Holland Harmony nieuwsarchief -2013

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
31 dec 13
 
30 dec 13 Aankondiging Directors College 9 – 11 mei, 2014

[logo]   BinG! logo    DABS logo

BinG! De Duitse barbershop organisatie voor mannen en vrouwen en Holland Harmony gaan samenwerken in het organiseren van de Directors Colleges. Het eerste Directors College vindt plaats in Dortmund van 9 – 11 mei 2014. Aanvang 19.00 u. op 9 mei, einde zondagmiddag 11 mei om 15.00.
Als coaches komen Joe Cerrutti, dirigent, vocal coach, judge en music educator en Terry Reynolds. Zij zijn de dirigent en de assistent-dirigent van The Alexandria Harmonizers, een mannenkoor binnen de Barbershop Harmony Society. Dit koor dat bestaat uit meer dan 100 zangers maakte een gigantische come-back toen Joe Cerrutti in 2008 hun nieuwe dirigent werd en eindigden in Toronto op de internationale conventie 2013 als derde. Joe heeft een masters degree in koordirectie van Boston University en hij is een gepassioneerde barbershopper. Hij is ook de dirigent van een Sweet Adelines vrouwenkoor: Pride of Baltimore. Hij is een natuurtalent als het op lesgeven en coachen aankomt en hij coacht koren en kwartetten over de hele wereld.

Dit is een Directors College alleen voor dirigenten van BinG!, Holland Harmony en DABS. Nadere gegevens over verblijf in het Kolpinghaus te Dortmund, inhoud van het DC en een aanmeldingsformulier volgen begin 2014 op de website van BinG, http://www.barbershop.de/

Kosten voor het weekend incl. 2 overnachtingen in het Kolpinghaus zijn 175 euro. Voor de twee lunches en het diner zoekt BinG gunstig geprijsde restaurants uit waar gezamenlijk kan worden gegeten.

Het wordt een geweldig weekend met twee geweldige coaches en met minder dan een jaar te gaan mag geen dirigent dit weekend missen.
 
10 dec 13 iSing wil groeien: audities op 6 januari!

[logo]iSing is een jonge, frisse groep pittige vrouwen. We zingen cross genre a cappella met grote aandacht voor zangkwaliteit en totale uitstraling en presentatie. Leden komen vanuit alle hoeken van het land. De passie mooie muziek te willen maken, is wat ons bindt.

Met de komst van onze nieuwe dirigent Marieke van Diepen staan we aan het begin van weer een leuke en interessante vernieuwing van ons repertoire. Heb jij zin om in een lekker tempo je tanden eens te zetten in aansprekende bestaande arrangementen, of voor ons, door onze dirigent, speciaal gemaakte eigen arrangementen? Dan is dit het perfecte moment om in te stappen! We willen graag uitbreiden van de huidige 22 leden naar max. 30.

We zoeken zeker een aanvulling in sopranen, maar heb je een lager stembereik en ben je geïnteresseerd in deze nieuwe uitdaging, schroom dan niet te reageren.  We repeteren wekelijks op maandagavond van 20.00-22.30 uur in Geldermalsen.

Up-to-date info op onze FB pagina: www.facebook.com/VocalGroupiSing
Reacties voor meer info of aanmelden voor de audities op 6 januari graag naar info@i-sing.nl .
 
4 dec 2013 Vijf nieuwe Holland Harmony kwartetten!
[logo]
Met trots kondigen wij vijf nieuwe Holland Harmony kwartetten aan. Wat een verrijking om zoveel nieuwe kwartetzangeressen te kunnen verwelkomen! Wij wensen hen veel uitdaging en succes toe bij Holland Harmony!

Dit zijn de nieuwe kwartetten:
4 dec 2013 Barbra Streisand en de stem van Anita van Hoof

[poster Anita van Hoof]Anita van Hoof houdt veel van zingen. Ze is een enthousiaste lead in het barbershopkoor iSing.

Anita heeft ook een passie voor Barbra Streisand. Ze zingt vrijwel alle songs van deze bekende artieste en deed met het ontroerende "Papa, Can You Hear Me?" auditie in Holland's Got Talent. Ze deed de jury versteld staan met haar opvallende verschijning en haar prachtige stem, zodat ze door is naar de halve finale!
=> bekijk haar auditie van 9 nov

Help Anita!
Ga allemaal kijken naar Anita in de halve finale op 21 december (RTL4, 20:00 uur) en wat zou het leuk zijn als we dan allemaal op haar stemmen en ze één week later door mag gaan naar de finale!

=> meer over Anita op facebook
 
27 nov 13 Uiterst geslaagd kwartettenweekend

[foto coaches kwartettenweeekend]

Afgelopen weekend werden 17 Holland Harmony en DABS kwartetten in Soest gecoacht door The MIX (uit Engeland) en aBSOLUT (uit Zweden). Van de eerste tot de laatste minuut was het een enerverende coaching die de deelnemende kwartetten veel inspiratie gegeven heeft. Op zaterdagavond konden de kwartetten in een minishow laten zien wat ze geleerd hadden en natuurlijk was er een gezellige afterglow. Dank je wel The MIX en aBSOLUT!
=> foto's van het kwartettenweekend
 
19 nov 13 Definitieve inschrijving Educatie Weekend is gestart

[logo]In het weekend van 25 en 26 januari 2014 organiseert Holland Harmony een educatie weekend voor zowel Holland Harmony als voor DABS leden in De Beukenhof in Biezenmortel (NB).

We richten ons in dat weekend vooral op dirigenten, assistent-dirigenten, coaches, section leaders, kwartetzangers, kwartetten en de gedreven ervaren barbershop zanger(es) die staat te popelen om meer te leren.
Dit is dus geen HaCo, maar een educatie weekend.

Er is keuze uit een groot aantal workshops die door 9 verschillende top-coaches gegeven worden. De meeste workshops worden een keer herhaald en vinden plaats op zaterdag van 09.00 - 21.30 uur en op zondag van 09.00 - 17.00.

Deadline voor de aanmelding:
De definitieve aanmelding is nu op 19 november gestart. Ook zij die eerder een vooraanmelding hebben ingestuurd dienen zich nu definitief aan te melden. De aanmelding sluit op 5 december.
Deadline voor de betaling: De deadline voor de betaling is 24 december.

Let op:
Omdat het aantal plaatsen per workshop beperkt is, wijzen wij de plaatsen toe in volgorde van het ontvangen van de betaling. Betaal dus zo snel mogelijk, en in ieder geval voor 24 december! Houd er rekening mee dat een aanmelding definitief is en dat wij geen betalingen terugstorten.

AANMELDEN:
=> lees eerst de beschrijving van het weekend en de workshops
=> bekijk het tijdschema (of print het uit) en kies je workshops
=> de definitieve aanmelding kan alleen geschieden via het invullen
      van het on-line aanmeldingsformulier
  (http://www.hollandharmony.dse.nl/2014-0125-aanmelding-eduweekend.htm)

Reageer snel. Het aantal beschikbare plaatsen is namelijk beperkt!
 
19 nov 13 Barbershop in kerstsfeer
[barbershop christmas]
Nog even en dan is het weer kerstmis. Gezellige dagen waar hopelijk iedereen de tijd kan nemen om heerlijk te genieten.
Daarom geven wij hier een aantal tips voor mooie ontroerende kerstoptredens van barbershopkoren- en kwartetten. Er zullen de komende weken nog meer aankondigingen volgen. Die worden allemaal vermeld in onze agenda (dus kijk daar regelmatig als u op zoek bent naar een kerstoptreden!).
 • zo 8 dec: Southern Comfort Barber Gals treden 's middags op in het gezellige Brandevoort (de Veste, Helmond) tijdens de Dickensnight
 • zo 8 dec: The New Harvest Singers: zingen van 12.00u tot 17.00u in de buitenlucht op de kerstmarkt in Helmond. De wijk Brandevoort is dan geheel opgetuigd in Dickensstijl en alle koren die daar zingen, dus wij ook, dragen dan Dickenskleding.
 • zo 8 dec: Valley Voices Vocal Group gaat genieten van de winter. Doe je mee? Kom ook naar onze gezellige Winter Party met sfeervolle optredens, een bijzondere loterij en lekkere hapjes. Onze speciale gasten zijn aSounding (a capella quintet) en Lens & Friends (combo). De middag bevat een mooie mix van warme songs en bekende én onbekende kerstnummers. Iedereen is welkom in onze nieuwe oefenruimte De Kei in Ede. De zaal is open vanaf 14.00 uur. Kaarten kun je bestellen via: inekevrp@gmail.com. Meer weten over de locatie, kaarten en kosten? Kijk op de poster voor meer informatie.
 • di 10 dec: Sound Waves: "NOT a Christmas Show?!"  in Theater Twee Hondjes, Hellevoetsluis. Aanvang 20:15 uur. Zaal open 19:30 uur. Kosten: €10,00 [zie poster]. Kaarten reserveren kan bij info@soundwaves.nl  of telefoonnummer: 06-22713202
 • vr 13 dec: Sound Waves: "NOT a Christmas Show?!" in de Welkomkerk, Rockanje. Aanvang 20:00 uur. Zaal open 19:15 uur. Kosten €7,50 [zie poster]. Kaarten reserveren kan bij info@soundwaves.nl  of telefoonnummer: 06-22713202
 • vr 13 dec: Swinging Woodnotes organiseert een Midwinter Concert. Locatie: Grote Kerk te Epe. Aanvang : 20.00 u. Gasten: Vocaal Ensemble Foon, Harpiste Regina Ederveen. Voor info: kijk op www.swingingwoodnotes.nl
 • za 14 dec: Miracle Sound: 's avonds optreden op de kerstmarkt in Tolkamer [meer info]
 • za 14 dec: The New Harvest Singers: een ensemble (kleinere groep) van The New Harvest Singers zingt van 13.00u tot 16.00u op de kerstmarkt in Leerdam (in Dickenskleding). Daarna gaat datzelfde ensemble naar Landgoed Marienwaerdt in Beesd voor een kerstoptredens tijdens de Kerstfair op het Landgoed (van 17.00u tot 21.00u). Toegangsprijs zie www.landgoedmarienwaerdt.nl
 • zo 15 dec: Between Two Rivers: Christmas Party, 14:00 uur in Onder de Toren in Elst [info].
 • zo 15 dec: The New Harvest Singers: Cosy Christmas Concert in Geldermalsen van 14.30u tot 16.15u in de geref. kerk in Geldermalsen. De 3 kwartetten uit het koor (.NL, Vivre en LinQ), laten ook van zich horen. Ook treden dan op a capella koor Voices uit Nijverdal. Een afwisselend programma dus. En…. wij leggen kussens en plaids in de kerkbanken zodat je ‘cosy’ kunt luisteren naar mooie kerstsongs. Zie poster.
 • vr 20 dec: Swinging Woodnotes treedt op tijdens een jaarlijks terugkerend inloopconcert. Locatie: Grote Kerk te Epe. Tijd : 20.30 -20.55 u. Voor info: kijk op www.swingingwoodnotes.nl
 • za 21 dec: Whale City Sound: Christmas Concert "Sing, Swing, Dance" om 15:00 uur en om 20:00 uur in De Duif te Amsterdam. [bestellen] [flyer voorkant, flyer binnenkant]
 • za 21 dec: MOOD: Het kwartet MOOD geeft in de Hasseltse Kapel in Tilburg een intiem kerstconcert. Aanvang 20:30 uur. Kaarten à 8,50 per volwassene en 5,- per kind t/m 12 jaar verkrijgbaar via: linavanhout@live.nl [flyer]
 • za 21 dec: The Singing Pearls: sfeervol kerstconcert in het Cenakel in Tilburg. Ons eerste optreden met onze nieuwe dirigent: Evelien Clement. Gastoptredens van: T-Sing, Jasper van de Veerdonk & Lieke van der Loo (piano en viool), kwartet 'drie vrouwen en één dame' Aanvang: 20.00 uur. Zie de flyer of kijk op www.thesingingpearls.nl
 • za 21 dec: The Rhine Singers: kerstconcert met gastoptredens van Lake District Sound, ProjectX, Stop Talking en Maarssens Blaas Orkest. Locatie: Kerkcentrum De Ark, Duivenkamp 844, Maarssenbroek. Aanvang 19:30 uur. Entree € 7,50. Reserveren kaarten: jvanstel@casema.nl . Zie de flyer of kijk op www.rhinesingers.nl
 • za 21 dec: Kwartet LinQ: zingt 's middags op de kerstmarkt in Leerdam (in Dickenskleding)
 • zo 22 dec: Southern Comfort Barber Gals: sfeervolle kerstshow in 't Klooster, Hoogstraat 6 te Waalre. Aanvang 14:00 uur. Tevens treedt op: Combo 2CV Gypsy Jazz. Kaarten € 8,50 (incl koffie/thee voor aanvang) te bestellen via D. de Haan, tel. 06.21961092 [poster] (uitverkocht)
 • zo 22 dec: Bewitched: kerstoptreden in de Nieuwe Doelen in Gorinchem i.s.m. Popkoor 0183, de Zangwerkplaats en Crescendo. Tijd: 14:00-17:00. Kaarten a 10 euro zijn via Bewitched te bestellen: www.lbhc-bewitched.nl
 • ma 23 dec: Mainport Barbershop Singers: kerst zangavond in de Bethelkerk in Vlaardingen. Aanvang 20:00 uur. [meer info]
 • ma 23 dec: Swinging Woodnotes verzorgt een sfeervol optreden in het nieuwe Isala Ziekenhuis. Locatie: Zwolle. Tijd: 19.30-19.50 u. Voor info: kijk op www.swingingwoodnotes.nl
 • di 24 dec: Southern Comfort Barber Gals: om 20:00 uur, optreden in de kerstviering op Vliegbasis Eindhoven (Flight Forum 1550, passagiersterminal van het militaire gedeelte) [link]
   
18 nov 13 In4Mation is weer compleet!

[logo]In4Mation is weer compleet! Rogier Neefe is onze nieuwe baritone!
We zijn blij dat ons quartet In4Mation, zo snel na het afscheid van Peer Doevendans, weer compleet is met de komst van Rogier.
[Rogier]Rogier is een geweldige zanger die zijn muzikale talenten reeds heeft bewezen in a capella groepen als the Dutchmen en nu nog als zanger van Leeuwenhart.
Ook binnen de barbershop is Rogier inmiddels geen onbekende meer. In het gemengde projectkoor Ladies & Gentlemen zingt hij de leadpartij. Hij wordt gevraagd als quartet coach en is hij bij het HH quartet .NL ‘de vriend van’.
Rogier, welkom in ons quartet!
 
11 nov 13 Sweet Adelines ConventionHet waren spannende dagen in Honolulu (Hawaii) waar de top Sweet Adelines koren en kwartetten op het podium stonden voor de jaarlijkse conventie.
Naast degenen die het geluk hadden daarbij aanwezig te kunnen zijn, hebben veel barbershop liefhebbers deze conventie on-line via webcast gevolgd.

Bij de koren is Rönninge Show Chorus (uit Zweden) de nieuwe kampioen met een fantastisch resultaat (95,7%). Bij de kwartetten wist Love Notes (het vroegere 'Under Age') de gouden plak te veroveren.
Hieronder een kort overzicht:
[logo]
Koren
 1. Rönninge Show (Zweden) 
 2. Scottsdale
 3. Toast of Tampa Show
 4. Scioto Valley
 5. Lions Gate (Canada)
 
3138 punten= 95,7%
3008 punten= 91,7%
2946 punten= 89,8%
2904 punten= 88,5%
2877 punten= 87,7%
 
Kwartetten
 1. Love Notes
 2. Bling!
 3. a.k.a.
 4. Finesse  (UK)
 5. Lustre
2871 punten=87,5%
2795 punten= 85,2%
2707 punten= 82,5%
2706 punten= 82,5%
2669 punten= 81,4%

De eerstvolgende SAI barbershopconventie is in Baltimore (Maryland/USA) van 3 tot 8 november 2014.

=> alle gedetailleerde resultaten zijn hier terug te vinden
 

11 nov 13 DynamiQ behaalt zilver op het Balk TOPfestival

Afgelopen weekend deed DynamiQ (het kwartettenkoor van Holland Harmony) mee aan het Balk TOPfestival in de 1e klasse popkoren. Het koor wist met een fantastisch optreden het zilver te bemachtigen! Een ware prestatie tussen al die andere koren, zeker als je weet dat Balk geen aparte klasse voor barbershop kent. Tevens wordt DynamiQ in 2015 geplaatst bij de TOPklasse popkoren.
Ook iSing deed mee in de 2e klasse Grote Vocal Groups.

=> uitslagen Balk TOPfestival
 
28 okt 13 Ladies & Gentlemen & Sean Devine

[Sean Devine]Afgelopen zondag werd Ladies & Gentlemen tijdens haar tweede repetitie gecoacht door Sean Devine (de fameuze lead van OC Times). 
Met grote deskundigheid en charme wist Sean het koor te inspireren om fantastisch te zingen.
We hebben nu allemaal geleerd wat een 'default face' is, 'how to roll the sound forward' en sommigen willen hem graag adopteren :-)

=> hier staan een hoop foto's:
     http://hollandharmony.nl/2013-1027-landg/
 
28 okt 13 Barbershop conventies in Europa: LABBS

Afgelopen weekend hield Ladies Association of Barbershop Singers (LABBS) in Llandudno haar jaarlijkse conventie. Hier zijn de resultaten:[LABBS]
 
Koren  => link naar details
 1. The White Rosettes 
 2. Amersham A Cappella    
 3. Signature
84,2%
78,6%
75,4%
Kwartetten => link naar details
 1. Echo
 2. Tone-acity
 3. Northern Vibe  
76,4%
74,5%
73.6%
Gemengde kwartetten => link naar details
 1. Patchwork
 2. Jigsaw
 3. K4
71.8%
70.4%
67.3%

Holland Harmony feliciteert alle winnaars van harte met hun geleverde prestatie!
 

25 okt 13 Liesbeth van Wijngaarden jubileert
[foto Liesbeth van Wijngaarden]
2013 is het jubileum jaar van onze dirigent Liesbeth van Wijngaarden.
Zij is al 25 jaar dirigent van Vocal Group Route Sixteen.

Elke woensdagavond staat zij nog steeds na al die jaren vol energie voor ons koor.
We hebben dit gevierd met een gezellige rondvaart door de binnenstad van Dordrecht en een diner.

Nogmaals van harte gefeliciteerd namens bestuur en leden van Vocal Group Route Sixteen
 
19 okt 13 Ladies & Gentlemen zoekt nog mannelijke leads

Tijdens de eerste repetitie in september zijn er veel foto's gemaakt.
Die zijn inmiddels allemaal te bekijken op:
=> https://flic.kr/s/aHsksuBSF6
[mixed chorus]
Volgende repetitie (27 oktober) zal L&G gecoached worden door Sean Devine, de fameuze lead van OC Times. We verheugen ons op een fantastische ervaring!

En misschien kan jij daar bij zijn, want wij zoeken nog steeds een paar mannelijke leads voor L&G. Als je je snel aanmeldt bij bisschopjeanet@gmail.com kun je direct meezingen met Sean Devine !
 
17 okt 13 SQUARE neemt afscheid
[square]
Ja mensen het is echt waar,
Na 15 jaar gaat Square uit elkaar.
Wij voelen echt wel spijt,
Ieder van ons kiest nu voor een eigen route.
Wij kijken terug op een mooie tijd.
En blijven elkaar ontmoeten.

Tot zings.
Liefs Square
 
14 okt 13 Voor-aanmelding & interessepeiling Educatie Weekend

[logo]In het weekend van 25 en 26 januari 2014 organiseert Holland Harmony een educatie weekend voor zowel Holland Harmony als voor DABS leden in De Beukenhof in Biezenmortel (NB).

We richten ons in dat weekend vooral op dirigenten, assistent-dirigenten, coaches, section leaders, kwartetzangers, kwartetten en de gedreven ervaren barbershop zanger(es) die staat te popelen om meer te leren.
Dit is dus geen HaCo, maar een educatie weekend.

Workshops vinden plaats op zaterdag van 09.00 - 21.30 uur en op zondag van 09.00 - 17.00. Sommigen workshops zijn 3 uur lang, anderen 1,5 uur.

Op dit moment starten we een korte vooraanmelding & interessepeiling zodat we het programma kunnen aanpassen op de belangstelling.

Vriendelijk verzoeken wij iedereen die geïnteresseerd is om vóór dinsdag 22 oktober het webformulier in te vullen. Wij gaan met die input verder aan de slag waarna vanaf half november de definitieve inschrijving volgt. Houd deze website in de gaten en reageer snel. Het aantal beschikbare plaatsen is namelijk beperkt!

=> lees eerst deze basisinformatie en overzicht van alle workshops
=> vul dan vóór 22 oktober dit webformulier in!!

 
13 okt 13 Spam - NO Spam ...!
[spambox]
De mailserver van Holland Harmony wordt binnenkort verhuisd naar een snellere en meer flexibele server. We zijn voor een deel al over.

In de afgelopen weken stond er nog een verkeerde spamprotectie instelling, waardoor onze mailberichten bij sommigen van jullie in de spamfolder terecht gekomen zijn.

We hebben dat nu hopelijk opgelost maar het kan geen kwaad eens te kijken in je spamfolder of er niet toevallig nog wat mail van ons in zit :-)
Er kunnen b.v. nieuwsbrieven in zitten of mailing van L&G, DynamiQ enz ...
Je kunt dan ook voor alle zekerheid de afzenders van die onterechte 'spam' opnemen in een 'whitelist' zodat ze nooit meer als spam gemarkeerd worden.

TIP: Hoe je in Gmail een 'whitelist' maakt staat hier eenvoudig beschreven.
 
13 okt 13 Zeer geslaagde besturendag Holland Harmony in Tiel

Deze jaarlijkse bijeenkomst op zaterdag 12 oktober 2013 is bijzonder goed bezocht door de aangesloten koren: 14 van de 19! Veel nieuwe bestuursleden presenteerden zich en gaven elkaar tips door.
De netwerkfunctie van een dergelijke dag kan niet genoeg benadrukt worden!

[groepsfoto besturendag]
(klik op foto voor vergroting)

Deze dag was de vuurdoop voor het (bijna geheel) vernieuwde bestuur van de organisatie: nieuwe voorzitter Mariëtte Trouw, nieuwe secretaris Mathilde Droppert en nieuwe PR Barbara Mutsaers.
Zij werden geflankeerd door een vernieuwde Educatie Commissie met vertrouwde gezichten: Wil Saenen en Nelleke Dorrestijn.
Deze commissie die bijna ter ziele was is gelukkig versterkt met nog een aantal personen - de namen volgen binnenkort.
Toch heeft dit niet kunnen voorkomen dat het geplande Harmony College voor juni 2014 niet doorgaat. Voor dat evenement ontbraken ervaren krachten.

Dit wordt ruimschoots gecompenseerd door een splinternieuw evenement: het Educatie Weekend. Data: 25 en 26 januari 2014, locatie De Beukenhof in Biezenmortel.
Hier presenteren zich een keur van nieuwe buitenlandse coaches die garant staan voor interessante workshops. De workshops zijn per thema te combineren en duren een half dagdeel (3 uur).
Bestemd voor iedereen met een serieuze studie-drive! Dus geen shows of grote koren zoals gebruikelijk op het HaCo.
Er is de mogelijkheid om per dag in te tekenen. Een heel weekend kost 150 euro. Houd de mail in de gaten voor de inschrijving!

De middag van de besturendag werd aangenaam ingevuld door de beminnelijke Belgische zangcoach Sonny Vande Putte. Een bijzondere liefhebber van barbershop maar dan wel in een moderne stijl. Hoe daartoe te geraken? Daarvoor geeft hij diverse tips: van kleding tot instuderen, van identiteit tot zangtechniek.
Zijn absoluut verfrissende kijk op onze dierbare hobby is op video vastgelegd en zal via een speciale link toegankelijk zijn.
Aanrader om te bekijken met je koorleden!
 
9 okt 13 Sweet Adelines International Convention in Honolulu

[logo]Aloha! Over een kleine maand wordt de jaarlijkse Sweet Adelines International Convention gehouden in Honolulu (Hawai): 4 t/m 9 november. Wie niet zo gelukkig is om er zelf heen te kunnen gaan hoeft toch niet veel te missen. De volledige conventie wordt uitgezonden via webcast, geheel gratis (hoewel donaties erg op prijs gesteld worden).
Vanwege het tijdverschil kan het handig zijn om die dagen het dag/nacht ritme wat aan te passen:-)

Hier is het tijdschema (in Nederlandse lokale tijd):
 • Harmony Classic Chorus Competition: wo 6nov 05:00 - wo 09:30
 • Quartet Semifinals:  wo 6nov 21:00 - do 7nov 09:30
 • Chorus Semifinals: do 7nov 21:45 - vr 8nov 07:30
 • Quartet Finals: vr 8nov 23:00 - za 9nov 04:00
 • Coronet club (niet gratis): za 9nov 07:00 - 09:30
 • Chorus Finals: za 9nov 23:00 - zo 10nov 05:00

=> link naar de webcast: http://sweetadswebcast.com/
=> convention website
 

9 okt 13 Foto's IABS conventie
[logo iabs]
Voor de liefhebbers zijn hier twee links naar foto's van de IABS conventie van afgelopen weekend:

=> foto's van Eric Ideler
     (incl. de volle resolutie foto's)
=> foto's van de officiële fotograaf

En uiteraard staan er op facebook ook heel veel foto's van & door enthousiaste barbershoppers!
 
8 okt 13 Sound Waves wint goud in Ierland!

[Sound Waves]

Het was feest in Ierland afgelopen weekend. Tijdens de IABS International Convention wist Sound Waves (Nederlands Kampioen 2013 en Europees zilver 2013) de gouden medaille te veroveren in een spannende competitie. Met een mooie score van 76,8% lieten zij de Engelse koren DaleDiva (zilver 76,3%) en Ireland Unlimited (brons 73,3%) achter zich. Een prestatie waar het koor heel terecht erg trots op is!
 
8 okt 13 Nederland schittert in Waterford

Naast het fantastische resultaat van Sound Waves in de International Convention van IABS in Waterford, kunnen we ook heel trots zijn op de resultaten van de andere Nederlandse deelnemers.

[DynamiQ]

Het kwartettenkoor DynamiQ, sinds de zomer onder leiding van Rob Campbell, werd zeer verdienstelijk 5e met een score van 72,1%. Rob en zijn koor was blij met het resultaat: "dit is een heel mooi startpunt voor verdere groei".

[Dutch Blend]

Het kersverse vrouwenkwartet Dutch Blend, pas 4 maanden bij elkaar, wist met 66,6% de 5e plaats te veroveren in de internationale vrouwen kwartettencompetitie. Uiteraard zijn zij daar zeer trots op!

Vanuit DABS deden twee mannenkwartetten mee: Unlimited en In4Mation. Zij scoorden resp. 62,6% (5e plaats) en 65,6 (4e plaats).
Felicitaties van Holland Harmony!

=> scores van de IABS competitie
 
8 okt 13 Brothers in Harmony and Old School in concert!

[logo]Na jaren fantaseren en plannen komt een grote droom uit:
Brothers in Harmony, onder de bezielende leiding van de wereldberoemde Jack Pinto, komt naar Nederland voor een concert samen met topkwartet Old School, wereldkampioen in 2011.

14 juni 2014 treden zij op in Musis Sacrum, Arnhem, samen met The New Harvest Singers, Swinging Woodnotes en het nieuwe HH-projectkoor Ladies & Gentlemen, dat die avond voor het eerst van zich zal laten horen. Een avond om zeker niet te missen en om nooit meer te vergeten!

Binnenkort volgt meer informatie!!!
 
7 okt 13 Risers in de aanbieding!
[logo]
Between Two Rivers heeft nieuwe risers gekocht. De oude risers gaan zeker nog een ronde mee! Het betreft 6 drietraps riserdelen. Ze zijn keurig netjes, roestvrij en veilig met rughekjes.
Interesse? Neem contact op met Caroline Baggen:
  carolinebaggen@gmail.com
 
7 okt 13 Mannelijke leadzangers gezocht

[mixed chorus]Het gemengd koor LADIES AND GENTLEMAN heeft zijn eerst repetitie achter de rug. Het was een groot succes. Er is een uitstekende sfeer en de muzikale kwaliteit is hoog. Iedereen is razend enthousiast en we hebben hoge verwachtingen van de prestaties.
Door omstandigheden zoeken we nog enkele mannelijke leadzangers.
Meld je aan en doe mee in dit inspirerende koor.
Voor meer info en/of aanmelding mail naar Jeanet Bisschop, bisschopjeanet@gmail.com
 
1 okt 13 Barbershop Festival - weer erg geslaagd!
[BOF logo]
Het festival is inmiddels voorbij en we kunnen met veel tevredenheid terugblikken op een zonovergoten weekend waarin Den Bosch het bezit was van zo'n duizend zingende barbershoppers.
Op vrijdagavond traden de Nederlandse kampioenskoren/kwartetten en de Kentones op in de NH Kerk. Zaterdag trokken 29 koren, 14 kwartetten en 1 kwintet door de binnenstad en eindigden op De Parade met een Mega-Sing.

[foto]

Uiteraard zijn er weer veel foto's gemaakt door Eric en Hans.

=> foto's van Eric Ideler
       - vrijdag
       - zaterdag
=> foto's van Hans Martens
       - vrijdag en zaterdag

Kijk op de festival website voor de allerlaatste nieuwtjes:
=> website: www.barbershopfestival.nl
 
23 sep 13 Barbershop Festival - BOF: 5e nieuwsbrief
[BOF logo]
Met nog maar enkele dagen te gaan is dit de laatste nieuwsbrief over het festival. In deze Nieuwsbrief staat praktische informatie over de beide festivaldagen; lees deze goed door.
 • Info concert vrijdagavond
 • Officiële opening festival in de N.H. Kerk
 • Optredens zaterdag
 • Mega-sing op de Parade
 • Afterglow
 • Diner Golden Tulip
 • Diverse praktische informatie

Bekijk de nieuwsbrieven:
  => 5e en laatste nieuwsbrief
  => 4e nieuwsbrief
  => 3e nieuwsbrief
  => 2e nieuwsbrief
  => 1e nieuwsbrief
  => website: www.barbershopfestival.nl
 

22 sep 13 DynamiQ klaar voor groots optreden in Ierland

[DynamiQ is ready for Ireland]
(foto Eric Ideler, klik foto voor vergroting)

De spanning begint te stijgen. Nog een kleine twee weken te gaan en dan staat DynamiQ (het kwartettenkoor van Holland Harmony) op de risers bij de IABS conventie in Ierland. De nieuwe dirigent van het koor, Rob Campbell, repeteerde vandaag met het koor om de allerlaatste nootjes goed te zetten en de presentatie aan te scherpen zodat we de judges overtuigend kunnen laten zien waar dit koor voor staat!
Rob schreef naderhand op facebook:
"Wonderful first rehearsal! I really enjoyed it and had great fun. MD's need to have fun too! And it was my real pleasure to meet you all and realise how good you are! Quite a lot of talent in DynamiQ!"

 
21 sep 13 Ladies & Gentlemen van start

[Ladies & Gentlemen]
(foto: Eric Ideler, klik foto voor vergroting)

Kees Spaans doet verslag van de start van L&G:
Na de aankondiging in april van dit jaar van een nieuw op te starten gemengd koor hebben we even geduld moeten hebben en vooral hard moeten werken aan twee songs.
Zaterdag 21 september was het moment dan daar, de eerste repetitie in Gorinchem. De opkomst van ruim tachtig zangeressen en zangers is een primeur voor Barbershop in Nederland en misschien wel wereldwijd. Na een woord van welkom van Wil, Saskia en Jeanet snel aan de gang met een echte warming up en daarna aan de slag met de twee songs. Daar was hard aan gewerkt, duidelijk te horen en te zien vooral aan het gezicht van Wil, zij straalde tevredenheid uit. Een bijzondere ervaring was het om als twee groepen, Ladies & Gentlemen op de risers te staan. Nieuw voor mij was het naar elkaar toezingen. Vanuit je ooghoeken kijken naar de dirigent en tegelijkertijd je “spiegelen” aan de aan de kant van de risers. De song “Summer Nights” leent zich daar voor: “Met a girl crazy for me” en “Met a boy, cute as can be!

Dit beloofd wat moois te gaan worden. De volgende repetitie in oktober zal Sean Divine ons coachen. Sean is de Lead van OC Times.

Op 14 juni zal het koor zich “officieel” presenteren door als gastkoor op te treden in het Musis Sacrem in Arnhem samen met The New Harvest Singers en The Swinging Woodnotes. Vanuit de Verenigde Staten zullen The Brothers in Harmony aanwezig zijn.

In november dan het hoogtepunt en beoogde einddoel, deelname aan de LABBS conventie in Harrogate. Wat mij betreft blijft het daar niet bij, wat een belevenis!!
 
21 sep 13 Jan Alexandersson coacht het Harmony from Holland Chorus

[HfHC being coached by Jan]
(foto: Eric Ideler, klik foto voor vergroting)

Goed zingen is belangrijk om de harten van het Spaanse publiek in april 2014 te veroveren. Voeg daarbij een indrukwekkende presentatie en de toeschouwers zullen op hun stoelen staan!
De Zweedse top-coach Jan Alexandersson was op 15 september speciaal voor het HfHC naar Gorinchem gekomen om samen met ons aan een wervelende presentatie te werken.
Het was keihard werken en het resultaat is indrukwekkend. Dirigent Rob van der Meule schrijft daarover enthousiast:

"We rocked, we rolled, we M O V E D and kept on moving.
Wanneer een topchoreograaf uit Stockholm met 90 zangeressen en 1 dirigent aan de slag gaat is het zweten geblazen. Flink zweten geblazen! Wat een fantastische en inspirerende man: Jan Alexandersson! Voor het eerst een choreografie van deze topper in Nederland!
Met een schijnbaar onuitputtelijke energie bedenkt hij de meest waanzinnige 'moves' en weet als geen ander exact welk effect je hoe moet bereiken. En als je denkt dat het niet gekker kan...... jawel: ik wordt letterlijk op handen gedragen!! THANKS!! Can't wait untill february!!"

18 sep 13 Nieuwe editie van Hi Neighbor

[hi-neighbor]Voor de mensen die niet goed weten wat Hi Neighbor precies is, verwijst Sonny Vande Putte graag naar een samenvatting van onze eerste editie: http://www.youtube.com/watch?v=ZcvzcO6qxMo

De eerste editie vond plaats in België, dus deze keer is het aan de Belgen om naar Nederland te komen. Wie graag wil meezingen op deze Hi Neighbor II zal zich op 1 december om 14u in Buurthuis Kadans (St. Jozefstraat 1) in Best moeten begeven.

Deze keer kan je je opnieuw inschrijven door in dit evenement aan te geven dat je aanwezig zal zijn en vervolgens in het gemeenschappelijke document ( http://tinyurl.com/hineighborII ) je naam onder de juiste partij te schrijven bij de songs die je al kent of wil studeren tegen de ontmoeting om perfect te kunnen zingen met een kwartet dat ter plekke samengesteld wordt! Opnieuw één opgelegd stukje en dat is natuurlijk "Hi Neighbor" van the Bluegrass Student Union.
Eens de definitieve nummers bekend zijn, maken we een dropbox aan waarin je alle sheets (en learning tracks als die voor handen zijn) kan vinden om volop te beginnen te studeren.

Lees het volledige bericht op de facebook eventpagina:
   http://www.facebook.com/events/163871477139682/
 
18 sep 13 Learn 2 Sing  (4)

[logo]Ook dit jaar presenteert het gezellige 4-stemmige vrouwen Barbershopkoor The Rhine Singers de cursus Learn 2 Sing. Voor pittige meiden en vrouwen die enthousiast willen meezingen in een koor.
Gedurende acht zangavonden zullen de belangrijkste principes van de zangtechniek aangeleerd worden, toegepast op goed in het gehoor liggende, bekende Kerstmuziek. De cursus zal worden afgesloten met een Kerstoptreden in samenwerking met het koor en diverse gasten. De cursus wordt gegeven door onze dirigent Jannet Wever in samenwerking met leden van het koor. Wil jij je stem (her)ontdekken? Doe dan mee met onze Learn 2 Sing!

Wij zingen op woensdagavond in De Weide Wereld in Vleuterweide van 20 tot 22.15 uur. De cursus start op 2 oktober (kosten € 25,-) en eindigt met het afsluitende Kerstconcert op 21 december. Informatie via info@rhinesingers.nl (of via Therese 030-6585209). Aanmelden is mogelijk tot 30 september 2013.

Het koor is dertig jaar geleden in De Meern opgericht en werkt nu aan de toekomst. We komen uit de hele regio, Utrecht, Montfoort, Breukelen, Maarssen, De Meern en natuurlijk Leidsche Rijn en Vleuten.

=> flyer
 
18 sep 13 In4Mation zoekt nieuwe baritone

[logo]Helaas heeft Peer Doevendans ons laten weten dat hij gaat stoppen als baritone van ons quartet. Begin oktober nemen we deel aan de Ierse Barbershop Conventie en dat zal tevens ons laatste gezamelijke optreden zijn.

Hallo fans, ik neem afscheid van In4Mation.

De redenen zijn divers en persoonlijk: aan mijn kwartetmaatjes ligt het in ieder geval niet! Barbershoppen is een serieuze zaak (zelfs voor een Baritone ;-) maar ik kan momenteel helaas niet genoeg tijd vrijmaken om de Baritone te zijn die dit kwartet verdient.
Het is natuurlijk heel vervelend voor Lenhard, Arjen en Hans. Zij zitten nu met een acuut probleem. Ik hoop dat ze snel een goede vervanger kunnen vinden. Het zijn uitstekende zangers en de Barbershopwereld gaat nog veel van ze horen!
Mijn tijd bij In4Mation was kort, maar ik heb veel geleerd en het was héul gezellig. Ik kijk dan ook uit naar de IABS-convention in Ierland in oktober. Daarna nemen we afscheid.
Groet. Peer Doevendans.

We vinden het erg jammer dat Peer dit besluit heeft genomen maar kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren. We hebben in de maanden dat we samen hebben gezongen niet alleen heel constructief gerepeteerd maar ook erg veel lol gehad.
We gaan je dan ook missen Peer!
Hoewel het niet makkelijk zal zijn een goede zanger als Peer te vervangen hopen we toch een nieuwe baritone te vinden en zo op korte termijn een doorstart te maken met In4Mation. De baritone die wij zoeken is er niet zo maar één. Wij zoeken een ambitieuze zanger die in staat is zelfstandig songs in te studeren, die het barbershop genre en warm hart toedraagt en die qua persoonlijkheid binnen ons quartet zal passen.

Denk jij die zanger te zijn die van ons trio weer een volledig quartet kan maken? Mail dan even met Lenhardvb@gmail.com. Wie weet staan we binnenkort dan een avondje te zingen.
 

17 sep 13 Meinte Hoekstra overleden

[Meinte Hoekstra]Met grote droefheid vertellen we jullie dat afgelopen zondag Meinte Hoekstra geheel plotseling is overleden.

Meinte, de oudste zoon van Gerrie en Tjakko Hoekstra, heeft vele jaren als baritone bij The Gaggling Ganders Gang in Goes gezongen.
In 2005 werd Meinte Lid van Verdienste van Holland Harmony voor zijn inzet in het conventieteam. Eerst als lid van het Administration Team en later als Floor Manager.
Ook bij de conventies die volgden konden we rekenen op de inzet van Meinte. Rustig en onverstoorbaar, nuchter en relativerend. Genietend en met humor.

Holland Harmony verliest een vriend, wij zullen Meinte gaan missen!
We wensen de familie van Meinte heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en conventieteam Holland Harmony

=> overlijdensbericht
 
14 sep 13 Nieuw Holland Harmony kwartet: JEMM

[JEMM]We zingen al een tijdje samen, voor ons eigen plezier.
We willen nu de wereld in en wegen zoeken om beter te worden.
ZO SPANNEND.
We duiken in het diepe.
Want het is zo leuk als het lukt.

=> ga naar de JEMM kwartetpagina
 
14 sep 13 Nieuw Holland Harmony kwartet: Sansa

[Sansa]Ons kwartet Sansa is vernoemd naar onze namen San(dra's), N(el) en Sa(skia)

Sansa heeft iets muzikaals want het verwijst niet voor niets naar een snaarinstrument. Het is ook de naam van een Frans dorpje met circa 20 inwoners bij de Spaanse grens.
We hopen daar ooit door te breken, maar zijn eerst lekker in de buurt aan het genieten van het "kwartetten".

Wij zijn:
Saskia Cheizoo - lead
Sandra van den Berg - tenor
Sandra Bos - baritone
Nel Boerdijk - bas

=> ga naar de Sansa kwartetpagina
 
14 sep 13

SAVE THE DATES!

ZATERDAG 25 EN/OF ZONDAG 26 JANUARI 2014:
EDUCATION WEEKEND
in De Beukenhof te Biezenmortel

Holland Harmony houdt voor het eerst een educatieweekend. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks evenement wordt. Dit weekend is als een verdiepingsweekend bedoeld voor dirigenten, assistent-dirigenten, coaches, section leaders, presentatie- en muziekcommissieleden en de enthousiastelingen, de trekkers, zangeressen met veel ervaring, die ieder koor wel heeft. Hiertoe behoren vaak ook wel de kwartetzangeressen. Kortom: de mensen die graag ‘méér’ willen.

Het doel is om dit weekend een goede vervanger te laten zijn van de losse workshops zoals zangtechniek, presentatie- of arrangeerdagen en assistent-dirigentendagen die er in het verleden vaker zijn geweest.

Het weekend is anders van opzet dan de HaCo. Het verschil is, dat het educatieweekend een beperkte doelgroep aanspreekt, er geen show of competitie is en er op elkaar volgende workshops gegeven worden die voor verdieping moeten zorgen voor specifiek de genoemde doelgroepen.

We hopen door het op deze manier te organiseren er volop gebruik van gaat worden. In het verleden kenden sommige dagen een lage opkomst of gingen ze soms door gebrek aan deelnemers niet door.

Dus het wordt eenvoudiger en meer geconcentreerd: een tweejaarlijkse Conventie, een tweejaarlijkse Harmony College (HaCo) en een jaarlijks terugkerend educatieweekend. Daarnaast blijft overigens het directors college apart bestaan (wellicht in een meer internationale setting), evenals nog één aparte coach-de-coachdag en een kwartettendag/weekend.

Dit eerste educatieweekend houden we op zaterdag 25 en zondag 26 januari 2014. Je kunt voor één dag inschrijven, maar ook voor twee dagen. Per dag kun je twee (en op zaterdag 3) dagdelen lessen volgen. De lengte van de workshops maakt, dat er dieper op een onderwerp kan worden ingegaan. Je kunt blijven overnachten, maar dat hoeft niet. We hebben contacten met gerenommeerde docenten uit Amerika en Zweden, Engeland en Nederland om het educatie-weekend diepgang te kunnen geven!

Om welke onderwerpen en docenten het gaat houden we nog heel even geheim, tot we de hele planning rond hebben. Ook de deelname kosten zijn nog niet helemaal in beeld. Zodra e.e.a duidelijk is komen we met meer informatie.

Voor nu:
noteer de datum in je agenda! Kom op 25 en / of op 26 januari naar De Beukenhof!

=>
deze info als word-document  of als html

 

14 sep 13 HOLLAND HARMONY needs your TALENT, right now bij de HACO !

[haco]In juni 2014 willen we ons allemaal weer kunnen verheugen op een nieuw Harmony College, een hoog gewaardeerd evenement waar alle deelnemers en organisatoren altijd met veel energie van terugkeren.
Ieder evenement, zo ook het HaCo, valt of staat met helpende handen en dat is waar het momenteel helaas aan ontbreekt. Kom op dames, geef je op! Holland Harmony heeft 800 leden, we gaan dit met elkaar toch voor elkaar krijgen?
Het thema van het Harmony College 2014 is reeds vastgesteld:
'HOLLAND HARMONY'S GOT TALENT: use your own'
Dit vat perfect samen waar Holland Harmony en dus ook haar evenementen voor staan.

We hebben momenteel echter helaas geen volledig HaCo-team en het zou zo enorm zonde zijn als het HaCo hierdoor geen plaats kan gaan vinden. Jij verheugt je er vast ook op om in juni weer een te gek leerzaam en gezellig weekend te beleven met je koorvriendinnen en kwartetmaatjes?
Op 1 oktober moet de beslissing vallen: wel of geen HaCo dus kom op en geef je op! Er zijn allerhande taken uit te voeren, er wordt niet direct verwacht dat je organisatie van de Toppers op je hals neemt maar vele handen maken licht werk!!

Daarom deze dringende oproep aan jou:
We zoeken (liefst) ervaren versterking aan het jonge team om de kar te gaan trekken.
Wil je meer weten of je opgeven, mail de secretaris, Mathilde Droppert (secretaris@hollandharmony.nl)

Laat zien dat Holland Harmony talent heeft en ook gebruikt en meld je aan!

Hartelijke groeten,
Het bestuur van Holland Harmony
 
14 sep 13 Nieuwe impuls voor het educatieprogramma. Organiseer jij mee?

[logo]Er is een nieuw team voor de EC en wie zitten daarin? Nelleke Dorrestijn en Wil Saenen, nu nog met z’n tweetjes, maar we hopen dat daar snel verandering in komt. Wil en Nelleke gaan zich vooral bezig houden met het inhoudelijk deel van het educatieprogramma. De EC is op zoek naar mensen die ons willen helpen om het te organiseren.

Op de RvA is aangekondigd dat er een Educatieweekend zou komen en dat is gepland voor 25 en 26 januari. Het is vooral bedoeld voor dirigenten, assistent-dirigenten, coaches, section leaders en zangeressen met veel ervaring. Duidelijk anders dan de HaCo. Meer informatie hierover volgt spoedig.

Holland Harmony wil heel graag ook de HaCo blijven organiseren voor de hele organisatie, maar zoals jullie al zagen, zijn daar ook heel hard mensen voor nodig.
Wie het leuk vindt om met deze twee kanjers samen te werken (en dat gaat lukken ! ) kan zich aanmelden via EC@hollandharmony.nl. We hopen dat er zich zoveel mensen aanmelden dat we een wachtlijst moeten gaan instellen...

Hartelijke groeten van Wil en Nelleke
 
14 sep 13 Zelf leren coachen?

[logo]Heb je al eens ooit goed gekeken hoe een coach voor je koor aan het werk is? Heb je zelf met je kwartet al eens een coaching gehad?
Dan kan het niet anders dan dat je gezien hebt hoe blij een coach wordt als ‘het lukt’ wat hij of zij wil dat je doet; dat de aanwijzingen helpen om het nog mooier te maken, dirigent en koor samen een nieuwe stap maken, dat het kwartet groeit waar je bij staat…..
Hoe cool is het om dat zelf ook te kunnen?

Zing je al even in een koor of kwartet of ben je dirigent, assistent-dirigent of sectional leader of heb je bijvoorbeeld net de Barbershopschool afgerond en wil je een nieuwe stap maken, dan is de coachopleiding misschien iets voor jou. Je vult je rugzakje met een heleboel informatie, ervaring, tips en tricks en als je die nodig hebt, in een coaching of voor jezelf, kun je ze allemaal gebruiken. Leren coachen is eigenlijk: leren luisteren en kijken wat er beter kan en dát dan leren omzetten in tools, aanwijzingen en tips.

Stapsgewijs leer je herkennen wat een zangeres, een kwartet of koor beter zou kunnen doen, en als je dat eenmaal hoort en ziet, kun je het vertalen naar oefeningen of aanwijzingen die zij kunnen gebruiken! Daarmee kun je actief aan de slag als coach, maar in eerste instantie zul je er zelf heel veel van leren, als zangeres, maar ook bijv. als je sectional leader bent!

Wat, wanneer, waar?
Holland Harmony organiseert weer een coach-the-coach dag en wel op zondag 13 oktober a.s. (van 10.00 tot ca. 16.30 uur) in De Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, Gorinchem. De docenten zijn Rob Campbell en Martin Ford. Er staan die dag een oefenkoor en een oefenkwartet ter beschikking.
Jij kunt daar nog aan deelnemen!

Er is nog plaats voor een paar (nieuwe) leergierige deelnemers, en coaches die al ervaring hebben zijn uiteraard ook van harte welkom, ook als je een tijdje niets met je coaching-skills hebt gedaan. Tijd voor een opfrismoment!
Als je helemaal ‘nieuw’ bent beoordeelt Rob Campbell eerst aan de hand van je intake-formulier of je op dit moment al kunt instappen in de coach-opleiding.
Aanmelding graag z.s.m,
De kosten voor deelname zijn € 50,00 voor de hele dag.
Zelf lunch meenemen.
Geef je op via:
secretaris@hollandharmony.nl dan krijg je een inschrijfformulier toegestuurd. Ben je een nieuwe aspirant coach, vul dan ook het intake-formulier in.
 
9 sep 13 Vooraankondiging Besturendag

[logo]Aan alle Besturen van Holland Harmony Koren:
Houd zaterdag 12 oktober 2013 alvast vrij in je agenda!

Plaats: Drumptse Hof in Tiel
Tijd: Inloop met koffie/thee 10.00 uur – sluiting 15.45 uur

Agenda volgt binnenkort.
UPDATE: 18 september: de agenda is naar de koren gestuurd en staat op de ledenpagina.
 
27 aug 13 Coaching door Jan Alexandersson op 14 september .

[Jan Alexandersson]De Zweedse top-coach Jan Alexandersson komt op zondag 15 september het Harmony from Holland Chorus coachen. Op zaterdag 14 september is hij al in Nederland en kan hij een koor of kwartet coachen.

Er is nog steeds plek voor een koor/kwartet dat dan door hem gecoacht wil worden.

=> Zie het nieuwsbericht van 10 juli voor meer details

 
19 aug 13 Barbershop Festival - BOF: 4e nieuwsbrief
[BOF logo]
Het festival nadert met rasse schreden (27/28 september). De werkgroep ligt met haar activiteiten op schema. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het programmaboekje; een klus die veel tijd en inspanning vergt om een mooi product te maken. Er worden ook nog extra pogingen ondernomen om sponsoren binnen te halen. Ook is er gestart met het media traject om het festival breed onder de aandacht te brengen. Met deze nieuwsbrief wil de organisatie u graag informeren over de:
• deelname van Project-X aan het vrijdagavond concert;
• programmering van de zaterdagmiddag;
• inhoud van de Megasing op de Parade;
• kaartverkoop voor het vrijdagavond concert;
• werving van de begeleiders. O
De vierde nieuwsbrief met een hoop informatie is onlangs verschenen:
  => 4e nieuwsbrief
  => 3e nieuwsbrief
  => 2e nieuwsbrief
  => 1e nieuwsbrief
  => website: www.barbershopfestival.nl
 
18 aug 13 Beste Barbershoppende Nachtegalen,

[T-SiNG!]
T-SiNG! is een mannen barbershopkoor / vocal group uit Tilburg, onder leiding van Michiel Bekker. Wij hebben het doel om, bij voorkeur de komende maanden, uit te breiden naar ongeveer 20 leden (nu 13). Er is dus nog plaats voor een aantal ijverige, ambitieuze zangers. T-Sing! beweegt zich in de hoogste regionen van Barbershoppend Nederland. Dus geef iedere man die je kent en die een goeie stem heeft, met alle charme die jij in huis hebt, de tip om op een donderdagavond de repetitie bij te komen wonen.

Maar waar zitten die mannen? JIJ kunt ons daar bij helpen. Voor degene die ons nog niet kennen is ons optreden tijdens de EU-conventie meer dan aardig om terug te kijken en te luisteren. Kijk hier naar die opname (en kijk vooral vanaf 5:25!!) Hoort en zegt het voort. Onze website met daarop onder andere een aanmeldingsformulier voor nieuwe (kandidaat-) leden, vindt je onder www.T-sing.nl .

Voor de dames die een nieuw koorlid voor T-SiNG! 'regelen' hebben wij iets bijzonders in petto! Beeld je in: je wordt omringd door een compleet koor, dat speciaal voor jou een aubade brengt. Wordt geraakt door het gevoelige "Mam'selle" ; T-Sing! zingt deze ballad voor jou alleen.....
Wij betalen natuurlijk jouw trip naar Tilburg en ervaar het koor waaraan jij je bijdrage hebt geleverd.
           T-SiNG!: ga het leukste koor van Brabant mee MAKEN!!
 
18 aug 13 Coaching door Tom Gentry

[Tom Gentry coaching]Op 8 november 2013 komt Tom Gentry naar Europa. Na Berlijn, zal Tom op 18 november tot 25 november in Holland verblijven. Tom biedt zijn diensten aan om kwartetten en koren te coachen. De kosten voor een kwartet zullen € 120 en voor een koor € 160 bedragen. Daarbij gaat Tom ervan uit dat het kwartet/koor het treinkaartje naar het kwartet/koor betaalt, en voor “home and board” zorg draagt. Hierbij is er een kanttekening:
Tom is allergisch voor huisdieren met vacht en sigaretten rook. Kamers, gelegenheden (eet-, oefen-) dienen hiervan vrij te zijn.

Tom is judge in de categorie “music”.
Zijn specialiteiten m.b.t. coaching zijn:
- Singing with feeling in English,
- Sound connection
- Finding your best voice and taking it with you everywhere
- Swing grooves and other rhythems
- Expressing the music wih your voice, face and body.
Ben je geïnteresseerd neem zelf contact op met Tom: tgbari@aol.com
 
13 aug 13 Learn to Sing  (3)

Ook The Sweet Lake Harmony Singers organiseren een Learn 2 Sing cursus:
Leer in 5 weken zingen
[logo]Wil je leren zingen of je zangtechniek opfrissen? Heb je na de zomer zin in een inspirerende activiteit? Kom dan naar de Learn 2 Sing cursus van de Sweet Lake Harmony Singers. In 5 weken leer je over je houding en ademhaling, je stem en expressie. Bovendien leer je vierstemmig a-capella zingen, dus zonder muzikale begeleiding, en leer je in welke van de vier stempartijen jouw stem het beste past. Je leert een bekend lied en twee korte liedjes. De cursus wordt gegeven door onze dirigent Mieke Goossens, een zangdocent en een expressiedocent. Je oefent met een gemixte groep van beginners en gevorderden voor een optreden met deze liedjes. De laatste cursusavond kun je familie en/of vrienden meebrengen zodat ze jouw optreden met de groep kunnen zien. Grote kans dat je je eigen verwachtingen overtreft.

Dinsdagavonden 24 september en 1, 8, 22 en 29 oktober
Van 19.45 tot 22.15 uur
Kosten: € 30
Locatie: zaal 4 aan Bijdorplaan 477-479 te Zoetermeer

Gastvrouwen zijn The Sweet Lake Harmony Singers, www.thesweetlakeharmonysingers.nl
Aanmelden via Anneke vd Meer-Franse
tel. 06 301 02 128, e-mail: pauw.veld@hotmail.com
 
28 jul 13 Van Once Upon a Time  tot  Would You Be
Reünie sluit 30-jarig jubileum feestelijk af

Op 15 juli 2013 werd veel gelachen, gezongen en werden gezamenlijke herinneringen opgehaald tijdens de afsluiting van het 30-jarig jubileumjaar van Valley Voices Vocal Group Ede. Een hele bijzondere afsluiting, want iedereen die ooit koorlid is geweest, was uitgenodigd voor de reünie. Ruim 40 oud leden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging.

[VVVG foto jubileum]
De dertig jaar plezier in zingen werd zichtbaar in een compilatie van foto’s, video- en geluidopnames. En dat alles in aanwezigheid van de laatste drie dirigenten, die bij elkaar de muzikale directie van ongeveer de helft van het aantal jubileumjaren voor hun rekening namen.

Valley Voices werd in 1982 opgericht als Gelrian Girls en was een echt barbershop koor. Naast specifieke zangakkoorden wordt in barbershop het zingen ondersteund door ‘presentation’, een combinatie van beweging en mimiek, om de tekst en muziek nog meer zeggenschap te geven. De Valley Voices zingen nog steeds vierstemmig a capella, maar naast barbershop ook veel modern repertoire. De tijdgeest was ook zichtbaar in de kleding van het koor door de jaren heen: van schoudervullingen en glimmende vlinderjurken tot nu eigentijdse combinaties.

Wat geheel onveranderd is gebleven in al die jaren is dat ook deze kooravond werd afgesloten met een ‘afterglow’, waarin oud en nieuw repertoire samen werd gezongen.
Harmonize the World!
Tot het volgende jubileum.
 
26 jul 13 Learn to Sing  (2)

In het nieuwsbericht van 10 juli hebben we al gemeld dat Vocal Group Route Sixteen en Miracle Sound na de zomervakantie een Learn to Sing cursus organiseren. In die cursus leer je aan de hand van een vierstemmige song enkele vocale technieken. De cursus wordt afgesloten met een mini-optreden.
[Dutch Pride]
De cursus wordt nu ook georganiseerd bij Dutch Pride in IJsselstein en wel gedurende 6 weken vanaf 25 september.
=> lees hier meer over de Learn2Sing van Dutch Pride
 
26 jul 13 Bestuurswisseling Holland Harmony

[logo]Wij willen jullie op de hoogte brengen van een aantal veranderingen binnen het bestuur van Holland Harmony.
Marinka Tanis heeft enige tijd geleden haar aanbod voor de functie van penningmeester teruggetrokken vanwege tijdgebrek.
Wilma Paalvast-van den Berg heeft recentelijk besloten haar functie als secretaris te beëindigen. Het bestuur is Wilma veel dank verschuldigd voor haar adequate taakvervulling gedurende de afgelopen twee jaar.

Om als bestuur verder te kunnen gaan is het volgende besloten: Mathilde Droppert - voorheen algemeen lid - heeft de functie van secretaris overgenomen. Janine Ideler is tot het bestuur toegetreden als algemeen lid met dezelfde taak (notulen) die zij reeds voor ons vervulde.

Maar de functie van penningmeester blijft vacant, daarom willen we meteen van de gelegenheid gebruik maken onze oproep voor een nieuwe penningmeester te herhalen. Wij zijn op zoek naar een bestuurslid met financiële talenten! Heb je belangstelling voor deze uiterst essentiële functie voor een dynamische club als Holland Harmony te vervullen en wil je meer weten of heb je meer vragen? Mail via bestuur@hollandharmony.nl naar Mariëtte of Cobie voor meer informatie.

' Ask not what Holland Harmony can do for you. Ask what YOU can do for Holland Harmony' ( vrij naar JF Kennedy)
 
25 jul 13 DUTCH PRIDE heeft een nieuwe dirigent
[lenhard]
Vanaf 1 september hebben wij een nieuwe dirigent: Lenhard van Ballegooijen.
Lenhard is een bekende dirigent bij Holland Harmony: hij is ook dirigent van de Amstel River Singers en tot voor kort van het mannenkoor de Mainport Barbershop Singers uit Rotterdam.
Na een half jaar zonder dirigent zijn wij blij dat er meteen een click was met Lenhard.
Wij slaan met Lenhard een nieuwe weg in, wat inhoudt dat wij ons huidige barbershop repertoire blijven zingen, maar ook met nieuwe, eigentijdse songs a capella.

Onze repetitieavond is gewijzigd naar woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur.

Namens Dutch Pride
Joke Vogel
 
22 jul 13 Vocal Group iSing zoekt dirigent (m/v)!

[iSing logo]Vocal Group iSing bestaat nu zo'n 3 jaar.
Onze huidige dirigent en mede-oprichter Stuart Sides heeft onlangs aangegeven te willen stoppen. Dus zoeken wij een nieuwe dirigent, ingaande per november dit jaar.

iSing bestaat uit 23 vrouwen die allemaal hun sporen hebben verdiend in de close harmony en de barbershopwereld. De leden komen uit alle hoeken van 't land. iSing heeft zich in de korte tijd van haar bestaan weten te ontwikkelen tot de top 3 van de Nederlandse barbershop. Maar......wij doen niet alleen barbershop, maar zeker ook vocal jazz en close harmony! Ook daarin hebben we onlangs bewezen mee te tellen door het recent winnen van het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles en onze deelname in november aan het BALK TOP Festival in De Doelen in Rotterdam!
Op dit moment bestaat ons repertoire o.a. uit Bach Fugue in D mineur, Feeling Good, You've got a Friend in Me (uit Toy Story), Everything van Michael Bublé etc. Leuke nummers, en we willen meer, nieuw, anders!!

We repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur in 'n basisschool in Geldermalsen.

Ken je ons nog niet? Check onze facebookpagina of klik even op onderstaande link voor een promo-filmpje.
   http://www.youtube.com/watch?v=pWLH0cJBEmE

Heb je interesse stuur dan een berichtje naar info@i-sing.nl  met jouw motivatie en ervaring, bij voorkeur voor 12 augustus a.s..
Ook voor meer informatie kun je op dit e-mail adres terecht. Berichten komen rechtstreeks bij het bestuur binnen en zullen, indien gewenst, vertrouwelijk behandeld worden.
 
22 jul 13 Gezocht kwartetleden !!!!

Ja, wij zijn op zoek naar jou.
Ben jij degene die langer dan een jaar in een kwartet heeft gezongen?
Of zing je nog steeds in een kwartet ?
Wil jij je skills behouden en/of vergroten? Dan is DynamiQ de manier.
Onder leiding van onze nieuw dirigent Rob Campbell ga je aan de slag met uitdagend repertoire.
DynamiQ is een koor waar je als kwartetlid zingt, dat wil zeggen: je neemt graag je verantwoordelijkheid, je bent in staat zelfstandig je partij in te studeren, je vindt het heerlijk om in kwartet of octet te zingen en je wilt graag dat wat je geleerd hebt delen met je kwartetleden en/of koor.
Herken Jij!! je hierin? Laat dan deze kans niet aan je voorbij gaan!
Kom kijken of nog beter geef je gelijk op en begin op 1 september.

Kijk voor info op onze site: http://dynamiq-barbershop.nl/index.html 

Tot 1 september.
Vriendelijke groeten DynamiQ
 
19 jul 13 Mieneke Ewald nieuwe dirigent Mainport Barbershopsingers

[Mieneke]Per 1 september a.s. begint Mieneke Ewald als de nieuwe MD bij de ‘Mainport Barbershop Singers’ in Rotterdam. Mieneke heeft de nodige ervaring op het gebied van Barbershopsinging. Zo is zij vanaf de oprichting als dirigent betrokken bij het vrouwen barbershopkoor ‘The Skyline Sisters’. Zij zingt sinds 1994 als tenor in het succesvolle vrouwenbarbershopkoor Sound Waves in Hellevoetsluis. Daarnaast heeft ze ook de nodige ervaring als kwartet zanger en is zij als coach werkzaam binnen Holland Harmony, de koepelorganisatie van vrouwelijke barbershoppers in Nederland. De mannen uit Rotterdam verheugen zich op de samenwerking met Mieneke.
 
10 jul 13 Coaching door Jan Alexandersson op 14 september.

[Jan Alexandersson]De Zweedse top-coach Jan Alexandersson komt op zondag 15 september het Harmony from Holland Chorus coachen. Op zaterdag 14 september is hij al in Nederland en kan hij een koor of kwartet coachen.

Jan heeft een jarenlange ervaring in de barbershop waarvan 17 jaar als dirigent van de EntertainMen. Verder had hij het voorrecht om te werken met internationale deelnemers aan competities zoals o.a. Salt, ReMix, Rönninge Show Chorus, Zero8 en Absolut.

Wie interesse heeft kan zich melden bij Alberta Vink ( fam_vink@hetnet.nl ).
Jan overnacht zaterdagnacht bij Rob van der Meule in Zeeland, dus hij moet daar zaterdagavond weer afgeleverd worden.
 
10 jul 13 Learn to Sing

Na de zomervakantie wordt er op diverse plaatsen weer een Learn to Sing cursus georganiseerd. In die cursus leer je aan de hand van een vierstemmige song enkele vocale technieken. De cursus wordt afgesloten met een mini-optreden.

De cursus wordt georganiseerd:
7 jul 13 Holland Harmony officieel op facebook

Een groot deel van onze barbershoppers is regelmatig aanwezig op facebook. Veel van hen zitten ook in de facebook groep 'Holland Harmony',  maar Holland Harmony had nog geen 'officiele facebook pagina'.
Sinds vandaag beschikken we dan ook over zo'n officiele pagina.


Ga naar www.facebook.com/HollandHarmony en geef de pagina een 'like'.
Daarna komen nieuwe berichten van Holland Harmony direct in jouw newsfeed en mis je niets meer!
 
7 jul 13 Barbershop Harmony Society contest results!

[bhs]Het zinderde in Toronto bij de jaarlijkse BHS conventie. Barbershop zingen op het allerhoogste niveau met de climax op zaterdagnacht toen de uitslag van de kwartetcompetitie bekend werd. De nieuwe International Quartet Champion 2013 is niet Musical Island Boys (hoewel die fantastisch gezongen hebben) maar Masterpiece met 89,3 %.

[masterpiece]
Hier zijn de quartet winnaars:
1. Goud: Masterpiece - 8041 punten, 89.3%
2. Zilver: Musical Island Boys - 8002 punten, 88.9%
3. Brons: A Mighty Wind - 7924 punten, 88.0%
4. Brons: Main Street - 7825 punten, 86.9%
5. Brons: Forefront - 7758 punten, 86.2%

[TNL]
Bij de koorcompetitie was het dringen aan de top:
1. Goud: Toronto Northern Lights - 2831 punten, 94.4%
2. Zilver: Westminster Chorus - 2829 punten, 94.3%
3. Brons: Alexandria Harmonizers - 2750 punten, 91.7%
4. Brons: Sound of the Rockies - 2693 punten, 89.8%
5. Brons: The Alliance - 2602 punten, 86.7%

Congrats to all medallists !!

[MIB]
En speciale felicitaties aan MIB, die het zilver pakten!

De volledige resultaten staan op:
http://www.harmonize.ws/HarmonetReporter/scores/2013/scores13.htm
 
3 jul 13 Welkom aan een nieuw Holland Harmony kwartet: Dutch Blend

'Geboren' op de conventie 2013: DUTCH BLEND !

[DUTCH BLEND]We kenden elkaar al langer, kwamen elkaar regelmatig tegen in 't barbershopwereldje. Maar onze doop was toch echt op de conventie in Veldhoven dit jaar. We zochten elkaar op en probeerden wat uit in 'n hoekje ergens achteraf (met enkele zeer kritische toehoorders) en besloten: we zijn een kwartet!

Wat volgde was een intensieve mailwisseling over o.a. de keuze van 'n pakkende en goed klinkende kwartetnaam. Unaniem werd gekozen voor DUTCH BLEND.

We komen uit Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven en eigenlijk was 'Afstand Geen Bezwaar' een betere naam voor ons kwartet geweest. Maar, zoals veel buitenlandse en sommige Nederlandse kwartetten het betaamt, maken ook wij er geen probleem van dat we zo ver uit elkaar wonen. Want wat is afstand als je fijn met elkaar kunt zingen?

Ons doel? Leuke optredens, enthousiast publiek, uitdagende competities, slopende coachings, veel, heel veel leren, maar vooral......lekker zingen!!

DUTCH BLEND bestaat uit:
Mieke Goossens, tenor (dirigente bij Sweet Lake Harmony Singers, zingt bij iSing)
Fione Teunis, lead (zingt bij DynamiQ en 4 Once)
Judy Reyes, baritone (zingt bij Southern Comfort Barber Gals, iSing en DynamiQ)
Anne-Miek de Nijs, bass (zingt bij iSing, DynamiQ en 4 Once)
=> Dutch Blend op facebook
 
27 jun 13 Stuart Sides neemt afscheid van DynamiQ

Op de laatste repetitie in juni heeft DynamiQ afscheid genomen van haar dirigent Stuart Sides.
Drie jaar lang heeft Stuart het koor inspiratie gegeven en geleerd in vrijheid te zingen. Hij heeft met alle energie die in hem was DynamiQ gebracht waar het nu is: een dynamisch, expressief koor dat een waardige vertegenwoordiger van Holland Harmony is. Het fantastische resultaat tijdens de Conventie in Spanje is er het bewijs van.
De nieuwe dirigent van DynamiQ wordt Rob Campbell.
[afscheid Stuart]
 
25 jun 13 BHS barbershop conventie: webcast informatie

[BHS webcam]Van dinsdag 2 tot zondag 7 juli barst het weer los: de jaarlijkse internationale barbershopconventie van de mannen. Deze BHS conventie wordt dit keer gehouden in Toronto.

De conventie is -tegen betaling- geheel via de webcast te volgen. Nachtbrakers hebben een voordeel want vanwege het tijdverschil (6 uur) zal een flink deel zich voor ons na middernacht afspelen.
Hier is het tijdschema voor de webcast (in Nederlandse tijden):
- Collegiate Contest: dinsdag 23:00 - woensdag 03:30
- Quartet Quarter-Finals session 1: woensdag 16:00 - 20:30
- Quartet Quarter-Finals session 2: woensdag 22:30 - donderdag 03:30
- Quartet Semi-Finals: donderdag 17:00 - 21:00
- Chorus Contest session 1: vrijdag 16:00 - 20:30
- Chorus Contest session 2: vrijdag 22:00 - zaterdag 02:30
- Quartet Finals (pre-show): zaterdag 23:45 - zondag 01:00
- Quartet Finals: zondag 01:00 - 03:30

=> link naar de webcast
=> uitgebreide info over de BHS conventie

 
24 jun 13 Update kwartettenweekend (HH + DABS)

[HH DABS]Alle kwartetten (vrouwen, mannen, mixed), ingeschreven bij Holland Harmony en DABS zijn van harte uitgenodigd voor het kwartettenweekend op 23 en 24 november in Stay Okay te Soest.
The MIX uit Engeland en aBSOLUT uit Zweden zullen dat weekend coachen.

Het maximaal aantal toegelaten kwartetten van Holland Harmony is inmiddels bereikt. Voor DABS kwartetten is er nog steeds plaats!
HH-kwartetten die zich nu nog aanmelden komen op een wachtlijst.

=> lees verder voor uitgebreide informatie
=> aanmeldingsformulier
 
24 jun 13 Harmony College (HaCo) 2014: oproep

[logo]Natuurlijk wil je als lid van Holland Harmony meedoen met een fantastische HaCo die in juni 2014 gepland staat. Een geweldig weekend vol gezelligheid en vooral veel leren en lekker zingen met elkaar. Jammer genoeg gaat het organiseren hiervan niet vanzelf. Inmiddels zijn er al 3 ervaren leden die staan te popelen om aan de slag te gaan (Natascha Blokpoel, Pauline Slors en Wilma Paalvast-van den Berg), maar we hebben nog meer hulp nodig. Voor de organisatie van de HaCo zoeken we nog zeker 6 extra handen.

Heb je dus altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen en willen ervaren hoe zo'n evenement georganiseerd wordt, dan is dit je kans! Geef je dan nu op voor het HaCo-team 2014 en ervaar het mee! De ervaring is dat er genoeg tijd over blijft om zelf nog wat workshops te volgen.

Twijfel je nog en wil je graag eerst wat meer informatie, neem dan contact op met het HaCo-team via HaCo2014@hollandharmony.nl.
 
18 jun 13 MD Lenhard van Ballegooijen stopt in Rotterdam

[mpbs]Met een enerverend concert ter afsluiting van de Learn2Sing cursus heeft Lenhard van Ballegooijen op 30 mei jl. zijn karwei als musical director van de Mainport Barbershopsingers in Rotterdam beëindigd. Een week later heeft Lenhard tijdens een afterglow afscheid genomen van de zangers van het koor. Een minutenlange staande ovatie was zijn deel. Lenhard heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van het koor, waarvoor het bestuur van Mainport Barbershopsingers hem dankbaar is. Als blijvend bewijs van zijn inzet staat in de prijzenkast de beker die behaald werd tijdens de DABS Conventie in 2012. Mainport Barbershopsingers wist toen als most improved chorus beslag te leggen op de 3e plaats, die recht gaf op deelname aan de Europese Conventie van 2013.
Het dirigeerstokje wordt tijdelijk overgenomen door 2e dirigent Cees Esbach. Het bestuur hoopt na de zomervakantie in de vacature te hebben voorzien.
www.barbershopsingers.nl
info@barbershopsingers.nl
 
7 jun 13 Geweldige eerste “burendag”

[burendag]De eerste editie van “Hi Neighbor” (Lowlands Barbershop) zit er op. Ik zeg bewust 1e editie, want er zijn al wilde plannen in de maak voor een 2e editie, ditmaal (waarschijnlijk) in Nederland! Dat het een succes was hoef ik dus bijna niet meer te zeggen.

Helaas was het wat minder druk als gehoopt. Een aantal enthousiastelingen kon niet op de geplande datum en een enkeling moest het wegens gezondheidsredenen af laten weten. Al waren er ook een aantal onverwachte gasten. Wat te denken van Bob Slavenburg, die (vooral om te luisteren) helemaal uit Düsseldorf kwam rijden. Of, de tegenwoordig in England wonenende, ex bass/bariton van The Gents Quartet en Interstate Connection, Lindley Gram.

Een bescheiden opkomst dus (13 mensen), maar ruim genoeg om goed aan de slag te kunnen. Dat deden de deelnemers dan ook en al direct vanaf de start werd er fanatiek ge-kwartet, ge-taged en gelachen. Nee, het klonk niet altijd perfect, maar het was altijd leuk (en vaak ook mooi hoor).

Enkele hoogtepunten (in willekeurige volgorde):
- 13 mega enthousiaste deelnemers uit België, Duitsland, Engeland en Nederland (met zelfs deelnemers van Amerikaanse origine)
- De (informele) sfeer
- De verwarde gezichten van de “nieuwelingen” toen bass Lindley tenor begon te zingen
- De glimlach op Sonny’s gezicht tijdens het “live” barbershoppen
- Iemand die nog nooit eerder barbershopte die zegt “volgens mij is tenor zingen echt mijn ding”
- Een mini optreden van mixed quartet 4Once, compleet met nieuwe lead Sonny Vande Putte
- Heel veel mooie muziek

Was je er niet bij op 2 juni? Dan heb je zeker wat gemist, maar geen nood. Op de facebook groep “Hi Neighbor! (Lowlands Barbershop)” https://www.facebook.com/groups/300167840096693/  kun je mee brainstormen over een volgende sessie.
Wordt dus vervolgd!

Dion van Rijswijk

update 13 juni: Er is inmiddels een fraai Youtube videoverslag van de eerste sessie beschikbaar:  
   http://www.youtube.com/watch?v=ZcvzcO6qxMo
 
28 mei 13 BinG! Harmony College 2013

[BinG! Haco logo]BinG!, de centrale barbershoporganisatie in Duitsland, organiseert een Harmony College in Oberwesel van 26 t/m 29 september. Ook barbershoppers uit Nederland zijn van harte welkom bij deze HaCo om te leren en geïnspireerd te worden door een groot aantal zeer ervaren barbershop coaches (Jan Alexandersson, Rob Campell, Camilla Ljung, Stuart Sides, Tim Waurick, en vele anderen).
De inschrijving start op 9 juni 21:00 uur.
Uitgebreide informatie staat te lezen in:
- programma (Duits + Engels)
- algemene informatie (in Duits)
 
28 mei 13 Barbershop Festival - BOF: 3e nieuwsbrief
[BOF logo]
Op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 september zal Den Bosch weer volstromen met zingende barbershopkoren en kwartetten.
Stand van de inschrijving: 982 ingeschreven zangers en zangeressen, 29 koren, 13 kwartetten, 1 mixed quartet en 1 kwintet.
De derde nieuwsbrief met een hoop informatie is onlangs verschenen:
  => 3e nieuwsbrief
  => 2e nieuwsbrief
  => website: www.barbershopfestival.nl
 
25 mei 13 Vacature dirigent The Singing Pearls

[logo]In onderling overleg hebben we geconcludeerd dat we niet de juiste match hadden en is er dus besloten om de samenwerking te beëindigen.
We zijn daarom wederom op zoek naar een nieuwe dirigent.

=> lees de vacature & profielbeschrijving

update 10 oktober 2013:
Er is een nieuwe dirigent gevonden: Evelien Clement

 
25 mei 13 Overlijden Jetske Kok

Afgelopen woensdag is Jetske Kok overleden. Zij was 2 jaar voorzitter van Dutch Pride en jarenlang lid.
Na haar vertrek nu 2 jaar geleden werd zij benoemd tot Ere-lid van Dutch Pride. En is zij ons altijd blijven volgen ook tijdens haar ziekte.
Voor velen (ook buiten Dutch Pride) was zij een bekend gezicht, een Barbershopper in hart en nieren. Ook was zij zeer betrokken bij Whale City Sound (waar haar man Cor zingt).
Wij van Dutch Pride, maar ik denk ook velen binnen HH, zullen haar erg missen.

Joke Vogel , voorzitter Dutch Pride
 
17 mei 13

Nieuwe bariton bij Project X

[projectX]Project X wil een ieder bedanken voor de lieve en spontane reacties die wij hebben mogen ontvangen tijdens en na de conventie in Veldhoven. We zijn verschrikkelijk trots dat wij ons Nederlands kampioen mixed quartet van Holland Harmony mogen noemen.

Daarom is het voor ons dubbel zo moeilijk u het volgende te moeten mededelen. Helaas hebben we na de conventie i.v.m privé- omstandigheden afscheid genomen van onze bariton en goede vriend Peter Nugent. We zullen een geweldige bariton moeten missen, die naar wij dachten moeilijk te vervangen zou zijn. Wij willen Nooj dan ook heel hartelijk bedanken voor zijn muzikaliteit, vriendschap en gezelligheid en we zullen elkaar zeker in de toekomst blijven ontmoeten. We wensen Pete ook het allerbeste met al zijn andere projecten.

Na wat overleg hebben wij een jonge talentvolle zanger gevonden, waarvan wij denken dat hij de klus aankan. Wij stellen u voor aan onze nieuwe bariton Patrick Bergers. De meeste mensen zullen hem ongetwijfeld kennen; hij staat op de voorste rij als leadzanger bij Whale City Sound uit Zaandam.

We hebben inmiddels onze eerste repetitie er op zitten, en wauw, we kijken er naar uit om met hem te kunnen zingen. We hopen u allen waar dan ook te mogen ontmoeten. Als wij u blij kunnen maken of weten te ontroeren met onze zang, dan is onze missie geslaagd.

Tot ziens namens Project X: Jolanda, Martin, Patrick en René
 

17 mei 13 Er zijn nog kaartjes voor: Barbershop vs Vocal Pop in “Popshop Fusion”

[poster]Sound Waves en Re-flax dagen elkaar uit. Ook de dirigenten, Stuart Sides en Dennis van der Vegt gaan elkaar niet uit de weg en ‘bestrijden’ elkaar tijdens deze muzikale ‘battle’.
Door deze mix van zang- en muziekstijlen ontstaat een unieke samensmelting: Popshop Fusion. Een verrassend muzikaal spektakel. Kom en laat je verrassen, het wordt de show van het jaar en een avond om niet te missen!
Zet zondag 26 mei 2013 in je agenda en reserveer kaarten à 15 euro per stuk online of telefonisch bij Theater ‘Aan de Schie’, Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam. www.theateraandeschie.nl. Aanvang show: 19.30 uur.

Re-flax is een Vocal Pop Group met circa 80 enthousiaste vrouwen en mannen met een unieke herkenbare sound. Het repertoire bestaat oa. uit swingende popsongs en gevoelige ballads. Een van hun hoogte punten: in 2007 behaalde Re-flax een finaleplaats in televisieprogramma ‘Korenslag’!

Sound Waves bestaat uit circa 35 enthousiaste vrouwen. Zij zingen barbershop, een vorm van close harmony waarbij vierstemmig gezongen wordt zonder instrumentale begeleiding. Sound Waves heeft dit jaar goud gewonnen bij de Nationale- en zilver bij de Europese Kampioenschappen.

Voor meer informatie: www.re-flax.nl en www.soundwaves.nl.

update 6 juni: er zijn een hoop foto's beschikbaar!
 
13 mei 13 Uitnodiging voor het kwartetten weekend (HH + DABS)

[aBSOLUT, picture by Remco Heerooms]Alle kwartetten (vrouwen, mannen, mixed), ingeschreven bij Holland Harmony en DABS zijn van harte uitgenodigd voor het kwartettenweekend op zaterdag 23 november t/m zondag 24 november in Stay Okay te Soest.
The MIX uit Engeland en aBSOLUT uit Zweden zullen dat weekend coachen.

[The MIX]Een unieke gelegenheid om met je volledige kwartet 5 dagdelen lang top coachings te ondergaan en bij te wonen. 
Per kwartet krijg je ca. 4 uur coaching (!) in het weekend van een of twee leden van de topkwartetten The MIX of aBSOLUT.

=> lees verder voor uitgebreide informatie
=> aanmeldingsformulier
 
12 mei 13 Barbershop conventies in Europa: Sweet Adelines QoN

Afgelopen weekend hield Sweet Adelines Quartet of Nations (Region 31: Engeland/Ierland/Schotland/Wales/NL) in Gateshead haar jaarlijkse conventie. Hier zijn de resultaten:[logo sa31]
 
Koren  => link naar details
 1. Forth Valley Chorus 
 2. DaleDiva Chorus    
 3. Heartbeat UK Chorus
656p  82,0%
634p  79,3%
625p  78,1%
Kwartetten => link naar details
 1. Fortuity Quartet
 2. Echo Quartet
 3. The Late Show Quartet  
656p  82,0%
614p  76,8%
591p  73.9%

Holland Harmony feliciteert alle winnaars van harte met hun geleverde prestatie!
 

10 mei 13 Ladies & Gentlemen ...

[mixed chorus]En toen waren er opeens maar liefst ruim 90 aanmeldingen voor het nieuwe gemengde projectkoor van Holland Harmony. Daarvan zijn er 36 van het mannelijk geslacht en dat zorgt voor een prima verdeling man/vrouw. Dit nieuwe projectkoor gaat dus van start en iedereen die zich heeft aangemeld mag mee doen! Aanmelden is vanaf nu niet meer mogelijk.

Er is gekozen voor de naam “Ladies & Gentlemen”. Onder deze naam zal ook een facebookpagina verschijnen waar alle nieuwtjes worden gedeeld.

Alle deelnemers zullen z.s.m. meer informatie ontvangen omtrent betaling, muziek etc.
 
8 mei 13 5 jaar The Skyline Sisters: jubileumconcert

[poster Skyline]Het is bijna zover! The Skyline Sisters uit Rotterdam bestaan 5 jaar en dat wordt natuurlijk uitbundig gevierd! Op zaterdag 8 juni om 20:00 uur in de Goede Herderkerk in Rotterdam.
Wij zouden het super vinden als jij hierbij wilt/kunt zijn om het feestje mee te vieren.

Klik op de bijgaande flyer om te zien welke beroemdheden er optreden en waar je kaartjes kunt bestellen. Het belooft weer een groot spektakel te worden.

5 jaar alweer, wij hopen je zaterdag 8 juni te mogen begroeten!
 
5 mei 13 Ineke Bais: Lid van Verdienste !
[Ineke Bais Lid van Verdienste]
Vandaag heeft Mariëtte Trouw, voorzitter van Holland Harmony,  bij de repetitie van DynamiQ Ineke Bais blij verrast met het opspelden van de fraaie onderscheiding die hoort bij de benoeming tot Lid van Verdienste van Holland Harmony.

Ineke is geen onbekende in barbershopland en heeft met groot enthousiasme veel bijgedragen aan Holland Harmony. Zo was ze de laatste jaren het vaste aanspreekpunt voor het organiseren van de activiteiten van de Educatie Commissie.

Dank je wel Ineke voor je motiverende inzet voor onze fantastische hobby!
5 mei 13 Barbershop conventies in Europa: Sweet Adelines NLR & BABS

Afgelopen weekend waren er twee barberbershop conventies in Europa: Sweet Adeline Northern Light Region (32) en de British Assocoation of Barbershop Singers. Hier zijn de resultaten:

[logo]BABS organiseerde zijn conventie in Bournemouth op 3 - 5 mei met de volgende resultaten:
Koren  => details
 1. The Cottontown Chorus  
 2. Hallmark of Harmony
 3. The Royal Harmonics
79.5%
78.9%
77.2%
Kwartetten  => details
 1. The Emerald Guard
 2. Park Street
 3. Homespun   
75.0%
74.4%
73.9%

NLRSweet Adelines Nordic Light Region (32) hield op 3 - 4 mei haar jaarlijkse conventie in Karlstad (Zweden). De resultaten:
Koren  => link naar details
 1. Alba 
 2. Pearls of the Sound    
 3. Harmony Heights
651p  81,4%
622p  77,8%
618p  77,3%
Kwartetten => link naar details
 1. Frank
 2. Kräm
 3. Sway
608p  76,0%
608p  76,0%
589p  73.6%

Holland Harmony feliciteert alle winnaars van harte met hun geleverde prestatie!
 

5 mei 13 Barbershop Festival - BOF
[BOF logo]
Op vrijdagavond 27 en zaterdag 28 september zal Den Bosch weer volstromen met zingende barbershopkoren en kwartetten.
De organisatie is er druk mee bezig en het belooft weer een fantatstisch festival te worden.
Het is de moeite waard om de tweede nieuwsbrief te lezen die vol staat met nuttige informatie!
  => website: www.barbershopfestival.nl
  => tweede nieuwsbrief
 
29 apr 13 Hoe cool is het om zelf te kunnen coachen!!
[logo]
Heb je al eens ooit goed gekeken hoe een coach voor je koor aan het werk is? Heb je zelf met je kwartet al eens een coaching gehad?
Dan kan het niet anders dan dat je gezien hebt hoe blij een coach wordt als ‘het lukt’ wat hij of zij wil dat je doet; dat de aanwijzingen helpen om het nog mooier te maken, dirigent en koor samen een nieuwe stap maken, dat het kwartet groeit waar je bij staat…..

Hoe cool is het om dat zelf ook te kunnen?
Zing je al even in een koor of kwartet of ben je dirigent, assistent-dirigent of sectional leader of heb je bijvoorbeeld net de Barbershopschool afgerond en wil je een nieuwe stap maken, dan is de coachopleiding misschien iets voor jou. Je vult je rugzakje met een heleboel informatie, ervaring, tips en tricks en als je die nodig hebt, in een coaching of voor jezelf, kun je ze allemaal gebruiken. Leren coachen is eigenlijk: leren luisteren en kijken wat er beter kan en dát dan leren omzetten in tools, aanwijzingen en tips. Stapsgewijs leer je herkennen wat een zangeres, een kwartet of koor beter zou kunnen doen, en als je dat eenmaal hoort en ziet, kun je het vertalen naar oefeningen of aanwijzingen die zij kunnen gebruiken! Daarmee kun je actief aan de slag als coach, maar in eerste instantie zul je er zelf heel veel van leren, als zangeres, maar ook bijv. als je sectional leader bent!

Wat, wanneer, waar?
Tweemaal per jaar organiseert Holland Harmony een coach-the-coach dag. De eerstvolgende is zaterdag 25 mei a.s. (van 10.00 tot ca. 16.30 uur) in Sliedrecht (De Lockhorst Sportcentrum; zie routebeschrijving).
De docent is Rob Campbell. Er staan die dag een oefenkoor en een oefenkwartet ter beschikking. Als deelnemer coach je ongeveer 20 tot 25 minuten per dagdeel zelf; een keer met het koor, een keer met het kwartet. De overige tijd zijn de andere deelnemers aan het werk, en ben je kritisch toehoorder en kijker. Ook daar leer je heel veel van en de uitwisseling van ervaring met de andere deelnemers is heel waardevol!

Jij kunt daar nog aan deelnemen!
Er is nog plaats voor een paar (nieuwe) leergierige deelnemers, en coaches die al ervaring hebben zijn uiteraard ook van harte welkom, ook als je een tijdje niets met je coaching-skills hebt gedaan. Tijd voor een opfrismoment!
Als je helemaal ‘nieuw’ bent beoordeelt Rob Campbell eerst aan de hand van je intake-formulier of je op dit moment al kunt instappen in de coach-opleiding.

Aanmelding graag z.s.m., uiterlijk 10 mei a.s.
De kosten voor deelname zijn € 50,00 voor de hele dag. Je mag je eigen lunch meenemen, maar er is ook een mogelijkheid om de lunch à € 8,50 daar te gebruiken. Geef dat dan svp ook op bij je aanmelding.
Aanmelden kan via deze link; als we je aanmelding hebben ontvangen is de aanmelding definitief.
Aanmeldingen worden in volgorde van aanmelden behandeld. Er is maximaal plaats voor 8 deelnemers!
Lees verder de voorwaarden op het aanmeldingsformulier.

=>  aanmeldingsformulier trainingsdag 25 mei 2013
=>  Intakeformulier Coach the Coach Training voor nieuwe coaches
 

28 apr 13 SNOBS Convention -resultaten

[snobs logo]Vorig weekend is in Nyköping de jaarlijkse SNOBS barbershopconventie gehouden.
Hieronder een verkort overzicht:
 
Koren
 1. Zero8  
 2. The EntertainMen  
 3. Falu Miner Chords
 
89.4%
80.5%
63.8%
 
Kwartetten
 1. Lemon Squeezy
 2. Absolut
 3. Q-tones
84.4%
78.5%
77.5%

=> alle gedetailleerde resultaten zijn hier (koren) en
      hier (kwartetten)  terug te vinden.
=> verslag van de conventie
 

17 apr 13 Update: aanmelding gemengd koor!

[gemengd koor]Vrouwen die mee willen zingen bij het Mixed Chorus kunnen zich nog inschrijven tot en met zaterdag 20 april.
Voor mannen sluit de termijn op 8 mei.
Om een juiste verhouding/balans in de stemverdeling te krijgen hebben we met het huidige aantal vrouwen nog ca. 15 mannen nodig.
=> Mannen meld je aan, anders moeten we een aantal vrouwen teleurstellen.
En als er geen mannen meer bijkomen dan kan het niet doorgaan.
Dus we hopen natuurlijk dat mannen zich nog in grote getale gaan aanmelden...
 
13 apr 13 Harmony from Holland Chorus
[logo]
De aanmelding voor deelname aan het nieuwe project van het Harmony from Holland Chorus is op 2 april gestart.
Inmiddels zijn er ruim 80 aanmeldingen binnen en die mogen allemaal meedoen.
Om een juiste stemverhouding te krijgen zouden we nog 6 bassen kunnen gebruiken.

=> Wie bas wil zingen kan zich nog aanmelden via:
      het aanmeldingsformulier


=> uitgebreide informatie over de HfHC 2014 staat HIER te lezen
 
13 apr 13 SABS Convention -resultaten

[sabs logo]Dit weekend is in Malaga de jaarlijkse Spaanse barbershopconventie gehouden.
Hieronder een verkort overzicht:
 
Koren
 1. Spangles  
 2. Barbees
 3. Southern Sound
 
66.5%
61.7%
54.7%
 
Kwartetten
 1. Fourmidables
 2. Hanfris
 3. Cleftomania
75.2%
73.3%
63.7%

De eerstvolgende SABS barbershop conventie is in Alicante van 3 tot 6 april 2014 met deelname van het Harmony from Holland Chorus.

=> alle gedetailleerde resultaten zijn hier (koren) en hier (kwartetten)  terug te vinden

 

13 apr 13 HaCo 2014

[logo]Het lijkt nog heel erg ver weg, maar toch willen we alvast de datum van het Harmony College 2014 aankondigen:
vrijdag(avond) 20 t/m zondag 22 juni 2014

De datum zit wat dicht tegen de zomervakantie aan, maar om verschillende redenen konden we het HaCo niet eerder inplannen.
Zet de datum in je agenda zodat je er rekening mee kunt houden als je rond die tijd iets wil plannen!
UPDATE: deze data zijn vervallen. De HaCo wordt nu gehouden na de zomer (12-13-14 september 2014)
 
10 apr 13

Primeur voor Holland Harmony: Een gemengd koor!

[gemengd koor]Na de zomer start er een spiksplinternieuw projekt van Holland Harmony, namelijk een “gemengd koor” dus bestaande uit zowel mannen als vrouwen met als doel op te treden bij de LABBS conventie in Harrogate van 30 oktober t/m 2 november 2014. Verder gaat het gemengde koor op 14 juni 2014 optreden bij een show die wordt georganiseerd door The New Harvest Singers en Swinging Woodnotes. Daar zal ook het kwartet Old School en het koor Brothers in Harmony onder leiding van Jack Pinto aan meewerken.

Wil Saenen gaat het gemengde koor als Musical Director leiden. Voor de Presentation hebben we iemand uit het buitenland op het oog.

Voor wie?
Voor leden van Holland Harmony en andere barbershoporganisaties. Ben je geen lid van een barbershoporganisatie en wil je meedoen met dit project, dan kun je voor € 30,= per jaar (tijdelijk) lid worden van Holland Harmony.

Repetities
De repetities zullen plaats vinden in de Luisterpost in Gorinchem en zijn gepland op:

  2013   2014
       Zaterdag 21 september
Zondag 27 oktober
Zaterdag 16 november 
         Zaterdag 18 januari
Zondag 16 februari
Zondag 16 maart
Zondag 13 april
Zondag 11 mei
Zondag 14 september
Zaterdag 11 oktober

Uitgebreide informatie
Uitgebreide informatie over de kosten, de voorwaarden en de songs van het Gemengde Koor staat op een aparte webpagina:
 => uitgebreide info


Aanmelding
Aanmelden kan door middel van het online inschrijfformulier:
   => online inschrijfformulier

De deelnemers worden geplaatst op volgorde van binnenkomst van aanmelding, maar Wil kan daarvan afwijken in verband met de stemverhouding en verdeling van vrouwen- en mannenstemmen.

Geef je snel op, we kijken uit naar je aanmelding!

Tot ziens!
Saskia de Roos en Anja van Oort

Voor informatie of vragen: mixedchorus@hollandharmony.nl
 

7 apr 13 Inspirerende Raad van Afgevaardigden Holland Harmony 6 april

[rva afgevaardigden]
                                (klik op foto voor vergroting)

Op een (nog steeds tè) koude zaterdagmorgen vond er in de Luisterpost te Gorinchem de jaarlijkse RvA-vergadering plaats. Deze vergadering was heel speciaal door de wisseling van de wacht. Na een periode van 10 jaar Holland Harmony (2 jaar secretaris, 8 jaar voorzitter) was voor Nelleke Dorrestijn eindelijk het moment aangebroken om voor de laatste keer de RvA te openen en te leiden tot aan het punt van de bestuursoverdracht. Natuurlijk ging dit niet zonder terug te blikken op een veelbewogen periode waarin Holland Harmony baanbrekend door Nelleke op de kaart is gezet. Een van de speerpunten van het beleid van de afgelopen jaren was de verhoging van de zang-/performance-kwaliteit door het aanbieden van uitgebreide educatiemogelijkheden en binnenhalen van inspirerende buitenlandse gasten van hoog niveau. De scores van de koren van de afgelopen conventie liegen er niet om: een stijgende lijn! Het buitenlandse netwerk dat door Nelleke is uitgelegd, gaat niet verloren want zij zal dit blijven onderhouden in haar functie als ‘international liason’.

Het bestuur is bijzonder blij met de nieuwe voorzitter Mariëtte Trouw die deze ontwikkelingen een warm hart toedraagt. Het afgelopen jaar heeft Mariëtte zich ‘warmgelopen’ voor deze functie en ze is er nu klaar voor. Bestuurslid Olga de Rijk, die het prachtige conventieboekje heeft verzorgd en nog vele andere PR-activiteiten op haar naam heeft staan, nam ook afscheid. Penningmeester Cobie Hogervorst blijft nog in functie totdat de nieuwe penningmeester meer armslag krijgt om dit belangrijke ambt over te nemen. Inmiddels zijn er aanmeldingen ontvangen van twee nieuwe bestuursleden zodat de continuïteit van de organisatie niet in gevaar komt.

[olga-mariette-nelleke]

De vergadering bood, behalve de gebruikelijke agendapunten, een nieuw voorstel voor educatie aan. Dit was uitgewerkt door Thea van Bergen en overlegd aan het bestuur. Het voorstel om de educatieve activiteiten voortaan in één vast weekend per jaar aan te bieden (voor zover mogelijk), werd warm ontvangen. Dit wordt nader uitgewerkt en vervolgd. De EC, die de laatste maanden alleen werd bemand door Marianne van Beerschoten, krijgt hiermee een sterke steun in de rug. Thea van Bergen en Nelleke Dorrestijn hebben zich bereid verklaard om dit nieuwe EC-voorstel nader uit te werken. Als toegevoegd lid voor de EC meldde zich Myranda Wagenaar.

Daarnaast kwam het onderwerp “Samenwerking DABS – Holland Harmony” uitgebreid aan de orde. Aan de aanwezigen werd alle ruimte gegeven om te reageren. In het algemeen staat men positief tegenover samenwerking maar alleen als het voor beide partijen een win-win situatie kan zijn. In het eerstvolgende traject zal een samengestelde commissie (dames EN heren dus!) aan het werk worden gezet om e.e.a. in kaart te brengen.

[Janine - Eric]

Na alle bloemen-/kadootjeshulde aan de scheidende bestuursleden werden ook de webmaster alias conventiemanager Eric Ideler en diens vrouw Janine in het zonnetje gezet (resp. erelid en lid van verdienste). Kortom: een feestelijke vergadering met een positieve blik naar de toekomst.
 

6 apr 13 Knock on Wood gestopt

Ruim 8 jaar hebben we met elkaar in ons kwartet gezongen. Acht jaar van repetities, coachings, wedstrijden en optredens, het was super.
Twee keer een wisseling in de bezetting hebben we overleefd. Maar nu hebben we dan toch besloten uit elkaar te gaan.
Het kwartet Knock on Wood is gestopt.
Holland Harmony, bedankt voor alle leuke activiteiten die jullie voor kwartetten hebben georganiseerd. We hebben ervan genoten!

Francis de Jonge, Marleen Schmidt, Jozien Knuyt en Joan Struijk
 
2 apr 13 Harmony from Holland Chorus:  de inschrijving gaat van start!
[logo]
De aanmelding voor deelname aan het nieuwe project van het Harmony from Holland Chorus is nu gestart en gaat via het online inschrijfformulier:

=> we zoeken nog 6 bassen. Wie bas wil zingen kan zich nog aanmelden via:
      aanmeldingsformulier


=> uitgebreide informatie over de HfHC 2014 staat HIER te lezen
 
1 apr 13 Mannen, doe mee!

De mannen van Mainport Barbershop Singers uit Rotterdam organiseren vanaf donderdag 4 april weer een nieuwe Learn2Sing cursus voor mannen.
Een unieke gelegenheid voor de vrienden/partners van de barbershopvrouwen uit die regio om te leren zingen en kennis te maken met die verslavende hobby barbershop.

=> bekijk de flyer
=> lees het persbericht
 
25 mrt 13 Harmony from Holland Chorus gaat naar Spanje!

[logo]Het HfHC gaat weer van start en deze keer met het einddoel een tweetal optredens tijdens de SABS-conventie in april 2014! Inmiddels is bekend dat de conventie zal worden gehouden in Alicante in het weekend van 3- 6 april 2014 .

We zijn heel blij dat ook deze keer Rob van der Meule als Musical Director het koor zal gaan leiden. Jan Alexandersson, een zeer ervaren dirigent en coach komt vanuit Zweden twee keer voor de choreo . Jan heeft een jarenlange ervaring in de barbershop waarvan 17 jaar als dirigent van de EntertainMen. Verder had hij het voorrecht om te werken met internationale deelnemers aan competities zoals o.a. Salt, ReMix, Rönninge Showchorus, Zero 8 en Absolut.

De repetities zijn gepland in de Luisterpost te Gorinchem op de volgende zondagen:
  2013   2014
       Zondag 26 mei
Zondag 30 juni
Zondag 15 september
Zondag 06 oktober
Zondag 17 november
Zondag 15 december
         Zondag 19 januari
Zondag 09 februari
Zondag 09 maart
Zondag 30 maart

 

Aanmelden kan door middel van een inschrijfformulier dat op dinsdag 2 april 2013 om 20:00 uur op de Holland Harmony website zal worden geplaatst.
=> Hou tegen die tijd de nieuwspagina in de gaten.

=> uitgebreide informatie staat HIER te lezen
 

23 mrt 13 Foto's Europese Barbershop Conventie
logo
De conventie is na vier intensieve dagen voorbij. Op facebook wordt er flink nagepraat en zijn er al veel foto's gedeeld.

Op de conventie website zullen in de loop van de komende week veel foto's gepost worden van Hans Martens, Remco Heerooms en Ursula Kölle. Hou de fotopagina in de gaten :
=> fotopagina
 
23 mrt 13 TELEBABA

Wil je je enthousiasme over de conventie met anderen delen, stuur dan je bijdrage voor de Telebaba naar telebaba@hollandharmony.nl.
Telebaba, de jaarlijkse nieuwsbrief van Holland Harmony is nu speciaal gewijd aan de Europese Barbershop Conventie. Het blad komt in geprinte vorm beschikbaar voor alle Holland Harmony koren en kwartetten en in webversie voor iedereen die het graag wil lezen.

=> update 5 april: omdat er nauwelijks bijdragen voor de Telebaba binnen komen terwijl het op Facebook vol staat met reacties, lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat de sociale media ook bij Holland Harmony het gedrukte papier ingehaald hebben. Het bestuur heeft daarom besloten om de Telebaba NIET meer uit te brengen.
 
19 mrt 13 Nelleke Dorrestijn - nieuw erelid van Holland Harmony!Nelleke Dorrestijn, voorzitter van Holland Harmony, werd vrijdagavond tijdens de European Celebration verrast met een zeer bijzondere blijk van waardering: het erelidmaatschap van Holland Harmony!
Nelleke zal binnenkort het voorzitterschap overdragen aan Mariëtte Trouw. Mariëtte sprak grote waardering uit voor de jarenlange gedreven inzet van Nelleke waardoor Holland Harmony internationaal op de kaart is gezet. Nelleke heeft enorm bijgedragen aan de geweldige kwaliteitsimpuls van barbershop zingen in Nederland!
Wij feliciteren Nelleke van harte!
 
18 mrt 13 Uitslagen Europese Barbershop Conventie
[EBC2013 logo by Anna]
Het waren vier fantastische dagen in Veldhoven. Een conventie met ontzettend veel talent op het podium.

Op facebook staat het inmiddels vol met enthousiaste en ontroerende reacties.
Deze dagen waren een onvergetelijke bron van inspiratie en vriendschap. Het was een feest om erbij te zijn!

De uitslagen van de competitie staan on-line. De score sheets kunnen daar ook gedownload worden:
=> uitslagen competitie

Wij feliciteren de medaille winnaars met hun resultaat:
 
Holland Harmony kwartetten:
1: Champion Female Quartet   Aquadraat
2: Silver Female Quartet   .nl
3: Bronze Female Quartet  MOOD

Holland Harmony gemengde kwartetten:
1: Champion Mixed Quartet Project X
2: Silver Mixed Quartet 4 Once
3: Bronze Mixed Quartet Trance Mission

Europese vrouwen kwartetten:
1: Champion Female Quartet  The MIX
2: Silver Female Quartet   Echo
3: Bronze Female Quartets  Safari

Europese gemengde kwartetten:
1: Champion Mixed Quartet Hopplösa Fåglar
2: Silver Mixed Quartet Pastor Hannes Kör
3: Bronze Mixed Quartets Tonikum

Europese mannen kwartetten:
1: Champion Male Quartet Halftones
2: Silver Male Quartet  iQ
3: Bronze Male Quartets Q-tones

Holland Harmony koren:
1: Champion Chorus Sound Waves
2: Silver Chorus The New Harvest Singers
3: Bronze Chorus iSing

Europese vrouwen koren:
1: Champion Female Chorus The White Rosettes
2: Silver Female Chorus Sound Waves
3: Bronze Female Chorus Heartbeat

Europese mannen koren:
1: Champion Male Chorus Zero8
2: Silver Male Chorus The EntertainMen
3: Bronze Male Chorus Helsingborg Barberboys

 

4 mrt 13 2 nieuwe projecten van Holland Harmony!
[hfhc]
Iedereen kijkt uit naar de European Barbershop Convention en terecht!
Maar Holland Harmony zit niet stil...

[gemengd koor]Dit voorjaar gaat het Harmony from Holland Chorus weer van start (meer informatie zal snel volgen) en in het najaar zal een ‘gemengd’ projectkoor in de startblokken staan!
Een primeur voor Holland Harmony!
Dus dames- én herenbarbershoppers, houd deze site in de gaten voor meer nieuws en nadere aankondigingen, stay tuned!
 
3 mrt 13 Barbershop vs Vocal Pop in “Popshop Fusion”

[poster]Sound Waves en Re-flax dagen elkaar uit. Ook de dirigenten, Stuart Sides en Dennis van der Vegt gaan elkaar niet uit de weg en ‘bestrijden’ elkaar tijdens deze muzikale ‘battle’.
Door deze mix van zang- en muziekstijlen ontstaat een unieke samensmelting: Popshop Fusion. Een verrassend muzikaal spektakel. Kom en laat je verrassen, het wordt de show van het jaar en een avond om niet te missen!
Zet zondag 26 mei 2013 in je agenda en reserveer kaarten à 15 euro per stuk online of telefonisch bij Theater ‘Aan de Schie’, Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam. www.theateraandeschie.nl. Aanvang show: 19.30 uur.

Re-flax is een Vocal Pop Group met circa 80 enthousiaste vrouwen en mannen met een unieke herkenbare sound. Het repertoire bestaat oa. uit swingende popsongs en gevoelige ballads. Een van hun hoogte punten: in 2007 behaalde Re-flax een finaleplaats in televisieprogramma ‘Korenslag’!

Sound Waves bestaat uit circa 35 enthousiaste vrouwen. Zij zingen barbershop, een vorm van close harmony waarbij vierstemmig gezongen wordt zonder instrumentale begeleiding. Sound Waves behoort al jaren tot de top drie van barbershoppend Nederland.

Voor meer informatie: www.re-flax.nl en www.soundwaves.nl.
 
1 mrt 13 Nieuwsbrief Europese Barbershop Conventie
[EBC2013 logo by Anna]
Vandaag hebben we de laatste nieuwsbrief voor de conventie gepubliceerd met belangrijke informatie:
1. gedetailleerd schema
2. wat te doen bij aankomst?
3. evaluaties en power coaching –update-
4. maaltijden
5. belangrijke regels
6. video en fotografie
7. contant geld en pinnen
8. schrijf een impressie
 => lees de nieuwsbrief
 
14 feb 13 Nog meer Try Outs
[poster]
Samen met The Skyline Sisters en de Mainport Barbershop Singers zal Sound Waves op woensdag 6 maart een Try-out verzorgen.
Ook de kwartetten Mockingbird, Elements, In4mation en Trance Mission zullen hun repertoire laten horen.

Welkomkerk, Hoogvlietlaan 23,
3235 BK te Rockanje.

Aanvang 20.00 uur.
Kaarten à €4.00 reserveren via info@soundwaves.nl
 
12 feb 13 Nieuwsbrief Europese Barbershop Conventie
[EBC2013 logo by Anna]
Vandaag hebben we een nieuwsbrief gepubliceerd met belangrijke informatie:
1. programma
2. try-out en podiumverkenning
3. evaluaties en power coaching
4. wat als je een medaille wint?
5. ‘First Time’ vaantjes
6. registratiebadges en keychords
7. EHBO
8. bedden beschikbaar in de Buitenjan
9. niet vergeten
=> lees de nieuwsbrief!
 
4 feb 13 Programma van de Europese Barbershop Conventie
[EBC2013 logo by Anna]
Met nog zo'n kleine zes weken te gaan hebben we het programma van de EBC2013 bijgewerkt. Alle optredens staan er in en het ziet er fantastisch uit. Het beloven 4 onvergetelijke dagen te worden!
=> het programma

Er zijn nog een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor de competities en de shows. Wees er snel bij en laat je familie, buren en kennissen meegenieten!
=> bestellen toegangskaarten

 
4 feb 13 Try Out van Valley Voices Vocal Group Ede

[logo vvvg]Op maandagavond 11 februari 2013 organiseren wij in het gebouw “Welstede” onze tweejaarlijkse Try Out.
Op deze spannende, maar altijd sprankelende avond zingen wij de twee songs die we in maart op de conventie van Holland Harmony ten gehore gaan brengen. De conventie wordt in Veldhoven gehouden van 14 tot en met 17 maart 2013.

We zijn trots en blij om er, samen met onze gasten, een verrassende avond van te maken. Want naast Valley Voices Vocal Group hoort en ziet u, want het oog wil ook wat, de koren “Miracle Sound” uit Doetinchem en “The Rhine Singers” uit De Meern. Ook het ensemble “Vocality” (de leden hiervan komen “overal” vandaan) en het kwartet “Square” (Ede en omgeving) geven acte de presence.
Deze koren en het kwartet nemen, net als wij, deel aan de conventie en zullen hun, daarvoor speciaal uitgekozen, songs voor het eerst aan een groter publiek laten horen.

Om 20.00 uur gaat de zaal open en vanaf 20.30 uur begint het optreden. Na het “officiele” gedeelte van ongeveer een uur is er natuurlijk uitgebreid tijd voor de afterglow. Laat graag even weten of u komt in verband met de organisatie, via info@valleyvoices.nl
Wij kijken ernaar uit en hopen u op onze Try Out te kunnen verwelkomen.
=> download flyer

update 12feb2013:  foto's van de try-out staan op:
   
http://hollandharmony.nl/2013-0211-tryout/
 
4 feb 13 Nieuwe dirigent The Hugo Barber Ladies

[The Hugo Barber Ladies]Om gezondheidsredenen moest onze gewaardeerde MD, Fran Heijligers, in september stoppen met het dirigeren van ons koor.
Pieter van der Ploeg, onze 2e MD, verklaarde zich bereid ons koor te dirigeren tot de komst van een nieuwe MD. Pieter heeft dat met zijn gebruikelijke enthousiasme en tot wederzijdse tevredenheid tot 1 januari gedaan.

Met plezier kunnen we nu aankondigen, dat er vanaf 1 januari een nieuwe MD voor ons koor staat, Jeannine Caland uit Amsterdam.
Jeannine is opgeleid en werkzaam in de klassieke muziek. Het is voor haar een uitdaging kennis te maken met een totaal ander genre muziek, de barbershopstijl. We hopen op een plezierige en succesvolle samenwerking!

In Harmony
Winny Groot, Voorzitter Vereniging Barbershop Singing Heerhugowaard
The Hugo Barber Ladies
 
10 jan 13 De mooiste opnames van je koor of kwartet op CD? Aanbod van nooj.

[Peter Nugent (nooj)]Are you thinking of recording your quartet or chorus CD?
Did you know that nooj (Peter Nugent) is an experienced recording engineer and specialises in recording Barbershop Groups?

nooj is spending more time in The Netherlands as he sings baritone in the Holland Harmony mixed quartet 'Project X', so he is available to come and record your CD. He records at your location and can organise everything from licensing to artwork to CD and manufacture.

He offers a free evaluation recording - you only need to cover his travel expenses. His goal is to produce Barbershop CD's that sound as good, if not better, than those produced in America.

Comment from nooj:-
"As well as being an experienced Barbershop singer and coach, I am a recording engineer that specialises in A Cappella groups - especially Barbershop quartets and choruses. If you're thinking of making a CD, Iit wont cost you anything to try me out, so why not give it a go. Making a CD is great fun for your quartet / chorus and believe it or not, the whole recording process helps you sing better too!

Contact nooj:
http://www.nooj-productions.co.uk/
nooj@nooj-productions.co.uk
Telephone +44 7595 361318
 
10 jan 13 Coaching aanbod van nooj

[Peter Nugent (nooj)]nooj (Peter Nugent) now sings baritone in the Holland Harmony mixed Quartet 'Project X'. He is spending more time in Holland and is available to come and coach your quartet or chorus.

If you don't know who nooj is, here's a little bit about him:
nooj is an experienced singer, song arranger, Music Director and vocal coach as well as a freelance recording engineer.
nooj currently sings with Project X (Holland Harmony) and the UK champion quartet iQ. He has also won quartet gold medals with the UK quartets, 'Steel' and 'QED'.
He is the Music Director for a number of groups including:
- Warminster Military Wives Choir (UK)
- Diva!! A ladies A Cappella group from the UK
- Harmony Federation. The Irish National Mens chorus.
He is the person behind the 'Virtual Barbershop Chorus'
and you may have met him as 'big chicken' as coach in the HaCo 2012.

If you are interested, please contact nooj:
peter.nugent5@btopenworld.com
Telephone +44 7595 361318

=>  nooj is op 13, 14 en 15 februari weer in Nederland en is
       overdag beschikbaar om coachings te verzorgen.

 
03 jan 13 Peter Iseger overleden
[Peter Iseger 2009]
Ons bereikte het droevige bericht dat op 2 januari Peter Iseger is overleden.

Peter maakte zijn entree in de barbershopwereld aan het eind van 1984 als dirigent van de Midland Harmonizers. Vanaf die tijd heeft Peter voor veel koren gestaan: The Rhine Singers (waarmee hij goud behaalde op de conventie van 2001), The Midland Sound, Dutch Pride, The Swinging Stones en The Swinging Woodnotes. Met veel enthousiasme probeerde hij altijd zijn passie voor barbershopzingen over te brengen.

Dirigeren van koren was niet zijn enige passie in barbershop. Hij deed de opleiding voor Judge Singing, coachte dirigenten en koren, was docent op de coachopleiding en op de foundation course.
Het oprichten van een barbershopschool kon niet uitblijven. Hiermee wilde hij barbershoppers de gelegenheid geven zich via specifieke modules te bekwamen in het dirigeren van een barbershopkoor.

Peter deed veel om het niveau en de kwaliteit van zowel zangeressen en zangers als dirigenten hoger te krijgen. Hij was een onmisbare docent tijdens de kwartettendagen en de HaCo’s en gaf allerlei coachings. Dit allemaal in zowel het mannen- als het vrouwenbarbershop. Veel barbershopzangers, -zangeressen en -dirigenten hebben profijt gehad van zijn kennis en vaardigheden.

Met vooral deze educatieve activiteiten heeft Peter een onuitwisbaar stempel gedrukt op het barbershopzingen in Nederland. Veel van deze activiteiten zullen na zijn overlijden blijven voortbestaan en voortgezet worden.
Peter’s vaardigheden en activiteiten waren betekenisvol voor het barbershopzingen in Nederland.
En dat zullen ze altijd blijven.

Wij condoleren de nabestaanden van Peter met dit verlies en wensen hen de komende tijd veel sterkte.

Met droefheid,
Bestuur Holland Harmony

=> bekijk/teken het condoleance-register

_________________
informatie uit de rouwkaart van Peter:

                                                                     Love me
                                                                     And the world is mine

Als een strijder heeft hij zijn ziekte getrotseerd.
Nu heeft hij in alle rust zijn verlossing mogen vinden

Peter Johan Herman Iseger
Utrecht, 16 augustus 1949  -  Beekbergen, 2 januari 2013

U bent van harte uitgenodigd om afscheid te nemen van Peter tijdens de condoleance op dinsdag 8 januari van 19:00 tot 19:30 uur in het uitvaartcentrum van Monuta Nijenheim, Kroostweg 33, 3704 EA Zeist.
Wilt u een rode roos meenemen?
De begrafenis zal woensdag in besloten kring plaatsvinden.

Correspondentieadres:
Susannah Iseger
Gallenkamp Pelsweg 37
3768 HT Soest
 

02 jan 13 Barbershop Ontmoetings Festival 2013 gaat weer van start!

[BOF2013 logo]Voor de 8e keer wordt op 27 en 28 september 2013, in de fraaie bourgondische binnenstad van ’s-Hertogenbosch, het 2-jaarlijks Internationaal Barbershop Ontmoetings Festival georganiseerd.

Het beproefde concept van dit prachtig zangfeest blijft gehandhaafd: het openingsconcert op vrijdagavond; de officiële opening, de optredens in de straten, pleinen, podia en Binnendieze, de Mega-sing op de Parade, de Afterglow en het afsluitend gezamenlijk avondbuffet op de zaterdag. Voor de het openingsconcert en de officiële opening heeft de organisatie een nieuwe locatie op het oog; dit geldt ook voor het diner. Goede akoestiek, ambiance en uitstraling zijn voorwaarden waaraan de nieuwe locaties zullen worden getoetst.

Op www.barbershopfestival.nl  wordt met enige regelmaat met nieuwsbrieven informatie verstrekt over de voortgang van het festival.

Evenals in 2011 vraagt BOF2013 aan alle nationale koren een bijdrage van € 100,--. Indien wij er in slagen voldoende sponsorbijdragen op te halen zullen we het bedrag naar rato terugbetalen.

Koren en kwartetten kunnen tot 1 februari 2013 inschrijven via de website van BOF2013.
=> website BOF2013
=> inschrijven
=> aankondiging BOF2013
=> nieuwsbrief december 2012
 
 

 


  

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

 


 


last update: 14-01-2018