Holland Harmony nieuwsarchief -2011

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
30 dec 11 De beste wensen voor 2012 ! 

30 dec 11 Nieuw bestuurslid: Mariëtte Trouw-Klienbannink
[Mariëtte]
Verheugend nieuws: vanaf 1 januari zal het bestuur van Holland Harmony versterkt worden met een vice-voorzitter:
    
      Mariëtte Trouw-Klienbannink

Mariëtte zingt sinds 1997 bij Sound Waves en was daar 5 jaar lang voorzitter. Ze was ook één van de drijvende krachten achter het Harmony from Holland Chorus 2010.
Mariëtte heeft veel zin in het bestuur en zal zich dan ook meer dan 100% geven om de ingeslagen weg van kwaliteit binnen Holland Harmony voort te zetten!
 
30 dec 11 Valley Voices Vocal Group uit Ede zoekt dirigent

[logo VV]Ben jij toevallig net zo hard op zoek naar ons als wij naar jou? Omdat we dezelfde passie delen: voor vierstemmig, a capella zingen, al dan niet in barbershopstijl. Omdat jij - net als wij - ambitieus bent en de drive hebt om steeds beter te worden, het beste van jezelf te vragen. Omdat jij bij die instelling ook nog eens de positieve, motiverende dirigent bent aan wie wij zo graag het beste van onszelf geven. Die eruit weet te halen wat er in ons zit. En omdat je op maandagavond beschikbaar bent en genoeg tijd voor ons hebt.

Interesse? Meer weten?
 => lees dan verder!
 
30 dec 11 Aanpassing maandelijkse bijdrage aan Holland Harmony

De maandelijkse bijdrage van de koor/kwartetleden aan Holland Harmony is sinds januari 2003 2,25 euro. Na negen jaar lang de contributie constant te hebben gehouden is het nu toch onvermijdelijk om die te aan te passen. In de Raad van Afgevaardigden van april j.l. is besloten tot een geringe verhoging naar 2,50 euro per maand ingaand 1 januari 2012.
 
21 dec 11 The Big Q-Experience HaCo 2012: Zing Doe Durf Deel

[logo HaCo]Het gaat beginnen! Kijk op de website bij HaCo 2012 en lees alles over de workshops van het komende HaCo!
Het wordt wederom een enorm leerzaam én gezellig weekend eind maart!
Bedenk de komende weken welke workshops je écht wilt doen, en schrijf je dan in!
Vragen: mail naar haco2012@hollandharmony.nl
Veel plezier en suQses bij het kiezen!

We wensen jullie allen graag fantastische Qerstdagen en een muziQaal 2012!

HaCo team 2012

=> lees alles op de HaCo2012 website
 
17 dec 11 4sure ...
[4sure picture]
Ja, het is zeker!…..
4sure is in de lucht…..
Kijk zeker eens op onze prachtige site…..
  www.kwartet-4sure.nl
We maken meteen van de gelegenheid gebruik om jullie allemaal een gezond, liefdevol en muzikaal 2012 te wensen…..
groetjes van ons alle 4…..
Truus, Yvonne, Esther en Trudy…..
 
12 dec 11 STOP TALKING stopt tijdelijk...

Vijf jaar hebben we met veel plezier gezongen; we hebben daarbij leuke momenten beleefd en mooie successen. Toch merkten we dat we qua doel steeds meer uit elkaar groeiden. Daarom hebben we besloten op zoek te gaan naar een andere bari. Dat is natuurlijk een lastige beslissing: Breaking Up is hard to do!

We hopen binnenkort weer als kwartet te kunnen zingen. Uiteindelijk is dat wat we zo leuk vinden. We houden jullie op de hoogte!
 
22 nov 11 HaCo 2012: de rode draad ...

[haco logo]Niet te veel theorie maar vooral zingen, ervaren hoe het is om in een koor(tje) te zingen met de instelling alsof je in een kwartet zingt! Dat is de rode draad van het Holland Harmony HaCo weekend van vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april 2012.

Niet schrikken: je hoeft niet solo te zingen, geen enge dingen. Het gaat om je instelling, houding, mentaliteit: niks leunen op de anderen van je stempartij, niks excuses dat je het nog niet zo goed kent, niks verschuilen achter op de risers. Ook al sta je achteraan: zorg dat je gezien en gehoord wordt, dat je zelf trots bent op wat je doet en kunt en dat het publiek uit zijn dak gaat door zoveel kwaliteit, zoveel zelfverzekerdheid. Elk koor moet gaan schitteren en spetteren als het beste kwartet! Dat is het doel dit weekend.

Of je nou echt in een kwartet zingt of niet: op deze HaCo ga je het ultieme kwartetzingen-gevoel ervaren! Ook in een koor kun je de kwartet-mentaliteit goed gebruiken, dezelfde instelling, dezelfde inzet, hetzelfde gevoel, dezelfde kwaliteit, dezelfde eigen verantwoordelijkheid en zelfwerkzaamheid. Daar groei je zelf van, én je koor! Dat is zingen, doen, durven en delen!!!! Daar gaan we aan werken in dat weekend, onder de bezielende leiding van de leden van ReMix (tenminste… als er dit keer geen aswolk vanuit IJsland overdrijft…) en Stuart Sides, Rob van der Meule en vele anderen!

=> lees de rest van dit bericht met nog veel meer informatie
 
20 nov 11 Rob Campbell coacht op Coach-the-Coach dag
[Rob Campbell]
Op zaterdag 26 november a.s. vindt weer een coach the coaches trainingsdag plaats voor de bestaande coaches van Holland Harmony en voor nieuwe coaches.
De training vindt plaats in een nieuwe locatie: Buurtcentrum De Schakel in Lunteren.
Valley Voices is 's ochtends oefenkoor en MOOD is 's middags oefenkwartet.
De dag staat onder leiding van Stuart Sides & Rob Campbell.

Rob Campbell komt uit de USA en woont sinds kort in Nederland. Hij heeft een indrukwekkende brede ervaring in Music en heeft recent zijn eerste coaching in ons land gegeven.
=> bekijk de C.V. van Rob Campbell

 
15 nov 11 TRADEMARK Retirement

[trademark foto]It is with heavy heart that we have to announce the retirement of TRADEMARK. With the increase of work pressures and health issues, the four of us have had to take the very difficult decision to bring to a close the short but fun times with TRADEMARK.

We would like to take this opportunity to thank our wives and partners for their love and support, and all of you for making it a special time.

Peter, Rob, Martin & Stuart
TRADEMARK
 
15 nov 11 Cindy Hansen tour 2011
[Cindy]
Het waren 10 fantastische dagen waarin Cindy ons geweldig veel inspiratie heeft gegeven. Haar tour is nu voorbij, maar ze komt terug in 2012 en in 2013!
Afgelopen zaterdag konden onze kwartetten alles leren over hun 'personality' en welke kleding, kleur, songs en presentatie daarbij het beste passen.
Op zondag was het de beurt aan de presentatiecommissie van de koren om te ervaren hoe ze met enkele 'eenvoudige' presentatie basistechnieken een enorm verschil in uitstraling en in sound kunnen bewerkstelligen. Uitermate leerzaam en een slimme investering in de kwaliteit!
Er zijn video opnamen beschikbaar (alleen) voor de deelnemers.
De foto's zijn voor iedereen beschikbaar:
=> foto's kwartettendag
=> foto's presentation dag
 
10 nov 11 Cindy Hansen tour 2011
[Cindy tour]
Exciting, Amazing, Inspiring, Awesome, 'You really rocked tonight': zomaar een paar gevoelens die de verpletterende indruk weergeven van de coachings door Cindy Hansen. Haar specialisatie is 'presentation' en daarin is zij de absolute top!
Haar programma zit goed vol: afgelopen weekend het Directors College met SCBG & Mixed-Q als oefenkoor, komend weekend een kwartettendag met tien kwartetten en een Presentationdag met The Singing Pearls als oefenkoor. Op de andere dagen geeft ze coachings aan Southern Comfort Barber Gals, Valley Voices, Still CrazY, The New Harvest Singers, Klik, The Rhine Singers, Sea Sound Singers en New Achord.
Voor een impressie: bekijk de enthousiaste commentaren op Facebook of kijk naar de foto's die gemaakt zijn tijdens het Directors College.
  => foto's Directors College
 
10 nov 11 Special Friends Concert Sound Waves
[logo]
Als blijk van dank aan alle Sponsoren en Special Friends die Sound Waves een warm hart toedragen, organiseert Sound Waves op zaterdagavond 10 december haar jaarlijkse Special Friends Concert in Theater De Man in Oostvoorne. Samen met ons gastkwartet Trademark nemen we op deze avond het publiek mee in een enerverend kerstverhaal met de titel “A Barbershop Christmas Carol”. De zaal is al helemaal uitverkocht dus kaarten reserveren is niet meer mogelijk
 
9 nov 11 HaCo 2012 – The Big Quartet Experience!

[haco logo]Ons doel is dat het HaCo 2012 vooral draait om zingen, praktisch zal zijn en de leukste ooit zal worden!

Met twee topkwartetten, ReMix en TRADEMARK, naast andere ervaren kwartetzangers/zangeressen, dagen we alle docenten uit om elke workshop zo veel mogelijk om het zingen te laten draaien.

Tijdens deze HaCo willen we een ieder laten ervaren hoe het is om de vaardigheden, technieken en de instelling van (ervaren) kwartetzangers/zangeressen toe te passen. Door deze ervaringen te delen en toe te passen in een koor, zal het koorzingen sterk verbeteren. En dat is wat we allemaal willen!

Het is dus niet de bedoeling om je deze HaCo te dwingen in een kwartet te gaan zingen. Overigens, wil je wel kwartet-zingen… er zullen voldoende momenten zijn waarin je je dan kunt uitleven!

Verder is Anja Zwanenburg bereid gevonden het HaCo 2012 team te komen versterken. Ons team gaat nu op volle kracht aan het werk om jullie zo snel mogelijk te informeren over het keuzemenu van de diverse workshops en verder informatie over inschrijven e.d.

Dus… binnenkort meer!

Namens Holland Harmony en HaCo 2012 team,
  Nelleke Dorresteijn
  Anja Zwanenburg
  Janneke Bisschop
  Monique Ballijns
  Natascha Kriekaart
  Pauline Slors
  Thea van Bergen
 
9 nov 11 Aanbieding: stijlvolle kleding van Between Two Rivers

[kleding B2R]Ons koor Between Two Rivers uit Elst doet mee aan de tweejaarlijkse competitie met barbershopkoren. Bij deze competitie is uitstraling (waaronder professionele, verzorgde kleding) een belangrijk onderdeel. Bij elke wedstrijd verschijnen wij in een nieuwe outfit. Onze voorraad is inmiddels flink gegroeid, vandaar dat wij zoeken naar een goede bestemming voor kleding die wij niet meer gebruiken voor onze optredens.

In bijgaande brief staan details van de aanbieding.
Voor meer informatie graag contact opnemen met de vertegenwoordiger van onze kledingcommissie, Yvonne Witjes, telefoon 0481 – 46 31 45, of per e-mail ymtjwitjes@gmail.com .
 
7 nov 11 Introductiecursus Barbershop Singing

[logo]Between Two Rivers organiseerde van 14 september tot en met 19 oktober weer een Introductiecursus Barbershop Singing. Behalve een aantal enerverende cursusweken heeft dit uiteindelijk vier enthousiaste nieuwe koorleden opgeleverd! Martine Smeets, Suzanne van Dieren, Liesbeth Vermei en Hella Abma zijn van harte welkom! Uiteraard heeft elk van onze leden haar bijdrage geleverd aan het succes van de cursus. We hebben het samen weer voor elkaar gekregen. Onze speciale dank gaat uit naar de cursuscommissie en onze dirigente Anja Sides!
 
7 nov 11 Bewitched geeft een WinterKerstConcert

[foto]Op zaterdagavond 10 december as. om 19.30 uur in de Johanneskerk in Gorinchem. Bewitched treedt de afgelopen jaren regelmatig op tijdens de Kerstperiode, maar heeft niet eerder een WinterKerstConcert gegeven. De muziekcommissie heeft in samenspraak met dirigente Helène Verbraak een aantal nieuwe songs uitgezocht. Tijdens het onlangs gehouden koorweekend is hard gewerkt aan de Kerstsongs en de Kerstsfeer. Bewegingen en nootjes zijn flink onder handen genomen. De kledingcommissie heeft zich over de outfit gebogen, zodat iedereen er mooi uitziet. Dit concert showt het resultaat van harde werken in de afgelopen maanden. Als gasten treden op het Gorcums Opera en Operette Koor en een herenkwartet van Zanglust. Wij nodigen u van harte uit voor WinterKerstConcert. Zaal open vanaf 19.00 uur. Na afloop is er natuurlijk de afterglow.
Kaarten zijn te bestellen à € 10,00 via de website www.lbhc-bewitched.nl of telefonisch 0418-581926, zie affiche.
 
3 nov 11 Thea van Bergen neemt afscheid van Valley Voices

[logo]Na ruim drie jaar stopt Thea van Bergen als dirigent bij Valley Voices Vocal Group uit Ede. Tot de kerstvakantie zal zij de repetities nog leiden. Dat geeft het bestuur de tijd en de gelegenheid om op te zoek te gaan naar een nieuwe dirigent.

Thea en het koor delen vele mooie herinneringen aan een aantal hoogtepunten. Zo behaalde Valley Voices onder haar leiding een zeer verdienstelijke vierde plaats bij de conventie van 2009. Een ander hoogtepunt was het sfeervolle en zeer geslaagde voorjaarsconcert in Cultura in Ede in 2010.

Valley Voices bereidt zich momenteel samen met Thea voor op een coaching in presentation van Cindy Hansen, begin november. Altijd een bijzondere happening en een gebeurtenis waar we erg naar uitkijken. En verder repeteren we voor de kerstoptredens, waarmee we het jaar afsluiten en afscheid nemen van Thea van Bergen. Valley Voices bedankt Thea van Bergen voor een aantal fijne jaren samen.
 
3 nov 11 Let's go A Campella!
[a campella]
Dit mag je niet missen: het allereerste Nederlandse Barbershop Caravan/Camping Weekend.
Drie dagen kamperen en barbershop zingen op een oergezellige camping in Heumen. Nu eens niet op een podium maar samen om een kampvuur kwartetten of een tag proberen tijdens een eindeloze afterglow...
Dank aan Stuart Sides voor dit initiatief!
Noteer in je agenda: 8, 9 & 10 juni 2012. Of nog beter: boek direct een plekje op dit unieke event!
=> lees alle details in dit document
 
29 okt 11 Besturendag zaterdag 29 oktober 2011

[foto besturendag]
(klik voor grote foto)


Tiel, de Drumptse Hof in de late herfstzon. Besturendag Holland Harmony. Waarover praatten zij ... al die dames uit het hele land? Er was een uitstekende opkomst. Het thema was dan ook pakkend genoeg: de Ins en Outs van de conventie. Met een voorzitter die stad en (barbershop)land afreist om overal de laatste ontwikkelingen mee te maken, ben je voorzien van de meest recente informatie. En kun je afrekenen met een aantal hardnekkige misverstanden, zoals:
- Je moet een ballad en een uptempo zingen.
- Je mag geen moderne songs gebruiken.
- Iedereen moet er hetzelfde uitzien.
- Je mag geen praatjes doen en attributen gebruiken.

Om nog maar te zwijgen over het gemopper over geld van sommige koorleden..... Wat duur, die conventie? Dat kan toch veel goedkoper!
Nou, kijk dan maar eens naar de getoonde foto's van de lege Koningshofzaal. Daar kun je zo nog niet in zingen. Daarom kost de aankleding tot theater (met podium, belichting, techniek en geluid) al 60.000 euro.
En komen er 10 vrachtauto's vol aankleding van te voren aan en zijn er ploegendiensten van hardwerkende mannen die de nacht doorhalen ...... om de dames en de jury een mooi podium te kunnen bezorgen.
Waarom dan geen theater gehuurd?? Omdat je daar geen slaapplaatsen bij hebt. Bovendien zijn die ook duur. En wij willen toch allemaal na de geleverde prestaties afterglowen tot je erbij neervalt en dan je bedje dichtbij opzoeken...? En we willen alles bij elkaar, da's gemakkelijk.
In het buitenland zie je hoe het anders kan. Rijden en lopen van verkleedlocatie naar theater en bussen naar het hotel en verdeeldheid en geen gezellige gezamenlijke afterglow want je weet niet waar iedereen zit.

[collage]
(klik voor grote foto)


En verder, waar is die besturendag goed voor? Voor de informele contacten met andere koren. Van te voren, erna en in de lunchtijd. Barbershop is een unieke teamsport waarbij het belangrijk is om tips aan elkaar door te geven want je kunt en je wilt je niet vergelijken met andere koren in je omgeving. (Tenzij je een leuk festival hebt waar je de andere genres vaak kunt verbazen met je mooie akkoorden, beweging en sound....!).
Niemand hoeft het wiel opnieuw uit te vinden. Er is 25 jaar ervaring aanwezig in de koren en in het bestuur. Haal je specifieke kennis uit Holland Harmony. Zoals: hoe komt een ander aan optredens, nieuwe leden, hoe zing je af, wat trek je aan, hoe zit het met de clubkas, wat mag je van je dirigent verwachten enz enz.....
Het bestuur is er voor jullie en als koren ben je er voor elkaar. En met de conventie, HaCo en alle educatieve momenten zie je elkaar en deel je je hobby. Wees erbij!
=> foto's van deze besturendag
 
26 okt 11 Op Weg Naar Kerst Concert
[poster]
The Singing Pearls & Duketown Barbershop Singers presenteren op zaterdag 10 december om 20.00 uur samen een kerstshow in de Grote N.H. Kerk in 's-Hertogenbosch.
De show wordt afgewisseld met optredens van close harmony kwartet 'Lieve Lust' en zangeres Rhea Knipscheer.
Nadere informatie staat op de poster.
23 okt 11 Een weergaloos conventieweekend!

Het was de afgelopen dagen smullen voor de echte barbershopliefhebbers: maar liefst twee conventies tegelijkertijd.

[sai logo]In Houston (Texas) hield Sweet Adelines haar jaarlijkse conventie die volledig via de webcast te volgen was. Daar werd ook vanuit Nederland druk gebruik van gemaakt!
De uitslag is:
Koren:
 #1:  Melodeers
 #2:  Rönninge Show Chorus (Zweden)
 #3:  Lions Gate (Canada)
 #4: Scioto Valley
Kwartetten:
 #1:  Martini  (straks ook te zien op BinG!2012)
 #2:  Touche
 #3:  A.K.A.
 #4:  ReMix (Zweden)
Zie de volledige uitslag op:
   http://www.sweetadelineintl.org/international-comp.cfm

[labbs logo]In Harrogate (UK) was het de beurt aan LABBS voor haar jaarlijkse conventie.  The New Harvest Singers hadden daar de eer om als Nederlandse kampioen in de vrijdagavondshow te zingen en op zaterdagmorgen de competitie te openen als Mike Warmer!
De uitslag is:
Koren:
 Gold:  The White Rosettes
 Silver:  Cheshire Chord Company
 Bronze:  Crystal Chords
Kwartetten:
 Gold:  Fortuity
 Silver:  Tempation
 Bronze:  Northern Vibe
De volledige uitslag is terug te vinden op:
  http://www.labbs.org.uk/convention/

Uiteraard wil Holland Harmony van harte alle winnaars feliciteren!
 
23 okt 11 [foto Ineke]Een vrijwilliger in het zonnetje!

Holland Harmony maakt al sinds mensenheugenis dankbaar gebruik van het Westhoffhuis in Lunteren.
Daar komt nu helaas een eind aan want het Westhoffhuis zal binnenkort een langdurige ingrijpende verbouwing ondergaan.

Om onze dankbaarheid te tonen aan de zeer behulpzame vrijwilligers van het Westhoffhuis mochten we vandaag aan Ineke Jansen een bos rozen overhandigen.
Ineke heeft ons samen met haar dochter Angela steeds fantastisch geholpen!
 

22 okt 11 Nieuw kwartet aan de hemel: "Cloud9"
[logo]
Holland Harmony is weer een kwartet rijker!
Het kwartet Cloud9 stelt zich ten doel om "Toehoorders de 7e Hemel in te zingen"

Patricia, Denyse, Roamie en Atie komen uit Dutch Pride en Cloud9 is voor hen:
  Patricia (bass): Passie in harmony
  Denyse (lead): Heerlijk zingen en veel lachen
  Roamie (bari): Mooie akkoorden neerzetten en tunen
  Atie (tenor): Met vertrouwen in elkaar iets prachtigs neerzetten

=> meer info & foto
 
17 okt 11 Sweet Adelines Convention
[logo]
In Houston (Texas) zullen de komende dagen de top Sweet Adelines koren en kwartetten op het podium staan voor de jaarlijkse conventie.
Wie deze gebeurtenis op een afstand wil meemaken kan dat doen achter de PC of iPhone/iPad want de hele conventie wordt op de webcast uitgezonden. Er is 7 uur tijdsverschil met Houston dus het vergt een wat aangepast dag/nachtritme ...

wo 19 okt 01:00 - wo 05:30 => Harmony Classic/YWIH Chorus
wo 19 okt 17:45 - do 05:30 => Quartet Semifinals
do 20 okt 17:45 - vr 02:45 => Chorus Semifinals
vr 21 okt 19:00 - vr 24:00 => Quartet Finals
za 22 okt 16:00 - za 20:00 => Rising Star
za 22 okt 22:00 - zo 04:00 => Chorus Finals

De link naar de (gratis) webcast is:  http://sweetadswebcast.com
 
6 okt 11 Dirigentenwisseling voor Swinging Woodnotes

[logo]Swinging Woodnotes neemt afscheid van dirigent Peter Iseger. Hij heeft Swinging Woodnotes ruim 4 jaar met al z’n passie en deskundigheid gedirigeerd. Wij bedanken hem voor alles wat hij ons de afgelopen jaren heeft geleerd en wensen hem al het goede voor de toekomst.

Met ingang van heden neemt Wil Saenen het dirigeerstokje over van Peter Iseger. We hebben Wil inmiddels leren kennen als een erg enthousiaste en inspirerende dirigente en hebben alle vertrouwen in een mooie muzikale toekomst.

Swinging Woodnotes
 
26 sep 11 Barbershop Ontmoetings Festival een groot succes!

[logo]Afgelopen weekend stroomde de binnenstad van 's-Hertogenbosch vol met ruim 1000 zingende barbershoppers. Een stralende nazomerzon en zesendertig koren/kwartetten brachten het publiek in aangename beroering.
Het begon op vrijdagavond met de kampioenenshow in de Muzerije: een fantastische en gezellige avond.
Op zaterdag werd de reputatie van het grootste internationale openlucht barbershopfestival wederom bevestigd met optredens op pleinen, straten, gastcafe's en de Muzerije. Het festival werd afgesloten met een massa samenzang op De Parade.
Uiteraard zijn er weer veel foto's gemaakt.
=> foto's vrijdagavond
=> foto's zaterdag
=> meer info op de website van de BOF2011
 
26 sep 11 Wie had dat verwacht

[logo]Aan onze zoektocht naar een nieuwe MD is een bijzonder en heel verheugend einde gekomen. Onze Fran (Heyligers) kan voorlopig niet zonder ons en wij niet zonder haar!

Fran heeft samen met onze tweede MD, Pieter van der Ploeg, een mogelijkheid gezocht en gevonden om ons koor te blijven dirigeren.

Op 22 september konden we aan het koor de aankondiging doen dat ze blijft. Samen gaan we enthousiast door op de ingeslagen muzikale weg!

Namens The Hugo Barber Ladies
Winny Groot
 
26 sep 11 iSing ‘s Christmasparty komt er weer aan!

[uitnodiging]Op zondagmiddag 18 december 2011 organiseert Ladies Vocal Group iSing weer haar kerstparty in een sfeervolle ambiance. Deze middag kunt u onder het genot van een hapje en drankje kijken en luisteren naar iSing en haar “Special Friends”.

U kunt genieten van het herenkwartet Trademark , Close-harmony groep En Bloc en iSing’s eigen dameskwartet iDolls
Onder leiding van niemand minder dan Stuart Sides belooft het weer een muzikale gezellige middag te worden. Mocht u enthousiast geworden zijn en dit niet willen missen reserveer dan uw kaarten op tijd, want vol = vol.

iSing’s Christmasparty zal plaatsvinden in Dorpshuis 'de Kil' in Hurwenen  nabij Zaltbommel. Aanvang tijd 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur tot +/- 18.00 uur
Kaarten €7.50 inclusief hapjes en 1 drankje. De kaarten zijn te reserveren via info@i-sing.nl of 06-48664225
Kleding advies: Rood, of rode (kerst) accessoires.

Tot ziens op 18 december….U bent van harte welkom.
Meer informatie over iSing, zie onze website www.i-sing.nl
=> flyer
 
20 sep 11 HaCo 2012: het broeit achter de schermen ...

[logo haco2012]Even voorstellen...
Achter de schermen wordt al hard gewerkt aan het HaCoweekend 2012. De eerste bijeenkomsten van het nieuwe HaCoteam hebben dan ook al plaatsgevonden.
Het HaCoteam 2012 bestaat uit: Monique Ballijns, Thea van Bergen, Janneke Bisschop, Natascha Kriekaart en Pauline Slors. Zij zullen, samen met nog een aantal barbershoppers in hart en nieren, er alles aan doen om een geweldig HaCoweekend voor te bereiden.
Noteer de datum maar vast in je agenda: 30 maart t/m 1 april 2012! Binnenkort meer!
 
18 sep 11 Mixed-Q: such a wonderful chorus !

[foto chorus]

Je kunt je afvragen wat 62 leden van het Holland Harmony kwartettenkoor bezielt om een hele zondag op de risers te staan en zich af te beulen met een aantal pittige songs.
Sommigen noemen dat hobby en een enkeling spreekt zelfs van verslaving  maar één ding is duidelijk als je het genoegen hebt om erbij te mogen zijn: stuk voor stuk stralen de leden van Mixed-Q enthousiasme uit en hangen ze (figuurlijk) aan de lippen en armen van Stuart Sides die de huidige en voormalige kwartetleden uitdaagt om nog beter en mooier te zingen.
Op de repetitie van 18 september zong het koor o.a. "wonderful world", een pittige song die ze pas één week van te voren kregen. Om 15:30 uur klonk het alsof de song al een jaar op het repertoire stond. Dat smaakt naar meer ....

=> bekijk de foto's van de repetitie
 
18 sep 11 Harmony from Holland Chorus is terug van vakantie

fotofoto
Ze konden amper wachten tot de vakantie voorbij was, maar op 11 september was het zover voor 120 barbershoppers. De repetitie van het Harmony from Holland Chorus in Gorinchem is weer begonnen. En wat klonk het al fantastisch! Er volgen nog een flink aantal repetities en met deze snelle voortgang zal het HfHC het publiek tijdens BinG! 2012 gründlich überraschen :-)
Op facebook staan al veel foto's van de repetitie en ze zijn ook allemaal te zien via:
 => repetitie HfHC 11 september
 
17 sep 11 Barbershop Festival 2011: Close Harmony singing in 's-Hertogenbosch

[logo]Op zaterdag 24 september zullen 36 barbershop koren/kwartetten met meer dan 1000 zangers en zangeressen uitwaaieren over de hele binnenstad van 's-Hertogenbosch. Waar je ook loopt, je hoort koren en kwartetten zingen in close harmony, dus zonder begeleiding door muziekinstrumenten. Dat is het Barbershop Ontmoetings Festival ten voeten uit.
Iedere twee jaar doen er tientallen koren mee uit Nederland, Duitsland, Engeland en andere Europese landen. Het is dan ook het grootste barbershopspektakel van Europa zonder wedstrijd.
's-Hertogenbosch, de Bourgondische hoofdstad van Noord-Brabant, beleeft dan ook twee intensieve dagen van samen zingen, eten, drinken en varen, waarbij dus zelfs op de Binnendieze de barbershopklanken van alle kanten klinken.
Het festival start op vrijdagavond met het 'concert der kampioenen’: de beste koren en kwartetten laten dan van zich horen in een spetterende show. Een kaartje om deze unieke optredens bij te wonen kost slechts 15 euro.
Op zaterdag trekken de koren en kwartetten al zingend door stad. Er zijn verschillende podia opgesteld, maar de zangers en zangeressen gaan ook veelvuldig op een hoek, bij een bordes of gewoon op een mooi plekje staan om daar hun zangkwaliteiten te etaleren. Om 16.00 uur sluiten de koren gezamenlijk af met een Mass-singing op de parade: Ruim duizend zangers en zangeressen die in dezelfde sfeervolle liederen zingen. Daarna zal menig koor nog ‘nazingen’ in de Bossche cafés, de zogeheten afterglow. Alle activiteiten van deze zaterdag zijn gratis toegankelijk.

=> lees alle details op de BOF2011 website
 
17 sep 11 Coach the coaches

[logo]Op zaterdag 26 november a.s. vindt weer een coach the coaches trainingsdag plaats!
De bestaande coaches van de website – of zij die de trainingen al volgen – kunnen zich via het bijgevoegd formulier inschrijven.
De training vindt plaats in een nieuwe locatie: Buurtcentrum De Schakel in Lunteren.

De dag staat onder leiding van Stuart Sides & Rob Campbell.
Valley Voices is 's ochtends oefenkoor en MOOD is 's middags oefenkwartet.
Het detailprogramma volgt later.
 
Inschrijven a.u.b. voor 26 oktober (maar graag eerder).
=> inschrijfformulier training 26 november 2011
=> nadere informatie over de trainingen en opname als coach

Er is ook plaats voor nieuwe trainees uit Holland Harmony. Iets voor jou?
Lijkt het je wat om coach worden of wil je deze trainingen volgen vanuit je functie binnen je koor (bv. dirigent, assistent dirigent, sectionleader) of anderszins omdat je bepaalde ambities hebt?
Lees dan hier verder.

‘Coach the coaches’ zijn trainingen die twee maal per jaar door HH worden aangeboden. Daarin krijgen de trainees de kans om met een kwartet en een koor te werken. Je leert goed en kritisch luisteren en je leert allerlei technieken die je kunt gebruiken om de prestaties van kwartetten en koren te verbeteren. Je krijgt ook feedback van de begeleiders ten aanzien van de manier waarop jij de coaching van kwartet en koor aanpakt en de technieken gebruikt.
 
10 sep 11 [scaled logo, editted]

Deze maand is het 30 jaar geleden dat Holland Harmony werd opgericht. Om dit met zoveel mogelijk mensen te kunnen vieren, hebben we een drie-tal activiteiten en evenementen bedacht die verspreid over een jaar plaatsvinden.

In november 2011
maakt Cindy Hansen een Holland Harmony Tour. Van 5 t/m 13 november geeft zij verschillende coaches en is zij hiervoor ook (gezamenlijk) te boeken door koren en kwartetten.

Op 29 februari 2012
wordt er een fantastische show gegeven door het Harmony from Holland Chorus en het 2-voudig internationaal kampioenskoor Westminster Chorus. Tijdens de afgelopen conventie is er van dit topkoor al een voorproefje vertoond.

Op 10 november 2012
is er weer een "10-10-10-dag" maar nu in de vorm van een 10-11-12-dag. Dit is dan tevens de feestelijke afsluiting van ons jubileumjaar!
 
4 sep 11 No more Fusion ...

[foto Fusion]Met pijn in het hart maar in goede harmony hebben de leden van Fusion deze week besloten uiteen te gaan. Aan enthousiasme en plannen géén gebrek maar wél aan tijd om samen te zingen. En dit laatste heeft gemaakt dat wij tot deze beslissing zijn gekomen. Aan onze kwartetdroom is een einde gekomen. We kijken met heel veel plezier op deze tijd terug.

Namens Fusion Anke Rijnierse
 
29 aug 11 Nieuwe dirigent voor Flying High Singers
[logo]
FHS heeft onlangs afscheid genomen van haar dirigent, Stuart Sides. Wij danken hem voor alles wat hij ons de afgelopen periode geleerd heeft.

FHS is zeer verheugd te kunnen meedelen dat Wil Saenen haar nieuwe dirigent zal zijn, en ziet uit naar een goede samenwerking en een toekomst met mooie muzikale momenten.

Voor meer info:link naar website:
  http://www.flyinghighsingers.nl/?c=116&m=73
 
28 aug 11 The Barony Singers hebben een nieuwe dirigent!

[logo]"Met blijdschap geven wij kennis ............"
Deze tekst kondigt meestal een blijde gebeurtenis zoals een geboorte aan. Voor ons voelt het net zo: wij zijn heel erg blij met de komst van Elianne Wienhoven als onze nieuwe dirigent en gaan daarmee een nieuwe muzikale periode in. Na een spannend sollicitatietraject met gesprekken en proefdirecties kwam Elianne als meest geschikte kandidaat uit de bus.
Elianne is geen vreemde in barbershopland en heeft al het nodige aan muzikale ervaring op haar naam staan. The Barony Singers gaan vol vertrouwen met haar een swingende toekomst tegemoet.
 
27 aug 11 Lustrumshow Southern Comfort Barber Gals

[logo]Southern Comfort Barber Gals bestaan in 2012 25 jaar. Reden voor een feestelijke lustrumshow waar iedereen van mee kan genietenen en wel op:
   zaterdagavond 19 mei 2012 om 20:15 uur
   in theater De Schalm te Veldhoven

Onder het motto 'COME FLY WITH ME' brengen wij een muziekavond met in de hoofdrol ons jubilerende barbershop dameskoor, samen met het befaamde herenkwartet Still CrazY en andere muzikale vrienden.
Ga mee op reis; van het donkere Afrika via omzwervingen naar het vertrouwde Brabant. Funky Fonk, een jong Afrikaans vuurvliegje, wordt door een enorme storm op de wind meegevoerd naar Brabant. Al vliegend zoomt hij in op typisch Brabantse taferelen en diverse emoties. Tijdens de Grande Finale begeleidt Funky u naar de foyer voor een spetterende afterglow boordevol muziek.

Kaarten € 15,= via de theaterkassa van De Schalm te Veldhoven,
telefoon 040-253 3578 / www.deschalm.com
=> bekijk de flyer of de SCBG-website
 
26 aug 11 Learn 2 Sing activiteiten

Met de start van een nieuw barbershopseizoen worden er op diverse plaatsen "Learn 2 Sing" cursussen georganiseerd om iedereen die een beetje bij stem is vrijblijvend kennis te laten maken met zingen in een koor. De deelnemers ervaren dit als een heel fijne manier om hun eigen zangkwaliteiten te ontdekken en te proeven aan de sfeer van het koor.

Dit zijn de mogelijkheden voor vrouwen:
 • The Sweet Lake Harmony Singers starten op 23 augustus een Learn to Sing cursus. Data: 23 augustus t/m 20 september op vijf dinsdagavonden van 19.55 tot 22.15 uur. Een zangdocente geeft zangtechniek en een dramadocente expressie. Er worden twee tags en één song ingestudeerd. De cursus kost € 25. Locatie: Gondelkade 33, Zoetermeer. Meer informatie:
     www.thesweetlakeharmonysingers.nl
   
 • Between Two Rivers uit Elst organiseren een introductiecursus Barbershop Singing. De cursus duurt 6 woensdagen en start op 14 september. Nadere gegevens zijn hier te lezen.
   
 • Miracle Sound: start van de introductiecursus Learn2Sing bij Miracle Sound. Locatie is de vaste repetitieruimte van het koor: Verpleeghuis Den Ooiman, Groot Hagen te Doetinchem. De zes cursusavonden duren van 19.45 uur tot 22.15 uur; de koffie staat klaar vanaf 19.00 uur! De kosten voor de gehele cursus bedragen € 20,-. [meer info]
   
 • Amstel River Singers: starten een Learn2Sing cursus op 20 september in Amstelveen. Nadere info op www.amstelriversingers.nl
   
 • Sea Sound Singers: starten in Oost-Souburg op maandag 12 september met een workshop Learn 2 Sing! Tijdens deze workshop wordt in 6 avonden een aantal basisbeginselen van het zingen bijgebracht, onder leiding van dirigente Sacha Hokke. Meer info:
      www.seasoundsingers.webs.com
   
 • Valley Voices: cursus Learn2Sing van 4 avonden start op maandag 19 september. Om alvast de sfeer te proeven is iedereen op 29 augustus ook al welkom op de Meezingavond. Nadere info:
       www.valleyvoices.nl
   
 • The Rhine Singers: zijn ook actief op het Learn 2 Sing gebied en beginnen 12 oktober met een cursus die wordt afgesloten met een kerstconcert op 17 dec. kijk op  www.rhinesingers.nl

Voor de mannen zijn er ook goede mogelijkheden:

 • Mainport Barbershop Singers uit Rotterdam organiseren een Learn2Sing cursus van 6 avonden die op donderdag 1 september start. Meer informatie en aanmelding op www.learn2sing.nl
   
 • Mannenbarbershopkoor Lake District Sound uit Maarssen organiseert een cursus Learn2Sing in Maarssen en omstreken onder de naam Singasong. De cursus start op donderdagavond 29 september en duurt 9 avonden. Uitgebreide info staat te lezen op:
      www.singasong-maarssen.nl
   
19 aug 11 Aankondiging Besturendag

De jaarlijkse Holland Harmony Besturendag zal dit jaar zijn op zaterdag 29 oktober in Tiel.
Reserveer deze datum alvast in jullie agenda. Een voorlopige uitnodiging is naar de koren gestuurd.
 
18 aug 11 Dutch Pride heeft een nieuwe dirigent
[logo]
Onze zoektocht naar een nieuwe dirigent is tot een einde gekomen. Vanaf 16 augustus starten wij met een enthousiaste jonge nieuwe dirigent. Haar naam is Tanja van Dijk en zij woont in Utrecht. Tanja komt uit een dirigenten familie. Haar beide ouders dirigeren een groot aantal koren.

Tanja heeft Schoolmuziek gestudeerd en zij dirigeerde een aantal jaren een a capella vrouwenkoor. Naast zingen is haar passie toneelspelen, hetgeen in de barbershop goed van pas komt. Uiteraard heeft zij geen ervaring in de barbershopmuziek, maar wil zich hierin heel graag bekwamen.

Zij vindt het een uitdaging om met ons verder te gaan en aangezien Martin Ford ons voorlopig blijft coachen zal dit ongetwijfeld gaan lukken.

Zij wordt (gedeeltelijk) voor de leeuwen gegooid op het korenfestival in Gorinchem zijn en daarna is Het Barbershopfestival in Den Bosch aan de beurt.

Nog een oproep: Mochten er barbershoppers verhuisd zijn of willen zingen bij Dutch Pride? Onze bartitone sectie is wat uitgedund, dus zijn wij op zoek naar nieuwe leden.
 
18 aug 11 The Hugo Barber Ladies zoeken dirigent
[logo]
Sinds 3 jaar staat ons barbershopkoor, The Hugo Barber Ladies uit Heerhugowaard, onder de inspirerende leiding van Fran Heyligers. In die periode hebben we veel geleerd en heeft het koor zich (mede dankzij de Learn to Sing cursus) uitgebreid tot 43 leden.
Fran zorgt met haar serieuze maar soms ook heel humoristische aanpak voor een sfeer waarin hard studeren en plezier hand in hand gaan.
Jammer genoeg wordt het voor Fran steeds lastiger om haar privéleven en werk te combineren met ons koor. Daarom zijn wij op korte termijn zoek naar een enthousiaste barbershop M.D.
Wij repeteren op donderdagavond.
Wij bieden een enthousiaste vereniging met commissies en leden die je graag wegwijs willen maken.
Dat laatste geldt ook zeker voor onze assistent M.D. Pieter van der Ploeg.

Lijkt het je wat of weet je iemand, neem dan contact met ons op voor meer informatie. => Winny Groot: 072 5713976

=> update 25 sept 2011: Fran blijft!
 
18 aug 11 2e bericht van The Hugo Barber Ladies

Met 43 leden is ons enthousiaste barbershopkoor, The Hugo Barber Ladies uit Heerhugowaard groot genoeg. Wel zijn we op zoek naar een of meer tenors. Wij repeteren vanaf 8 september weer op donderdagavond van 20 tot 22 uur in o.b.s. “de grote en kleine beer” aan de Taxuslaan in Heerhugowaard. Vind je het leuk om ook bij ons tenor te komen zingen, kom dan eens kennis maken. Voor meer info kan je bellen met Aad Vegelien, tel. 072 5711911, E-mailadres: aadmartvegelien@quicknet.nl
 
18 aug 11 Mooie uitslag BHS conventie 2011
[logo]
Begin juli hielden de mannen van de Barbershop Harmony Society (BHS) in Kansas City hun jaarlijkse conventie. Bijzonder spannend was natuurlijk hoe de Musical Island Boys, waar wij in Veldhoven al zo van genoten hebben, zouden presteren....
Wel nu: Jeff, Matt, Will en Lusa hebben ons niet teleur gesteld. Ze hebben een fantastisch resultaat geboekt door als tweede te eindigen na de gedoodverfde winnaar Old School.
Mede daarom zijn we erg blij dat we MIB op 19 mei 2012 al weer in Nederland terug kunnen zien (zie nieuwsbericht 8 juni).

Koren 
 1. Masters of Harmony  
 2. Great Northern Union
3/4. The Northern Lights
3/4. Sound of the Rockies  
94.3%
94.1%
91.1%
91.1%
Kwartetten
 1. Old School
 2. Musical Island Boys
 3. Masterpiece
 4. A Mighty Wind
89.9%
88.5%
87.3%
87.0%

De volledige uitslagen zijn hier te downloaden
 

1 jul 11 Sound Waves: Learn2Sing en een nieuwe dirigent!
[logo]
De afgelopen weken heeft Sound Waves samen met een 20-tal cursisten genoten van een cursus Learn 2 Sing, gegeven door Martin Ford. We hebben met elkaar veel geleerd, gezongen en bovenal ook plezier gehad. Op woensdagavond 22 juni werd deze cursus afgesloten met een miniconcert, waarna wij uiteraard hopen dat een aantal nieuwe cursisten zich bij Sound Waves wil aansluiten.

In tegenstelling tot eerdere berichten, zal Sound Waves met ingang van augustus verder gaan onder de enthousiaste en professionele leiding van niemand minder dan Stuart Sides. Het mag duidelijk zijn dat Sound Waves de toekomst zonnig en met vertrouwen tegemoet ziet!
 
1 jul 11 Geslaagde dag TAG zingen

[tagzingen]
De cursisten van de Barberschopschool hebben op zondag 26 juni ervaren hoe leuk en leerzaam "tag zingen" is.
[tagzingen, de cursisten]Tijdens een praktijkdag leerden zij onder leiding van Peter Iseger de fijne kneepjes van het tag zingen.
Naast de cursisten waren er een groot aantal andere barbershoppers uit het hele land die als oefenkoor enthousiast  meezongen en daarmee hebben bijgedragen aan het succes van deze dag!
 
15 jun 11 Vocalgroup Route Sixteen sluit zich aan bij Holland Harmony
[logo VGR16]
Holland Harmony is weer een nieuw barbershopkoor rijker: Vocalgroup Route Sixteen.
Het koor heeft een weloverwogen beslissing genomen om zich aan te sluiten bij Holland Harmony. Daarmee kunnen ze volledig genieten van al het goede wat een grote landelijke organisatie voor barbershop hen te bieden heeft! Voorpret hebben ze al gehad als Mike Warmers tijdens de afgelopen conventie.
Vocalgroup Route Sixteen: van harte welkom!
=> website Vocalgroup Route Sixteen
 
15 jun 11 Welcome iDolls, a new and exciting female a cappella quartet!
[idolls logo]
"iDolls is born" staat er op de website van het nieuwe kwartet dat zich zojuist heeft aangesloten bij Holland Harmony.
De vier dames hebben een nauwe band met iSing en we zullen ongetwijfeld nog veel van hen te horen krijgen!
=> volg iDolls via hun website
 
15 jun 11 Resultaten BABS conventie 2011
[babs logo]
Eind mei hield BABS (British Association of Barbershop Singers) de jaarlijkse conventie in Llandudno.
De mannen presteerden als volgt:

Koren  => details
 1. The Cottontown Chorus
 2. Cambridge Chord Company
 3. Grand Central Chorus 
75.8%
74.8%
73.8%
Kwartetten  => details
 1. Crossfire
 2. Celebration
 3. Vox
76.4%
69.4%
68.6%

 

8 jun 11 iSing in concert met Musical Island Boys en Trademark

iSing
organiseert op 19 mei 2012 een concert, waarin zij weer veel nieuwe nummers zullen laten horen, waaruit blijkt hoe veelzijdig ze zijn. Ze hebben er nu al zin in en hopen natuurlijk dat er veel barbershopvrienden zullen zijn om er samen een geweldige avond van te maken.

iSing is supertrots dat zij twee zeer speciale gastkwartetten hebben.

[performers 19 mei 2012]

The Musical Island Boys uit Nieuw-Zeeland staan in de show. Ze hebben het hier zo naar hun zin gehad, dat ze graag terugkomen om hun publiek te entertainen en te verrassen met eveneens een flink aantal nieuwe songs. Zij veroveren hun publiek met hun close harmony zingen, waarin de sound van The Pacific Islands doorklinkt. Hun talent om te entertainen en te inspireren met hun 4 stemmen werkt aanstekelijk en zal vast weer zorgen voor staande ovaties.

Ook de mannen van het Trademark kwartet hebben hun sporen verdiend in a capella. Samen hebben zij meer dan 120 jaar ervaring in muziek, zingen, dirigeren en coachen. Zij zijn de DABS kwartetkampioen 2011 en hebben ieder voor zich ook nog talloze andere awards. Trademark betreedt het podium met professionaliteit, een eigen stijl en een unieke sound. Hun repertoire beslaat bijna alle muzikale genres en elk optreden laat een enthousiast publiek achter met de wens om dit kwartet snel weer te horen. Bovendien zijn 3 van de vier ons welbekende en graaggeziene coaches, dirigenten, zangers en goede vrienden!! En de vierde leren we dan wat beter kennen op ons concert!

Na de show zingen we graag verder in een ongetwijfeld geweldig gezellige Afterglow. de bar blijft open zolang er nog volop wordt gezongen!

Kaartjes zijn nu al te verkrijgen bij Perron 3, Rosmalen. Je kunt telefonische bestellen : 073-850 7550 of via internet
  http://perron-3.proticket.nl/ticketshop/performance/123/ising_you_sing/ 

Perron 3 heeft maar 250 stoelen, wees er dus snel bij, als je deze show niet wilt missen!
Van harte welkom allemaal!
 
3 jun 11 [telebaba]Telebaba #89 is gereed

Het heeft even geduurd maar dan staat er ook een heel fraai resultaat: een speciale Telebaba vol met impressies, herinneringen, anekdotes en foto's van de Holland Harmony & DABS conventie 2011.

De Telebaba is op stevig papier gedrukt en komt in de komende weken bij de koren/kwartetten.

Wie niet kan wachten leest de Telebaba -in full colour- nu alvast vanaf de website:
=> de conventie telebaba (PDF, 6MB)
Wil je nog meer Telebaba's lezen? Ze staan vanaf nummer 58 op de website:
=> bekijk alle Telebaba's
 
22 mei 11 Barbershop conventies in Europa

Afgelopen weken zijn er in Europa diverse barbershopcompetities gehouden. Omdat de kans groot is dat een of meer van de winnaars bij ons tijdens de komende conventie(s) op het toneel zal staan willen we graag de resultaten noemen.

NLRSweet Adelines Nordic Light Region hielden op 6 & 7 mei hun jaarlijkse conventie in Västerås (Zweden). De resultaten:

Koren  => details
 1. Harmony Heights
 2. Pearls of the Sound
 3. Västerås Harmony Show Chorus 
76.1%
75.2%
71.0%
Kwartetten  => details
 1. ReMix
 2. Safari
 3. Kräm
79.1%
71.9%
69.4%

[logo]Sweet Adelines Quartet of Nations organiseerden hun conventie in Birmingham van 6 tot 8 mei met de volgende resultaten:

Koren  => details
 1. Forth Valley  
 2. Phoenix
 3. Aberdeen 
78.8%
75.2%
74.9%
Kwartetten  => details
 1. Finesse
 2. Storm
 3. Echo
76.6%
71.6%
71.0%

Flying High Singers o.l.v. Stuart Sides veroverde met 71.2% zilver in de categorie Midsize Chorus

[logo]SNOBS, the Society of Nordic Barbershop Singers, hield zijn conventie in Falun van 12 tot 15 mei. De mannen presteerden als volgt:

Koren  => details
 1. zero8  
 2. The EntertainMen  
 3. Falu Miner Chords 
84.8%
78.3%
67.7%
Kwartetten  => details
 1. Absolut
 2. Q-tones
 3. The Bathtub Club
79.4%
79.0%
67.7%

[sabs logo]SABS: de Spaanse barbershop organisatie hield zijn "En Armonía" in Murcia van 8-11 april. De resultaten:

Koren  => details
 1. Spangles
 2. Barberidad
 3. Torrevieja Harmonizers 
64.8%
63.5%
58.2%
Kwartetten  => details
 1. Hanfris
 2. Fourmidables
 3. Melomans
73.3%
66.7%
64.5%

 

22 mei 11 Help Flevo Fun de leukste vereniging van Flevoland te worden!

[logo]De provincie Flevoland bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom is een verkiezing georganiseerd voor de leukste vereniging van Flevoland. Omdat wij van Barbershopkoor Flevo Fun uit Almere dat natuurlijk zijn :-) , doen wij mee aan deze verkiezing. Winnen we, dan krijgen we behalve natuurlijk eeuwige roem en veel publiciteit een mooi bedrag voor onze kas!
Dus: help Flevo Fun aan deze titel!
Stemmen is mogelijk via de site www.leuksteverenigingvanflevoland.nl , zoek daar naar Flevo Fun en stem!
Namens de Almeerse Barbershoppers van Flevo Fun: hartelijk dank!
 
15 mei 11 Presentation dag met Cindy Hansen
[Cindy]
Op zondag 13 november 2011 zal Cindy Hansen een dag toegespitst op het onderdeel Presentation verzorgen.

Cindy heeft een bijzondere vaardig- en deskundigheid en een prettige manier om haar kennis van dit belangrijke onderdeel van de barbershopstijl over te brengen.

De dag is bedoeld voor leden van presentation commissies van Holland Harmony koren, deelnemers van de module Presentation (G) van de Barbershopschool, Holland Harmony coaches en aspirant coaches.

=> lees verder voor meer informatie
 
15 mei 11

Kwartettendag met Cindy Hansen
[Cindy]
Zaterdag 12 november 2011
organiseert Holland Harmony uitsluitend voor volledige Holland Harmony kwartetten een dag met Cindy Hansen.

Een uitgelezen kans om enorm veel op te steken van deze geweldig inspirerende coach!

Cindy schrijf daarover:
"The quartet workshop can cover all aspects of a quartet performance. We will take every quartet and work a different part of a performance. We can also work on the personality of a quartet. We can cover walk ons, pitch techniques, breaks, set ups, ballad movement, and up tune design. It will be a very full day. Each group can work up a number and we will use the song they prepared to design the day."

=> lees verder voor meer informatie
 

15 mei 11 Koor/kwartet coaching door Cindy Hansen
[Cindy]
Wil jij met je koor of kwartet een super coaching?
Natuurlijk wil je dat!

Cindy Hansen, bij Holland Harmony bekend van haar fantastische workshops tijdens de laatste HaCo, is in november 2011 voor Holland Harmony in Nederland.

Zij is beschikbaar voor koor/kwartetcoachings op 8, 9, 10 en 11 november. Cindy kan ook een dagdeel overdag coachen. Het is de bedoeling dat het koor/kwartet zelf, in overleg met de EC, het vervoer van en naar repetitie locatie regelt.

=> lees verder voor meer informatie
 
15 mei 11 Dutch Pride uit IJsselstein zoekt nieuwe dirigent

[logo Dutch Pride]Tot onze spijt heeft Kit de Bolster besloten afscheid van ons koor te nemen. De keuze van het koor om niet verder te gaan met het lidmaatschap van Sweet Adelines was voor haar reden om per direct te stoppen als dirigent.

Wij zijn nu met 35 enthousiaste vrouwen op zoek naar een motiverende en ambitieuze dirigent(e) met verstand van barbershop.
We vinden het belangrijk om op onze dinsdagavonden lekker en goed te kunnen zingen met een doel voor ogen, waar we ook wat voor over hebben.
Ons streven is bij de volgende Holland Harmony Conventie misschien wel weer ergens op één van deze plaatsen te eindigen: [podium 1/2/3]
Daarnaast vinden we het belangrijk om onze showkoor status te verstevigen.
Mocht je iemand weten of zijn, die interesse heeft dan kun je contact opnemen met Patricia van de Ven, onze voorzitter. (pamvandeven@hotmail.com)

=> update 18 aug 2011: er is een dirigent gevonden: Tanja van Dijk
 
13 mei 11 Directors College met Cindy Hansen
[Cindy]
Zaterdag 5 en zondag 6 november 2011 vindt er weer een Directors College plaats voor dirigenten van Holland Harmony en DABS. De locatie is groepsaccommodatie De Zonnewende te St. Michielsgestel.

Holland Harmony heeft zeer goede ervaringen met de docent van dit weekend: Cindy Hansen.
Tijdens het laatste Harmony College heeft zij een dermate grote indruk achtergelaten, dat wij het grootste vertrouwen erin hebben dat het wederom een geweldig leerzaam DC gaat worden.
Dirigenten: grijp deze kans om met deze barbershop kanjer te mogen werken en van haar te mogen leren!
=> meer info + aanmeldingsformulier
 
11 mei 11 Komt allemaal TAGS zingen!!

We weten allemaal hoe leuk en leerzaam tagzingen is.
Nu heeft een aantal cursisten van de Barberschopschool op zondag 26 juni een praktijkdag.
Het is de bedoeling dat zij gedurende deze dag TAGS gaan aanleren.
Wil jij hier ook graag bij zijn en zo meewerken aan de groei van de kwaliteit van de leden en aankomende dirigenten van Holland Harmony?
Meld je dan aan door een mailtje te sturen aan ec@hollandharmony.nl
Tevens kun je in die mail aangeven of je een lunch ( € 7,50) wilt bestellen ja of nee.
De dag begint om 09.30 uur en zal om ongeveer 16.00 uur eindigen.
De locatie is het Westhoffhuis te Lunteren. Vragen? Mail ons.

Hartelijke groet,
Namens EC Holland Harmony
Ineke Bais
 
10 mei 11 Kwartet Just For Now

[Just For Now]Het bestaan van Just For Now was kort maar erg gezellig.
Zoals van te voren afgesproken is het kwartet Just For Now na de conventie weer gestopt.
Iedereen gaat na het uitstapje weer op de oude voet verder.
Janneke, Thea en Corrie zijn weer aan het repeteren met Ilona als Square.
En gaat Wilma na deze gezellige tijd weer op zoek een nieuw kwartet? De tijd zal het leren.
We willen iedereen bedanken voor de steun tijdens onze optredens, met name onze koren Valley Voices en iSing.
En hopelijk tot ziens op de volgende grote happening!
Just For Now.
 
5 mei 11 Westminster Chorus goes Holland Harmony
[wc CD]
In het kader van de viering van het 30-jarig jubileum van Holland Harmony, start op 5 mei de kaartverkoop voor de show op 29 februari met het Westminster Chorus, 2-voudig internationaal (wereld)kampioen en het Harmony From Holland Chorus.
De show is in Theater de Lievekamp, Raadhuislaan 14, 5341 GM OSS, website www.lievekamp.nl 

Tot 1 september zijn kaarten exclusief voor HH-leden en DABS mensen te bestellen. Daarna gaan de kaarten in de gewone verkoop. Het theater heeft een publiek dat erg van A Capella houdt, dus als je zeker wilt zijn van een plek, reserveer dan meteen. Als deze show uitverkocht raakt en we weten het op tijd, dan wordt er wellicht een tweede show geprogrammeerd, maar dat is nog heel onzeker en hangt erg van de kaartverkoop af.

Kaarten zijn 17,50 per persoon, uitsluitend te bestellen door het invullen van het bestelformulier (in Excel) en dat te mailen naar
         kaartverkoop@lievekamp.nl
HFHC-leden krijgen aparte informatie over het bestellen van hun kaarten.

=> bestelformulier

De voorstelling vangt aan om 20.00 uur en wordt geopend door het Harmony From Holland Chorus.

Wie het Westminster Chorus nog niet kent raden wij aan de YouTube video te bekijken. Daarna is er geen enkele twijfel meer en wil je dit geweldige topkoor niet missen!

         [youtube WC]

 
4 mei 11 Overzicht Cindy´s Holland Harmony Tour

[cindy]Cindy Hansen, bij Holland Harmony vooral bekend van haar fantastische workshops tijdens de laatste HaCo, komt speciaal voor Holland Harmony in november 2011 naar Nederland.

Hieronder een overzichtje van haar activiteiten:
 • 5 en 6 november is Cindy docent tijdens het Directors College te St. Michielsgestel.
 • 8, 9, 10 en 11 november is Cindy beschikbaar voor het coachen van koren en kwartetten.
 • 12 november Kwartettendag (alleen complete kwartetten.)
 • 13 november Presentationdag voor presentation commissies, deelnemers van de module Presentation (G) van de Barbershopschool, Holland Harmony coaches en aspirant coaches.

Al deze activiteiten worden, om je aan te melden, afzonderlijk gepubliceerd op de site van Holland Harmony.
Heb je vragen? Mail dan naar de EC =>  ec@hollandharmony.nl
 

4 mei 11 Dirigentenwisseling bij Sound Waves

[logo SW]De dirigente van Sound Waves, Jūrate Haasdijk heeft aangegeven dat ze ons binnenkort gaat verlaten. Na vijf jaar bij Sound Waves heeft zij besloten om het barbershopwereldje vaarwel te zeggen….
De afgelopen jaren hebben wij heel veel van haar geleerd en we hebben hele mooie en gezellige jaren gehad met leuke optredens en reizen! Gelukkig hebben we een opvolger voor Jūratė gevonden, een man die ons de afgelopen maanden al enkele keren gecoacht heeft: Martin Ford! Wij zien de toekomst van Sound Waves ook onder zijn leiding met veel vertrouwen tegemoet!

Monique van de Weerd / Sound Waves
 
4 mei 11 NoteWorthy-bestanden: oproep aan alle koren en kwartetten.

[logo noteworthy]Waarom moet ieder koor of kwartet het wiel zelf uitvinden?

Ik wil daarom verder gaan met het uitbouwen van de bibliotheek met NWC-bestanden. Dit werkt als volgt: Als iedereen zijn NWC-bestanden beschikbaar stelt aan de muziekbibliotheek dan kunnen jullie van elkaars ingevoerde bestanden gebruik maken. Zo hoeven jullie niet steeds opnieuw tijd en energie te steken in het invoeren van songs in NWC. Een NWC bestand komt uiteraard alleen beschikbaar als de song via de muziekbibliotheek legaal is aangeschaft.

NWC bestanden kun je per mail sturen aan ringchords@yahoo.co.uk . Wel graag de basis/originele invoer. De aanpassingen voor je eigen koor of kwartet zijn gewoon voor jezelf.
Extra info zie http://hollandharmony.dse.nl/muziekbieb-digitaal.htm

Alvast bedankt voor jullie medewerking!
Jacqueline van Stel / Muziekbibliotheek.
 
28 apr 11 Coach the coaches (herhaling)

[logo]Op zaterdag 4 juni a.s. vindt weer een coach the coaches trainingsdag plaats!
De bestaande coaches van de website – of zij die de trainingen al volgen – kunnen zich via het bijgevoegd formulier inschrijven.
De training vindt plaats in het Westhoffhuis in Lunteren.
De daaropvolgende training is gepland voor zaterdag 26 november a.s. Zet de datum alvast in je agenda.
De regels voor het volgen van de trainingen en opname als coach op de HH-website zijn aangescherpt.
=> Lees hier verder.
=> inschrijfformulier training 4 juni 2011

Er is ook plaats voor nieuwe trainees uit Holland Harmony. Iets voor jou?
Lijkt het je wat om coach worden of wil je deze trainingen volgen vanuit je functie binnen je koor (bv. dirigent, assistent dirigent, sectionleader) of anderszins omdat je bepaalde ambities hebt?
Lees dan hier verder.

‘Coach the coaches’ (CtheC) zijn trainingen die twee maal per jaar door HH worden aangeboden. Daarin krijgen de trainees de kans om met een kwartet en een koor te werken. Je leert goed en kritisch luisteren en je leert allerlei technieken die je kunt gebruiken om de prestaties van kwartetten en koren te verbeteren. Je krijgt ook feedback van de begeleiders ten aanzien van de manier waarop jij de coaching van kwartet en koor aanpakt en de technieken gebruikt.
 
20 apr 11 Conventie foto's (2)

De foto's van zaterdag en zondag zijn inmiddels ook beschikbaar.
=> foto's zaterdag 2 april 2011
=> foto's van zondag 3 april 2011
 
18 apr 11 Conventie foto's

Het was even wachten maar geduld loont. Met dank aan Remco Heerooms, die heel veel plaatjes schoot, staan nu de eerste serie foto's van de Holland Harmony & DABS conventie klaar. Het betreft de vrijdag (kwartetcompetitie, jamboree en afterglow). Zaterdag en zondag volgen spoedig.
=> foto's vrijdag 1 april 2011
 
16 apr 11 RvA bijeenkomst - zaterdag 16 april 2011

Het was gelukkig niet zó zonnig dat iedereen naar buiten wilde gaan..... want een zaterdag in Tiel voor de jaarlijkse Raad van Afgevaardigden speelt zich voornamelijk binnen af. De koren en kwartetten waren gekomen - niet in grote getale, maar toch.

[RvA buiten]

Behalve evaluatie van de amper achter ons liggende conventie waren er alweer nieuwe belangrijke onderwerpen te bespreken. Het jaar 2011 begint in september met het 30-jarige jubileum van Holland Harmony. Dat betekent dat er een aantal extra leuke spannende activiteiten op stapel staan! Zoals de komst van de wereldberoemde presentation coach Cindy Hansen naar Nederland van 4 tot en met 14 november 2011; een concert van het meest verbazingwekkende Amerikaanse herenkoor Westminster Chorus op 29 februari 2012 in theater De Lievekamp in Oss, deelname van het nieuw op te starten HFHC-koor aan de BinG!-conventie in Dortmund 3 maart 2012 waar ook Westminster optreedt; 10-11-12 als herhaling van 10-10-10 in Rosmalen en in 2013 .... opnieuw een Europese conventie in de Koningshof.

En dan is er in 2012 nog een HaCo op 13-14-15 30 maart t/m 1 april [nieuwe datum!] - alhoewel, bijna kwam het er niet! Want er moesten absoluut handen omhoog om de boel te gaan organiseren, anders zou op 1 mei a.s. het sein 'Afblazen' worden gegeven. Gelukkig. Er is hulp gekomen en een nieuw team, dat nog steeds extra bemensing kan gebruiken, gaat de schouders eronder zetten.

[Ineke van Riet Paap erelid]Rest nog de prangende vraag om nieuwe bestuursleden. Secretaris Ineke van Riet Paap zwaaide af maar niet zonder erelidmaatschap - na een staat van dienst van vele functies voor HH, zoals EC, 2 x conventiemanager en bestuur. Gelukkig stond de nieuwe secretaris klaar om het over te nemen: hartelijk welkom aan Wilma van den Berg. De andere vacatures hebben nu een absolute deadline van 2012/2013: penningmeester Cobie Hogervorst en voorzitter Nelleke Dorrestijn gaan er dan echt een streep onder zetten en hebben de RvA nadrukkelijk gevraagd om instemming voor nog één laatste periode waarin ze dan hopelijk hun opvolgers kunnen inwerken. Om de drempel te verlagen zullen er in de komende conventie-Telebaba duidelijke functieomschrijvingen worden afgegeven.

[bloemen!]

Dat het bestuurswerk (pieken en dalen) gewaardeerd werd door de koren, bleek uit een prachtige bloemenhulde aan voorzitter, bestuursleden en conventiemanager die daar zeer van onder de indruk waren. Hartelijke dank daarvoor! en blijf a.u.b. de berichtgeving volgen op barbershopgebied - Holland Harmony is er voor de verbetering van jullie hobby!

Janine Ideler

=> foto's RvA
 
15 apr 11 DABS kwartet Handsome3 stopt er mee!

[logo]Ruim zes jaar hebben we met ongelofelijk veel plezier en in hechte vriendschap met elkaar gezongen. Maar vanaf juni scheiden onze muzikale wegen. Wat dan resteert zijn onze herinneringen aan een fantastische tijd. We mogen terugkijken op de vele mooie momenten die we als quartet samen hebben beleefd. De wekelijkse repetities die steevast werden afgesloten met een goed glas rode wijn, de cd opnames bij Fritsie, de optredens tussen de schuifdeuren, tijdens diners en recepties, in het theater en tijdens de (internationale) conventies etc, etc. Veel, héél veel hoogtepunten waar we nog lang en met veel plezier aan terug zullen denken.

Je moet stoppen op je hoogtepunt wordt vaak gezegd. Eén van onze laatste optredens zal zijn tijdens de feestelijke opening van het hoogste penthouse van Nederland in gebouw New Orleans te Rotterdam. Op 160 meter hoogte stoppen wij dus echt op ons hoog(s)te punt.

Wij danken iedereen die ons quartet de afgelopen jaren heeft ondersteund, door coaching, applaus of anderszins. We komen elkaar vast weer tegen.

John, Cees en Hans, Arjen Veenema
 
14 apr 11 Barbershop: een paar leuke -verslavende- links ...

Type 'barbershop' in op Google en je krijgt duizenden hits. Ga naar YouTube en ook daar vliegen de barbershop video's over je scherm. Allemaal erg verslavend, maar o zo leuk :-)

Hier zijn nog een paar interessante links:

Rapportage van Time over verjonging in Barbershop. In deze video, die tijdens de BHS2010 opgenomen is zie je ook de Musical Island Boys en het Westminster Chorus (binnenkort in Nederland...)
=> rapportage van Time

Historie van barbershop. Barbershop Harmony Society heeft veel moeite gedaan om de geschiedenis van barbershop vast te leggen. Een heerlijke aanleiding om eens terug te kijken vanaf het ontstaan van deze stijl in de 19e eeuw
=> lees alles over de historie van barbershop

Vergeet niet de fantastische uitleg van "Barbershop Style" door David Wright
=> uitleg barbershop style

Tenslotte een uitgebreide website van BABS met een overzicht van alle  goud/zilver/brons kwartetten van BABS sinds 1970. Wie goed zoekt vindt daarin nog vele bekenden die zeer recent nog bij ons 'on stage' stonden :-)
=> BABS quartets
 
13 apr 11 The Barony Singers zoeken nieuwe dirigent!!!

[logo]Helaas heeft onze dirigent vanwege privéomstandigheden moeten besluiten om te stoppen met ons koor. Daarom zijn wij met spoed op zoek naar een nieuwe dirigent. Wij zijn een enthousiast vrouwen barbershopkoor uit Breda met 22 leden. Onze vaste repetitieavond is donderdag van 20.00-22.15 uur in gemeenschapshuis de Kapelhof in de wijk Heusdenhout te Breda.
Informatie en aanmeldingen via onze website www.thebaronysingers.nl

=> update aug'11: de vacature is vervuld.
      Elianne Wienhoven wordt de nieuwe dirigent

 
7 apr 11 Uitnodiging Assistent-Dirigentendag  (herhaling)

[logo HH]Op 21 mei a.s. organiseert de EC een dag speciaal voor assistent-dirigenten van zowel Holland Harmony als voor DABS.

De dag zal onder leiding staan van Peter Iseger, coach van Holland Harmony en zal plaatsvinden in het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, 6741 AL te Lunteren.

=> nadere informatie en aanmeldingsformulier

*** update 5 mei: 
       deze dag gaat helaas niet door ivm te weinig aanmeldingen ***

 
3 apr 11 Een fantastische Holland Harmony & DABS conventie
[logo]
Met een heel fijn gevoel blikken we terug op een geweldig weekend met indrukwekkende prestaties. We hebben  intense emoties met elkaar gedeeld, vriendschappen gekoesterd en met elkaar plezier gehad. Barbershop is niet meer uit ons leven weg te denken!
Felicitaties aan de prijswinnaars:
 
Holland Harmony  
   Gouden kwartet
   Zilveren kwartet  
   Bronzen kwartet
   Gouden koor
   Zilveren koor
   Bronzen koor
.nl
Aquadraat
Stop Talking
The New Harvest Singers
iSing
Sound Waves
DABS  
   Gouden kwartet
   Zilveren kwartet  
   Bronzen kwartet
   Bronzen kwartet
   Gouden koor
   Zilveren koor
   Bronzen koor
TRADEMARK
Gentlemen's Agreement
No-Tie
S.P.A.M.
Whale City Sound
Lake District Sound
Southern Comfort Barber Mates

=> de volledige resultaten

In de komende weken zullen we via deze website nog meer relevantie links geven naar de foto's, de audio opnamen en andere praktische zaken!

Evaluatie Conventie: geef jouw mening!
Graag wil het conventieteam deze conventie evalueren en daarom vragen wij jou om een korte feedback.
=> evaluatieformulier
 

29 mrt 11

Mixed-Q gaat verder!!!!!!!

Het Holland Harmony kwartettenkoor Mixed-Q dat in augustus 2010 van start is gegaan, krijgt definitief een vervolg. De dirigent van Mixed-Q, Stuart Sides, is zo enthousiast over het koor, dat hij heel graag verder wil met Mixed-Q. Ook Tanja Boerrigter wil zich hier weer voor inzetten en tekent voor de presentation.

Je kunt meezingen bij Mixed-Q als je een geregistreerd kwartetlid bent of ooit bent geweest. Op elk moment kun je in- of uitstromen. Mixed-Q blijft de huidige songs zingen en heeft daarmee een geweldige basis om een repertoire op te bouwen. Na de conventie volgt de 4e song en na de zomer de 5e. De inschrijving voor nieuwe leden gebeurt door middel van een inschrijfformulier op de Holland Harmony website:
  => inschrijfformulier

De première van Mixed-Q is op vrijdagavond tijdens de Jamboree van de Holland Harmony Conventie. We verwachten, dat het een spetterende afsluiting van het eerste seizoen wordt!

=> lees het volledige bericht
  

27 mrt 11 De spanning stijgt. Nog maar een paar dagen ...

[logo]De klok op de conventiepagina tikt geduldig af tot aan het moment dat de conventie 2011 officieel geopend wordt: vrijdagmiddag 13:00 uur.
De organisatie is er klaar voor, alles loopt zoals gepland en we kunnen niet wachten totdat de Koningshof volstroomt met meer dan duizend barbershoppers, familie en kennissen.
Het hotel is helemaal volgeboekt, de koorcompetitie en de zaterdagavondshow helemaal uitverkocht. Het zindert in barbershopland en alle voortekenen wijzen op een fantastische en spannende conventie.
Het conventieteam wenst alle deelnemers een goede competitie en een gezellige afterglow toe. Tot vrijdag, zaterdag & zondag ...

=> check de conventiepagina voor de actuele informatie
 
27 mrt 11 Wat dacht je van Vocality? (Oproep!)

Je kunt het een uit de hand gelopen kwartet noemen, maar ook een klein koor. Hoe je het ook noemt, het is een klasse apart: Vocality!

Ze zijn met zijn negenen en zingen barbershop, maar ook close harmony en musicalnummers. Verder zingen ze alles wat hen zelf raakt en vermaakt. En ze zijn goed! Ze heten Nicoline, Annelies en Alberta (leads), Ingrid, Ineke, Inez en Nanny (basses), Ydette (tenor) en Marlies (baritone). Wie meegeteld heeft, kent nu de reden voor deze oproep: drie leads, vier basses, een tenor en een baritone.

Wil je ook meetellen en ben je baritone of tenor? Dan is Vocality dringend op zoek naar jou. Om meerdere redenen, maar met name vanwege jouw bijdrage aan de balans. Vocality bestaat uit een groep leuke vrouwen die goed willen zingen en die het erg gezellig met elkaar hebben. Maar stemverhouding en mooi kleurende stemmen vinden ze minstens zo belangrijk als de samenstelling van de groep qua persoonlijkheden.

Nieuwsgierig geworden?
=> lees dan verder ...
 
19 mrt 11 Extra kaarten voor zaterdagavondshow "Reach Out & Touch"

[logo]Zoals verwacht is de zaterdagavondshow een topper die als eerste uitverkocht is.
Er is nu goed nieuws: we hebben een beperkt aantal stoelen bijgeplaatst dus we kunnen alsnog enkele kaarten verkopen.
De kaartverkoop voor de zaterdagavond gaat dus weer open, maar wees er heel snel bij!!!
update 22 maart: het ging erg snel, de kaarten zijn al weer op!
 
18 mrt 11 Coach the coaches

[logo]Op zaterdag 4 juni a.s. vindt weer een coach the coaches trainingsdag plaats!
De bestaande coaches van de website – of zij die de trainingen al volgen – kunnen zich via het bijgevoegd formulier inschrijven.
De training vindt plaats in het Westhoffhuis in Lunteren.
De daaropvolgende training is gepland voor zaterdag 26 november a.s. Zet de datum alvast in je agenda.
De regels voor het volgen van de trainingen en opname als coach op de HH-website zijn aangescherpt.
=> Lees hier verder.
=> inschrijfformulier training 4 juni 2011

Er is ook plaats voor nieuwe trainees uit Holland Harmony. Iets voor jou?
Lijkt het je wat om coach worden of wil je deze trainingen volgen vanuit je functie binnen je koor (bv. dirigent, assistent dirigent, sectionleader) of anderszins omdat je bepaalde ambities hebt?
Lees dan hier verder.

‘Coach the coaches’ (CtheC) zijn trainingen die twee maal per jaar door HH worden aangeboden. Daarin krijgen de trainees de kans om met een kwartet en een koor te werken. Je leert goed en kritisch luisteren en je leert allerlei technieken die je kunt gebruiken om de prestaties van kwartetten en koren te verbeteren. Je krijgt ook feedback van de begeleiders ten aanzien van de manier waarop jij de coaching van kwartet en koor aanpakt en de technieken gebruikt.
 
17 mrt 11 Oefenkoren en oefenkwartetten gevraagd

Holland Harmony heeft voor haar educatie activiteiten regelmatig een oefenkoor en/of een oefenkwartet nodig zodat de cursisten een goed resultaat kunnen behalen.
Natuurlijk is het een win-win situatie want ook het koor/kwartet zal er veel van opsteken.
Heel concreet vragen wij nu een oefenkoor voor de assistent dirigentendag op 21 mei en een oefenkwartet voor de coach opleiding op 26 november 2011.
Wil je je voor één van die data aanmelden of je beschikbaar stellen op een ander moment, mail dan even naar de EC (ec@hollandharmony.nl)

update 22mrt11: er is ook een oefenkwartet nodig op de eerste dag van de coachopleiding 4 juni in Lunteren.
 
17 mrt 11 Uitnodiging Assistent-Dirigentendag

[logo HH]Op 21 mei a.s. organiseert de EC een dag speciaal voor assistent-dirigenten van zowel Holland Harmony als voor DABS.

De dag zal onder leiding staan van Peter Iseger, coach van Holland Harmony en zal plaatsvinden in de het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, 6741 AL te Lunteren.

=> nadere informatie en aanmeldingsformulier
 
13 mrt 11 Nieuw kwartet Sweet & More

Met trots kunnen we weer een nieuw Holland Harmony kwartet aankondigen: het kwartet Sweet & More uit The Sweet Lake Harmony Singers.
Hoe Susan, Willy, Hanneke en Marjolijn elkaar vonden in dit kwartet willen ze graag zelf vertellen. Neem een kijkje op hun presentatiepagina!
 
13 mrt 11 Hans Pekelharing zoekt nog enkele zangers

[Hans Pekelharing]Wie kent nog de Pied Pipers, Hi-Lo’s, Four Freshmen, Millers, American Songbook, Cole Porter, Frank Sinatra, Gershwin en vele anderen uit deze mooie harmonieuze muziekperiode en zou dit soort muziek willen zingen. Wil je een nieuwe muzikale inspiratie en uitdaging? Dan is dit absoluut wat je wilde vinden!

Enthousiaste en ervaren close-harmony-dirigent/zanger zoekt nog 1 of 2 zangers ter completering van een nieuwe te starten close harmony formatie. Een echte leading 1e tenor (M) en/of een echte stevige sopraan komen we nog tekort.
We gaan eigen en bestaande arrangementen zingen (a-capella).
Uitsluitend lichte muziek in de sfeer van musical/jazz/swing/ballads, de beste muziek uit de jaren '40-'50 (mijn bouwjaar!). Ben ook erg in voor dynamische presentatie en theater-aspecten. We zullen in Nieuwegein repeteren, 2 maal per maand op maandagavond.

Ik zoek enthousiaste en ervaren mensen met ambitie, goede zangkwaliteiten maar vooral drive!
Leeftijd: in de muziek volkomen onbelangrijk.
Nieuwsgierig en/of enthousiast? Mail naar: hans@drpekelharing.nl  of bel Hans: 030-6301277
 
13mrt 11 Het Barbershopkoor The Singing Pearls en AkkoorT

[The Singing Pearls]
Het Barbershopkoor the Singing Pearls uit Oisterwijk neemt deel aan de korencompetitie AkkoorT in Tilburg in de Reeshof op 27 maart in de middag.  Onder leiding van Ineke van Uxem brengen ruim 35 enthousiaste vrouwen enkele nieuwe songs in een gevarieerd programma van ongeveer 20 minuten. The Singing Pearls zijn een bekend gezicht in Oisterwijk en omgeving en worden graag gevraagd voor een optreden of bij een bijzondere gebeurtenis. U bent van harte uitgenodigd om the Singing Pearls aan te komen moedigen bij de competitie en te genieten van een wervelend optreden! En …wanneer u zelf graag een toontje hoger of lager wil zingt of een nootje wil kraken is dit het moment om met de parels kennis te komen maken!
Informatie: www.thesingingpearls.nl of Marja Ries / Maudy van der Meer
 
5 mrt 11 Vergadering Raad van Afgevaardigden: hoor en laat je horen!

[logo HH]Op zaterdag 16 april houdt Holland Harmony in Tiel haar jaarlijkse vergadering van Raad van Afgevaardigden. De uitnodiging met agenda wordt dit weekend naar alle contactpersonen van de koren en kwartetten gezonden.
De RvA is een belangrijke bijeenkomst waar veel nuttige informatie uitgewisseld wordt en waar elk koor/kwartet haar stem kan laten horen.
Bespreek in het koor/kwartet wie er heen zullen gaan en kom!!
 
5 mrt 11 Still CrazY zoekt een BAS

Zingen in Still CrazY is leuk, gezellig en uitdagend, maar zonder bas wordt dat niks. Gun je Still CrazY een nieuwe bas? Dan maken we graag gebruik van jullie netwerk. Jullie hebben als barbershop-ster vele zingende vrienden en bekenden. Mocht je nu iemand kennen die misschien wel een leuke bas voor Still CrazY zou kunnen zijn, wil je hem dan deze tekst doormailen en mij met hem in contact brengen? Stuur je tip naar Michiel Bekker, e-mail singasong@onsmail.nl . Alvast bedankt voor jullie tip!

Wat verwachten we van onze nieuwe bas? Vanzelfsprekend staan goed zingen en comedy in ons kwartet centraal. Op http://stillcrazy.nu/bas  kun je zien wat we verder belangrijk vinden.

De opgebouwde vriendschap, de vele shows, coachings, gigs, competities en jubilea, enzovoort, het is allemaal mede dankzij jullie mogelijk geweest en we hebben er enorm van genoten. We hopen dat die tijden met een nieuwe bas mogen herleven. Wie graag, goed en laag zingt en bovendien gek genoeg is om met ons op reis te gaan, is van harte welkom. Want we zijn nog steeds: Still CrazY!
Michiel Bekker, Eugene van den Bemt, Martien van der Velde
 
1 mrt 11 Harmony from Holland Chorus gaat naar BinG!

[HFHC logo]Het Harmony from Holland Chorus is door BinG! uitgenodigd om tijdens hun conventie in het voorjaar van 2012 te komen optreden als Mike Warmer en in de show. Deze conventie vindt plaats van 2–4 maart 2012 in Dortmund, Duitsland. We zijn heel blij dat ook deze keer Rob van der Meule als Musical Director het koor zal gaan leiden en Tanja Boerrigter de choreografie zal gaan verzorgen.
De (negen) repetities zullen plaatsvinden in De Luisterpost in Gorinchem.

De inschrijving staat open voor vrouwen die praktiserend lid zijn (geweest) van een barbershopkoor of barbershopkwartet.

Uitgebreide informatie met de voorwaarden staat te lezen op:
   http://www.hollandharmony.dse.nl/hfhc2012-info-1maart2011.htm
Schrijf je nu in via het aanmeldformulier op de website:
   http://www.hollandharmony.dse.nl/hfhc2012-aanmelding.htm

De deelneemsters zullen worden geplaatst op volgorde van binnenkomst van aanmelding, maar Rob/Tanja kunnen daarvan afwijken indien dit voor de juiste stemverhouding nodig is. Het maximum aantal deelneemsters is 130.
Sluitingsdatum voor aanmelding is donderdag 10 maart 2011 om 12:00 uur! Na deze datum krijg je bericht of je wel of niet geplaatst bent in het HFHC-koor.
Namens de werkgroep: Linda de Widt, Anneke Benschop, Alberta Vink, Nance Vermaning en Tanja Boerrigter
 
24 feb 11 Vooraankondiging data Directors College 2011

Speciaal voor de dirigenten van Holland Harmony- en DABS-koren: op 4, 5 en 6 november 2011 organiseren wij een fantastisch Directors College.
Holland Harmony is blij dat zij Cindy Hansen heeft weten aan te trekken. Een top coach! Zij zal ruim tien dagen in Nederland verblijven en beschikbaar zijn om te coachen.
Op de website van Holland Harmony komt t.z.t. meer informatie over het DC te staan plus het deelnemersformulier.
 
24 feb 11 Holland Harmony & DABS Conventie informatiepakket #4
[logo conventie]
Het vierde informatiepakket voor de Holland Harmony & DABS conventie 2011 is zojuist verschenen. Daarin staat weer uitgebreide informatie over:
 - Programma
 - Wild card
 - Invulling van de zondag
 - Bestellen van extra toegangskaarten
 - Bestellen van maaltijden
 - Key chords
 - Opgave van (competitie)songs
 - EHBO
 - Volgende nieuwsbrief
 - De conventie op internet

=> lees meer via de conventiepagina's
 
23 feb 11 GROOT NIEUWS – GROOT NIEUWS – GROOT NIEUWS !!

Er start binnenkort weer een nieuw project van het Harmony from Holland Chorus!
[HFHC logo]
Er is een spannend reisdoel gekozen....
Op 1 maart 00:00 uur wordt via deze website bekend gemaakt waar het nieuwe projectkoor gaat optreden en start de aanmeldingstermijn!
We zijn heel blij dat ook deze keer Rob van der Meule als Musical Director het koor zal gaan leiden en Tanja Boerrigter de choreografie zal gaan verzorgen.

Het Harmony from Holland Chorus (HFHC) is een vrouwen-barbershop-projectkoor. Het HFHC is een activiteit van Holland Harmony, Ladies Association of Dutch Barbershop Singers. Het koor wordt telkens opnieuw samengesteld ten behoeve van een vooraf vastgesteld project. De organisatie van de projecten ligt in handen van een enthousiaste werkgroep, momenteel bestaande uit Linda de Widt, Anneke Benschop, Alberta Vink, Nance Vermaning en Tanja Boerrigter.

=> Hou de nieuwtjes op 1 maart in de gaten........
 

20 feb 11 Internationale gasten @Conventie 2011 .. mis ze niet !!

[logo conventie]Met nog een ruime maand te gaan tot de Holland Harmony & DABS conventie 2011 zindert het in barbershopland. Ruim 21 kwartetten en 24 koren oefenen, hebben coachings, doen try-outs... Zij gaan allemaal voor een fantastisch resultaat!

Natuurlijk hebben we ook weer een aantal spectaculaire buitenlandse gasten uitgenodigd om onze conventie extra cachet te geven.

[MIB]Vanuit Nieuw Zeeland komt het kampioenskwartet The Musical Island Boys. In de laatste BHS International competitie wisten ze door te stoten tot de top vier van de wereld.
Met hun prachtige harmony en krachtige uitstraling is een optreden van hen een totaalervaring!
Ze zijn te zien en te horen in de Jamboree (vrijdagavond), in Reach Out & Touch, de show op zaterdagavond en tijdens de Sunday Afternoon Show. Ook zullen ze spontaan te horen en te zien zijn gedurende het hele weekend.

Amersham A Cappella is het LABBS 2010 kampioenskoor uit Engeland. Energie, passie en vreugde zijn de sleutelwoorden waar dit koor het publiek mee in de ban houdt. Ze zijn te zien en te horen in de Jamboree op vrijdagavond en in Reach Out & Touch, de show op zaterdagavond.

Vanuit Duitsland hebben we een koor in huis dat maar liefst acht keer goud won op de twee-jaarlijkse BinG! conventie: Ladies First! Een optreden van dit koor is niet alleen een muzikaal cadeautje; de originele presentatie boeit van begin tot eind.

Eveneens uit Duitsland komen 4 charmante dames die tezamen het kwartet BellaDonna vormen. Ze brengen met veel verve en vrolijkheid barbershop over ‘vrouwenzaken’. Maar ook met klassieke barbershop ballads en up tunes weten zij hun publiek mee te slepen. Tranen van het lachen, kippenvel van ontroering of energie door de beat: BellaDonna geeft het je allemaal.

En natuurlijk ontbreekt Zweden niet in het lijstje spannende gasten. Twee kwartetten dit keer: Q-tones en SAFARI. Q-tones stond al eerder bij ons op het toneel, maar dit keer zal hun laatste keer zijn, want ze zijn bezig met een afscheidstournee. Vier mannen met een fantastisch geluid: we zullen ze missen, dus grijp nu nog een keer je kans! SAFARI is een Zweeds dameskwartet met de bekende Zweedse uitstraling. Met garantie voor een goede mix van harmonie, sound en show!

Tenslotte hebben we ook uit Nederland drie opwindende gasten: het DABS kwartaalkoor Lowland Voices, het Holland Harmony kwartettenkoor Mixed-Q die op vrijdagavond in de jamboree zullen schitteren en de A Capella Male Vocal Group "The Dutchmen" in de zondagmiddag show. 

Alle details, en verdere achtergrond links, zijn na te lezen op:
=> onze gastenpagina

Kaarten... zijn er nog toegangskaarten ...??

Ja, op dit moment zijn er nog kaarten voor alle competities en alle shows. Maar het gaat heel snel nu, met name voor de zaterdagavond. Wie dus niets wil missen doet er verstandig aan om direct toegangskaarten te bestellen. Nodig ook je familie en buren uit en bezorg ook hen een ongelofelijke ervaring!
=> snel toegangskaarten bestellen

Meer informatie nodig? Ga naar de conventie website
 
17 feb 11 Eerste internationale gemengde barbershop kwartet kampioenschap

[BinG! logo]BinG! Barbershop in Duitsland heeft bekend gemaakt dat zij de eerste internationale gemengde barbershop competitie voor kwartetten organiseren op zondag 4 maart 2012 tijdens de Duitse nationale barbershop conventie in het Konzerthaus in Dortmund (van 2-4 maart 2012).
Gemengde kwartetten die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan deze ongetwijfeld fantastische competitie kunnen het onderstaande formulier met uitgebreide informatie downloaden:
=> informatie formulier
 
6 feb 11 Holland Harmony kwartettenkoor nog steeds in de versnelling

[Mixed-Q]
                       (klik op de foto voor een vergroting)
Vandaag heeft Mixed-Q zich wederom van zijn beste kant laten zien in een intensieve repetitie van drie uitdagende veelbelovende songs waarmee het kwartettenkoor op 1 april in de Jamboree het publiek zal verrassen!
Er zijn nog kaartjes te koop, je mag dit niet missen, dus bestel snel!
 
6 feb 11 Het conventie admin team in training !

[adminteam in training]

Afgelopen weekend is het adminteam van de conventie weer grondig getraind door John Penketh, zodat alle tijdens de competitie gescoorde punten nauwkeurig in het scoringsprogramma verwerkt zullen worden en er weer een aantal terechte winnaars uit de computer rollen! Het was hard werken, maar ook het adminteam gaat voor goud!
Op de foto van links naar rechts staand: Anneke Weeda (Chairman of Judges) en John Penketh; zittend: Freek Weeda, Theo van Riet Paap en Cock Hogervorst.
 
3 feb 11 Learn2Sing succesvol afgerond bij The Hugo Barber Ladies
[logo The Hugo Barber Ladies]
De Learn2sing cursus is een groot succes geworden met 22 cursisten bij The Hugo Barber Ladies en 7 cursisten bij The Hugo Singers. Het eindconcert als afsluiting was grandioos. Onze audities van de vrouwen die daarna door wilden gaan bij ons koor zijn [op twee na] bijna afgelopen. Op dit moment hebben we al negen nieuwe leden kunnen verwelkomen in ons koor en misschien dus nog meer. Alle hulde voor onze dirigenten Fran en vaste vervanger Pieter en natuurlijk onze eigen koorleden.
 
3 feb 11 Just Four Fun gestopt

Met pijn in het hart hebben Elly, Aad, Janni en Mariet Grubben moeten besluiten om per 1 januari te stoppen met het kwartet Just Four Fun. Ze kijken in ieder geval terug op een fijne periode als kwartet!
 
31 jan 11 Barbershop Festival 's-Hertogenbosch 2011 gaat weer van start!

[bof logo]Op 23 en 24 september zal de binnenstad van 's-Hertogenbosch weer volstromen met ruim 1000 barbershopzangers en zangeressen.
Vrijdagavond wordt gestart met een "Avond der Kampioenen" in de Muzerije. Zaterdag is dat ook de plek waar we verzamelen alvorens we bezit nemen van de binnenstad en op alle hoeken en pleinen barbershopgezang ten gehore brengen. De Mass-singing zal weer op de Parade zijn, waarna er gelegenheid is om o.a. in de Muzerije te dineren. De organisatie garandeert dat het wederom schitterend weer zal zijn.
Voor een impressie kun je kijken naar de foto's uit 2009 en 2007 of de video uit 2009.
Zin gekregen? Wil je dit niet missen? Schrijf dan voor 1 maart jouw koor of kwartet in via het inschrijfformulier:
=> inschrijfformulier
=> BOF website voor meer info
 
26 jan 11 Still CrazY is er stil van ....

[Still CrazY picture]Na een succesvolle en vooral ook onvoorstelbaar leuke periode van ruim 5 jaar eindigt de inbreng van onze Luc in Still CrazY. In de afgelopen jaren heeft Luc telkens ervaren hoe moeilijk het is balans te vinden tussen gezondheid, gezin, Still CrazY en zijn werk. Gezamenlijk hebben wij in vriendschap en goed overleg geconcludeerd dat de continuïteit in het kwartet onder druk komt te staan. Daarom nemen we nu afscheid van de beste bass van Nederland. Voor iemand die aanvankelijk toezegde, Still CrazY voor een tijdelijk project (nl. de conventie 2006) te zullen ondersteunen, is ie gelukkig toch nog lang bij ons gebleven :).
Mede daardoor is ons kwartet, met daarin een entertainer zoals Luc, uniek geweest in onze herinnering.

Hoewel het ons alle vier erg spijt dat het zo loopt, zijn we elkaar vooral dankbaar voor alle bijzondere momenten die we samen hebben beleefd. We kunnen niet anders dan met een big smile terugdenken aan de afgelopen jaren. Wat een fantastische ervaring was het bijvoorbeeld, om in 2006 geheel onverwacht en onbedoeld goud te winnen in de kwartettencompetitie. En hoe ongelooflijk veel lol hebben we gehad tijdens de daarop volgende HaCo in Heemskerk.

We staan nu voor de onmogelijke taak vervanging te zoeken voor Luc. Of en hoe dat slaagt, weten we niet. Wat we wel weten is dat de opgebouwde vriendschap die overblijft, onze harten voor altijd zal blijven verwarmen. En we gaan binnenkort met Luc, onze partners en kinderen zeker nog een leuk feestje bouwen.

We hebben alle vier zo onze persoonlijke hoogtepunten tussen de vele shows, coachings, gigs, competities en jubileumvieringen. Het leek ons leuk om daarover een en ander te vertellen, aan elkaar en aan de bezoekers van onze website.
=> lees verder op de website van Still CrazY (offline nu)
 
23 jan 11 Zzinder bestaat niet meer, welkom aan kwartet ZILVER

Anja Arts, de voormalige lead van Zzinder, heeft het muzikale stokje doorgegeven aan Elly Smit. Omdat de samenstelling van het kwartet eerder ook al eens gewijzigd is, hebben wij besloten om een nieuw kwartet te vormen.
Zzinder heeft een geweldige tijd gehad met Marleen, Anja, Maudy en Diny en wil daarom iedereen bedanken die hen heeft gesteund, gevolgd en gecoacht.
“ZZINDER” is dus niet meer, hiervoor in de plaats komt nu:
                            “ZILVER”

Zilver is een prachtig zacht, eerlijk en zuiver edelmetaal, Het wordt in goede harmonie gemengd met andere edelmetalen zoals bv. goud en platina. Ook is zilver heel goed te combineren met allerlei soorten materiaal bv.: rubber, textiel, kunststof en hout.
Zilver brengt harmonie en zorgt voor een prachtige uitstraling.
Vier dames met een sprankeling, die u willen laten genieten van “ZILVER”
Het kwartet bestaat uit:
Maudy van der Meer: bariton
Diny Meeren-Spieringhs: bas
Mieke Goossens: tenor
Elly Smit: lead

=> Zilver
 
16 jan 11 Grandioos kwartettenweekend!

Negen Holland Harmony kwartetten hebben zich dit weekend stevig laten inspireren door een professionele coaching van de vier ReMix leden: Marie Flink, Hillevi Billinger, Camille Ljung en Marie Hendriksson. Wat een kanjers zijn die dames en wat hebben ze ons op een humoristische wijze weer zoveel kennis en inspiratie gegeven. In de show op zaterdagavond kon het toegestroomde publiek de nieuwe prestaties van de kwartetten en van ReMix bewonderen. En de afterglow was weer van ongekende klasse!
ReMix bedankt, alle kwartetten bedankt en veel dank aan de organisatie!

Wie nog even met de foto's wil nagenieten kan op de volgende link klikken:
    https://flic.kr/s/aHsm6rSKAQ
 
8 jan 11 Kom kijken bij het kwartettenweekend!
[Remix]
In het weekend van 14/15/16 januari komt het Zweedse kwartet Remix een negental Holland Harmony kwartetten coachen. Remix werd Europees kampioen tijdens de European Convention 2009 in Veldhoven en werd eerder in 2008 al Nordic Champion.
Ongetwijfeld zullen de Holland Harmony kwartetten een geweldige ervaring en een waardevol leermoment krijgen met coaching door dit fantastische kwartet.

Kom naar de show !

Op zaterdagavond 15 januari vanaf 20:00 uur houdt Remix samen met de kwartetten een show. En daar mag iedereen bij zijn!
Wil jij de show bijwonen stuur dan een mail naar ec@hollandharmony.nl zodat we weten wie er komt. We vragen een bescheiden bijdrage van 5 euro die je ter plekke kunt voldoen.

Waar moet je zijn?
De show wordt gehouden in de Zonnewende te St. Michielsgestel.
Route-informatie staat op www.zonnewende.nl

 
1 jan 11 [perfecte pitch gewenst !]

 
 

 


 

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

 

 


last update: 14-01-2018