015
 
13 jan 15 HH & DABS conventienieuws

[logo200]De nieuwe nieuwsbrief is uit. Dit zijn de onderwerpen:
1. Programma
2. Competitie & volgorde van optreden
3. Speciale gasten
4. Maaltijden
5. Toegangskaarten
6. Hotelaccommodatie
7. Zaalhuur
8. Jurering
9. Opgave competitiesongs
10. Betalen wijzigen en annuleren
11. EHBO

Je kunt de nieuwsbrief lezen via:
  => deze link
 
13 jan 15 A Capella Battle
[poster]
Wat begonnen is als een concert-idee tussen de Gals uit Eindhoven en T-SiNG! uit Tilburg, is een een try-out voor de Conventie geworden.
De gelieerde koren en kwartetten laten op zondag 8 februari 2015 in Waalre zien en horen hoe ze ervoor staan en hebben dan nog een paar weken voor de laatste puntjes op de "i".

Komt kijken en luisteren bij de try-out van de kwartetten Unlimited, Gentlemen's Agreement, Dutch Blend, L.O.L., Around the Bar en de koren Southern Comfort Barber Mates en Southern Comfort Gals.
Klik op de poster voor een uitvergroting met meer info!
 
13 jan 15 Welkom DABS! (4)
[DABS-logo]
En weer een update!
Ditmaal heten we welkom in Holland Harmony, Dutch Association of Barbershop Singers:


Koren:
 - The Hugo Singers uit Heerhugowaard

Heren, van harte welkom!


 
4 jan 15 [logo200]HH & DABS conventienieuws

We hebben een update met betrekking tot de internationale gasten van onze conventie: Kentucky Vocal Union kan na een dirigentenwisseling helaas niet meer komen.
We zijn onmiddellijk gaan zoeken naar een waardige vervanging en we hebben die gevonden: Alba Show Chorus uit Zweden.
Alba Show Chorus stond al langer op ons verlanglijstje en het is dus nu gelukt. In 2013 wonnen zij goud in de regionale competitie van Sweet Adelines en ze stonden afgelopen november in de halve finale van de Sweet Adelines Internation Contest in Baltimore.
Op de gastenpagina staat een beschrijving van Alba.
 
2 jan 15 Welkom DABS! (3)
[DABS-logo]
En wederom een update!
Ditmaal heten we welkom in Holland Harmony, Dutch Association of Barbershop Singers:

Kwartetten:
 - Cross Connection
Koren:
 - Dolphin Barber Mates

Heren, van harte welkom!
 
1 jan 15 Gelukkig 2015 ![logo]

Een nieuw jaar, een leeg blad, 365 dagen om in te vullen, gebruik ze goed en mogen ze gevuld worden met gezondheid, voorspoed, liefde, wijsheid en barbershopchords!

Een nieuw jaar, mannen en vrouwen samen in één organisatie, we kijken uit naar de kansen die het ons geeft, de mogelijkheid om samen te leren en te groeien en te genieten van de momenten die we met elkaar kunnen delen.

Een ‘ringing’ nieuw jaar gewenst, vol met het plezier, saamhorigheid en vriendschap die we in onze koren en kwartetten vinden.

Gelukkig 2015!
Bestuur Holland Harmony
 

 

 


==> Meer nieuws in het nieuwsarchief:
 

 


last update: 20-01-2018