Holland Harmony nieuwsarchief -2010

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
19 dec 10 Learn To Sing Better met Route Sixteen

[route sixteen]Barbershopkoor Route Sixteen uit Dordrecht organiseert een cursus "Learn To Sing Better"
In de cursus worden op een toegankelijke manier diverse zangtechnische aspecten behandeld.
Het is de kans om, geheel vrijblijvend, stap voor stap te leren zingen of als je al wat langer zingt je zangtechniek weer eens op te frissen. Er worden twee Engelstalige songs ingestudeerd, hiervan ontvang je de bladmuziek en via de computer wordt de muziek op een MP3 file toegezonden. De cursus wordt afgesloten met een optreden door de cursisten tijdens een showavond voor belangstellenden. De cursus richt zich op close harmony singing en de songs worden dan ook 4-stemmig a capella ingestudeerd.
De cursus begint op woensdag 12 januari 2011

=> lees verder voor meer details en de aanmelding
=> bekijk de flyer
 
19 dec 10

De Educatie Commissie is op zoek naar
 JOU JOU jou jou jou!

Zingen doe je voor je plezier! Bij Holland Harmony zijn we ervan overtuigd dat je er wel iets voor moet doen om ook plezier in zingen te houden. Daarom repeteren we allemaal elke week hard en oefenen we tweemaal daags en gaan we trouw naar iedere sectional. Daarom ook bezoeken we massaal en enthousiast:

 • HaCo’s
 • Besturendagen
 • Conventies
 • Assistent-dirigentendagen
 • Foundation Courses
 • Directors Colleges
 • Moeder/dochterdagen
 • Kwartettendagen
 • Coachopleidingen
 • Barbershopschool

Om al deze evenementen en activiteiten mogelijk te maken kent Holland Harmony een Educatie Commissie. En wat doet die EC allemaal voor ons? Een greep:

 • Uitnodigen van docenten
 • Zoeken en boeken van proefkoren en -kwartetten
 • Uitdelen en verwerken van evaluaties
 • Bij toerbeurt aanwezig zijn bij evenementen
 • Boeken van locaties
 • Regelen van risers

Allemaal leuke en belangrijke taken, zonder welke werkelijk geen enkele leuke en belangrijke HH-activiteit mogelijk is! Taken waar jij, met jouw kwaliteiten misschien ook best eens een tijdje mee bezig zou willen zijn. Niet in je eentje, maar samen met andere enthousiaste, creatieve en gedreven barbershoppers. Want de EC zoekt versterking! We kunnen zeker 4 tot 5 nieuwe mensen gebruiken. Niemand van ons heeft immers echt veel tijd. En je weet het: lichte handen maken veel werk. Of zoiets.

Doe 23 koren, 19 kwartetten, 700 zangeressen en de dirigenten en juryleden van Holland Harmony een enorm plezier en meld je aan als lid van de Educatie Commissie van de grootste Nederlandse koepelorganisatie voor vrouwelijke barbershoppers!
(Realiseer je je wel hoe goed dat op je cv staat? [smiley])

Momenteel bestaat de EC uit TWEE leden. Willen alle bovenstaande activiteiten gecontinueerd kunnen worden dan is versterking een absolute must!
Ben je of ken je die topper van een barbershopper? Vragen? Neem contact op met:

16 dec 10 Welkom aan het nieuwe kwartet Mind You!

Holland Harmony is weer een nieuw kwartet rijker! Dit keer 4 dames uit het Eindhovense koor Southern Comfort Barbers Gals. Ze noemen zich "Mind You!" en hebben stuk voor stuk ruime ervaring in eerdere kwartetten.
Wie niet kan wachten ze te horen én zien kan op 24 december kijken naar het programma "Goeiemiddag Brabant" op Brabant TV. Daarna op uitzending gemist op www.omroepbrabant.nl

=> meer gegevens over Mind You!
 
8 dec 10 HOLLAND HARMONY KOMT BELOFTE AAN KWARTETTEN NA!!!!!
[REMIX]
Op 30 oktober kondigden wij bij de nieuwtjes het beloofde kwartettenweekend aan met REMIX. Inmiddels is er meer nieuws en gaan wij de inschrijving starten!

Het weekend vindt plaats op 14, 15 en 16 januari 2011, in de Zonnewende te St. Michielsgestel.

Holland Harmony kwartetten heten wij van harte welkom vanaf vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur, waarna we om 18.00 uur beginnen met een gezamenlijk diner.
Het programma begint om 19.30 uur. Hoe de rest van het weekendprogramma eruit komt te zien blijft nog even een verrassing. We eindigen op zondagmiddag na de lunch om ongeveer 13.30 uur, dit i.v.m. de retourvlucht van Remix.

=> meer nieuws + het inschrijfformulier
 
28 nov 10 Holland Harmony & DABS Conventie informatiepakket #3
[logo conventie]
Het derde informatiepakket voor de Holland Harmony & DABS conventie 2011 is zojuist verschenen. Daarin staat weer uitgebreide informatie over:
 - Het nieuwe conventielogo
 - Deelnemers aan competities
 - Programma
 - Jurering
 - Opgave competitiesongs
 - Foto’s voor het programmaboekje
 - Het boeken van extra toegangskaarten
 - Het boeken van hotelkamers en maaltijden
 - Betalen en wijzigingen
 - Overzicht belangrijke data
 - De conventie op internet

=> lees meer via de conventiepagina's
 
27 nov 10 Concert "Op weg naar kerst"
[logo TSP]
The Singing Pearls presenteren op zaterdag 18 december Kerst- en sfeersongs afgewisseld met optredens van het klassiek gitaarduo AmuZes.
Locatie: Protestantse Kerk, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Aanvang 20:00 uur.
Kaarten à € 10,00 te bestellen vóór 16 december via email bij Jeannette van der Plas: ajvdplas@hetnet.nl of via tel.nr. 013 5400504, te betalen bij de kerkingang waar het toegangsbewijs op naam klaar ligt.
=> flyer
 
24 nov 10 Sound Around zoekt nieuwe dirigent

Sound Around is een gezellige groep vrouwen die graag a capella zingt in diverse stijlen. We willen onze prestaties blijven verbeteren, bijvoorbeeld door stemvorming, podiumpresentatie en optredens. Wegens vertrek van onze huidige dirigente per 1 februari zoeken wij een nieuwe dirigent(e).

Wij vragen een enthousiaste, communicatieve en betrokken dirigent(e) die ons hierin kan begeleiden. We vinden ervaring en affiniteit met vierstemmige a capella zang in diverse stijlen (pop, barbershop, close harmony) belangrijk, evenals het kunnen aanleveren van arrangementen. We blijven graag gebruikmaken van NoteWorthy Composer. Onze repetities zijn op de dinsdagavond in Maarssen.

Wil je meer weten van Sound Around? Kijk op onze website
 www.sound-around.nl , Je kunt ook mailen naar info@sound-around.nl of bellen met Els ter Woort, 0346-556383
 
14 nov 10

Een maand geleden, tijdens het Holland Harmony 10-10-10 evenement, trad het Harmony from Holland Chorus voor de laatste keer op in de huidige samenstelling. Het was al een geweldig feest met het optreden in BABS conventie (mei 2010), maar dit slotoptreden tijdens 10-10-10 was een prachtige bekroning op de prestaties van dit projectkoor. Er is nu een video beschikbaar van dit allerlaatste optreden.

Er wordt al voorzichtig nagedacht over een volgend project van dit koor. Want dit smaakt alweer naar meer! Hou de website en de mail in de gaten.

=> link naar de video op VIMEO
 
14 nov 10 Amstel River Singers for family and friends
[poster]
De Amstel River Singers presenteren op zaterdagavond 11 (20.00 uur) en zondagmiddag 12 december (14.30 uur) 2010 de show:
  Amstel River Singers for family and friends.
Een sfeervolle show met kerst en ander repertoire in het prachtige kerkje in het oude dorp van Amstelveen. Ook is er een optreden van het Ierse trio Danny Guinan & Friends.
Kaarten à € 12,50 zijn te verkrijgen via info@amstelriversingers.nl of telefonisch via 020 - 645 16 08.
- klik op de poster voor een vergroting
 
7 nov 10 Holland Harmony Besturendag 2010

Op zaterdag 6 november jl. was het weer Holland Harmony Besturendag in de Drumptsehof in Tiel. Elk jaar geeft het bestuur de mogelijkheid aan bestuursleden van alle koren, om elkaar te ontmoeten in informele sfeer. Holland Harmony zelf geeft openheid van zaken over alles waar zij mee bezig is.

[foto besturendag]

Doorgaans is de middag gereserveerd voor een thema. De afgelopen jaren hebben al diverse onderwerpen de revue gepasseerd. Deze keer was er niet gekozen voor een speciaal thema. Dat bleek geen gemis te zijn want er was genoeg te bespreken. Deze dag is bij uitstek geschikt om zaken aan elkaar door te geven op bestuurlijk vlak. Het welbekende nieuwsrondje binnen de koren is altijd informatief. Juist omdat er veel zaken in de barbershopwereld zijn die bij elk koor aan de orde komen en waarbij het verhelderend kan zijn om te vernemen hoe een ander bestuur daarmee omgaat.

Op de vergadering werd behalve nieuws over de conventie en EC, ook afscheid genomen van bestuurslid Tanja Boerrigter. Zij gaat de EC versterken. Op de volgende RvA zal ook Ineke van Riet Paap het bestuur verlaten. De voorzitter deed dan ook nadrukkelijk een oproep voor nieuwe bestuursleden.

Natuurlijk zijn de notulen, zoals gewoonlijk, straks na te lezen op de website van Holland Harmony. Maar het persoonlijke contact, onder de vlag van onze koepelorganisatie, is juist dat extra stukje waarvoor een vrije zaterdag zinvol kan worden opgeofferd...!
 
6 nov 10 iSing Christmas Party
[logo iSing]
Op zondagmiddag 12 december presenteert iSing zich in de “iSing Christmas Party”. Samen met de kwartetten “Mood” (net lid van Holland Harmony) en het voormalige DABS kwartet “Xperience” laat iSing in een ontspannen sfeer zien waar het koor staat na bijna 1 jaar samen zingen. Heeft u interesse om deze “party” bij te wonen?
Locatie: Het Hof van Gelre in Zaltbommel. Kaarten zijn verkrijgbaar via info@i-sing.nl of telefonisch via 06-48664225 en kosten € 7,50 per persoon.
=> flyer       *** de voorstelling is UITVERKOCHT ***
 
3 nov 10 Nieuw kwartet aangesloten bij Holland Harmony!

Wij zijn verheugd weer een nieuw kwartet te mogen begroeten: MOOD uit Tilburg en omgeving.
Lina, Marion, Greet en Esther: van harte welkom en wij wensen jullie een inspirerende tijd toe bij Holland Harmony!
=> website MOOD
 
3 nov 10 LBHC Bewitched uit Gorinchem bestaat 20 jaar
[logo bewitched]
Dit wordt gevierd met een concert op zondagmiddag 14 november om 15.00 uur in Theater Peeriscoop te Gorinchem. Het koor staat sinds september 2008 o.l.v. Helène Verbraak.
Momenteel zijn we enthousiast hard aan het repeteren. Eind oktober hadden we een koorweekend om puntjes op de 'i' te zetten voor het concert: 'Barbershop ontmoet Klassiek'.
Onze gasten zijn: het Vocal mannenkwartet KeyChord (wie kent hen niet!) en het klassieke blazersensemble Merwe Minuetta, onderdeel van het kamerorkest "Merwe Sinfonietta".
Kaarten (€ 12,50) zijn verkrijgbaar via de website www.lbhc-bewitched.nl  of telefonisch te bestellen bij het secretariaat, tel. 0183-617496.
 
31 okt 10 Spannende LABBS Convention
[LABBS logo]
Afgelopen weekend hield onze Engelse zusterorganisatie in Llandudno (Wales) haar jaarlijkse conventie. Het werd met slechts enkele punten verschil bij de top-3 koren een spannende uitslag!
 
Koren
   Goud:
   Zilver:
   Brons:

Amersham A Cappella
Signature
Green Street Blues

1348 punten, 74,9%
1346 punten, 74,8%
1335 punten, 74,2%
Kwartetten
   Goud:
   Zilver:
   Brons:

Miss-Demeanour
Temptation
Bowled Over

1328 punten, 73,7%
1247 punten, 68,7%
1179 punten, 66,5%

De volledige uitslagen zijn te downloaden van de LABBS website.
- Chorus Finals
- Quartet Finals
 

30 okt 10 HOLLAND HARMONY KOMT BELOFTE AAN KWARTETTEN NA!!!!!

[REMIX 2009, foto by Remco Heerooms]Haco 2010: wie er was, weet dat we helaas het kwartet REMIX uit Zweden niet konden verwelkomen vanwege de vulkaanaswolk vanuit IJsland.
En dat was heeeeeel jammer, ook al hebben we voor het Haco heel snel en goede oplossingen gevonden.....
REMIX zou vooral de kwartetten, die aan het Haco deelnamen, coachen en workshops geven. Het was een teleurstelling dat ze er niet konden zijn, maar het bestuur van Holland Harmony heeft op dat moment met REMIX kunnen afspreken dat ze op een ander moment wel zouden komen..... onvoorziene omstandigheden voorbehouden..... :-)

De Educatie Commissie en E&J hebben in de jaarplanning een Kwartettendag opgenomen, in het weekend van 15/16 januari 2011.
Het bestuur van Holland Harmony heeft nu in overleg met REMIX besloten dat die kwartettendag wordt omgezet in een KWARTETTENWEEKEND voor de kwartetten van Holland Harmony, dus ZATERDAG 15 EN ZONDAG 16 JANUARI 2011.
UPDATE:  => wordt vrijdag 14 t/m zondag 16 januari !

=> lees verder
 
30 okt 10 Convention results Sweet Adelines International
[logo SAI]
Twee weken geleden hield Sweet Adelines in Seattle haar jaarlijkse conventie. De nachtbrakers onder ons hebben de conventie via de webcam kunnen volgen.
De koorcompetitie werd gewonnen door Scottsdale [bekijk winnende optreden] en de kwartetcompetitie door MAXX Factor. Zij heten nu resp. "2011 International Champion Chorus" en "2011 International Champion Quartet"
De volledige uitslagen zijn te downloaden via
- SAI 2010 International Chorus Scores
- SAI 2010 International Quartet Scores
 
14 okt 10 Foto's van het 10-10-10 event online

[10-10-10 foto]

Ze zijn er weer: foto's van het fantastische 10-10-10 event in Rosmalen. Geniet via de foto's nog na van de optredens van The Singing Pearls, Vocality, Duketown Ladies, Stop Talking, Hugo Barber Ladies, Amstel River Singers, West Side Sound, Dutch Pride, New Achord, Aquadraat, Valley Voices, The Rhine Singers, Sound Waves, Square, iSing, Southern Comfort Barber Gals, Sea Sound Singers en het Harmony from Holland Chorus.

=> https://flic.kr/s/aHsm9brv6f
 
11 okt 10 Arrangeerdag op 14 november
[music notes]
Eerder deden wij een oproep aan arrangeurs (in spé) om zich kenbaar te maken via een inventarisatieformulier en aan te geven of er belangstelling is voor een 'ARRANGEERDAG'.

Inmiddels heeft een 15- tal belangstellenden, beginners en meer gevorderde arrangeurs, zich gemeld.
Op 14 november a.s. houden we een arrangeerdag. We splitsen de deelnemers op in twee groepen.
De beginners gaan o.l.v. Peter Iseger de eerste schreden zetten op de weg naar een arrangement.
De meer gevorderden gaan met elkaar aan de slag onder leiding van Ineke van Uxem. Aan de hand van een aantal vraagstellingen gaan we informatie uitwisselen over hoe we werken, hoe we aan muziek komen om te arrangeren, van welke instrumenten en technieken we gebruik maken etc. etc. Verder is het leuk wanneer we elkaar iets kunnen laten zien uit eigen werk (bladmuziek) en liefst ook laten horen (CD, DVD opname). Apparatuur is aanwezig. We kunnen ook aandacht besteden aan het omzetten van een arrangement van mannen naar vrouwen v.v., het legaliseren van arrangementen en de basisvoorwaarden voor het maken van een barbershoparrangement.
Dit alles zou ertoe kunnen leiden dat we gedurende een bepaalde periode, b.v. een jaar, 'koppeltjes' vormen om elkaar feedback te geven op het arrangeerwerk dat we onderhanden hebben.
Wil je aan deze dag deelnemen, meld je dat aan via het aanmeldingsformulier. Breng ook het ingevulde inventarisatieformulier mee  of mail dit naar ec@hollandharmony.nl
Kosten: € 30,- per persoon, locatie: Westhoffhuis te Lunteren

=> eerdere oproep
=> aanmeldformulier 14 november
=> inventarisatie formulier

*** UPDATE 5 november
       => deze dag is afgelast i.v.m. te weinig aanmeldingen

 
11 okt 10 Sweet Adelines International Convention Webcast

[sai logo]De beste koren en kwartetten van Sweet Adelines staan in de Sweet Adelines International Convention die van 19 tot 23 oktober in Seatle gehouden worden. Voor wie daar niet heen kan gaan is er een heel mooi alternatief om toch te kunnen meemaken wat er daar on stage gebeurt: de WEBCAST. Gewoon achter je eigen computer direct verbonden met Seatle, kun je on-line meegenieten. De tijden zijn meer voor de nachtbrakers maar toch ...

=> webcast pagina & meer informatie
=> direct video link (windows media player)
=> direct video link (voor Mac's)
 
show/contest Nederlandse tijd
Harmony Classic
Quartet Semifinals  
Chorus Semifinals
Quartet Finals
Rising Star
Chorus Finals
wo 20 okt 03:00 - wo 20 okt 07:30
wo 20 okt 19:45 - do 21 okt 07:30
do 21 okt 19:45 - vr 22 okt  04:45
vr 22 okt  21:00 - za 23 okt  02:00
za 23 okt  18:00 - za 23 okt  22:00
zo 24 okt 00:00 - zo 24 okt  06:00

 

10 okt 10 Volgorde van optreden tijdens de conventie

[reach out and touch]Tijdens de DABS bijeenkomst van 9 oktober en het uiterst geslaagde 10-10-10 event van Holland Harmony (foto's komen in de loop van de week) is geloot voor de volgorde van optreden tijdens de conventie.

=> volgorde van optreden
 
7 okt 10 “What’s new” bij The Rhine Singers op 10-10-10?

[logo]Nog een paar dagen en dan is het 10-10-10! Ook The Rhine Singers zullen gezellig dit feestje mee komen vieren. Het is echter niet alleen de gezelligheid dat we willen delen, we hebben nog iets anders! Voor deze dag nog even niets nieuws in repertoire, maar….. wel als dirigent. Per september j.l. heeft Jannet Wever, velen bekend en al jaren koorlid bij The Rhine Singers, het figuurlijke stokje overgenomen. Na een super gecoachte periode om zover te komen door niemand minder dan Wil Saenen, is het nu Jannet die wil zeggen “proud to be MD of TRS”. Via deze weg nogmaals grote dank aan Wil die ons afgelopen twee(!) jaar , met veel enthousiasme en inzet, wijzer heeft proberen te maken. Het is nu aan ons het geleerde in de praktijk te (blijven) brengen. En Jannet, GO GIRL, GO!!
 
30 sep 10 Drie nieuwe Holland Harmony kwartetten

Holland Harmony is weer drie nieuwe kwartetten rijker!
- Just For Now, met twee leden uit Valley Voices en één uit iSing
- Fusion, met leden uit Dutch Pride
- Green Eyes, met leden uit Southern Comfort Barber Gals
Deze kwartetten hebben zich ook aangemeld voor de conventie. Wij wensen hen een heel fijne tijd toe bij Holland Harmony en succes bij de conventie!
=> Just For Now
=> Fusion
=> Green Eyes
 
30 sep 10 The New Harvest Singers zingen met Wende Snijders
[logo]
Op zondagavond 7 november staan The New Harvest Singers samen met Wende Snijders op de planken.
In Theater aan de Parade in Den Bosch zingen ze met Wende de 2 finalenummers van haar show.
Er zijn nog kaarten te koop.
Kijk voor meer informatie op www.thenewharvestsingers.nl  of op www.theateraandeparade.nl
 
26 sep 10 Najaarsconcert Lake District Sound & Goois Vocaal Ensemble

[poster]Op 30 oktober 2010 geven het mannenbarbershopkoor Lake District Sound o.l.v. Anita Lagarde en het Goois Vocaal Ensemble o.l.v. Roy Voogd samen een leuke show weg. Ze deden dat al in april 2010 in Bussum en dat beviel beide koren zo goed, dat ze nu in Maarssen nog een keer hun publiek willen verrassen.

Zaterdag 30 oktober dus, om 20.00 uur in de Rientjes-Mavo, Valkenkamp 551 in Maarssen. De zaal is om 19.30 uur open.
Klik op de poster voor nadere informatie over het bestellen van toegangskaarten.

Graag tot ziens in Maarssen!
 
24 sep 10 Ineke van Uxem nieuwe Music Judge!
[foto ineke]
Met vreugde ontvingen wij het plezierige nieuws dat Ineke van Uxem afgelopen weekend officieel gecertificeerd is als Music Judge.
Ineke heeft er mede met financiële steun van Holland Harmony ruim drie jaar keihard voor moeten werken en is terecht trots op dit resultaat!
Aan koren en kwartetten van HH en DABS kan Ineke nu, soms tegen vergoeding, diverse diensten leveren: koor/kwartet coaching, het omzetten van een mannen-arrangement naar vrouwen-arrangement v.v., het eventueel aanpassen van arrangementen als er bijvoorbeeld problemen zijn bij de uitvoering en advisering ten aanzien van conventiegeschiktheid van arrangementen (gratis).

Ineke: van harte gefeliciteerd!

 
20 sep 10 Miracle Sound: 20 jaar barbershop!

[logo]Wij nodigen jullie uit massaal naar onze gastvrije Achterhoek te komen!
Zaterdagavond 6 november 2010 viert Miracle Sound feest in Schouwburg Amphion te Doetinchem.
Een feest in een spiksplinternieuwe schouwburg met fantastische gasten:
 • Big Band BaJAZZo uit het Duitse Emmerich
  De Big Band vormt een internationale mix in een klassieke bigband bezetting. Bij hun sound horen de traditionele swing-arrangementen, rock, funk en latin, maar ook eigentijdse composities. Dat bigband-muziek weer “hot” is, blijkt wel uit de successen van bijvoorbeeld Robbie Williams album “swing when you’re winning”, de bigband projecten van: Phil Collins, Sting en Michael Bublé
 • Kwartet Keychord , Willard, Mario, Mark en Dirk. Vier muzikale mannen met een heerlijk stemgeluid en een super repertoire
 • De avond wordt gepresenteerd door Ine van Geel en Monique Vork. Samen vormen zij Maatje44. Zij smeden de avond met hun humor en een speelse kijk op de zaken tot een uniek geheel.
 • Verder zal optreden Close4Ever kwartet uit Miracle Sound en natuurlijk het jubilerende koor Miracle Sound!!!

Entreeprijs is € 15,-. Dat is inclusief garderobe en een pauzedrankje. Kaarten bestellen op www.amphion.nl
Wij verheugen ons op een geweldige avond en een super afterglow met al onze barbershopvrienden!
 

16 sep 10

De Educatie Commissie is op zoek naar
 JOU JOU jou jou jou!

Zingen doe je voor je plezier! Bij Holland Harmony zijn we ervan overtuigd dat je er wel iets voor moet doen om ook plezier in zingen te houden. Daarom repeteren we allemaal elke week hard en oefenen we tweemaal daags en gaan we trouw naar iedere sectional. Daarom ook bezoeken we massaal en enthousiast:

 • HaCo’s
 • Besturendagen
 • Conventies
 • Assistent-dirigentendagen
 • Foundation Courses
 • Directors Colleges
 • Moeder/dochterdagen
 • Kwartettendagen
 • Coachopleidingen
 • Barbershopschool

Om al deze evenementen en activiteiten mogelijk te maken kent Holland Harmony een Educatie Commissie. En wat doet die EC allemaal voor ons? Een greep:

 • Uitnodigen van docenten
 • Zoeken en boeken van proefkoren en -kwartetten
 • Uitdelen en verwerken van evaluaties
 • Bij toerbeurt aanwezig zijn bij evenementen
 • Boeken van locaties
 • Regelen van risers

Allemaal leuke en belangrijke taken, zonder welke werkelijk geen enkele leuke en belangrijke HH-activiteit mogelijk is! Taken waar jij, met jouw kwaliteiten misschien ook best eens een tijdje mee bezig zou willen zijn. Niet in je eentje, maar samen met andere enthousiaste, creatieve en gedreven barbershoppers. Want de EC zoekt versterking! We kunnen zeker 4 tot 5 nieuwe mensen gebruiken. Niemand van ons heeft immers echt veel tijd. En je weet het: lichte handen maken veel werk. Of zoiets.

Doe 23 koren, 19 kwartetten, 700 zangeressen, en de dirigenten en juryleden van Holland Harmony een enorm plezier en meld je aan als lid van de Educatie Commissie van de grootste Nederlandse koepelorganisatie voor vrouwelijke barbershoppers!
(Realiseer je je wel hoe goed dat op je cv staat? [smiley])

Ben je of ken je die topper van een barbershopper? Vragen? Neem contact op met:

14 sep 10 Doug Harrington beschikbaar voor coaching

The New Harvest Singers hebben Doug Harrington uitgenodigd om naar Nederland te komen. Hij is in week 47 beschikbaar voor coaching. Doug is een top-coach en heeft indrukwekkende prestaties bereikt met o.a. Zero8, SALT, Ringmasters, Vocal Six en misschien ook binnenkort met jouw koor of kwartet ?!!
Nadere info of boekingen: Wil Saenen (wsaenen@hotmail.com)
=> website Doug Harrington
 
14 sep 10 Groot Dordrechts Korenfestival & Barbershopfestival

[poster dordrecht]Op zaterdag 25 september vindt in Dordrecht voor de 4e maal een groot korenfestival plaats. Nieuw dit keer is het Barbershopfestival waarin diverse koren/kwartetten van Holland Harmony en DABS aan deelnemen: Aquadraat, That's It, Zzinder, Voice Boys, StillCrazY, Gentlemen's Agreement, S.P.A.M., Handsome 3, Harmony Proof, Dutch Pride, Mainport Barbershop Singers.
Het festival wordt gehouden van 12:00 - 18:00 uur en alle details staan te lezen in het programma dat te downloaden is via de onderstaande link.

=> website korenfestival
=> download het programma
 
5 sep 10 Holland Harmony & DABS Conventie informatiepakket #2

[reach out and touch, tijdelijk logo]Het tweede informatiepakket voor de Holland Harmony & DABS conventie 2011 is zojuist verschenen. Daarin staat uitgebreide informatie over het registreren van de deelnemers, het boeken van de hotelkamers en maaltijden, het bestellen van toegangskaarten en nog veel meer.

=> lees meer via de conventiepagina's
 
3 sep 10 Holland Harmony Director’s College 2010

In het weekend van 23 en 24 oktober wordt voor alle dirigenten van Holland Harmony en DABS weer een Director's College gehouden.

De inschrijvingstermijn is verlengd tot 11 september. MD's grijp jullie kans!

Zie verder bij het nieuwsbericht van 2 augustus
 
29 aug 10 Met vreugde kondigen wij aan: MIXED Q

[kwartettenkoor Holland Harmony]

29 augustus 2010.... zondagmorgen 10.30 uur......De Luisterpost in Gorinchem..... buiten regent het dat het giet!
En binnen?! daar hangt een verwachtingsvolle spanning van 45 top-gemotiveerde leden van het nieuwe kwartettenkoor van Holland Harmony. Hun naam is uit eigen gelederen gekozen: Mixed Q.
Nog niet eerder op deze schaal vertoond in het Nederlandse barbershopland.
Iedereen heeft flink geoefend met de door Tim Warwick ingezongen songs. Handig; tekst en al een stukje interpretatie erbij.
De 1e song wordt ingezet. Het resultaat is verbluffend. Natuurlijk, het is niet perfect maar stadium 1 van instuderen is goed genoeg om door te gaan naar fase 2 bijschaven. Even een korte sectional voor alle partijen. Weer oppakken. Durven we al zonder bladmuziek? Gewoon doen. En ja, je kent altijd meer dan je denkt.
Lunch en song 2. Dezelfde weg wordt gevolgd. En nu is er al alle vrijheid voor de eigen beleving van deze prachtige song. Zing in een kring naar elkaar toe, zing tegen de muur je eigen versie, laat helemaal zien hoe jij de song ervaart. En weer de test zonder bladmuziek.
Hoe is het mogelijk? Ja, met de drive van al deze deelnemers en het geweldig inspirerende teamwerk van Stuart Sides en Tanja Boerrigter staan er prachtige resultaten op stapel. Wacht maar af en geniet...!

- foto's van de eerste repetitie
 
28 aug 10 Crisis that's life !

[poster: klik om te vrgroten]Dat is de titel van een kleine musical geschreven voor Dutch Pride. Op zaterdag 16 oktober voeren ze hem voor de pauze op in Theater Pantalone in IJsselstein.
Het verhaal gaat over het feit dat ook Nederland vorig jaar in een crisis is beland. De rijken krijgen grote problemen, de armen worden nog armer en er komen steeds meer mensen aankloppen bij instanties als Leger des Heils. Een groot aantal van onze medemensen leeft nu op straat. Dit alles uiteraard met een grote knipoog.
De show wordt gegeven in Theater Pantalone (www.theaterpantalone.nl) in IJsselstein. De kaarten worden verkocht via het theater en kosten € 10,-.
De website aanklikken en bij onze affiche kun je de knop reserveren indrukken.
Aanvang van de show: 20:30. Bij grote belangstelling wordt er een matinee ingelast. Het is een klein theater, dus wees er snel bij.
 
26 aug 10 Cursus Learn-2-sing in Heerhugowaard

Ook in Heerhugowaard gaat een cursus “Learn to Sing” van start.
The Hugo Barber Ladies starten op donderdag 16 september en The Hugo Singers op woensdag de 15e september.

Voor meer informatie over de cursus zie de website:
  www.barbershopheerhugowaard.nl
 
18 aug 10 Besturendag verplaatst naar 6 november

Zoals jullie weten hadden we de Holland Harmony besturendag gepland op 9 oktober. Dit is echter één dag voor de 10-10-10-dag van Holland Harmony in Rosmalen. We hebben daarom op veler verzoek de datum van de besturendag verschoven naar 6 november in Tiel. De vergadering zal tot ongeveer 14.00 uur duren. Nadere informatie volgt t.z.t.

Hartelijke groeten
Ineke van Riet Paap
Secretaris Holland Harmony
 
18 aug 10 Conventie 2011: deadline inschrijving competitie nadert ...

[reach out and touch]We hebben inmiddels al een flink aantal inschrijvingen voor de competitie van de Holland Harmony & DABS conventie 2011. Het belooft spannend te worden!
Toch missen we nog een aantal koren/kwartetten. Daarom willen we de koren/kwartetten graag nog herinneren aan de deadline voor het inschrijven voor de competitie:
      >>  1 september 2010  <<
De registratie van de individuele koor/kwartetleden starten we begin september.
=> zie welk koor/kwartet zich al heeft aangemeld voor de competitie
=> aanmeldingsformulier competitie
 
5 aug 10 Coach the coaches 25 september

Na de succesvolle training van 26 juni. vindt er op zaterdag 25 september weer een coach the coaches trainingsdag plaats!
De bestaande coaches van de Holland Harmony website – of zij die de trainingen al volgen – kunnen zich door het bijgevoegd formulier opgeven.
De training vindt plaats van 9.30 tot 16.30 uur in het Westhoffhuis in Lunteren.
De regels voor het volgen van de trainingen en opname als coach op de HH-website zijn aangescherpt.
=> Lees hier verder
=> inschrijfformulier (graag invullen voor 10 september)

Er is ook steeds plaats voor nieuwe trainees uit Holland Harmony. Iets voor jou?
Lijkt het je wat om coach worden of wil je deze trainingen volgen vanuit je functie binnen je Holland Harmony koor (bv. dirigent, assistent dirigent, sectionleader) of anderszins omdat je bepaalde ambities hebt?
Lees dan hier verder

‘Coach the coaches’ zijn trainingen die twee maal per jaar door HH worden aangeboden. Daarin krijgen de trainees de kans om met een kwartet en een koor te werken. Je leert goed en kritisch luisteren en je leert allerlei technieken die je kunt gebruiken om de prestaties van kwartetten en koren te verbeteren. Je krijgt ook feedback van de begeleiders ten aanzien van de manier waarop jij de coaching van kwartet en koor aanpakt en de technieken gebruikt.
 
2 aug 10 Holland Harmony Barbershop School gaat van start!
Voor Holland Harmony én DABS
=> LET OP: aanmeldingstermijn verlengd

[folder barbershopschool]
Vanwege de vakantieperiode heeft waarschijnlijk niet iedereen de gelegenheid gehad zich op tijd aan te melden voor de Barbershop School. Daarom krijgt iedereen nog een korte tijd de mogelijkheid zich aan te melden voor deze unieke opleiding!

>> WEES ER SNEL BIJ !!

Wat is de Barbershop School?
De Barbershop School is een cursusproject waarin over twee jaar verspreid veel onderwerpen worden behandeld die voor jou als barbershopliefhebber een waardevolle toevoeging aan je bestaande kennis kan zijn.

 => lees verder: link naar Barbershop School pagina
 
2 aug 10


10-10-10

10 oktober komt al aardig dichterbij en er zijn al heel veel aanmeldingen binnengekomen. Om een programma van de dag te kunnen maken willen we graag z.s.m., maar vóór 1 september de definitieve opgave van jullie ontvangen. De betaling graag op bankrekeningnr. 18.36.32.621 t.n.v. Stichting Holland Harmony o.v.v. 10-10-10 + naam van het Holland Harmony koor/kwartet.

Voor diegenen die zich al hebben aangemeld graag het definitieve aantal personen en de benodigde tijd.

Voor diegenen die zich nog niet hebben opgegeven, dan is dit jullie kans om het alsnog te doen!
=> meer info: 10-10-10 pagina

Hartelijke groeten
Ineke van Riet Paap
secretaris Holland Harmony
 

2 aug 10 Holland Harmony Director’s College 2010

In het weekend van 23 en 24 oktober wordt voor alle dirigenten van Holland Harmony en DABS weer een Director's College gehouden.
Het weekend staat onder de bezielende leiding van Stuart Sides.
Hieronder legt hij uit wat er op het programma staat:

Building upon feedback received after previous weekends and working closely with the E&J, this year’s Director’s weekend aims to cover the following subjects:

 • Vocal Technique (basic voice, balance, blend, vowels, etc.)
 • Developing your directing style (state of dynamism, commitment, tempo changes etc)
 • Communicating with your chorus
 • The importance of personal emotion
 • Interpretation / storytelling – getting the magic out of the song
 • Planning

As always we will be working with a chorus, but each day will begin with theory and exploration sessions where we can discover new ways of doing things and ‘play’ with new techniques before ‘unleashing ‘ them on a group!

To help us with this, we will be working on one or two pre-chosen songs from the repertoire of the working chorus to enable us to walk through the process of turning words and notes into music.

We hope that this year we will continue to help you, the director, improve your vision and insight into the ‘big picture’ of what it means to be one of Holland Harmony’s directors and provide you with more tools to take your groups to the next level.

=> uitnodigingsbrief
=> aanmeldingsformulier 
 

29 jul 10 Barbershop historie
[logo]
Het is vakantietijd en de repetities staan even op een laag pitje. Een mooie gelegenheid om eens terug te kijken naar hoe barbershop ontstaan is. De Barbershop Harmony Society heeft de rijke historie op haar website gezet. Het is erg de moeite waard om daar een kijkje te nemen. Mijmer weg bij de presentatie video, lees de historische verhalen, pink een traantje weg en geniet ...
=> barbershop historie bij de Barbershop Harmony Society
 
25 jul 10 Ben jij toe aan een nieuwe zang-uitdaging?
Leer A-cappella zingen.

[logo ising]
Vocal Group iSing uit Zaltbommel start op maandag 27 september een 6-weekse cursus a cappella zingen waarbij iedereen met zangervaring van harte wordt uitgenodigd om deel te nemen.
In deze cursus komen alle aspecten van het a cappella zingen aan bod.

iSing is een jonge vrouwen Vocal Group met als thuisbasis Zaltbommel, met leden uit Zaltbommel en de wijde omgeving.
Onder de paraplu van a cappella worden er diverse genres gezongen, zoals o.a. vocal-jazz, barbershop, close harmony en misschien zelfs wel klassieke muziek in een modern jasje.
iSing wordt op muzikaal gebied naar een hoger niveau getild door Stuart Sides, een zeer ervaren, getalenteerd en gewaardeerd musical director.
Op de repetitieavonden wordt er in een ontspannen sfeer hard gewerkt aan nieuwe songs en hoe die te presenteren.

iSingers vinden het heerlijk om met hun stem alleen mooie muziek te maken, dus zonder begeleiding van instrumenten of een orkestband. Dit geeft hen ook de vrijheid om waar je maar kunt bedenken te kunnen zingen.
Wil jij samen met iSing deze 6 leuke, leerzame avonden gaan beleven?
Geef je dan snel op!
Aanmelden kan via info@i-sing.nl of bellen met 06-48664225
Zie voor meer informatie de website van iSing : www.i-sing.nl
 
14 juli 10 Mannen barbershopkwartet Unlimited zoekt een nieuwe bas.
[unlimited logo]
Na een kleine 2 jaar met veel plezier samen gezongen te hebben, heeft onze huidige bas aangegeven dat hij gaat stoppen bij Unlimited. Zijn (professionele) zangcarrière en –opleiding kosten te veel tijd en Unlimited past (helaas) niet in dat schema. Om die reden hebben we besloten een extra lange zomerstop in te lassen, in de hoop daarna weer vol enthousiasme verder te gaan met een nieuwe bas. Want wij zijn nog lang niet klaar met Unlimited!

We zoeken iemand die net zo gek is van barbershop als wij dat zijn, al hoeft hij daar niet per se ervaring mee te hebben. Zangervaring en enige muzikaliteit (lees zelfstandig in staat partijen in te studeren) zijn wel vereist, evenals een prettig karakter, goed humeur en de zin om wekelijks met 3 andere mannen (wij) op een klein kamertje in Best samen te komen om de longen uit zijn lijf te zingen.

Ben (of ken) jij die Bas? Stuur dan een mail naar basgezocht@unlimitedbarbershop.com

Meer info over Unlimited: http://www.unlimitedbarbershop.com
 
14 juli 10 NoteWorthy Composer vernieuwd

Goed nieuws voor de mensen die NoteWorthy gebruiken. Er is een nieuwe versie (2.1) verschenen met een hoop nieuwe mogelijkheden. Alle info staat op de website van NoteWorthy waar ook een upgrade bestand voor de composer versie en een gratis viewer gedownload kan worden.
 
4 juli 10 Het kwartettenkoor: laatste nieuws!

[logo]Wijzigingen binnen de EC hebben als gevolg dat er een andere dirigent voor het kwartettenkoor gezocht moest worden. Er zijn de afgelopen week verschillende mogelijkheden onderzocht en het is fantastisch dat we kunnen melden dat Stuart Sides dit project samen met Tanja Boerrigter gaat oppakken.

Hij heeft een erg drukke agenda, maar wil ook erg graag dat dit project doorgang vind, omdat dit een belangrijk project is voor de deelnemers. Een uitgelezen kans om met ervaren (kwartet) zangeressen in 7 repetities een goede performance neer te zetten bij de Jambouree in 2011.

We hebben al ongeveer 50 leden. Als je nog iemand weet om ook mee te doen…. Het kan nu nog. Aanmelden graag via ec@hollandharmony.nl
De allerlaatste sluitingsdatum wordt dinsdag 20 juli!!!


Over ongeveer 2 à 3 weken (na 20 juli) komt de bladmuziek en de muziek files op de site van Holland Harmony te staan. Deelnemers krijgen een wachtwoord toegestuurd en kunnen de bestanden downloaden.

De eerste repetitie is op zondag 29 augustus. De locatie is nog niet helemaal duidelijk. Daar krijgen de deelnemers snel bericht over.

Voor vragen mail naar Tanja (missmexx62@gmail.com) of naar de EC
 
4 juli 10 BHS International Convention: "Let Freedom Sing"

[bhs-logo]Afgelopen weekend vond in Philadelphia de jaarlijkse Barbershop Harmony Society conventie voor mannen plaats. Bij de koren wist The Westminster Chorus de eerste prijs in de wacht te slepen. De derde plaats was voor The Toronto Northern Lights die in Nederland te zien én horen zijn in Venray op 20 augustus.
Bij de kwartetten werd Storm Front kampioen. Vermeldenswaardig is het mooie resultaat van The Musical Island Boys die de 4e prijs krijgen. De MIB komen uit New Zealand en zijn volgend jaar te gast op de Holland Harmony & DABS conventie. Reden te meer om dan allemaal te komen :-)

=> resultaten koren
=> resultaten kwartetten 1-10
=> alle resultaten
=> website Musical Island Boys
=> website Toronto Northern Lights Chorus
 
4 juli 10 Blijf op de hoogte!

[vinden]Tip 1:
Bijna 400 barbershoppers hebben de weg al gevonden naar de gemakkelijke manier om de berichten op deze nieuwspagina automatisch in je eigen mailbox te krijgen. Even aanmelden via de knop op de nieuwspagina of via de link onderaan dit bericht en je krijgt ongeveer één keer per maand een overzicht van de laatste nieuwtjes die hier gepubliceerd zijn!

Tip 2:
Ben je lid van een Holland Harmony koor of kwartet? Dan kun je ook de specifieke berichten voor het koor/kwartet in je eigen mailbox krijgen. Voor de voorzitter/secretaris/penningmeester is dat al ingesteld maar ELK koor/kwartetlid kan ook aanvinken om die berichten te ontvangen! Ook dit weer via onderstaande link!

=> link naar aanmelden nieuwsbrief & koor/kwartetberichten
 
4 juli 10 Workshop Zingen bij The Swinging Stones door 11 dames met goed gevolg afgerond !

[geslaagd voor Workshop Zingen]

“In zo’n spetterend koor zou ik best willen zingen.” “Is het niet moeilijk, alles uit het hoofd zingen?”
“Geen instrumentale ondersteuning maar a capella zingen, ik wist niet dat dat zo geweldig kan klinken!”
Dat waren enkele reacties van verschillende enthousiaste vrouwen die zich ingeschreven hadden voor de workshop "Zingen bij The Swinging Stones".

In 7 weken hebben de deelnemers aan de workshop onder leiding van Peter Iseger twee songs ingestudeerd.
Met ondersteuning van enkele geroutineerde koorleden brachten zij deze 2 songs op maandag 14 juni in een mini-concert ten gehore voor een zeer geïnteresseerd en enthousiast publiek bestaande uit vooral familie en vrienden.

Na het uitreiken van de certificaten schreven 6 dames zich enthousiast als nieuw koorlid bij The Swinging Stones in.
 
3 juli 10 Holland Harmony Barbershop School gaat van start!
Voor Holland Harmony én DABS

[folder barbershopschool]Wat is de Barbershop School?
De Barbershop School is een cursusproject waarin over twee jaar verspreid veel onderwerpen worden behandeld die voor jou als barbershopliefhebber een waardevolle toevoeging aan je bestaande kennis kan zijn. Kijk maar in de onderstaande lijst of er voor jou een onderwerp is waar je meer over wilt weten:
 • noten lezen en je eigen partij op een keyboard kunnen spelen
 • wat zijn akkoorden en welke namen horen daar bij
 • wat is Barbershop harmonie, analyseer een song en schrijf zelf een arrangement
 • waar let de jury op tijdens een competitie
 • zangtechniek; hoe gebruik je ademtechniek, resonantie en verschillende timbres, de opbouw van de stem
 • laat je koor beter klinken door eenheid in klank en een juiste opstelling
 • ontwikkel en train je gehoor met melodische, harmonische en ritmische oefeningen (solfège)
 • handige kennis en vaardigheden voor de assistent dirigent
 • ik wil een koor gaan dirigeren

Aanleiding.
Na het succes van de vorige Barbershop School en daarvoor de dirigentenopleidingen van Holland Harmony hebben de nieuwe dirigenten hun weg naar een koor gevonden en heeft een aantal al eerder gestarte dirigenten veel kennis en vaardigheid kunnen opdoen. Geweldig dat daardoor de kennis binnen onze organisatie(s) is toegenomen. Onderwerpen die eigenlijk voor iedereen nuttig en interessant kunnen zijn, worden in de vorm van modules aangeboden. Er is afgesproken om de Barbershop School modulair in te delen waardoor er voor meer mensen kennis te halen valt. Ten opzicht van de vorige Barbershop School zijn met name de algemene modules iets anders in de tijd gepositioneerd. Verder is er meer tijd gemaakt voor het praktisch dirigeren tijdens de module H voor de dirigenten.
Als je alle modules met goed gevolg doorloopt, dan bezit je de kennis en vaardigheden om als startend dirigent aan de gang te gaan.

Is de Barbershop School dan alleen maar voor mensen die dirigent willen worden?
Nee, zeker niet.
Holland Harmony biedt via de Barbershop School aan iedereen die meer wil weten over zingen of zichzelf verder wil ontwikkelen in de muziek en barbershop in het bijzonder, allerlei interessante korte cursussen, modules. Verdeeld over twee jaar worden de diverse modules gegeven. Er zit in die twee jaar een opbouw zodat iedereen die nog helemaal niets weet steeds meer basiskennis krijgt, waardoor de volgende module te volgen is. Weet je al het een en ander dan kun je delen overslaan en die modules bezoeken die voor jou interessant zijn.
Let op dat er voor diverse modules voorkennis noodzakelijk is. Wil je op een bepaalde module instappen, lees dan wat er aan voorkennis van je wordt verwacht.

Geïnteresseerd?
Download de hele folder met uitgebreide toelichting en het inschrijfformulier:
=> folder
=> inschrijfformulier

Aanmelden
Stuur het inschrijfformulier voor 1 augustus naar ec@hollandharmony.nl

Data
In de folder en het inschrijfformulier staan alle data genoemd. De eerste modules beginnen op 5 september!
Voor wie deelneemt aan de toetsen op 29 augustus, 5 of 26 september: die beginnen om 13:30 uur in het Westhoffhuis te Lunteren

=> link naar Barbershop School pagina
 

29 juni 2010 Nu of nooit: ga naar de workshop zangtechniek van Harjo Pasveer!
*** Schrijf snel in ***


Allemaal worden ze door Harjo gecoacht! En in dat rijtje kun jij binnenkort ook staan!
Want, op zaterdag 11 september 2010 komt Harjo Pasveer een dag zangtechniek geven voor zangeressen, dirigenten en coaches van Holland Harmony. Een dag die je niet mag missen!

De dag zangtechniek wordt in De Luisterpost in Gorinchem gehouden, van ca. 10.00 tot 16.00 uur. Naast theorie wordt er veel gezongen. Wie Harjo kent weet dat zijn workshops alles behalve saai zijn! Harjo werkt met veel humoristische voorbeelden en de theorie wordt meteen ondersteund met praktische oefeningen. Harjo Pasveer is van origine Jazz drummer, en is op dit moment docent zangtechniek in Rotterdam. Hij coacht veel bekende en (en nu nog onbekende ) Nederlandse zangers en zangeressen; in Portugal doceert hij Jazz, Pop en Klassiek. Kijk voor zijn uitgebreide cv maar eens op www.harjopasveer.nl

Schrijf je nu in voor deze unieke workshop en….. bereid je alvast voor …….. op een glansrijke carrière na de zangtechniek workshop van Harjo!!

=> inschrijfformulier
 
29 juni 10 Herinnering reünie The New Harvest Singers
[logo]
The New Harvest Singers zijn op zoek naar oud-leden voor een gezellige reünie op dinsdagavond 17 augustus 2010. Uitgebreide informatie over deze bijzondere bijeenkomst is >>hier<< te vinden.
Er hebben zich al veel oud-leden gemeld maar er is nog steeds plek voor meer oud-leden. Ben je oud-lid van TNHS of weet je nog een oud-lid te vinden: geef het s.v.p. door!
 
23 juni 10 Aankondiging Directors College

Hierbij nodigen wij alle dirigenten van Holland Harmony en DABS uit voor het Directors College op 23 en 24 oktober 2010.
Dit weekend staat onder de bezielende leiding van Stuart Sides.
Het weekend wordt gehouden in het Stayokayhostel te Elst bij Veenendaal.

=> uitnodigingsbrief
=> aanmeldingsformulier
 
23 juni 10 BHS International Convention: "Let Freedom Sing"

Van 27 juni t/m 4 juli vindt in Philadelphia de jaarlijkse Barbershop Harmony Society conventie voor mannen plaats. Er worden zo'n 7000 bezoekers verwacht die allemaal een fantastische belevenis zullen hebben.
Voor wie Philly te ver is: het is ook mogelijk de BHS-conventie vanaf 29 juni per webcam te volgen.
=> webcam informatie
=> conventie website
 
23 juni 10 Dabs Day for Friends by Music

[DABS logo]De nieuw ingestelde DABS-werkgoep “Friends by Music”, bestaande uit Gommert Burger, Mart Vegelien en Rien Keijzers heeft op zaterdag 14 augustus 2010 een – eigenlijk niet te missen - mooie dag gepland:
"Dabs Day for Friends by Music" waarbij geheel heren- barbershop Nederland is uitgenodigd. Natuurlijk breng je ook je partner mee! Ook voor hen wordt iets leuks georganiseerd.
Locatie wordt de Reehorst in Ede, een leuke ambiance, centraal gelegen in het land, met een volkomen nieuwe moderne inrichting met alle ruimte aanwezig om hetgeen we gepland hebben te kunnen verwezenlijken.
=> nadere info op de DABS website
 
16 juni 10 Nieuwe beheerder Muziekbibliotheek

[notes]Op 13 juni 2010 is de Muziekbibliotheek overgegaan in andere handen.
Na bijna zes jaar met veel plezier de bestellingen voor alle koren en kwartetten gedaan te hebben, heb ik besloten te stoppen. Ik wil me graag op andere dingen te gaan richten.
De nieuwe bibliotheekbeheerder is Jacqueline van Stel.
De bibliotheek blijft op dezelfde manieren bereikbaar, via de website (subpagina muziekbieb) en via e-mail op ringchords@yahoo.co.uk.
Via iSing blijf ik in ieder geval lid van Holland Harmony en ik ben van plan om actief te blijven binnen de stichting, alleen moet ik nog nadenken over de manier waarop.
Bedankt voor alle aanmoedigingen en bedankjes van de afgelopen zes jaar. Het was steeds weer een genoegen om alle door mij bestelde songs op conventies en andere optredens te horen.

Groet, Wilma van den Berg
 
16 juni 10 Het doek is gevallen voor The Midland Sound

Na een lange geschiedenis in barbershopland is er op 9 juni jl een einde gekomen aan het barbershopzangbestaan van de Midand Sound uit Ede. Het ledental liep te ver terug.

De vereniging in liquidatie heeft 7 risers in de verkoop. Vraagprijs per riser 70 euro. Wie biedt?
Biedingen naar Hans van Loenen ( demissionair penningmeester) : jvl.idefix@hetnet.nl.

Namens het demissionaire bestuur,
Henk Krikke( interim-voorzitter,interim-secretatis)
 
9 juni 10 Kwartettenkoor van Holland Harmony gaat van start!

Wat willen we: kwartetzangeressen de mogelijkheid bieden om in een koor van kwartetzangeressen te werken aan het verbeteren van hun zangkwaliteit. Het koor wordt gedirigeerd door Wil Saenen. Tanja Boerrigter zal de Presentatie voor haar rekening nemen.

Het koor heeft het doel zich te presenteren op de Jamboree (vrijdagavondshow) van de a.s. Conventie “Reach out and Touch” in 2011.

Wil: “Ik denk dat kwartetzangeressen net wat verder gaan in hun motivatie en ambitie waar het hun zangkwaliteit betreft. Kwartetzangeressen weten wat het is om geheel zelfstandig hun rol te dragen. Ik denk dat we daarmee iets erg leuks neer kunnen zetten in een betrekkelijk korte tijd”.

Er wordt van de leden gevraagd dat zij proberen om 4 a 5 keer van de 7 aanwezig te zijn en natuurlijk mee te doen aan dit optreden. Dat is immers het doel.

Hoe het koor na de conventie wordt voortgezet wordt nadien besproken. Misschien gaat het net zoals het HFHC door met steeds een ander doel om naar toe te werken en met tussenpozen van repeteren.

Geïnteresseerd? Lees dan verder om te zien wanneer de repetities zijn en hoe je je kunt opgeven.

=> lees verder
 
9 juni 10 HM MUSIC MIX WEEKEND op 2-3 oktober 2010

Graag vragen wij je aandacht voor een workshop BARBERSHOP SINGING in het tweede HM MUSIC MIX WEEKEND op 2-3 oktober 2010 in Zonnewende St.Michielsgestel (voorheen Dubbelzijdig). Klik op de link en schrijf je online in!

HM MUSIC MIX WEEKEND op 2-3 okt 2010 in Zonnewende St.Michielsgestel
10315 Peter Iseger, Barbershop singing

Ontdek het Barbershop zingen, dat thuis hoort onder de noemer ‘Entertainment’, onder leiding van expert Peter Iseger. Hij doet dit aan de hand van een aantal songs en natuurlijk mooie videovoorbeelden van de bestaande topkoren.

[foto Peter Iseger]Peter Iseger heeft zich na zijn opleiding koordirectie bij Anton de Beer, Jan Eelkema, Grietje Oudenampsen en Louis Coenen gedurende de laatste twintig jaar toegelegd op a-capellazang. Hij dirigeert twee a-capellakoren: The Swinging Stones uit Steenwijk en Woodnotes uit Epe. Verder werkt hij als docent zang voor Karakter, de musicalopleidingen van De Meerpaal in Dronten. Vanaf zijn eerste kennismaking met de Barbershopmuziek is hij door diverse internationale coaches wegwijs gemaakt in deze vorm van a-capellazang. Peter coacht veel zangers, koren en ensembles en gedurende de laatste jaren verzorgt hij voor Holland Harmony de opleidingen voor nieuwe koordirigenten en coaches. Hij hoopt zijn enthousiasme over deze muziekstijl in de workshop met je te delen.

Het hele HM Music Mix programma 2010 vind je hier.

Met vriendelijke groet,
Sabine d'Hont
Huismuziek | Postbus 9 | 6800 AA Arnhem
Tel: 026 - 845 07 88 | Fax: 026 - 845 07 87
www.huismuziek.nl  | info@huismuziek.nl
 

9 juni 10 25 jaar Vocalgroup Route Sixteen

[route sixteen]In het kader van ons 25 jarig bestaan, organiseert Vocalgroup Route Sixteen, op zaterdag 25 september een Barbershopfestival in de historische binnenstad van Dordrecht.

Het lijkt ons leuk om dit samen met andere barbershopkoren en -kwartetten te vieren en hiermee tevens het barbershop zingen onder de aandacht te brengen van het publiek.

Het Barbershopfestival valt samen met het Dordrechts korenfestival, waaraan meer dan 30 koren uit de Drechtsteden deelnemen. Dit festival wordt georganiseerd door het SBC (Stichting Bijzondere Concerten). Dordrecht gonst op deze dag van de koormuziek in verschillende vormen.

Kwartetten kunnen zich nog aanmelden tot uiterlijk 15 juni bij dikkers@kabelfoon
(ingezonden door Marjan van Veenendaal)
 
4 juni 10 Gold Rush Show laatste kaarten ...

The New Harvest Singers presenteren de show "GOLD RUSH" op zaterdag 5 juni in De Agnietenhof in Tiel. De laatste kaartjes zijn alleen nog aan de zaal te verkrijgen. Speciale gasten The Dutchmen, Anna Ågren en het eigen kwartet .NL We hopen op vele bekende gezichten in de zaal!
 
3 juni 10 Harmony from Holland Chorus goes Harrogate (2)

[video hfhc]Update: voor degenen die niet kunnen wachten op de officiële BABS video van het HFHC optreden in de BABS Saturday Evening Show hebben we alvast een provisorische versie die vanuit de zaal is gemaakt.

Als je de video bekijkt kun je maar tot één conclusie komen: hier is een fantastische prestatie neergezet. Alle dames en Rob: van harte bedankt!

=> bekijk de video op VIMEO
 
2 juni 10 Harmony from Holland Chorus goes Harrogate

[HFHC]Het was geweldig! Met ruim 110 vrouwen op het podium voor drieduizend kritische barbershoppers in Harrogate tijdens de "Pure Harmony show" van de BABS Convention 2010. Na amper 10 repetities is een prestatie neergezet waarvan de experts zeggen dat het eigenlijk niet mogelijk was. Een fantastisch visitekaartje van barbershoppend Nederland.
Rob van der Meule, geëmotioneerd na het optreden, gaf het koor een groot compliment: "Chapeau, we waren echt fantastisch! Echt ik heb nog nooit een projectkoor gehad wat zo goed zong! En zo persistent, in sound en in de balans. Ik ben ongelofelijk trots op jullie!"

=> bekijk 644 foto's met impressies van webmaster Eric
 
2 juni 10 BABS convention 2010

[BABS logo]Het zal vrijwel niemand ontgaan zijn: afgelopen weekend hield BABS (British Association of Barbershop Singers) in Harrogate zijn jaarlijkse conventie. Bijna drieduizend mannen en vrouwen waren getuige van een spannende competitie met 37 koren en 18 kwartetten.
Kampioen bij de koren werd The Great Western Chorus (uit Bristol) en bij de kwartetten ging de eer naar Steel. Onze felicitaties!

=> de detailscores
 
2 juni 10 Den Bosch Goes A Cappella

Zondag 6 juni a.s. wordt de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch omgetoverd in een waar a cappella muziekpaleis. Mannen en vrouwen van jong tot oud laten zien en horen dat instrumenten totaal overbodig zijn. Sterker nog… ze zijn de instrumenten. Kleine en grote ensembles zowel gemengd als bestaande uit louter mannen of vrouwen laten u vanaf drie verschillende podia in de Grote Zaal, Kleine Zaal en Filmzaal IV genieten van a cappella muziek in de breedste zin van het woord. Alle genres zijn vertegenwoordigd, van barok en klassiek tot pop, rock, Jazz en wereldmuziek. Een dag vol vocale inspiratie. En voor wie dit alles nog niet genoeg is en graag meer wil weten over de mogelijkheden die de menselijke stem ons biedt, zijn er een tweetal workshops Estill Voice Training System, ofwel EVTS.
Tijdens dit festival treden o.a. iSing[info button] en Zzinder[info button] op.

Wanneer: 6 juni 2010 vanaf 10:30 – 18:00 uur
Waar: VERKADEFABRIEK ’s-HERTOGENBOSCH
Toegang: € 8,75  
Kaartverkoop: www.verkadefabriek.nl
Telefonisch: 073 6 81 81 60
=> nadere info
 
2 juni 10 5 juni 2010: eerste lustrum van Vocaal Festival Amusing Hengelo

Het is al bijna zover en dan is de Hengelose binnenstad totaal gevuld met koormuziek! Op 22 podia verdeeld door de binnenstad van Hengelo laten 113 zanggroepen (waaronder Holland Harmony / DABS barbershopkoren / kwartetten: Between Two Rivers[info button], Swinging Woodnotes[info button], No Tie[info button], S.P.A.M.[info button]) vanuit heel Nederland EN enkele uit Duitsland en België zich overdag horen en zien. Dat betekent meer dan 4000 (!) zangers en zangeressen in actie.

Iedereen kan geheel gratis van dit fantastische evenement meegenieten. Meedoen aan de swingende Sing-IN om 's morgens de stembanden op te warmen en vanaf 17.00 uur hartstochtelijk meezingen, klappen en dansen tijdens de Sing-Along op het Schouwburgplein. Kortom: dit mag je niet missen!!! Tussendoor van 11-17 uur genieten van zanggroepen van allerlei genres.

Rob Peters, Organisatie Amusing Hengelo, tel 06-38 6556 43
=> http://www.amusing-hengelo.nl/ 
 
26 mei 10 Koor en kwartet mutaties

Helaas heeft kwartet Last Minute moeten besluiten om zich af te melden bij Holland Harmony. Ze schrijven:

Een superconventie, mooie momenten....en toch is het ons niet gelukt de neuzen dezelfde kant op te krijgen en vooral te houden. We hebben bovenal een fijne tijd gehad met elkaar, maar uiteindelijk komen we niet op een lijn en hebben we met pijn in ons hart besloten om het kwartet Last Minute op te heffen.

Stephanie, Anke, Anneke en Nance

We zijn daarentegen zeer verheugd om twee nieuwe koren (Duketown Ladies en iSing) en een nieuw kwartet (Klik) te mogen inschrijven bij Holland Harmony!!

[Duketown Ladies]Duketown Ladies komen uit 's Hertogenbosch en staan onder leiding van Ton Husson. Ze bestaan nu ruim één jaar en hebben meer dan 30 enthousiaste leden.
Den Bosch kende al een mannenbarberkoor (Duketown Barbershop Singers) en nu is dus ook de dameskant ingevuld!
=> meer info


[iSing logo]iSing is een jong koor in januari 2010 ontstaan uit een droom: het oprichten van een vernieuwende, moderne vocalgroep met een diversiteit aan muziekstijlen. Vocal jazz, close harmony, barbershop, gospel en zelfs klassieke songs in een modern jasje worden niet geschuwd. Het koor staat onder leiding van Stuart Sides.
=> meer info

[Klik]Klik is een nieuw (zelfstandig) kwartet uit Hoofddorp dat tijdens de afgelopen HaCo een geweldige prestatie heeft neergezet. Ze werden tweede in de kwartetcompetitie en kregen de prijs voor de beste nieuwkomer. Ze hebben de vriendelijke sfeer bij Holland Harmony als een warm bad ervaren en hebben zich met enthousiasme bij ons aangesloten!
=> meer info

Van harte welkom en wij wensen jullie een mooie tijd toe bij Holland Harmony!
 

26 mei 10 Telebaba HaCo special: klaar en verzonden
[cover telebaba]
Het speciale HaCo-nummer van de Telebaba is klaar en is zojuist verzonden naar de Holland Harmony koren.
In deze Telebaba staan diverse herinneringen aan dat fantastische weekend en er wordt ook vooruit gekeken naar het aanbod van nieuwe activiteiten.
Op de kleurige voorpagina pronkt het organisatiecomité en zie je alle workshop coaches terug. Een nummer om te bewaren!
De Telebaba staat uiteraard nu ook op de website:
=> lees de Telebaba via de website ([PDF] 3.5Mb)
 
19 mei 10 Conventie-uitslagen SNOBS, SA-31, SA-32

De afgelopen weken hebben een aantal barbershop organisaties hun conventies gehouden. Het leek ons aardig om daarvan de resultaten op te sommen.

[logo snobs]SNOBS (Society of Nordic Barbershop Singers):
 #1 chorus: zero8  [86,7%]
 #2 chorus: The EntertainMen  [77,7%]
 #3 chorus: Dacke Drängar Barbershop Chorus [65,0%]
 #1 quartet: Absolut  [77,4%]
 #2 quartet: Q-tones  [76,3%]
 #3 quartet: Lemon Squeezy  [71,2%]
 Volledige resultaten: koren, kwartetten

[logo sa-31]Sweet Adelines regio 31 (UK/Ierland/NL):
 #1 chorus: Lace City Chorus
 #2 chorus: Surrey Harmony
 #3 chorus: Heartbeat
 #1 quartet: Finesse
 #2 quartet: Eu4ia
 #3 quartet: Miss-Demeanour
 Flying High Singers uit Nederland werd #3
 bij de Midsize Chorus
 Volledige resultaten: koren & kwartetten en details

[logo sa32]Sweet Adelines regio 32 (Nordic Light):
 #1 chorus: Rönninge Show Chorus
 #2 chorus: Alba Show Chorus
 #3 chorus: Harmony Heights Chorus
 #1 quartet: Vocality
 #2 quartet: Off the Record
 #3 quartet: Caramba!
 Volledige resultaten: overzicht, koren, kwartetten
 
18 mei 10 SOUND WAVES – Special Friends Concert “We go together”

[logo]Barbershopspektakel op hoog niveau! Een avondvullend programma van Sound Waves met medewerking van Tinte Collectief.
Een verrassend afwisselend en boeiend programma met als thema ‘We go together’.

Sound Waves heeft meer in petto dan alleen maar zingen. Entertainen is hen op het lijf geschreven! Hoe? Dat blijft nog even een verrassing....
Na afloop blijft iedereen natuurlijk nog even nagenieten tijdens de ‘afterglow’ in de foyer!

Kaarten à 10 euro kunnen besteld worden via website www.theatertweehondjes.nl
 
18 mei 10 The Singing Pearls uit Oisterwijk zijn gegroeid en… hebben nog bassen nodig!!!

[logo]Inmiddels wordt met de 12 nieuwe Pearls vanuit uit de Learn-2-Sing cursus hard gewerkt aan het programma. Er is echter nog een wens: wij zijn op zoek naar enkele basstemmen. Wij doen hierbij een oproep aan alle vrouwen in en rondom Oisterwijk die over een lage, warme basstem beschikken en graag willen zingen in een enthousiast en goed koor onder leiding van Ineke van Uxem. Meld je aan en kom kijken en luisteren, doe een stemtest en geniet donderdagsavonds samen met ons van 4-stemmig a capella zingen in basisschool de Molenhoek, Postelein 1, Oisterwijk (vlakbij de molen).

Voor informatie:
Marja Ries                        mries7@hotmail.com
Maudy van der Meer         mevdmeer54@hetnet.nl 
 
17 mei 10 Harmony From Holland Chorus: laatste repetitie

HFHC
                          (klik op foto voor een vergroting)

Het was een spannende en verrassende laatste repetitie van het HFHC.
Fantastisch wat daar door meer dan 110 barbershoppers wordt neergezet. Een genot om te horen en te zien: een wervelende show waar iedereen in Harrogate straks van uit het dak gaat. De foto's (314 stuks) geven de sfeer goed weer. Harrogate here we come !!
=> bekijk de 314 foto's
 
13 mei 10 10-10-10 om 10:10 voor €10

10 oktober 2010, zo’n prachtige datum: die laat je niet zomaar voorbij gaan.
Reden voor Holland Harmony om een feestje te vieren, en hoe zouden we dat anders doen dan met barbershop zingen? We vinden het allemaal heerlijk om met onze muziekstijl bezig te zijn, en willen naast leren van elkaar, ook graag genieten van elkaar en met elkaar van deze prachtige muziekstijl.
Dat doen we veel te weinig, we hebben te weinig mogelijkheden om elkaar in een ongedwongen sfeer, zonder wedstrijdgevoel en competitiestress te kunnen bewonderen.

Dat is de reden om dat op 10 10 10 juist wel te gaan doen!
Alle koren en kwartetten die bij Holland Harmony zijn aangesloten zijn van harte uitgenodigd.

Wat is de bedoeling van die dag?
Het koor of kwartet mag een performance geven op het podium of op de trappen in de hal (indeling door de organisatie, afhankelijk van het aantal aanmeldingen). De performance heeft geen ‘regels’: het hoeft geen barbershop te zijn, je mag ook met begeleiding (let op: eventuele extra kosten voor versterking, piano etc. komen dan voor rekening van het koor of kwartet!!), en er is zelfs geen minimum of maximum gesteld aan de tijd, TENZIJ het heel erg storm loopt, en wij een evenwichtige verdeling moeten maken in de tijd, dan gaan we alsnog een tijdslimiet instellen. Vooralsnog gaan we ervan uit dat we dat niet doen. 5 minuten mag, maar een half uur is ook prima!! Wat jullie willen, zolang wij met zijn allen maar kunnen genieten!!

=> lees verder ...
 
12 mei 10 'Reach Out and Touch'- het eerste informatiepakket is verschenen!

[tijdelijk logo]Met enthousiasme kunnen we nu het eerste informatiepakket voor de bijzondere Holland Harmony & DABS Conventie 2011 presenteren.
Er staat veel informatie in en er zullen ongetwijfeld nog vele nieuwtjes volgen.
De nieuwsbrief is naar alle koor- & kwartetcontacten van Holland Harmony en DABS gezonden en is uiteraard ook op de conventiewebsite te lezen.
Vol spanning kijken wij nu uit naar de inschrijvingen voor de competitie! Welk koor of kwartet is de allereerste??

=> ga naar het eerste informatiepakket
 
12 mei 10 Oud-leden reünie van The New Harvest Singers

[logo The New Harvest Singers]Dit jaar bestaan de The New Harvest Singers 20 jaar!
Op 5 juni a.s. vieren zij dit jubileum met een leuke show in de Agnietenhof te Tiel. Meer informatie over de show en diverse gasten kunt u vinden op: www.thenewharvestsingers.nl.

Verder willen zij dit jubileum dinsdagavond 17 augustus gaan vieren met zoveel mogelijk oud-leden in de vorm van een gezellige reünie.
De nadruk van deze avond zal liggen op gezelligheid, zingen, herinneringen ophalen en veel bijpraten. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.
Locatie: O.B.S. Jan Harmenshof, Koninginnelaan 2 Geldermalsen.

Voor aanmelding en meer informatie ga naar: www.thenewharvestsingers.nl
 
6 mei 10 HaCo presentaties

Er zijn inmiddels een aantal presentaties beschikbaar van de HaCo coaches.
Ze zijn te downloaden van de HaCo-pagina's.
 
5 mei 10 ARRANGEURS (in spé) GEZOCHT!

[music notes]Is arrangeren een van je hobby’s?
Maak je wel eens arrangementen?
Zijn die ook geschikt voor een barbershopkoor of -kwartet?
Worden je arrangementen ook gezongen of heb je geen idee hoe ze klinken?

Wil je meer leren over het arrangeren in de barbershopstijl?
Wil je leren om een mannenarrangement om te zetten in een vrouwenarrangement v.v.?

Zou je het leuk vinden om in contact te komen met andere arrangeurs om van gedachten te kunnen wisselen over elkaars arrangementen? Om elkaar feedback te geven?

Wil je leren arrangeren?
Kun je muziek lezen en heb je behoorlijke kennis van akkoorden?
Wil je arrangeren, maar weet je niet goed hoe je het moet aanpakken?

Wil je anderen leren arrangeren?
Heb je een geschikte opleiding en heb je ervaring in het arrangeren? Wil je je kennis overdragen aan beginnende of gevorderde arrangeurs?

Belangstelling gewekt?
=> Lees dan snel verder ([word document])
 
5 mei 10

Allemaal worden ze door Harjo gecoacht! En in dat rijtje kun jij binnenkort ook staan!
Want, op zaterdag 11 september 2010 komt Harjo Pasveer een dag zangtechniek geven voor zangeressen, dirigenten en coaches van Holland Harmony. Een dag die je niet mag missen!

De dag zangtechniek wordt in De Luisterpost in Gorinchem gehouden, van ca. 10.00 tot 16.00 uur. Naast theorie wordt er veel gezongen. Wie Harjo kent weet dat zijn workshops alles behalve saai zijn! Harjo werkt met veel humoristische voorbeelden en de theorie wordt meteen ondersteund met praktische oefeningen. Harjo Pasveer is van origine Jazz drummer, en is op dit moment docent zangtechniek in Rotterdam. Hij coacht veel bekende en (en nu nog onbekende ) Nederlandse zangers en zangeressen; in Portugal doceert hij Jazz, Pop en Klassiek. Kijk voor zijn uitgebreide cv maar eens op www.harjopasveer.nl

Schrijf je nu in voor deze unieke workshop en….. bereid je alvast voor …….. op een glansrijke carrière na de zangtechniek workshop van Harjo!!

=> inschrijfformulier
 
5 mei 10 Assistent-Dirigentendag op 19 juni

Op 19 juni a.s. organiseert de EC een dag speciaal voor de assistent-dirigenten van Holland Harmony en DABS.
De dag zal onder leiding staan van Peter Iseger, coach van Holland Harmony en zal plaatsvinden in het Westhoffhuis te Lunteren.
De kosten voor deze dag zijn € 50,- (excl optionele lunch van € 7,50).
Het programma en tijdschema volgen nog, maar er kan nu al ingeschreven worden. De uiterste inschrijftermijn is vóór 1 juni maar de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst gehonoreerd. Er is beperkte capaciteit dus schrijf snel in zodat we je niet hoeven teleurstellen.

=> ga naar het inschrijfformulier
 
4 mei 10 Coach the coaches

Op zaterdag 26 juni a.s. vindt weer een coach the coaches trainingsdag plaats!
De bestaande coaches van de website – of zij die de trainingen al volgen – kunnen zich door het bijgevoegd formulier opgegeven.
De training vindt plaats van 9.30 tot 16.30 uur in het Westhoffhuis in Lunteren.
De daaropvolgende training is gepland voor zaterdag 25 september a.s. Zet de datum alvast in je agenda.
De regels voor het volgen van de trainingen en opname als coach op de HH-website zijn aangescherpt.
=> Lees hier verder.
=> inschrijfformulier

Er is ook plaats voor nieuwe trainees uit Holland Harmony. Iets voor jou?
Lijkt het je wat om coach worden of wil je deze trainingen volgen vanuit je functie binnen je koor (bv. dirigent, assistent dirigent, sectionleader) of anderszins omdat je bepaalde ambities hebt?
Lees dan hier verder.

‘Coach the coaches’ (CtheC) zijn trainingen die twee maal per jaar door HH worden aangeboden. Daarin krijgen de trainees de kans om met een kwartet en een koor te werken. Je leert goed en kritisch luisteren en je leert allerlei technieken die je kunt gebruiken om de prestaties van kwartetten en koren te verbeteren. Je krijgt ook feedback van de begeleiders ten aanzien van de manier waarop jij de coaching van kwartet en koor aanpakt en de technieken gebruikt.
 
2 mei 10 'Reach Out and Touch!': Holland Harmony en DABS samen in Conventie

[logo HH]
De voorbereidingen voor onze Barbershop Conventie 1-3 april 2011 zijn in volle gang. Afspraken met de Koningshof in Veldhoven zijn gemaakt en het tot de verbeelding sprekende thema is inmiddels ook bekend: Reach Out and Touch!
Diverse fantastische gastkoren/kwartetten hebben al toegezegd en nu wordt het tijd om meer informatie te verstrekken zodat iedereen zich goed kan voorbereiden op die twee-jaarlijkse uitdaging!

[logo dabs]Verheugend nieuws!
Afgelopen weekend hebben de besturen van Holland Harmony en DABS vruchtbaar overleg gehad met als resultaat dat de conventie van 2011 een Holland Harmony & DABS conventie wordt. Door bijzondere omstandigheden binnen DABS is DABS niet in de gelegenheid op korte termijn een mannenconventie te organiseren. Holland Harmony heeft DABS de helpende hand geboden, met als gevolg dat het dit keer een gezamenlijke conventie wordt. De DABS koren en kwartetten zullen op dezelfde manier als de HH koren en kwartetten aan de contests en de shows deelnemen. De jury zal, net als bij de Europese Conventie, een aparte ranking voor de vrouwen en voor de mannen maken, maar verder mengen we zoveel mogelijk de optredens zodat het een erg aantrekkelijk programma gaat worden.

De organisatie berust bij het HH-conventieteam en zal versterkt worden met DABS inbreng. Beide besturen zijn heel blij dat we deze stap tot samenwerking hebben kunnen zetten en zien vol vertrouwen een fantastische conventie tegemoet!

Het voorlopige programma is als volgt:
- vrijdag, deel van ochtend en de middag: quartet contest
- vrijdagavond: Jamboree
- zaterdag, ochtend en middag: chorus contest
- zaterdagavond: show met de kampioenen en gasten
- zondag vroeg in de middag: show met de zilveren en bronzen
  winnaars en gasten

Meer informatie volgt deze week nog via de conventiewebsite en via nieuwsbrieven die vanaf nu geregeld zullen verschijnen.
Werk aan de winkel voor alle DABS- en HH- koren & kwartetten: songs voorbereiden voor een fantastische gezamenlijke contest in april 2011.
Zoals het DABS- en HH-bestuur dit weekend al tegen elkaar zeiden: we hebben er heel veel zin in!!
 
2 mei 10 GEVONDEN EN VERLOREN TIJDENS HACO

Gevonden:
* dekbed met hoes en laken
* grijze sjaal
* zoetjes van natrena
* paarse lange vest
* speldje 'lead'

Verloren:
* paarse sjaal
* zwart fleece-vest
* wit transparante ketting

Graag per omgaande contact opnemen met Thea van Bergen (theavanbergen@home.nl of tel. 06-20995822), zodat eventueel op repetitiedag HFHC van 16 mei a.s. e.e.a. kan worden afgegeven.
 
29 apr 10 Zzinder vindt nieuwe tenor – afscheid van Marlene Albers, welkom aan Mieke Goossens !!

Afgelopen woensdag hadden wij de tweede officiële repetitie in de nieuwe samenstelling. Daarvoor hadden we de kans om kennis met elkaar te maken tijdens een kortlopend project (arrangement door Ineke van Uxem van ‘I needed you’ dat Maudy zong voor haar partner bij gelegenheid van hun verjaardagen). De klik is er, de sound is er, en het besluit om samen door te gaan is er dan natuurlijk ook snel. Mieke is een professionele en dynamische zangeres, wij voelen de drive. Mieke weet van de barbershop hoed en rand. Zij zingt al 17 jaar als tenor, in het kwartet Close4ever, in de koren The Happy Singers/Miracle Sound, the New Harvest Singers, en op dit moment in de nieuwe Zaltbommelse damesgroep iSing. Daarnaast heeft zij ook ervaring als dirigente. Op dit moment staat zij voor de Sweet Lake Harmony Singers en eerder o.a. voor The Midland Harmonizers, de Duke Town Barbershop Singers, The College Barbers, en de vrouwenbarbershopkoren uit Bathmen, Doetinchem en Ulft. Twee jaar geleden gaf Marlene aan dat ze wilde stoppen met kwartetzingen. Wij vinden het top! dat ze met ons is blijven zingen. Nu vindt ook zij dat haar plek op een hele goede manier wordt ingevuld, ze is daar heel erg blij mee. Een frisse, dynamische, nieuwe start voor Zzinder[info button].
(Anja Arts)
 
25 apr 10 Inspirerende bijeenkomst Raad van Afgevaardigden

[panoramafoto RvA]
(klik voor een vergroting)

Op een zonovergoten zaterdag hield Holland Harmony haar jaarlijkse Raad van Afgevaardigden-bijeenkomst. Het bestuur had gekozen voor een nieuwe opzet om de betrokkenheid van de aangesloten koren en kwartetten te vergroten: stuur je vragen en ideeën in voor het komende beleid van je eigen koepelorganisatie en probeer met een auto vol koorleden naar Tiel te komen.
[Thea ere-lid]Deze uitnodiging gold voor besturen, koorleden, kwartetten en dirigenten. Het heeft gewerkt! Er was een geweldige opkomst van zeker 60 dames (en ook enige heren!) en de dag is voorbij gevlogen.
Diverse onderwerpen zijn de revue gepasseerd waarmee het bestuur verder aan de slag gaat. Met de verse herinnering aan een bijzonder inspirerend Harmony College van het afgelopen weekend, een scheidend en komend bestuurslid (afscheid van Thea van Bergen onder toekenning van het erelidmaatschap en welkom aan Marjolein Coppens als brandnieuw - slechts enige maanden barbershopzingend - bestuurslid) is de toekomst van de organisatie bestuurlijk weer veilig gesteld.
Niettemin blijft er binnen de Educatieve Commissie nog een groot hiaat over nu Nanny Groenendal na haar jarenlange inzet en activiteit afscheid heeft genomen. Dus hier is absoluut veel plaats voor invulling en betrokkenheid; een mailtje naar ec@hollandharmony.nl is voldoende om nadere info te verkrijgen.
=> bekijk de foto's van de bijeenkomst
 
24 apr 10 Masterclass FAME by Cindy Hansen and Stuart Sides

[masterclass]

Cindy Hansen, world famous presentation coach, and Stuart Sides, MD, inspired us to perform FAME in a very new and unexpected way. This was so much fun during the Holland Harmony College (HaCo) April 2010. !!!

=> bekijk de video
 

23 apr 10 Ja ze zijn er: 1891 foto's ...
[haco logo]
Vanaf vandaag zijn de foto's van de HaCo te bekijken. Het zijn er een beetje veel, maar het was ook zo'n geweldig weekend dat wat extra herinneringen niet misstaan :-)

De foto's staan op:  
  https://flic.kr/s/aHsm9EZjBD 

Wij wensen iedereen heel veel kijkplezier!!
 
 
23 apr 10 De uitslag van de HaCo kwartetcompetitie

Na een spannende competitie kwam de jury tot de volgende uitslag:
 1.  .nl
 2.  KLIK
 3.  Aquadraat
 4.  Stop Talking
 5.  Take Five
 6.  BLOS
 7.  Knock On Wood
 8.  Four Tunes
 9.  PUUR

De publieksprijs ging volgens de regels naar Stop Talking.
De prijs voor de beste nieuwkomer ging naar KLIK.

=> details van de jurering kun je hier downloaden
 
21 apr 10 Waar zijn de foto's van de HaCo ?

[foto Cindy Hansen]

Er wordt heel hard gewerkt aan de foto's. De inschatting is dat ze donderdagnacht op de website gezet worden, zodat ze vrijdag te bekijken zijn. Uiteraard komt de link naar die 1000+ foto's dan hier te staan ....!

Cindy Hansen schreef zojuist iets moois in het gastenboek (graag ook jullie reacties !!):

What a very exciting and fun weekend I had with everyone from Holland Harmony. I could not have been asked to be treated any better. Thanks for a wonderful time. Looking forward to seeing all of you again very soon. Thanks to all the organizers of the event, for making it so easy to be a part of everything. Keep making harmony.
Love Cindy

Om in de stemming te blijven willen we jullie vriendelijk vragen het onderstaande bericht te lezen en in de pen te klimmen :-)
 

21 apr 10 HaCo Herinneringen en de Telebaba!
[haco logo]Een oproepje

Je moet er even wat tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat. Op Hyves, op Facebook, in het gastenboek van Holland Harmony, via Twitter: op diverse plaatsen kun je lezen hoe super de HaCo 2010 was! Hoe er is geleerd, gezongen, genoten en gelachen. Onvergetelijk!

Probleem is alleen dat wij, barbershoppers, voortdurend onvergetelijke evenementen beleven. Hoe zorg je er dan voor dat je onvergetelijke momenten ook echt niet meer vergeet? Internet is een vluchtig medium, dus daar heb je niets aan als je in Huize Avondrood zit en terugkijkt op al het moois dat barbershopzingen je heeft gebracht in je leven. De herinnering is tenslotte het enige paradijs waaruit we niet verdreven kunnen worden. (Opgezocht op internet. )

Je voelt het antwoord al aankomen: de Telebaba! Het onvergankelijke medium om onvergetelijke herinneringen in vast te leggen. Zodat je het allemaal direct weer voor je ziet en hoort: de prachtige entourage, het zonnige weer, de opperbeste stemming, de geweldige coaches en dirigenten, de spannende kwartetcompetitie, de heerlijke show en tot slot dat altijd weer ontroerende, massaal en uit het hart gezongen Friends.

Laten we dat vastleggen. Voor onszelf, maar ook voor degenen die dit feestje hebben gemist. Zodat ze er de volgende keer ook bij zijn. Dus: een oproep. Voor verhalen, anekdotes, impressies, foto’s, gedichten, verslagen, tekeningen en wat er zoal nog meer aan jullie creatieve breinen ontspruit. Als het maar te maken heeft met de HaCo. Doen jullie allemaal mee? Dan maken we er samen een onvergetelijke Telebaba van!

Stuur je bijdrage voor 30 april naar: idelerry@dse.nl

Tot slot een citaat, van Hyves geplukt:

Terug van een grandioos weekeind . En nu.....Hees, dikke ogen, extreem slaaptekort, stijve schouders, zere voeten, total loss, nog steeds een niet uitgepakte koffer, dusssssssssssss..... Volgende keer zo weer @ alleen maar bankhangen.

Herkenbaar?
Groetjes van het HaCo kernteam!
 

21 apr 10 SOUND WAVES HEEFT EEN NIEUWE WEBSITE

[logo soundwaves]Oplettende 'barbershopsurfers' onder ons hebben de website vast al gevonden want hij is al enige tijd in de lucht, maar nu is het moment eindelijk aangebroken om de website officieel aan jullie te presenteren. Wij nodigen jullie dan ook uit om deze nieuwe frisse website eens te bezoeken! En houd onze agenda in de gaten: op 19 juni a.s. hebben wij nl. ons Special Friends Concert. Dit optreden belooft weer een feestje te worden. Binnenkort meer informatie op de website!

=> www.soundwaves.nl 
 
18 apr 10 Een nieuw logo voor Holland Harmony!!

[nieuw logo Holland Harmony]

Holland Harmony is de laatste jaren druk bezig zich op alle fronten te vernieuwen. Dat voelt als een echte verjonging waar een frisse uitstraling bij hoort. Hoog tijd dus voor nieuw logo, dat tijdens de HaCo 2010 onthuld is.
Wij zijn er trots op! 
 
18 apr 10 Wat een geslaagd HaCo 2010

Het is ongelofelijk. De vulkaanas dreigde even roet in het eten te gooien, maar met veel collegialiteit konden we het gemis van Remix opvangen en hebben we een fantastische Harmony College beleefd.

[FAME foto]

Een perfecte organisatie, inspirerende stromen en workshops, goed weer en bijna 300 deelnemers stonden garant voor een unieke belevenis!!

Wij feliciteren .nl[info button] met het winnen van de kwartet competitie, Stop Talking[info button] met het winnen van de publieksprijs en KLIK[info button] met de speciale prijs voor nieuwkomers. En wij feliciteren alle barbershoppers die met elkaar dit weekend mogelijk gemaakt hebben!

In de loop van deze week zullen hier de foto's en de uitslagenlijst verschijnen. Hou de nieuwtjes dus in de gaten ...
 
10 apr 10 Harmony from Holland Chorus goes Harrogate

[HfHC logo]Het was weer een enerverende dag vandaag voor het HFHC. In deze repetitie lag de aandacht vooral op de choreo waarmee het Harmony from Holland Chorus straks in Harrogate een verpletterende indruk zal maken.
Dat de 130 dames er heel veel zin in hadden blijkt uit de bijgaande foto's. Er is ook nog video, maar die houden we nog even geheim :-)
=> foto's van de HFHC repetitie 11 april 2010
 
10 apr 10 10...9...8...7.... nog 6 dagen en dan is het zover!
Harmony College 2010 begint!

[haco logo]
Voor iedereen die straks goed voorbereid in Biezenmortel wil verblijven hebben we nu nieuwsbrief #7 beschikbaar vol wetenswaardigheden.
Ons advies: lees hem heel goed door want er staat precies in wat je mee moet nemen (en dus vooral niet moet vergeten...).
=> lees de nieuwsbrief #7
=> meer informatie op de HaCo site
 
31 mrt 10 Zest crasht................

Dit klinkt dramatischer dan dat het is, want we kiezen er bewust voor. Na een noodgedwongen pauze vanwege studies en afstuderen zijn we allemaal ons eigen ding gaan doen. Dit beviel ons eigenlijk prima en we hebben besloten het hierbij te laten. Geen intensieve repetities, coachings en punten op de 'i' meer. Wel heerlijk met elkaar "socializen” en alles wat daarbij hoort, lekker bijkletsen, wijntje drinken en heerlijk eten, 'a Zest for life' dus, want dat past helemaal bij ons. Daarnaast blijven zingen bij onze koren natuurlijk, want helemaal zonder is ondenkbaar.

De lente is begonnen, de zomer komt eraan, tijd voor een nieuw begin. De terrassen gaan open, strand naast de deur, wat willen we nog meer ....... Zest[info button] will still come together!

Iedereen die ons heeft aangemoedigd, gesteund en gecoacht: hartelijk dank en nog heel veel zangplezier!

Helen, Nicolette, Jolanda en Diana
 
28 mrt 10 KWARTET COMPETITIE HACO ZATERDAG 17 APRIL A.S.

[haco logo]Het wordt een leuke competitie! Want onderstaande kwartetten nemen deel!
Vanaf deze plaats allemaal veel succes bij de voorbereidingen en tot dan!
 
Mikewarmer: Last Minute
Deelnemers:   1. Take Five
2. . NL
3. Four Tunes
4. Aquadraat
5. Knock on Wood
6. BLOS
7. Stop Talking
8. PUUR
9. KLIK
Mikecooler: REMIX

 

24 mrt 10 Roel en Anna geven zangcoaching

[Anna & Roel]Op zondag 9 en 30 mei geven Roel en Anna weer een zangcoaching! Deze zal worden gehouden in Den Bosch (locatie wordt later bekend gemaakt).
Deze coachings worden georganiseerd door Roel en Anna en niet vanuit Holland Harmony. Ze zijn daardoor ook toegankelijk voor anderen buiten Holland Harmony.
Anders dan bij voorgaande coachings zal er deze keer in dagdelen (3 uur) worden gewerkt. Naast in groepsverband zal er natuurlijk ook individueel met je worden gewerkt. Voor deze coaching hoef je geen nieuw lied in te studeren. Neem zelf dus een lied mee (mag een Barbershopsong zijn) waar je zangtechnisch moeite mee hebt. Je krijgt persoonlijke aanwijzingen en handvaten mee om je weer verder te kunnen ontwikkelen.

Kosten zijn: € 25,00 per persoon. (incl. thee/koffie en iets lekkers)
Tijden: ochtend begint om 10.00 uur / de middag om 14.00 uur.

Wees er snel bij, want er zit een maximum op het aantal inschrijvingen.
Per dagdeel kunnen er niet meer dan 8 in een groep.

Geef je dus nu op via de coachingsite van Roel en Anna: www.roelenanna.nl  of neem onderstaande gegevens over en mail dit ingevuld naar: roeldullaart@hotmail.com

Naam:..................................................................
Email:..................................................................
Koor:....................................................................
Welke dag: 9 mei / 30 mei of beide.
Dagdeel: ochtend / middag of geen voorkeur.
 
24 mrt 10 [poster van Gold Rush show 5 juni 2010]
 
23 mrt 10 Learn2Sing bij The Singing Pearls

[diploma uitreiking]

In november/december 2009 zijn The Singing Pearls[info button] begonnen met de voorbereidingen voor de cursus Learn2Sing. Deze cursus is uitgewerkt door Holland Harmony en is gratis ter beschikking gesteld van koren, die hiermee hun ledental kunnen uitbreiden.

Ik denk dat we mogen stellen, dat de cursus een groot succes is geweest. Als afsluiting was er een gezellige showavond, verzorgd door cursisten en koorleden, waarbij gasten van de cursisten aanwezig waren. De verwachting is dat wij er een aantal leuke nieuwe leden aan overhouden.

=> lees het uitgebreide verslag + foto's
 
19 mrt 10 Harmony from Holland Chorus op YouTube

Het HFHC is vol enthousiasme aan het repeteren voor het optreden in de zaterdagavondshow "It's Showtime!" tijdens de BABS conventie 2010. Met nog een paar repetities te gaan groeit de kwaliteit tot grote hoogte. Webmaster Eric heeft een aantal songs op YouTube vastgelegd om alvast een tipje van de muzikale sluier op te lichten!
Er wordt op dit moment ook hard gewerkt aan de choreografie, maar die resultaten houden we nog even geheim :-)=> of klik voor een directe link naar de YouTube video
 
14 mrt 10 Harmony from Holland Chorus bouwt de spanning op

[foto HFHC]

Met elke repetitie groeit de kwaliteit. Ongelofelijk wat 120 enthousiaste dames onder inspirerende leiding van Rob van der Meule en Tanja Boerrigter weten neer te zetten. Stuart Sides, die vandaag ook in Gorinchem aanwezig was om het jeugdkoor te dirigeren, kwam even langs en gaf een gul compliment: "You have incredible dynamics and incredible volume changes" en gaf nog een paar goede tips voor 'color changes' en 'how to avoid song stops''. "There is a lot of emotions in what you are singing".
We krijgen er nu al kippenvel van en er komen nog een aantal repetities ter voorbereiding op het optreden van het Harmony from Holland Chorus in de BABS conventie te Harrogate (28-31 mei 2010).

=> bekijk de foto's van de HFHC-repetitie van vandaag
=> bekijk de foto's van het jeugdkoor 
=> website Harmony from Holland Chorus (offline)
 
13 mrt 10 UITNODIGING vergadering Raad van Afgevaardigden

[logo hh]Beste contactpersonen van Holland Harmony koren en kwartetten

Namens het bestuur van Holland Harmony nodig ik jullie graag uit voor de jaarlijkse Raad van Afgevaardigdenvergadering op zaterdag 24 april 2010 in de Drumptse Hof te Tiel.
We willen graag voor 6 april jullie vragen en wensen ontvangen zodat het bestuur zich goed kan voorbereiden.

We vragen jullie dringend om met minstens 4 personen + dirigent te komen. Ook verwachten we dat alle kwartetten aanwezig zullen zijn.
Mochten jullie niet kunnen komen, dan hopen we dat jullie wel de wensen en vragen aan ons willen doorgeven.

Holland Harmony gaat een nieuw beleidsplan maken. Wij willen een beleidsplan maken afgestemd op de wensen en behoeften van onze koren en kwartetten en daarom is het van groot belang om zoveel mogelijk vertegenwoordigers van koren en kwartetten in deze RvA bij elkaar te hebben.

Om een idee te geven waar jullie aan zouden kunnen denken volgen hieronder een aantal punten. Het is geen uitputtende lijst, jullie kunnen zelf van alles aandragen.
 • welke wensen en verwachtingen heb je t.a.v. het beleid van Holland Harmony in de toekomst
 • wat heb je voor je koor of kwartet nodig
 • welke educatieve activiteiten zie je graag terug en welke nieuwe activiteiten zou je willen zien
 • Learn2Sing
 • verjonging?
 • dirigentenbegeleiding
 • thema's
 • festivals
 • wat zijn de verwachtingen t.a.v. het bestuur, de EC, de HACO, de conventie?

Zie de ledensite voor de gedetailleerde agenda, het aanmeldingsformulier, het verslag van vorige vergadering en (binnenkort) het jaarverslag 2009.

Met vriendelijke groet
Ineke van Riet Paap
secretaris Holland Harmony
 

13 mrt 10 Het kernteam HaCo 2010 roept op ...
 
[HaCo2010 logo]Vandaag hebben we nog precies 33 dagen te gaan tot het HaCo. Het schiet al lekker op naar 16 april, en het Kernteam verheugt er zich enorm op om het resultaat van alle inspanningen van het afgelopen half jaar te kunnen zien. De eerste beloning hebben we al te pakken: we zitten vrijwel vol. Geweldig, dat jullie in groten getale naar De Beukenhof in Biezenmortel komen! Om weer wat beter en wijzer te worden, maar vast ook omdat we het met zijn allen gewoon SUPERGEZELLIG gaan maken! En dat, zo vinden wij, is een heel goede reden om deel te nemen aan HaCo 2010.

Voor het zover is, moet er nog het een en ander gebeuren. Door ons, maar voor een aantal zaken hebben we ook (iemand van) jullie nodig. Vandaar deze nieuwsbrief vol oproepjes.

        HaCo Nieuwsbrief 6 is uit!

=> lees de nieuwsbrief verder op de HaCo site
 
11 mrt 10 15 jarig jubileumconcert The Hugo Singers en The Hugo Barber Ladies

[the hugo barber ladies]“CRYSTAL CHORUS in COOL”
Op zondag 11 april, aanvang 14.00 uur, geven The Hugo Singers en The Hugo Barber Ladies[info button] hun jubileumconcert in Schouwburg “Cool”, Coolplein 1, 1703 XC Heerhugowaard. Naast de beide koren treden ook de kwartetten Just Four Fun en Mixed Up op.
Het programma wordt gecompleteerd door de Ierse muziek van Danny Guinan & Friends.
Kaarten á € 10,00 te bestellen bij Toos Heilijgers, telefoon 072-5721788 en op 11 april vanaf 13.00 uur te koop aan de zaal.

=>  klik hier voor de flyer
 
10 mrt 10 10e Barbershop Musikfestival: BinG! 2010

[winners BinG! 2010: Klangkuesse & Ladies First]Van 5 tot 7 maart was een groot aantal barbershoppers in Dortmund te gast bij de Duitse organisatie voor barbershoppers: BinG!
In hun tweejaarlijkse conventie traden vanuit Holland Harmony als gasten op: .NL[info button], Sound Waves[info button] en Southern Comfort Barber Gals[info button].
Het was weer een fantastisch weekend vol plezier en harmonie!
Het kwartet 'Klangküsse' en het koor 'Ladies First' wisten ook dit keer beslag te leggen op de eerste plaats. Gefeliciteerd!!

Tip: wil je foto's bekijken van dit mooie weekend, kijk dan eens op Facebook.
Of kijk op YouTube voor een impressie van de Afterglow ...
Of kijk hier.
 
26 feb 10 BACKSTAGE: een blik achter de schermen bij de spannende finale van Kaf of Koren!

[swinging-stones-poster]Vanuit de tientallen koren die auditie hebben gedaan zijn ‘The Swinging Stones’ en ‘Zing ‘es AAAA’ in de finale van deze talentenjacht terecht gekomen. The Swinging Stones, het pittige dameskoor uit Steenwijk en Zing ‘es AAAA, het vrolijke mannenkoor uit Hilversum.

The Swinging Stones[info button] presenteren met trots hun nieuwe show. Na 2 succesvolle showavonden in 2008 is een heel nieuwe repertoire ingestudeerd. Gevoelige ballads en energieke up-tempo’s worden met een brok theater aan u gepresenteerd.

Met BACKSTAGE beloven zij u een showavond met een verrassende opbouw, prachtige a capella songs, emotie & humor en met bijzondere gastoptredens van cabarettrio Tweeboereneneendominee, musicalschool Karakter en capoeira-demoteam Segunda Familia.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 maart 2010, aanvang 20.00 uur,
Theater De Meenthe in Steenwijk
Kaarten verkrijgbaar bij De Meenthe!
 
21 feb 10 Vernieuwde website The Rhine Singers

Onze website heeft onlangs een grondige “make-over” doorgemaakt.
Omdat we daar natuurlijk apetrots op zijn, willen we graag iedereen uitnodigen onze site te bezoeken.
We horen graag wat je er van vindt.
=> website The Rhine Singers
 
21 feb 10 Mannen, doe mee met Learn-2-Sing
[poster learn-2-sing]
Altijd al willen zingen maar dan voor publiek? Dan heb je nu de kans om in een enthousiaste groep de kneepjes van het 'zingen' te leren.
Om al die verborgen talenten in Rotterdam en omstreken in de gelegenheid te stellen een keer zonder allerlei verplichtingen kennis te laten maken met (close harmony) zingen in groepsverband, wordt vanaf donderdag 4 maart de cursus Learn-2-Sing gegeven. Het is een 6 weekse cursus die is opgezet in samenwerking met Mainport Barbershop Singers. Docent en dirigent is Lenhard van Ballegooijen.
=> klik op de poster voor meer informatie of ga naar www.learn2sing.nl
 
20 feb 10 Nieuw bestuur voor DABS !

[logo DABS]Op zaterdag 30 januari 2010 vond de Algemene Ledenvergadering van DABS plaats, waarin het interim bestuur van DABS verslag deed van haar “zittingsperiode”.
Primaire doelstelling van het interim-bestuur was om de haalbaarheid van een nieuw te vormen DABS bestuur te onderzoeken. Het interim bestuur is er inderdaad in geslaagd een voltallig bestuur voor te dragen.

De ledenvergadering kon instemmen met deze voordracht, zodat het nieuwe bestuur bestaat uit:
- Johan Kruyt (voorzitter),
- Kees Spaans (secretaris),
- Herman Wolzak (penningmeester),
- Gommert Burger (lid),
- Menno Wouda (lid).

=> meer nieuws op de website van DABS
 
15 feb 10 Wintershow met Close4eveR en Sixtessens

[poster close4ever]Close4eveR[info button] kwartet uit Miracle Sound te Doetinchem is gevraagd door het herensextet 'Sixtessens' om een gedeelte van hun winterconcert te vullen. Daar hoefden wij niet erg lang over na te denken.
De heren van 'Sixtessens' hebben hun wortels in het gerenommerde mannenkoor ‘De IJsselzangers’ uit Zutphen.
Het zal een gevarieerd concert zijn. Barbershop- en close harmony afgewisseld door de meer traditionele mannenzang van Sixtessens. Alhoewel zij zich af en toe ook wagen op het pad der barbershop harmony.
De avond wordt gepresenteerd door Taco Bais.

Dus... komt allen op zaterdagavond 27 februari naar Eefde.
Kaarten verkrijgbaar aan de zaal.
Wil je zéker van een plaats zijn mail dan naar close4ever@hotmail.com en de kaarten zullen voor je klaar liggen bij de kassa.
 
14 feb 10 Erelidmaatschap the Singing Pearls voor Yvonne Batenburg

[Yvonne Batenburg]Tijdens het jubileumconcert van the Singing Pearls[info button] op 10 oktober 2009 is Yvonne Batenburg tot erelid benoemd van dit barbershopkoor dat zij, nu ruim 12 ½ jaar geleden, mee heeft opgericht.
Behalve dat Yvonne altijd een erg enthousiaste bas is geweest (en nog is!) heeft zij zich op diverse terreinen voor ‘haar’ koor ingezet. De eerste jaren heeft ze het voorzitterschap op zich genomen en, nadat ze deze bestuursfunctie had overgedragen aan Henriette, heeft ze zich verdienstelijk gemaakt in de kledingcommissie. Daarnaast heeft ze zich voor 100% ingezet voor de Stage Presentation waarvoor ze bij Holland Harmony een cursus volgde zodat wij van haar kennis een dankbaar gebruik konden maken.
Ook binnen Holland Harmony heeft Yvonne haar sporen verdiend door mee te denken in de Artistieke Commissie.
Wij zijn Yvonne dankbaar voor haar inzet gedurende al die jaren en hopen dat ze nog lange tijd, als erelid, bij ons de baspartij blijft zingen.
 
2 feb 10 S.W.A.N. vliegt uit
[foto S.W.A.N.]
Het kwartet S.W.A.N.[info button] heeft na 5 jaar intensieve samenwerking in goed overleg besloten te stoppen per 1 februari 2010 en kijkt terug op een waardevolle tijd met fijne repetities en leuke optredens.
Dank en respect aan iedereen die op ons pad is gekomen.
We hebben veel geleerd van alle coachings en van elkaar.
 
30 jan 10 HaCo 2010, 9, 8, 7 , 6, 5, 4, 3, 2...….
[HaCo2010 logo]De HaCo Countdown
 
Het is bijna 1 februari. De uiterste inschrijfdatum. Wie maakt ons los? De aanmeldingen stromen nog steeds binnen, en we gaan al aardig richting de maximale capaciteit. Er zijn nog plaatsen over, maar echt niet veel meer! Wees er dus nu echt heel snel bij!

HaCo Nieuwsbrief 5 is uit!

=> lees de nieuwsbrief verder op de HaCo site
 
28 jan 10 'Liefde met een knipoog!'
[poster VV]Valley Voices verzorgen voorjaarsconcert

Liefde is….. warm, geweldig, poëtisch, hartstochtelijk, moeilijk, kwetsbaar, heerlijk, melancholiek, stormachtig, stil, romantisch, teer, overweldigend.

Liefde is…. het thema waar vrouwenbarbershopkoor Valley Voices[info button] uit Ede het liefst over zingt. Een serieus thema? Welnee: Liefde met een knipoog!

In 2007 vierden we ons 25-jarig bestaan met een grootse jubileumshow in De Reehorst in Ede. Tussen toen en nu is er heel veel gebeurd. Allereerst hebben we een geweldige nieuwe dirigente gekregen, Thea van Bergen. Haar komst heeft voor nieuw elan gezorgd. We hebben er een aantal enthousiaste nieuwe leden bij, zodat ons koor nu bijna vijftig leden telt. We hebben ons repertoire vernieuwd en flink gemoderniseerd, evenals onze koorkleding. En we hebben een zeer verdienstelijke vierde plaats behaald bij de Nationale Conventie van 2009. The rest is yet to come, zoals iemand op onze website schreef!

We willen daarom graag laten horen en zien wat we kunnen en wie we zijn anno 2010! Op dinsdag 30 maart geven we een klein voorjaarsconcert in Cultura in Ede. Het wordt een poëtische avond, met slechts één thema: De Liefde. Maar dan hebben we het wel over de liefde in al haar facetten. En over liefde all over the world. Dus reken maar dat dat af en toe een hoop gedonder met zich meebrengt!

Liefde veronderstelt (minstens) twee partijen. We hebben daarom ook wat gasten. Maar zoals je het in de liefde af en toe en beetje spannend moet maken, zo willen ook wij prikkelen en nieuwsgierig maken naar onze muzikale romance. En dus zeggen we verder niets. (Of hebben we al teveel gezegd? We weten het niet. We knipogen alleen maar.)

Datum: dinsdag 30 maart
Locatie: Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Toegang: € 8,00 (inclusief garderobe, welkomst- en pauzedrankje)
Kaartverkoop: Cultura, telefoonnummer 0318-672800

=> website Valley Voices
 
19 jan 10 Vooraankondiging Raad van Afgevaardigden bijeenkomst

[meeting]
Op 24 april houden we voor alle bij Holland Harmony aangesloten koren en kwartetten weer een Raad van Afgevaardigden vergadering in de Drumptse Hof in Tiel.
Wij, het bestuur van Holland Harmony, zijn bezig om een nieuw beleidsplan te maken en daar hebben we jullie input hard voor nodig. We willen weten wat jullie willen en wat jullie nodig hebben!
Het bestuur kan en wil geen beleidsplan maken zonder eerst goed te inventariseren wat er bij haar koren en kwartetten leeft.
Wij vragen alle koren dringend om met minstens 4 personen + dirigent (= 1 auto vol!) te komen. Ook verwachten we dat alle kwartetten aanwezig zullen zijn.
Zonder jullie inbreng kunnen wij niet verder.
=> Dus: zet het alvast in jullie agenda's. Nadere informatie volgt.

Hartelijke groeten namens het bestuur van Holland Harmony
Ineke van Riet Paap, secretaris
 
19 jan 10 Nieuw kwartet PUUR

Wij verwelkomen bij Holland Harmony een nieuw barbershopkwartet: PUUR uit Ede. Tenor Pauline, bari Joke, bass Wietske en lead Ria. Ze komen uit Valley Voices en zijn van plan om tijdens de HaCo mee te doen aan de kwartettencompetitie!
 
19 jan 10 GOLD RUSH!!
The New Harvest Singers go country...

[logo]
Het is bijna 3 jaar later, na onze show “Hooked” , we hebben er nog twee gouden medailles bij én een internationale gouden plak uit Ierland. Bovendien bestaan NHS dit jaar 20 jaar en is Wil Saenen sinds 10 jaar onze dirigent. Het is dan ook de hoogste tijd om ons weer op een echt podium te laten zien. Niet alleen zullen The New Harvest Singers een aantal echte “gouwe ouwe” laten horen, naast het meer recente repertoire, zij trekken ook hun boots aan om echt country te laten horen en zien!!

Dit gaat gebeuren op 5 juni in Theater De Agnietenhof in Tiel, aanvang 20.00. De show zal gevolgd worden door een uitgebreide afterglow , die zal duren tot ongeveer 01.00 u.

In de show verwelkomen wij ook diverse “gouden” gasten, goud zijn/hebben ze, ieder op eigen wijze. The Dutchmen[info button]- een bijzondere a capella mannengroep. Zij wonnen goud tijdens het BALK A-Capella Festival in oktober 2009.  De Andersons[info button] – een jong veelzijdig trio, zij brengen cabaratesk muziektheater met een gouden randje.  Wil Saenen[info button] laat ook solo van zich horen. Niet alleen heeft Wil zoals bewezen “gouden handjes”, ze zingt ook de sterren van de hemel.  .NL[info button] een zilver winnend kwartet uit NHS, maar voor ons een gouden viertal, geeft ook acte de présence.

De kaartverkoop start op 20 januari. Kaartjes kosten 17.50 per stuk. U kunt ze bestellen via onze website: www.thenewharvestsingers.nl  Bestellingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en de genummerde plaatsbewijzen worden na betaling toegezonden naar het door u aangegeven adres. Dus wilt u lekker met de neus vooraan zitten, bestel dan uw kaartjes ruim op tijd.

Wij hopen van harte u te zien op 5 juni in Tiel.
 
17 jan 10 Special Blend stopt ermee

Aan de vooravond van 2010 heeft Special Blend besloten een punt te zetten achter het kwartetzingen, wat overigens niet betekent dat we van het barbershop-toneel zullen verdwijnen. Ieder gaat haars weegs en we hopen nog vele leuke zangmomenten te hebben. Wij willen iedereen bedanken voor de aanmoedigingen, enthousiasme en belangstelling en veel zangplezier in 2010.

Anita, Anja, Sandra en Heidi
 
17 jan 10 [The Swinging Stones show poster]The Swinging Stones BACKSTAGE !

Vrijdag 26 en zaterdag 27 maart verzorgen The Swinging Stones[info button] weer een show in Theater De Meenthe in Steenwijk.

Het publiek krijgt een kijkje achter de schermen ! Maar meer verklappen we nu niet. Wel kunnen we nog opmerken dat er diverse gastoptredens zijn.

Neem een kijkje op www.swingingstones.nl  voor meer informatie.
 
14 jan 10 HaCo: hoera! Het is 2010….

[HaCo2010 logo]En daarmee komt de gelijknamige HaCo ineens een heel stuk dichterbij! Het Kernteam wenst iedereen een heel goed en gezond jaar, waarin alle wensen gerealiseerd worden!

Wat onze wens is voor 2010? Dat moeten we eigenlijk niet hardop zeggen. Want dan komt ‘ie niet uit (en vallen wij dit jaar weer niet af). Maar vooruit. Onze wens is dat we jullie allemaal in De Beukenhof in Biezenmortel ontmoeten op 16 april! Nou ja, allemaal… Zoveel plaats is er nou ook weer niet. En het moet gezegd worden: de aanmeldingen lopen al flink binnen! We zitten al voor driekwart vol, en daar zijn we heel erg blij mee! Maar jij, heb jij je ook al aangemeld? Ja? Top! Nee? Haast je dan, want de eerste stroom is al vol! Bovendien: de sluitingsdatum is 1 februari…

HaCo Nieuwsbrief 4 is uit!

In deze nieuwsbrief:
- Stroom Rob immens populair
- Jurate zoekt leads
- Peter en zijn koor zullen doorgaan met… Shaffy Chantant!
- Bereik FAME met Cindy en Stuart (NIEUW!)
- Mag ik van jou de…. Lekker kwartetten!

=> lees de nieuwsbrief verder op de HaCo site
 
14 jan 10 Leden van Verdienste bij Miracle Sound

[Pauline Slutter en Doris Krusen]Zaterdagavond 9 januari j.l. was voor de leden van Miracle Sound[info button] een bijzondere avond. Niet alleen door de barre winterse weersomstandigheden. Het was het startschot voor het jubileumjaar. Het koor zingt dit jaar 20 jaar barbershop. Op deze avond werd genoten van een hapjesbuffet, een drankje, een Black Jack tafel en een heuse Roulette. Tevens hadden de partners van de dames voor een complete verrassing gezorgd door als één koor, unisono en allemaal met een wit shirt aan Heart of My Heart te zingen. Het kon zo de start zijn van een nieuw koor. Bijzonder was dat twee leden benoemd werden tot Lid van Verdienste, t.w. Paulien Slutter en Doris Krusen. Uit handen van voorzitter Astrid Kolenbrander kregen zij naast een prachtig boeket bloemen, een zilveren halsketting met daaraan een zilveren hart omgehangen. Beide dames zijn 20 jaar lid en hebben zich zowel binnen als buiten het bestuur altijd zeer verdienstelijk gemaakt en nog steeds. Verspreid over 2010 heeft de jubileumcommissie meerdere activiteiten gepland. Ondermeer een interactieve creatieve workshop, een workshop show make-up door de school van de gerenommeerde visagiste Thea Colenbrander. Een super afterglow met New Achord, het koor dat ons 20 jaar terug besmette met het barbershopvirus. De hele maand mei is er een foto expositie met groepsfoto’s vanaf 1990. Plus een presentatie van de showkleding zoals gedragen sinds 1990. In november wordt dit jubileumjaar afgesloten met een eigen show gepresenteerd door Maatje44. Een show met bijzonder leuke gasten. Meer hierover binnenkort op de website van Miracle Sound. Kortom een bijzonder feestelijk jaar voor Miracle Sound.
 
14 jan 10 Nieuw mannenbarbershopkoor in oprichting

Twee mannen uit Lunteren en twee uit Ede hebben het plan opgevat een nieuw mannenbarbershopkoor op te richten. Deze hartstochtelijke barbershopperzangers, Dolf Lahuis en Tjipke Feenstra uit Lunteren en Ed de Lang en Jan Schuurman van Rouwendal uit Ede, zingen al heel veel jaren met ontzettend veel plezier. Naast barbershop zal er ook andere muziek gezongen worden, zoals pop, close harmony, musical of religieuze muziek. Eén en ander zal ook afhangen van de wensen van de nieuwe koorleden.
Op donderdagavond 28 januari zal er een informatieavond gehouden worden in café Floor aan de Dorpsstraat 36 in Lunteren om 20.00 uur. De oprichters zullen dan een aantal nummers zelf live zingen om de aanwezigen in de gelegenheid te stellen uit eigen ervaringen te beleven wat barbershopzingen is. Mocht daar belangstelling voor zijn dan kan deze live demonstratie nog worden uitgebreid met het afspelen van CD's met interessante voorbeelden van diverse zangstijlen. Er zullen mensen zijn die al de nodige ervaring hebben en zo snel mogelijk aan de slag willen. Maar vooral diegenen die twijfelen of ze het wel kunnen, zijn belangrijk: hier zit onontdekt talent bij wat niet verloren mag gaan. We hopen dan ook dat vooral deze mensen de moed zullen vatten om naar café Floor te komen. Eenmaal aangestoken door het enthousiasme van de oprichters en zangers met enige ervaring zullen ze niet gauw meer willen opgeven. Er zijn diverse mogelijkheden om je te laten trainen of begeleiden. Uiteraard moet je wel muzikaal zijn en over een redelijk stem beschikken.
Waar, wanneer en hoe er gerepeteerd gaat worden, hangt van de opkomst van nieuwe leden af en van hun behoefte op dit gebied. Belangrijk is eerst vast te stellen wie er allemaal geïnteresseerd zijn en dan gezamenlijk verder te werken.
Nadere info: Tjipke Feenstra: 0318 – 48 63 64, 06 - 34 01 04 43 of
Jan Schuurman van Rouwendal: 06 – 53 60 55 94
 
   
 

 


  

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

 

 

 


last update: 14-01-2018