Holland Harmony nieuwsarchief -2009

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
31 dec 09 [banner: happy 2010]
Holland Harmony wenst alle barbershop minnende zangers, zangeressen, familieleden, kennissen en overige barbershop fans een uitdagend en muzikaal 2010 toe!
We gaan er samen weer een fantastisch jaar van maken!
 
27 dec 09 Nieuwe lead Last Minute

Na een korte maar leuke en succesvolle samenwerking (4e plaats conventie Holland Harmony 2009) heeft Tanja Vos, Lead van Last Minute besloten te stoppen met kwartetzingen. Het is voor haar niet meer mogelijk om het kwartetzingen te combineren met haar privéleven. Voor de andere leden van Last Minute is dit geen reden om te stoppen, integendeel, zij hebben tijdens de conventie de smaak te pakken gekregen en willen door. In Nance Vermaning hebben zij een prima opvolgster gevonden en met een heel nieuw geluid zullen zij over 2 jaar in Veldhoven op het podium staan.

Last Minute wenst iedereen een gezond 2010 toe!.
Anke Rijnierse
 
25 dec 09 De Muziekbibliotheek gaat verhuizen.
[notes.gif]
Op 2 en 3 januari 2010 gaat de Muziekbibliotheek verhuizen.

In verband met de verhuizing liggen alle werkzaamheden voor de bibliotheek stil tussen 27 december en 10 januari.

Daarna hoop ik weer zover ingericht te zijn, dat ik de werkzaamheden kan hervatten.

Wilma van den Berg
 
24 dec 09 Whale City Sound heeft een nieuwe CD

[cd wcs]Vol trots presenteren bestuur en leden van Whale City Sound hun nieuwe CD, met als titel "FEEL THE GOOD VIBRATION". Onder leiding van Martijn Hoeksema is de CD in het afgelopen jaar met veel plezier voorbereid en opgenomen. Op de CD staan o.a. de songs Always en Come Fly with Me. Met deze songs werd Whale City Sound in 2008 voor de 6e achtereenvolgende keer Barbershopkampioen van Nederland. Ook is de song Bui Doi, uit de musical Miss Saigon, opgenomen. Hiermee was Whale City Sound succesvol tijdens Korenslag van de EO-Televisie in 2007.
De CD kost € 15,= en kan worden besteld door het bedrag over te maken op banknummer 1863954 t.n.v. Joop Koopman - Koog aan de Zaan, o.v.v. CD WCS. (Joop Koopman, Wilhelminastraat 29, 1541 GM Koog aan de Zaan, 075-6178769, ria-joop@wanadoo.nl). Als de CD moet worden opgestuurd wordt er € 2,50 voor de verzendkosten in rekening gebracht.
 
24 dec 09 Dirigentenwisseling FlyingHigh Singers

Na twee jaar intensieve samenwerking met mooie optredens en goede conventieresultaten (o.a. 4e plaats regio Engeland) heeft dirigent Martijn Hoeksema aangegeven afscheid van Flying High Singers te nemen om andere doelen in zijn leven na te streven. Beide partijen kijken met veel plezier terug op de afgelopen periode.

Stuart Sides zal Flying High Singers per 1 januari 2010 dirigeren.

Namens bestuur van Flying High Singers,
Anda van Stegeren
 
17 dec 09 Afscheid Xperience

[thumb Xperience]Tot onze spijt maken wij hierbij het afscheid van Xperience bekend. Na een periode van overdenkingen heeft Martijn besloten te stoppen als tenor van Xperience om andere doelen in zijn leven na te streven.
Bij deze willen we een ieder van jullie danken voor jullie hulp en steun tijdens de afgelopen 20 maanden. De herinneringen aan alles wat wij met elkaar meegemaakt hebben, koesteren we voor altijd.

We wensen jullie hele fijne kerstdagen en het allerbeste voor 2010 toe.

Rene, Martijn, Martin & Stuart
Xperience
2009 European Men’s Quartet Silver Medallists
2008 Dabs Quartet Champions
 
11 dec 09 The 2009 World Champion Barbershop chorus The Ambassadors Of Harmony presents "Sounds Of The Season 2009"

Voor alle barbershop liefhebbers is hier een absolute aanrader: de kerstshow van het kampioenskoor "The Ambassasors of Harmony" die iedereen via internet kan bekijken. Het is een grote productie met prominente gasten als Crossroads en Vocal Spectrum. De show wordt zaterdag 12 december uitgezonden maar is via internet nog een week lang te bekijken. Geïnteresseerd? Lees dan hieronder verder ....

We have sold out the 8,000 seats available for our Christmas shows this weekend so we are giving you the opportunity to watch the show from your homes, anywhere in the world. Saturday Dec. 12th at 8pm we are sending out a live webcast of our Christmas show. Music includes fun favorites as well as traditional tunes. The price is $19.95 (less than a single ticket) and you will be able to rewatch the show as many times as you would like for up to a week. For sign up information please visit www.aoh.org
If you don't know anything about us or what we do, click on this link to a youtube video from our award winning contest.
   http://www.youtube.com/watch?v=QmDGntpZC3I
Merry Christmas, The Ambassadors Of Harmony

10 dec 09 Zzinder zoekt nieuwe tenor

Wij zijn Marlene, Anja, Diny en Maudy (tenor, lead, bass en baritone), vier enthousiaste zangeressen die al zo’n vijf jaar samen zingen in kwartet Zzinder[info button] (barbershop harmony en close harmony arrangementen). Marlene wil gaan stoppen als kwartetzangeres, zij wil minder verplichtingen zodat ze meer kan gaan reizen en genieten. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe tenor. Heeft het genre jouw passie en houd je van uitdagingen? Dan nodigen we je van harte uit om kennis te komen maken. Wij repeteren in Haaren op dinsdagavond van 8 tot ongeveer 10:30 u. Wil je meer weten? Anja geeft je heel graag meer informatie (anja.arts@uvt.nl , 0613652444) en bezoek zeker ook even onze website www.zzinder.nl
 
10 dec 09 Leer zingen in een koor bij The Singing Pearls!!

[logo The Singing Pearls]Geef je vrouw, moeder, dochter, buurvrouw of jezelf een leuke cursus cadeau, bijvoorbeeld met Kerst!

Zingen in een koor, iets voor jou? Zou je het wel eens willen proberen? Alle vrouwen vanaf 18 jaar die houden van muziek en zingen, zijn van harte welkom op onze cursus LEARN-2-SING (ook als je geen enkele zangervaring hebt of geen noot kunt lezen)!

De cursus wordt je geheel vrijblijvend aangeboden door vrouwenkoor the Singing Pearls[info button]. Wij zingen 4-stemmig zonder instrumentale begeleiding (a capella) voornamelijk Engelstalige songs: ballads, up-tempo’s en easy beats, lichte muziek vanaf de jaren 50 tot heden.

Deelname kost € 20,= inclusief koffie/thee en een drankje na afloop van de repetitie tijdens onze gezellige ‘after glow’. De cursus vindt plaats op 6 donderdagavonden van 21 januari tot en met 25 februari 2010, basisschool de Molenhoek, Postelein 2 in Oisterwijk van 20 – 22.30 uur. Heb je belangstelling, dan kun je je voor uitgebreidere informatie of opgave telefonisch of per e-mail wenden tot: Marlene Albers, tel.: 013 – 528 44 42, E-mail: marlene.albers@tiscali.nl
 
10 dec 09 Een nieuwe weg voor Butterfly Sound

[logo butterfly sound]Jawel, Butterfly Sound[info button] timmert hard aan de weg! Het geheel nieuwe pad werd ingeslagen met een gloednieuwe dirigent Margriet Evers. Met een nieuw bestuur werd er ook gekozen voor een nieuwe repetitie-avond: de woensdag. En even later ontstond een geheel vernieuwd beleidsplan waarmee Butterfly Sound een hele nieuwe start maakt. Bij de nieuwe start hoort ook een nieuwe website: www.butterflysound.nl en natuurlijk... nieuwe leden!! Dus:
Ben je een vrouw en ouder dan 16 jaar? Houd je van zingen? Lijkt het je leuk om aan het neerzetten van een spetterende show te werken? Zoek je een hobby waar gezelligheid en hard werken hand in hand gaan?
Kom dan gerust eens langs op een repetitieavond, woensdagavond vanaf 20:00 op de Giervalk 20 in Emmen. Meer informatie over Butterfly Sound vindt u op www.butterflysound.nl  of door te bellen met: Mea 0591-353801
 
04 dec 09 Sea Sound Singers en “Learn2Sing”

Ook de Sea Sound Singers[info button] hebben in de afgelopen weken een “Learn2Sing” georganiseerd. Met 15 enthousiaste workshoppers en het koor zijn in 6 weken de nummers “When you say nothing at all” en “Sway” in gestudeerd. Als afsluiting werd een succesvol optreden verzorgd voor familie en vrienden, het resultaat is te zien op
    http://www.youtube.com/watch?v=AJQ4t2Vfok4

[de nieuwe lichting van Sea Sound Singers]
                                            "de nieuwe lichting"

Inmiddels hebben wij er uit de groep zes nieuwe leden bij en staan er nog drie in de startblokken om auditie te doen. Het was een leuke ervaring en onze nieuwe dirigente Sacha heeft het geweldig gedaan. Nu op naar ons jaarlijkse kerstconcert op 20 december a.s. in Ter Reede Vlissingen en dan is 2009 al weer bijna voorbij. We verheugen ons met onze Sacha en de nieuwkomers op een voorspoedig en muzikaal 2010!
 
27 nov 09 We proudly present… HaCo 2010!

[HaCo2010 logo]Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat! Het staat er allemaal op, hoor. Kijk zelf maar op de HaCo website van Holland Harmony. Het programma, de coaches, de workshops, de stromen en masterclasses, de songs, de aanmeldingsformulieren, de praktische zaken: je kunt het nu lezen! We weten zelfs al wat de meestgestelde vragen zullen zijn! [smiley]

Wat een klus, zeg, om al die tekst op de website te krijgen! Maar ook: wat een prachtige klus! Om zelf te mogen bedenken welke coaches je uitnodigt en waarover de workshops zullen gaan. Om achter elkaar toezeggingen te krijgen van letterlijk alle coaches op je verlanglijstje: ‘Ja, we komen! Natuurlijk komen we, bij zo’n geweldig leuk evenement!’ Om te kunnen mailen met iemand als Cindy Hanssen, the top of the bill in internationaal barbershopland! Om als eerste op aarde te lezen wat een coach voor leuke invalshoek heeft bedacht voor zijn workshop. Om voor een paar honderd deelnemers te kunnen bepalen hoe laat het bedtijd is na het afterglowen. (Officieel dan). Geweldig, toch!

=> lees deze nieuwsbrief snel verder op de HaCo website
 
25 nov 09 Geslaagd HaCo weekend van DABS
[haco DABS 2009]
Afgelopen weekend heeft DABS zijn tweejaarlijkse HaCo gehouden in het Slot Assemburg. Het was een zeer geslaagde barbershopfestiviteit.
Vrijdagavond werd de kwartetten competitie gehouden waarin het gelegenheidskwartet "IedereDeHelft" de eerste prijs in de wacht wist te slepen.

=> uitgebreide foto's staan hier
 
17 nov 09 BALK presenteert: 7-daagse cursus van muziek naar regie

Steeds meer koren zien regie als een middel om de kwaliteit van hun optredens te verhogen. Soms huren zij een externe regisseur in, vaak ook werken koorleden en dirigenten zelf aan de presentatie. Het blijkt dat zij daarbij vaak het gevoel hebben de benodigde expertise en vaardigheden te missen. Om daarin te voorzien biedt BALK een 7-daagse cursus koorregie aan.
Onderwerpen van de cursus:
* Koor in beeld – leren kijken naar regie
* Van muziek naar regie – hoe interpreteer je een muziekstuk en vertaal je dat in een vorm?
* Wisselwerking tussen regie en zang – hoe beïnvloeden regie en zang elkaar en wat doen inleving en intentie?
* Je rol als regisseur – Wat is je rol ten opzichte van de dirigent, hoe kun je overbrengen wat je van het koor wilt?

Naast de 7 cursusdagen heb je tijd nodig voor het voorbereiden van lessen, het werken aan regies in eigen koorrepetities en het bijhouden van een verslag over het verloop ervan. Je zult een regie verzorgen bij een ander koor en een medecursist bij je eigen koor ontvangen.

De cursus is heel praktisch opgezet; veel werken met oefeningen, videomateriaal, uitwisseling ervaringen en er wordt ruim de gelegenheid geboden met uitgenodigde koren te werken.

Na afloop van de cursus kun je een kooroptreden analyseren op structuur en effect van regie en presentatie. Je kunt vanuit een gegeven muziekstuk een effectieve regie maken en je hebt je kwaliteiten als docent en regisseur versterkt.

Marijke de Wit en Meta Stevens zijn de cursusleiders.
De data van de cursus zijn; 30 januari, 13 februari, 6 maart, 27 maart, 17 april, 15 mei en 5 juni 2010. De groep zal uit ongeveer 15 deelnemers bestaan.
Cursusprijs: € 345,00 voor leden BALK, € 395,00 voor niet-leden BALK
Locatie: Centrum Utrecht
=> meer info op Balknet.nl
 
14 nov 09 Introductiecursus Barbershopzingen

[logo B2R]Between Two Rivers[info button] start vanaf 6 januari 2010 met een Introductiecursus Barbershopzingen.
De cursus duurt 6 weken en wordt gegeven op de woensdagavond van 19.30 - ca. 21.30 uur.
De kosten bedragen € 25,-. (Zie poster).
Kijk voor meer informatie en aanmelding ook op www.betweentworivers.nl
 
14 nov 09 Nieuwe Impuls Jeugdkoor

Het meidenkoor van Holland Harmony, The Sing Thing Singers, bestaat nu zo’n jaar. En zoals het vaker gaat met een nieuw koor, is het best wennen. Inmiddels zijn er wat meiden afgegaan en ook de aanwezigheid tijdens de repetitie liet te wensen over: tijd voor een frisse wind en nieuwe afspraken.

Afgelopen zondag was Nelleke Dorrestijn dan ook aanwezig om te laten zien hoe belangrijk Holland Harmony dit jeugdkoor vindt. Zij gaf aan wat de plannen zijn, maar ook wat er verwacht wordt van de leden en de ouders.

Om de betrokkenheid bij Holland Harmony te vergroten is de locatie waar geoefend wordt verplaatst naar Gorinchem. De meiden oefenen nu gelijktijdig met het Holland From Harmony Chorus. Zo kunnen ze af en toe ook meezingen in een groot koor en tegelijkertijd kan er makkelijker voor vervoer gezorgd worden.

=> lees verder
 
10 nov 09 iSing
[logo iSing]
Altijd al gehoopt op een vrouwenvocalgroup in Zaltbommel? Zangtalenten opgelet! Nu is er iSing[info button].

Een splinternieuwe groep met enthousiaste energieke vrouwen onder leiding van niemand minder dan Stuart Sides zoekt nieuwe leden.
Er wordt een gevarieerd repertoire gezongen in een eigentijds jasje, maar wel altijd a cappella. Ben je stemvast en durf je een nieuwe muzikale uitdaging aan, reageer dan snel. We zijn op zoek naar JOU. Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@i-sing.nl en/of 0648664225

We staan je graag te woord.........Let there never be a dull moment, join iSing!
 
08 nov 09 Nieuw: de Andersons

[de Andersons]Anna en Roel, welbekend als zangcoaches bij HH koren, kwartetten en individuele personen, met pianist Jarno van Es heten nu "de Andersons".
Hun eerste avondvullend programma gaat binnenkort van start met een inspeelvoorstelling op 11 december in het Koningstheater in Den Bosch. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als het goed druk is in het theater en des te leuker als we met een groot aantal vanuit Holland Harmony in de zaal zouden zitten.
Anna en Roel hebben nu ook een eigen website als artiesten en dat is http://www.deandersons.nl
Kaarten kunnen besteld worden via deze link.
 
08 nov 09 Concert: Op Weg Naar Kerst

[logo The Singing Pearls]Barbershopkoor The Singing Pearls[info button] uit Oisterwijk geeft op zaterdag 12 december om 20.00 uur samen met de Duketown Barbershop Singers[info button] uit 's-Hertogenbosch, de kwartetten Zzinder[info button] en QuartetQ[info button] en het instrumentale combo de Ballroom Syncopators een verrassend kerstconcert in "Close Harmony" stijl. Plaats: NH Kerk, Kerkstraat 20 in 's-Hertogenbosch.
Kaarten à € 10,00 te bestellen vóór 11 december via email bij Jeannette van der Plas: ajvdplas@hetnet.nl.
Meer info: zie de poster
 
03 nov 09 LABBS Conventie 2009
[logo LABBS]
Afgelopen weekend heeft LABBS (Ladies Association of British Barbershop Singers) haar jaarlijkse conventie gehouden.  Bij de kwartetten wist FINESSE kampioen te worden en bij de koren The White Rosettes (die eerder dit jaar Europees Goud veroverden). Ladies: congratulations!!
Meer info over de LABBS conventie:
   http://www.labbs.org.uk/convention/
 
03 nov 09 Barbershopkoor The Telfordaires in Waalre en Rosmalen

Theaterkoor Rooi presenteert op 21 en 22 november 'Liefde voor Muziek'. Op het programma staan een groot aantal nummers uit de musical Afri-Kaas.  'Liefde voor Muziek' wordt verder ingevuld door barbershopkoor The Telfordaires (www.telfordaires.co.uk) uit Engeland en (alleen op zaterdag) de Junior Bigband van de Muziekschool Veldhoven.
Zaterdag 21 november:
Theaterkoor Rooi, The Telfordaires en de Junior Bigband van de Muziekschool Veldhoven
Locatie: 't Hazzo in Waalre (bij Eindhoven), aanvang: 20.00 uur
Zondag 22 november:
Theaterkoor Rooi en The Telfordaires
Locatie: Perron-3 in Rosmalen (bij Den Bosch), aanvang: 14.15 uur
Kaartjes á 10 euro per stuk te bestellen via deze link.
 
29 okt 09 HaCo 2010: Nog heeeel even geduld….
 
Dit bericht is bestemd voor ieder die minimaal driemaal per dag de site van Holland Harmony checkt om te zien of ze zich al in kan schrijven voor het HaCo 2010.

[haco logo klein]Die personen (m/v) willen wij graag wat rust bieden. We zijn namelijk nog niet zover. Wij verkiezen kwaliteit boven snelheid. En dus kunnen we wel vast melden dat we buitengewoon enthousiast zijn over de workshops en stromen waaruit je straks kunt kiezen (zie ook nieuwsbrief nr. 2). En dat we er supertrots op zijn dat we geweldige trainers en coaches uit binnen- en buitenland hebben kunnen contracteren! En dat is in onze ogen zeker het wachten waard.

Nog heel even geduld dus. Rond 20 november verschijnt het programma op de website en kun je je inschrijven. (Echt? Echt!)
Blijf kijken (maar met mate)!

Met vriendelijke groet,
HaCo Kernteam 2010

Alberta Vink
Dirkje de Haan
Ina Kleefman
Liesbeth de Goede  
Teuni de Waal
Thea van Bergen
(New Achord)
(Southern Comfort Barber Gals)
(Southern Comfort Barber Gals)
(Valley Voices)
(The New Harvest Singers)
(Valley Voices/The New Harvest Singers)

 

29 okt 09 Nieuwste Vocal Six DVD nu ook verkrijgbaar in Nederland!!

[cd Vocal Six]De meeste van jullie kennen Vocal Six wellicht nog van de HACO in 2006. Die fantastische, leuke, maar vooral ook gezellige Zweedse acapella groep (Acapelle boyband, zoals ze zichzelf graag noemen). Vocal Six zette tijdens de HACO de kapel in Biezenmortel geheel op z'n kop met hun waanzinnig muzikale en grappige acts. Inmiddels bestaat Vocal Six[info button] 20 jaar en hebben ze vorig jaar een grote jubileumtour gegeven in Zweden. Ter gelegenheid van hun 20 jarig jubileum hebben ze ook een DVD uitgebracht met daarop alle hun grootste, mooiste en grappigste songs. Deze DVD is nu ook in beperkte oplage in Nederland verkrijgbaar.
Mocht jij interesse hebben om in het bezit te komen van deze fantastische DVD van Vocal Six, stuur dan een mailtje naar Nathalie Meesters, NLMeesters@hotmail.com . De DVD is verkrijgbaar voor 23 euro, incl verzendkosten.
Als je me een mailtje stuurt, zal ik verdere gegevens toesturen.
Groetjes, Nathalie
 
29 okt 09 Geslaagd Miniconcert Valley Voices[info button]
Cursisten Learn2Sing zingen sterren van de hemel

[Valley Voices: geslaagd miniconcert]
Kun je in zes weken een klein wonder verrichten? Ja, dat kan. Dat bewezen de cursisten van onze cursus Learn2Sing tijdens het afsluitende mini-concert op maandag 12 oktober. Twee songs brachten ze geheel zelfstandig ten gehore voor een volle zaal met enthousiaste fans. Alles wat ze geleerd hadden de afgelopen periode, pasten ze toe in het prachtige, gevoelig gezongen Hebreeuwse lied Bashana Haba’ah en de bekende jaren 60 song So Happy Together. Het enthousiasme spatte ervan af! Hulde voor onze cursisten Learn2Sing 2009!

=> Lees verder
 
20 okt 09 Volg de webcast van de Sweet Adelines conventie in Nashville

[poster Nashville]Van dinsdag 20 t/m zaterdag 24 oktober vindt de jaarlijkse Sweet Adelines conventie plaats. Dit keer in Nashville en de competitie is live te volgen via webcast. Vanwege het tijdsverschil (6 uur 7 uur) zal een deel daarvan in de nachtelijke uurtjes plaatsvinden, maar het is beslist de moeite waard om op de webcast in te loggen en op afstand toch mee te genieten.
Het tijdschema (in gecorrigeerde Nederlandse tijden):
= Harmony Classic Competition
   wo 01:00 - wo 05:00
= Quartet Semifinals: 
   wo 17:45 - do 05:30
= Chorus Semifinals: 
   do 17:30 - vr 03:00
= Quartet Finals: 
   vr 19:00 - vr 24:00
= Rising Star Competition
   za 16:00 - za 20:00
= Chorus Finals:
   za 22:00 - zo 04:00
=> website SA conventie Nashville
=> webcast
 
16 okt 09 Kwartettenmiddag in Weesp

[foto Stop Talking]Zondagmiddag 15 november in Houten presenteren vier kwartetten zich voor publiek. Eén van die kwartetten is Stop Talking[info button] uit Harderwijk. De ander kwartetten zijn: Fier! en Vocal Energy (ook vrouwenkwartetten) en Soundproof. De nummers die gepresenteerd worden zijn een mix van barbershop en close harmony.

De kwartetten sluiten af met een gezamenlijk Thank you for the Music, speciaal gearrangeerd door Gerard van Amstel (tevens initiatiefnemer van deze middag). Het concert wordt gehouden in de sfeervolle Van Houtenkerk, Oude Gracht 69 (1381 XX) in Weesp. Het begint om 14.30 en de deuren zijn open vanaf 14.00. De toegangsprijs is in stijl van de middag en bedraagt vier euro.
Reserveren is niet nodig.
 
16 okt 09 DABS nieuws: interim-bestuur treedt aan

[DABS logo]Op de DABS website is bekend gemaakt dat er een interim-bestuur is aangetreden:

"Mede Barbershopzangers,

Zoals bekend mag worden verondersteld is het bestuur van de DABS direct aansluitend aan de ledenvergadering van 3 oktober jl. afgetreden. Ondanks herhaalde pogingen en inspanningen bleven er diverse vacatures bestaan waardoor de last voor de zittende bestuursleden te groot werd.
Om duidelijk te maken dat het zo niet kan zag het bestuur geen andere mogelijkheid dan haar functie ter beschikking te stellen. Gelukkig hebben de bestuursleden uitgesproken dat zij bereid zijn om de lopende zaken, zoals de organisatie van de komende HACO, te blijven waarnemen en af te ronden. Omdat nagenoeg alle aanwezigen zich uitspraken vóór het voortbestaan van de DABS in enigerlei vorm, is in deze vergadering een interim-bestuur gevormd en benoemd. Dit interim-bestuur heeft uitgesproken nader te willen onderzoeken of, en zo ja op welke wijze, de activiteiten van de DABS kunnen worden gecontinueerd.
(lees verder) ...."

=> lees het volledige bericht op de DABS website
 
15 okt 09 Daverende show van the Singing Pearls in de Tiliander

Op 10 oktober heeft het Barbershopkoor The Singing Pearls[info button] uit Oisterwijk een kleurrijke en uitbundige show in de Tiliander gegeven vanwege haar 12,5 jarig bestaan. Een show met veel afwisseling, voor een enthousiast publiek in een uitverkochte zaal. Het gevarieerde programma maakte de show tot een succes, mede dankzij de dansgroep Stream.

[foto The Singing Pearls in show]
De muzikale bijdrage van  gastkoor The Southern Comfort Barber Mates en de kwartetten Zzinder en StillCrazY waren zeer goed en afwisselend. De spontane presentatie door Meike de Jong maakte het een afgerond geheel. Het kampioenskoor the Southern Comfort Barber Mates bracht Manpower teweeg, het zilveren kwartet StillCrazY gaf met kiespijn en Elvis’ humor een sound die de rillingen over het lijf deed lopen, het kwartet Zzinder bracht sentimentele herinneringen uit de jaren dertig voor het voetlicht. De gevoelige song Felix door een solo met achtergrondkoor raakte het publiek. The Singing Pearls verraste de zaal met lovesongs, een 6-stemmig arrangement van de song Lullabye, samengesteld door de dirigent Ineke van Uxem en met een uitbundig blokje jaren 60 muziek in flower power stijl. Het slotakkoord Thank you for the Music met alle dansers en zangers in groot gala zorgde voor een staande ovatie. Heeft u de show gemist?? Op 12 december kunt u het jubilerende koor weer horen en zien. The Singing Pearls geven een ’Op weg naar kerst’ concert in de NH kerk in Den Bosch, samen met the Duketown Barbershop Singers en het Combo uit de Ballroom Syncopaters en de kwartetten Zzinder en Q. Kijk op www.thesingingpearls.nl


Ellen Verspeek / Maudy van der Meer
The Singing Pearls
 
15 okt 09 Hans Pekelharing beschikbaar als kwartet-coach

Hans Pekelharing laat ons weten dat hij beschikbaar is voor het coachen van kwartetten (singing, music, eigenlijk all-round). Wie interesse heeft kan hem mailen: info@drpekelharing.nl
 
14 okt 09 Sound Waves[info button] bij Dave On Stage Bonte Kerstavond 2009

[poster Dave on Stage]Dave On Stage, het amusementsprogramma van TV Rijnmond, houdt traditiegetrouw weer een speciale kerstavond in het oude Luxor Theater in Rotterdam. Het lijkt een uitbundige, feestelijke avond te worden. Dan barst buiten het noodweer los en komen diverse artiesten vast te zitten in een vreselijke sneeuwstorm. Komen Nick & Simon nog wel op tijd, werken de sneeuwkettingen van de 3JS en heeft Andrea Hazes wel genoeg warme dekens in de auto? Als de Dave On Stage Bonte Kerstavond ook nog eens met een stroomstoring te maken krijgt, lijkt een hilarische kerstavond te veranderen in een vreselijke nachtmerrie………… of komt alles toch nog goed? De Bonte Kerstavond wordt voor tv opgenomen op 14 december a.s. en uitgezonden op 1e en 2e Kerstdag op TV Rijnmond.

Wie treden er op tijdens de Dave On Stage Bonte Kerstavond: Sound Waves, Racoon, Thomas Berge, Nick & Simon , 3JS, Glenda Peters, Sven Ratzke, Frans Duyts, Andrea Hazes en de hond van Dave

Voor kaarten: www.luxortheater.nl of via 010 - 484 33 33 (elke dag tussen 12.00 en 18.00 uur)
 
7 okt 09 The New Harvest Singers zijn op zoek naar vrienden!

Wij, The New Harvest Singers, zijn een nieuw project gestart: Vrienden van The New Harvest Singers.
Vanaf € 25,= per jaar kun je vriend worden. Je steunt dan ons koor, maar ook Pink Ribbon !
Klik hier voor meer info!
 
3 okt 09 MUSIC WAS OUR FIRST LOVE
[poster jubileumshow]
VrouwenBarbershopkoor the Singing Pearls[info button] uit Oisterwijk bestaat dit jaar 12,5 jaar! Wat begonnen is met liefde voor vierstemmige songs over verlangen, afscheid, heimwee en vriendschap is uitgegroeid tot een veelzijdig repertoire. “De Parels” vieren dit feest met een groots opgezet concert: “Music was our First love”.
Een concert met een verrassend en gevarieerd programma.
Hieraan werken verder mee:
het kampioenskoor The Southern Comfort Barbermates uit Eindhoven; dansgroep Stream met choreografie; het “zilveren” kwartet Still Crazy; kwartet Zzinder.

Het concert wordt gepresenteerd door Meike de Jong van Omroep Brabant.

The Singing Pearls nodigen u van harte uit het jubileumconcert op 10 oktober bij te wonen in de feestelijke entourage van cultuurcentrum Tiliander in Oisterwijk, Spoorlaan 82c. U wordt al verwacht vanaf 19.30 uur...

Reservering en kaartverkoop bij Tiliander: tel. 013- 5217220 van maandag-vrijdag 9.00-17.00 uur. Wanneer u de kaarten á 12,50 Euro op vrijdagavond aan de reserveringsbalie koopt, betaalt u geen extra reserveringskosten.
Voor informatie:
 Marja Ries: mries7@hotmail.com en
 Maudy van der Meer:  mevdmeer54@hetnet.nl
Zie ook: www.thesingingpearls.nl
=> (klik op de poster voor een grotere afbeelding)
 
3 okt 09 Pop & Barbershop concert 2009

[poster matinee SCBG SCBM]

The Southern Comfort Barber Gals[info button], de Southern Comfort Barber Mates[info button] en Groep '78 zingen a cappella en met combo in een gezamenlijk matinee op zondag 25 oktober 2009.
Het evenement vindt plaats in Centrum voor de Kunsten Eindhoven (muziekschool, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven) en begint om 14:00u.
Entree € 7,50

Kaarten zijn te bestellen via de volgende link:
  http://www.scbm.nl/kaarten.php
 
3 okt 09 Concert Whale City Sound en Xperience
[poster WCS & Xperience]
Op uitnodiging van de evenementencommissie van de Maria Magdalenakerk in Wormer verzorgen Whale City Sound en Xperience een concert.

Het vindt plaats in genoemde kerk aan de Dorpstraat 351 op zondag 25 oktober, aanvang 14.30 uur.

De kaarten kosten € 10,= per stuk en kunnen besteld worden bij jaapengeerie@orange.nl en 075-6423388 (Oudejans) en 075-6421282 (Van Diepen).

Indien er nog kaarten beschikbaar zijn kosten ze in de kerk € 12,= per stuk.
 

=> klik op poster voor grote versie

 


30 sep 09

Barbershop passie in een zonovergoten 's-Hertogenbosch (2)

Voor de liefhebbers staan er op YouTube al enkele video's van de BOF2009.
- Rapportage van Omroep Brabant
- Kentones: Sweet Georgia Brown & Once Upon a Time
- Kentones: South Rampart Street Parade
- Mike Corr teaches a song in two minutes
- Mass singing op de Parade
- Southern Comfort Barber Gals in de afterglow
 
27 sep 09 Barbershop passie in een zonovergoten 's-Hertogenbosch

[foto BOF 2011]

Ruim 1000 enthousiaste zangers en zangeressen hebben afgelopen weekend in de binnenstad van 's-Hertogenbosch vol passie op alle pleinen en terrasjes van de zonnige stad aan de vele toehoorders laten zien en laten horen hoe geweldig barbershopzingen is. Wat een sfeer en wat een feest!
Natuurlijk zijn er weer een hoop foto's gemaakt waardoor het nog even fijn nagenieten is!
=> foto's vrijdagavond: optredens in NH-kerk
=> foto's zaterdag: opening, zingen in de stad, mass-singing, afterglow
 
24 sep 09 HaCo 2010: tweede nieuwsbrief
[HaCo logo klein]
De tweede nieuwsbrief voor de HaCo 2010 staat alweer klaar op de website en is naar de contactpersonen van de koren en kwartetten gestuurd.

=> lees de nieuwsbrief #2
 
18 sep 09 Besturendag 2009

De jaarlijkse besturendag voor de Holland Harmony koren zal dit jaar gehouden worden op zaterdag 10 oktober in De Drumptse Hof te Tiel.
Het thema van de besturendag is "Vernieuwing in Barbershop".
De uitnodiging/agenda is naar de koorbesturen gezonden en is ook te downloaden van de ledensite.
 
15 sep 09 Holland Harmony Conventie 2011

Zet het in de koor/kwartetagenda: de Holland Harmony Conventie 2011 zal gehouden worden van vrijdag 1 april t/m zondag 3 april 2011. De locatie is vertrouwd: De Koningshof in Veldhoven.
Het is nog ruim anderhalf jaar te gaan maar toch willen we nu alvast iedereen een heel goede voorbereiding toewensen :-)
 
15 sep 09 Ook Stop Talking heeft een website!!!

[Stop Talking: fotoshoot]Trots presenteren Carla, Bettina, Marianne en Martine hun website: www.stoptalking.nl .
Na coachings, conventie en diverse optredens waren de dames echt toe aan een website. En zij vinden het eindresultaat heel geslaagd. Om wat materiaal te hebben, hebben ze een heuse fotoshoot gedaan. Dat was niet alleen heel handig, maar vooral heel leuk. Niet alle foto’s waren geschikt voor de site…
De dames nodigen de leden van Holland Harmony uit om snel een kijkje te nemen (laat gerust een berichtje achter hoe je de site vindt)
=> website Stop Talking
 
10 sep 09 Welkom aan The Skyline Sisters!

Het eerste vrouwen barbershopkoor in Rotterdam bestaat sinds juni 2008 en is nu aangesloten bij Holland Harmony! Van harte welkom!
[The Skyline Sisters]
Het koor staat onder de bezielende leiding van Mieneke Ewald. Wij wensen The Skyline Sisters[info button] een fijne en inspirerende tijd toe bij Holland Harmony!

=> home page The Skyline Sisters
 
8 sep 09 Zangcursus Valley Voices schot in de roos

EDE – De zangcursus Learn2Sing van Valley Voices[info button] blijkt nu al een schot in de roos. Op de kennismakingsavond op maandag 31 augustus kwamen zo’n 35 zanglustige meiden en vrouwen af. Na afloop van de gevarieerde meezingactiviteiten, besloten ongeveer 30 vrouwen zich aan te melden voor de zangcursus, die maandag 7 september is gestart.

[panoramafoto]

Dirigente Thea van Bergen kreeg ineens een koor van meer dan zeventig zangeressen voor zich, maar dat bleek geen enkel probleem. Met haar gebruikelijke flair en een leuk, leerzaam en gevarieerd programma liet ze de gasten ondervinden wat er bij zingen allemaal komt kijken op het gebied van houding, adembeheersing, stemvorming en dergelijke. Maar vooral zorgde ze ervoor dat iedereen genoot van het zingen. Bijzonder was het moment dat dit grote gelegenheidskoor na geconcentreerd oefenen vierstemmig a capella het prachtige nummer The Rose zong. Na afloop zei één van de kennismakers: “Ik heb veel koren gezien waar muziek bij was. Maar bij dit koor maak je samen de muziek.”

=> (verder) lees het volledige persbericht
 
5 sep 09 Pak je agenda en noteer: HaCo 2010!

(HaCo? Halverwege de Conventie? Nee, Harmony College!)
[HaCo logo klein]Van 16 tot 18 april 2010 reizen we weer massaal af naar De Beukenhof te Biezenmortel.
Verslingerd als wij zijn aan het barbershoppen gaan wij onder het motto: Hooked on Harmony een heel weekend werken aan onze zang-, presentatie-, organisatie- en andere kwaliteiten. Want als zingen je koorbusiness is, dan moet je jezelf daarin constant willen verbeteren. En dat is nou precies het doel van het HaCo. Naast het bieden van een supergezellig weekend!
Wat gaan we doen? Dat vertellen we nog niet. Behalve dat we misschien wel iets met zingen in het Nederlands gaan doen. Of iets met tags zingen, of met lady speaken. Maar misschien ook wel niet. Zeker is dat de workshops al op vrijdagavond beginnen, en dat er een kwartetcompetitie zal zijn op zaterdagavond, en één show op de zondagmiddag. En voor de rest van de informatie check je maar af en toe de site. Wordt vervolgd!
 
4 sep 09 Ook Amstel Rivers Singers Amstelveen starten cursus 'Learn 2 Sing'

“Goed voorbeeld doet goed volgen”!

[foto ARS]Ook de Amstel River Singers[info button] starten de cursus 'Learn 2 Sing' a.s. dinsdag 8 september. Na publicatie in de locale kranten, ophangen van flyers en het vermelden op diverse sites op internet, hebben we inmiddels ruim 30 inschrijvingen!!

Lenhard van Ballegooijen (dirigent) en de dames van het koor maken zich op voor leerzame, gezellige en bijzondere zes weken.
Wordt vervolgd...
 
4 sep 09 Nieuw kwartet bij Holland Harmony: Blos

[foto Blos]Onze naam Blos[info button] staat voor Barbershop Ladies On Stage. Denkend aan de bloesem van de mooie betuwe, en met een Blos op onze wangen.
Onze roots zitten bij The New Harvest Singers in Geldermalsen. Sinds september 2008 zingen we een aantal keren per maand met heel veel plezier.
Wij zijn:
 Jolanda, de bas
 Annet ,de bari
 Hannie, de lead
 en Lonneke, de tenor

 
4 sep 09 NEW ACHORD eert jubilaris

[Alberta Vink wordt geeerd]Deze week zette New Achord[info button] Alberta Vink-Star in het zonnetje vanwege haar 25-jarig lidmaatschap van Holland Harmony. Toen zij net 21 jaar was, kwam zij, vanuit het verre Groningen in Harderwijk en begon te zingen bij The Harmony Singers. Een paar jaar later zong ze verder bij de afsplitsing New Achord, waar zij nog steeds lid is. En waar het nu lastig lijkt jongere leden te trekken en te behouden voor de barbershop, ging dit bij Alberta als vanzelf. Naast het zingen heeft zij zich in de afgelopen jaren ook nog ingezet als penningmeester voor Holland Harmony en in het bestuur van New Achord. Vorig jaar stopte zij als voorzitter, na jaren met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en inzet deze taak vervuld te hebben. Het was dan ook vanzelfsprekend dat zij als jubilaris flink in het zonnetje gezet werd. In aanwezigheid van man, kinderen, enkele mannen van de Dolphin Barber Mates en bevriende oud-leden kreeg zij bloemen en werd ze toegezongen met een speciaal geschreven tekst op Sentimental Journey. Daarnaast kreeg zij als blijvend aandenken twee bedels (25 en NA) en een boek door de koorleden samengesteld.
Alberta gaf aan dat het niet zo moeilijk is om zo lang bij een koor te blijven, naast het barbershopzingen biedt het ook zoveel warmte en vriendschap. “Een aanrader voor iedereen.”
 
29 aug 09 Concert The Midland Harmonizers Sound

[logo]De barbershopvereniging The Midland Harmonizers Sound[info button] is weer begonnen met de repetities. Het vrouwenkoor en het mannenkoor zijn volop bezig met de repetities voor hun optreden op 8 oktober 2009 in Cultura in Ede.
Deze uitvoering staat in het teken van het ontspannen karakter dat het samen zingen kan hebben. In een vlot programma laten de leden van The Midland Harmonizers Sound horen en zien hoe het barbershop zingen is in een vrouwenkoor, een mannenkoor maar ook in een gemengd koor. Daarnaast staat ook het zingen in een kwartet (mannen of vrouwen) op het programma.
De organisatie prijst zich gelukkig dat het koor La Jeunesse uit Kaatsheuvel aanwezig zal zijn om een geheel andere stijl te laten horen. Dit gemengde koor staat garant voor een afwisselend en attractief programma.
De avond begint om 20:00 uur en zal worden afgesloten vanaf 22:00 uur met een ‘after-glow’ waarbij er nog even onder het genot van een drankje kan worden nagezeten terwijl er nog wordt gezongen.
Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Cultura, Molenstraat 45, 6711 AW Ede en de toegangsprijs bedraagt € 9,50 incl. garderobe, kopje koffie of thee voor de voorstelling en een drankje na de voorstelling.
Belangstellenden kunnen nadere informatie over de koren vinden op internet: www.themidlandsound.nl en www.lajeunesse.nl
 

20 jul 09 In memoriam Joke van der Eijk

Een droevig bericht. Onze lieve vriendin Joke van der Eijk is gisterenochtend overleden. Zij was al geruime tijd ernstig ziek.

[foto: Joke van der Eijk]Joke (op de foto zit ze in het midden) maakte als tweede tenor deel uit van ons kwartet Take Five[info button]. Toen het zingen haar niet meer lukte besloot zij zich uit het kwartet terug te trekken maar bleef ons nog altijd op de voet volgen. Elke repetitie was zij van de partij maar toen dat ook niet meer ging, kwamen wij heel vaak bij haar.

Tevens is zij veertien jaar lid geweest van het koor Flevo Fun[info button] uit Almere en is ook mee geweest naar Wenen met HfH chorus. Joke was een barbershopper in hart en nieren. Zij genoot ten volle van alle activiteiten die er georganiseerd werden en was er (bijna) altijd bij. Zingen was haar lust en haar leven en hoe bitter is het dan dat je uitgerekend dát niet meer kan.

Maar bovenal was Joke een vriendin door dik en dun. Haar oprechte betrokkenheid, opgewektheid en haar grenzeloze optimisme heeft zij tot het laatst behouden.
Wat zullen we haar missen.

Onvergelijkbaar
Onvergetelijk

Joke wordt a.s. donderdagochtend om 9.45 in Lelystad begraven.

Ina Stukart
ina.stukart@gmail.com
 
18 jul 09 Directors College

Op 14 & 15 november wordt voor de dirigenten van Holland Harmony en DABS weer een "Directors College" georganiseerd. Het weekend staat onder deskundige leiding van Rob van der Meule.
=> uitnodiging
=> programma
 
13 jul 09 Feest bij Dutch Pride!!

[foto Dutch Pride]Op 14 juli 2009 is het precies 10 jaar geleden dat wij naar de notaris gingen om Dutch Pride[info button] officieel op te richten, dus is er FEEST. Het bestuur heeft iets speciaals voor het koor georganiseerd op deze dag. Het wordt voor de leden een complete verrassing wat er gaat gebeuren. Wij moeten ons melden om 17:30 uur ergens in Utrecht. En nieuwsgierig dat we zijn........

Iets verder in het jaar gaan we een show geven. We vonden het een leuk idee om ons verjaardagsfeestje te vieren met alle koren uit IJsselstein. Deze koren zijn aangeschreven en op 4 oktober om 14:00 uur geven wij de show "Dutch Pride & Friends" in het Fulco theater te IJsselstein. Het leuke is dat er 9 tot 10 koren positief hebben gereageerd. Het wordt dus een matinee vol diversiteiten. Er doet b.v. een Seniorenkoor mee, maar ook een Oratoriumvereniging en alles wat daar tussen zit. Na afloop van de show is er tijd voor een hapje en een drankje in de foyer van het theater. En... om in barbershopstijl te blijven, is een afterglow het proberen waard. Verdere info v.w.b. het bestellen van kaarten etc. volgt t.z.t.
 
12 jul 09 Full Colour stopt na 15 jaar

[foto Full Colour]Na 15 jaar heerlijk met elkaar te hebben gezongen, lief en leed te hebben gedeeld en drie bronzen plakken en één zilveren plak rijker, valt het doek nu echt definitief voor Full Colour[info button]. Wij (Marrie, Conny, Francis en Mieneke) kijken terug op een fantastische periode. Wat een tijd hebben we met elkaar beleefd en wat hebben we veel leuke optredens mogen verzorgen! Met heel veel plezier werkten wij toe naar de conventies en hebben in aanloop naar deze conventies fijne coaches gehad (Wil Saenen en Don Henken). We willen iedereen heel hartelijk danken voor jullie steun en support. Gelukkig zingen drie van ons ook in Sound Waves waardoor onze band altijd zal blijven!
In harmony,
Marrie Verboom, Conny Moree, Francis Geveke en Mieneke Ewald
 
5 jul 09 [logo Anaheim 2009]Barbershop Harmony Society conventie

De grootste barbershopconventie voor mannen zit er weer op. Een week lang barbershop in Anaheim (California) is toch een paradijs voor al die mannen en vrouwen die verslingerd zijn aan die aparte hobby :-)
De absolute winnaar bij de koren was Ambassadors of Harmony met een ongelofelijke score van 97.5%. Het Zweedse koor zero8 kon beslag leggen op de 7e plaats en wist met een score van 89.7% de prestatie in Veldhoven (86.7%) en SNOBS2009 (83.5%) ruimschoots te verbeteren!
Bij de kwartetten ging de gouden plak naar Crossroads met 93.7%. De Ringmasters behaalden een gedeelde 4e plaats met 89.1%, dus ook een flinke stijging ten opzichte van Veldhoven2009 (83.2%) en SNOBS2009 (84.0%).
=> uitslagen kwartetten
=> uitslagen koren
=> alle BHS2009 uitslagen
 
5 jul 09

Zeer geslaagde cursus Learn-2-Sing bij The Rhine Singers[info button]

[logo TRS]
Een goed idee moet je overnemen. Vorig jaar hebben we een goed idee opgevangen vanuit Holland Harmony, het organiseren van een cursus Learn-2-Sing, om zodoende op volledig vrijblijvende wijze te proberen geïnteresseerde, nieuwe en gemotiveerde leden te werven.

Dit voorjaar hebben we de daad bij het woord gevoegd. Na een actieve promotiecampagne met flyers, posters, artikelen in huis-aan-huis-bladen en op internet hebben we een geweldig aantal aanmeldingen (34) binnengekregen voor onze cursus die zou lopen van 25 maart t/m 13 mei, zes avonden cursus, één avond als afsluitend optreden voor familie, kennissen, en vrienden van de cursisten.

Op de eerste cursusavond bleken er vier personen zich alsnog bedacht te hebben, waardoor we van start zijn gegaan met het geweldige aantal van 30 cursisten. Wil Saenen had zichzelf weer eens overtroffen, waardoor het een super geweldige avond geworden was. De organisatie liep gesmeerd, iedereen van cursist tot oude rot binnen het koor liep te smilen van oor tot oor. De daaropvolgende avonden waren net zo geweldig. De combi van een gezamenlijk deel (koor en cursisten samen) en een deel van de repetieavond waarbij cursisten en koor apart repeteerden, werkte super. Het maakte het geheel leerzaam, ontspannen en zeer gezellig.

=> lees verder ...

 

4 jul 09 The Skyline Sisters 1 jaar jong

[foto The Skyline Sisters]Op 10 juni j.l. was het alweer een jaar geleden dat de Rotterdamse Skyline Sisters officieel als vereniging zijn opgericht. Dit was uiteraard reden tot een feestje!
Afgelopen maandag, tijdens hun laatste repetitie voor de zomervakantie, hebben de 26 Sisters het glas geheven op dit heugelijke feit. Met lekker eten, drinken, zingen en creatieve bezigheden werd het een erg gezellig partijtje. Nu gaan hun snaveltjes toe tot hun eerste repetitie op 24 augustus a.s. weer begint. Wij wensen iedereen een heerlijke zomer toe!
=> website The Skyline Sisters
 
4 jul 09 Website The New Harvest Singers vernieuwd

TNHS[info button] hebben hun website een flinke beurt gegeven en het resultaat mag er zeker zijn! Ga er snel een kijkje nemen!
=> website The New Harvest Singers
 
6 jun 09 Europa Cantat XVII zoekt vrijwilligers

[logo: europa cantat]Europa Cantat XVII is een internationaal festival voor zangers dat deze zomer voor het eerst in zijn 45-jarig bestaan naar Utrecht komt. Zo’n 3.000 amateurzangers en dirigenten, jong en oud, uit circa 40 landen trekken in juli van over de hele wereld naar Utrecht voor dit festival. Zij gaan dagelijks zingen in één van de 60 workshops/ateliers geleid door bekende dirigenten. En zij gaan ook concerten geven en bezoeken, op open podia optreden en het wonder ervaren van zingen-met-zijn-3000en. Het publiek kan genieten van een 100-tal concerten in kerken, theaterzalen, Jaarbeurs Utrecht en buitenpodia in de stad en regio. Het muziekscala is zeer breed en gevarieerd. Het festival is van 17 t/m 26 juli 2009.
Eén van de vele workshops is de 6-daagse "Women in Harmony" van Doug Harrington.
Europa Cantat zoekt nog steeds vrijwilligers. Misschien in jouw omgeving? Het festival is een mooie gelegenheid voor een interessante blik achter de schermen van een groot en gezellig gebeuren!

=> info Europa Cantat
=> aanmeldingsformulier voor vrijwilligers
 
2 jun 09 BABS Barbershop Convention 2009: the results

[BABS logo]De 35e conventie van de British Association of Barbershop Singers werd gehouden op Llandudno (Wales) van 22-25 mei.
Het winnende (mannen) koor is "The Cottontown Chorus" met "Cambridge Chord Company" als goede tweede. Beide koren waren ook in Veldhoven bij de Europese conventie.
Het kwartet "Evolution" (ook bekend van de Europese conventie) behaalde goud.
=> overzicht van de uitslagen BABS 2009
 
22 mei 09 European Barbershop Convention video's op YouTube
[logo EBC2009]
Tijdens de European Barbershop Convention 2009 hebben er gedurende 4 dagen bijna 100 koren en kwartetten opgetreden. Een flink aantal en wie ze allemaal gezien heeft zal misschien toch nog even moeite hebben zich die optredens precies te herinneren. Gelukkig hebben we hulp van YouTube waar nu vrijwel alle optredens te bewonderen zijn. We hebben ze allemaal op een rijtje gezet en we wensen iedereen veel kijk-& luisterplezier:
=> alle optredende kwartetten
=> alle optredende koren
 
22 mei 09 Barbershopkoor the Singing Pearls bestaat dit jaar 12,5 jaar!

[logo The Singing Pearls]Dit vieren wij met een jubileumshow in het cultuurcentrum Tiliander. Een unieke kans om van onze muziek en presentatie te komen genieten. Naast the Singing Pearls[info button] treedt het Eindhovens mannenkoor the Southern Comfort Barber Mates[info button] op, evenals de kwartetten Still Crazy[info button] en Zzinder[info button]. Ook dansgroep Stream maakt deel uit van het programma. De presentatie is in handen van Meike de Jong o.a. bekend van Omroep Brabant.

Wij nodigen u graag uit op zaterdag 10 oktober in Tiliander in Oisterwijk, aanvang 20.00 uur. U kunt kaarten à €12,50 bestellen via www.tiliander.com en telefonisch reserveren is ook mogelijk (maandag tot vrijdag van 9.00-17.00 uur) : 013-521 7220.

Wij hopen u op 10 oktober een onvergetelijke en inspirerende avond aan te kunnen bieden!

Met hartelijke groet,
Maudy van der Meer en Marja Ries,
public relations the Singing Pearls.
 
21 mei 09 [logo SABS]Barbershopvirus slaat toe in Spanje

Sinds eind december 2008 heeft Spanje een eigen barbershop organisatie: SABS (Spanish Association of Barbershop Singers). Met groot enthousiasme heeft het Madridse mannen barbershop kwartet "The Investigators" het barbershop virus op Spanje losgelaten wat resulteerde in de oprichting van SABS met nu al vijf koren en 4 kwartetten. We zullen nog veel van SABS gaan horen en wie daar niet op wil wachten kan op 6 juni alvast naar het First Festival of Barbershop Music in Spain gaan!
=> website SABS
 
21 mei 09 [logo regio 31]Uitslagen Sweet Adelines Regional Conventions

Op 8 & 9 mei hield Sweet Adelines haar regionale conventies in regio 31 (Quartet of Nations) en 32 (Nordic Light Region).
In regio 31 werd Tone-Acity het kampioenskwartet en Forth Valley Chorus het kampioenskoor. Tone-Acity was ook te live te horen tijdens de recente Europese Conventie.
[logo regio 32]In regio 32 zijn de nieuwe kampioenen Tonetrip Quartet en Stockholm City Voices.
=> uitslagen regio 31
=> uitslagen regio 32
 
21 mei 09 Cursus "Leer Zingen" bij The Sweet Lake Harmony Singers

[logo TSLHS]The Sweet Lake Harmony Singers organiseert een cursus Leer zingen, vanaf 26 mei t/m 30 juni op 6 dinsdagavonden van 19.45 tot 22.15 uur. Een zangpedagoog geeft les in zangtechniek en er worden twee songs ingestudeerd.
De cursus is gratis. Locatie: Gondelkade Zoetermeer.
Meer informatie: www.thesweetlakeharmonysingers.nl 
 
9 mei 09 In memoriam Lidy de Boer

[Lidy de Boer]Vanuit een besef van onbegrip en nog niet kunnen bevatten moeten wij mededelen dat op 5 mei Lidy de Boer is overleden.

Vele jaren is ze voorzitter geweest van ons koor (v/h The Happy Singers). Ze was een gedreven barbershopper en een uitstekende, bevlogen voorzitter die de touwtjes goed in handen hield. Door lichamelijk klachten heeft ze moeten beslissen om te stoppen als actief lid. Af en toe was ze toch nog even aanwezig op een repetitie waardoor de feeling met elkaar niet verloren is gegaan. Ze droeg Miracle Sound en Holland Harmony een enorm warm hart toe.

Wij hebben Lidy altijd als een bijzonder warm en hartelijk mens ervaren. Klaas, hun kinderen en verdere familie wensen wij enorm veel sterkte met dit vreselijke verlies.

Leden en dirigent Miracle Sound
 
6 mei 09 Zondag 14 juni: Bring a friend to The Sing Thing Singers!!!

Nog nagenietend van hun optreden bij de Conventie zijn de meiden van TSTS in april weer enthousiast verder gegaan met oefenen. Zo’n dertig meiden in de leeftijd van tien tot een jaar of achttien.

Waarom ze zingen: Ik denk omdat ik gewoon graag wil zingen (en omdat er niet zoveel gelegenheden zijn voor mensen van mijn leeftijd om te zingen). Ik ben ook een beetje een amateur qua zingen en dat kan bij TSTS (veel beginners), je kan er leren als je nog niet zo goed bent. Tegelijker tijd proberen we wel om een hoger niveau te bereiken en de liedjes goed te zingen. We zingen echte liedjes, met bladmuziek en speciaal gearrangeerd, dat is ook zeker wat het leuk maakt. Het is ook leuk om op te treden. En verder is het wel gezellig :) Marjon

[foto TSTS]
Het is een leuke groep meiden, maar er kunnen er nog (veel) meer bij. Dus heb je een dochter, nichtje of buurmeisje in de leeftijd tussen de tien en begin twintig breng haar dan 14 juni bij de Open Repetitie. De repetitie wordt gehouden in School De Baanbreker, Baden Powellstraat 1 in IJsselstein, dat is vlak bij Utrecht. Het koor start om 10.00 en de repetitie duurt tot half vier. Nieuwsgierig naar het resultaat van al die meiden samen? Dan ben je als buurvrouw, moeder, tante (of buurman, vader, etc) vanaf 15.00 welkom om te komen kijken. Het is om 15.30 afgelopen.

Lees ook eens de enthousiaste verhalen van de meiden in de Telebaba.
Of bekijk de video van hun optreden in de conventie 2009.

Voor meer informatie, kijk onder jeugdkoor.
 
28 apr 09 Uitslag SNOBS Conventie

[logo SNOBS]Afgelopen weekend is in Stockholm/Upplands Väsby de SNOBS conventie gehouden. Niet geheel onverwacht heeft zero8 het goud veroverd bij de koren en de Ringmasters het goud bij de kwartetten.
The New Harvest Singers hadden als gastkoor de eer drie keer te mogen optreden voor het Zweedse publiek. Ze hebben genoten getuige het verslag op de website van TNHS.
=> verslag op website The New Harvest Singers
=> uitslagen koren
=> uitslagen kwartetten
 
27 apr 09 25 jaar Goose City Singers

[logo]Op 23 februari 2009, bestond het barbershopkoor de "Goose City Singers" uit Goes 25 jaar! In het najaar en wel op zaterdag 31 oktober 2009 zal dit zilveren jubileum worden gevierd. Een receptie met een gezellig samenzijn 's middags en 's avonds een optreden van het koor met een aantal gastoptredens.
De festiviteiten vinden plaats bij Dansschool Janvier Dans Masters, Jacob Valckeplein 4 te Goes.
Uitgebreide informatie omtrent de jubileumactivitieten zijn te vinden op de website van het koor: www.goosecitysingers.nl
 
22 apr 09 No more StouT ...

StouT heeft besloten de StouTe schoenen uit te doen en op te houden met StouT zijn.
[picture StouT]Wij zullen niet verder gaan als StouT kwartet.
We komen elkaar zeker weer tegen want wij zullen allemaal los van elkaar verder blijven zingen/dirigeren of iets anders in de barbershopwereld.

Groetjes en tot ziens
De Stoute meiden
 
22 apr 09 Hoogtepunten uit de RvA vergadering

[logo HH]Afgelopen zaterdag 18 april vond in het Westhoffhuis te Lunteren de jaarlijkse ledenvergadering (Raad van Afgevaardigden) plaats van Holland Harmony.
Hieraan werd deelgenomen door zo'n 33 personen  en onder de deskundige leiding van Thea van Bergen als waarnemend voorzitter (Nelleke was verhinderd) passeerden veel interessante onderwerpen de revue:
- nieuws van de aanwezige koren
- jaarverslag van de organisatie

- het financiële overzicht van de HH
- hoe maak je je koor aantrekkelijk voor de jeugd?
- een terugblik en evaluatie van de Europese conventie.
- Learn2Sing. Een zangcursus in 6 weken voor iedereen.
- Buma/Stemra/Musicopy/legaliseren songs. Handige info & overzicht.
- een conventie-uitgave van de Telebaba
- versterking van het bestuur door Olga de Rijk (PR-taak).

=> lees verder voor meer informatie en links naar de documenten
 
22 apr 09 Coaching door Timm Barkworth in juni
Geschreven door Ad Roskam, lead S.P.A.M.
[timm]
In de week van 9 tot en met 16 juni (dinsdag tot en met dinsdag) heeft het DABS kwartet S.P.A.M. Timm Barkworth uit Engeland op bezoek, er is overigens een mogelijkheid om de reis enkele dagen langer te laten duren. Tot maximaal de 21e juni, afhankelijk van de eventuele coachings aanvragen.

Timm is Vocal Coach en Musical Director van The Belles of Three Spires Ladies Chorus en Baritone van Evolution Quartet.
Timm is in deze periode te boeken voor intensieve en zeer prettige koor- en kwartet- coachings.

Tijdens de Conventie in Veldhoven is er door een aantal personen bij mij al aangegeven dat ze hier gebruik van willen maken. Ik wil jullie allemaal vragen (ook die mij toen dit al aangaven) mij te berichten in de komende week of jullie van dit aanbod gebruik willen maken. De kosten voor een full coaching zijn op te vragen bij onderstaande persoon.

Timm wordt door ons als S.P.A.M. ondergebracht en verder verzorgd. Jullie hoeven alleen maar aan te geven wanneer en waar jullie de coaching willen hebben. Als er dubbels zijn cq ontstaan, gaan we kijken of we eventueel kunnen combineren om toch maar iedereen hier zo veel mogelijk van te kunnen laten profiteren. Timm is VOCAL COACH en weet echt heel veel op dit gebied. En het is zeer aan te bevelen om hier gebruik van te maken. Graag verneem ik van jullie.

BHQ S.P.A.M.
Ad Roskam Lead
tel: 06-13603433
bbsquartetinfo@adsal.nl
 
22 apr 09 Telebaba: European Convention Special

Het speciale conventienummer van de jaarlijkse Telebaba is weer gereed. Dit keer vol met verhalen, impressies, foto's en herinneringen aan de Europese Barbershop Conventie 2009.
Tijdens de RvA van 18 april is de Telebaba al aan de aanwezigen meegegeven. Koren/kwartetten die er niet waren krijgen de Telebaba per post.
=> download de Telebaba (let op: het is een groot bestand van 3.5MB)
=> meer nummers van de Telebaba
 
18 apr 09 Inschrijving voor HFHC gesloten!

[logo HFHC]Inschrijven voor het nieuwe project van het Harmony from Holland Chorus is niet meer mogelijk! Meer dan 150 aanmeldingen hebben we binnengekregen!
Op dit moment zullen Rob v.d. Meule en Tanja Boerrigter zich buigen over de lijst met aanmeldingen en een indeling maken naar datum binnenkomst en samenstelling. Helaas kunnen we er maar (!) 120 plaatsen…..
De definitieve lijst wordt de komende week vrijgegeven en dan zullen we de deelnemers zo snel mogelijk op de hoogte brengen en natuurlijk hopen we ook binnenkort de nieuw uitgekozen songs bekend te kunnen maken!
Namens de werkgroep:
Pauline en Mariëtte
 
15 apr 09 Kwartettendag: een experience van & met Xperience

[foto Xperience]Enige tijd geleden werd Xperience door Holland Harmony gevraagd de kwartettendag op 5 april te leiden voor kwartetten van DABS en HH. Voor Xperience een grote eer temeer de inschrijving al heel snel gesloten was door de grote interesse voor deze dag!
Xperience kijkt met veel plezier terug op een fantastische kwartettendag. Wij hopen dat wij bijgedragen hebben aan een (kleine) kwaliteitsverbetering van barbershoppend Nederland. Wij bedanken alle kwartetten voor het enthousiasme en het vertrouwen dat zij in Xperience gesteld hebben.

=> lees verder + foto's
=> website Xperience
 
15 apr 09 Directors College II

Op zaterdag 14 en zondag 15 november 2009 zal Holland Harmony weer een Directors College organiseren.
Het weekend staat onder leiding van niemand minder dan Rob v.d. Meule!
Lokatie: Zonnewende te St. Michelsgestel.
Verder info volgt later.

EC/Holland Harmony
 
29 mrt 09

Harrogate 2010:
Een nieuw project van het Harmony from Holland Chorus!


[logo HFHC]Het Harmony from Holland Chorus is door de BABS uitgenodigd om tijdens hun conventie in het voorjaar van 2010 te komen optreden. Deze conventie vindt plaats van 28–30 mei 2010 in Harrogate, Engeland.
We zijn heel blij dat ook deze keer Rob van der Meule als Musical Director het koor zal gaan leiden en Tanja Boerrigter de choreografie zal gaan verzorgen.

De deelneemsters zullen worden geplaatst op volgorde van binnenkomst van aanmelding. Het maximum aantal deelneemsters is 120.
Sluitingsdatum voor aanmelding is 15 april 2009!

=> lees de details
=> aanmeldingsformulier
 

28 mrt 09 Bijeenkomst Raad van Afgevaardigden zaterdag 18 april 2009

Alle contactpersonen van de Holland Harmony koren, kwartetten en commissies hebben een uitnodiging gekregen voor de jaarlijkse Raad van Afgevaardigdenvergadering op zaterdag 18 april 2009 in het Westhoffhuis te Lunteren.

De agenda, het jaarverslag en het aanmeldingsformulier staan op de ledensite.
Aanmelden kan met het aanmeldingsformulier tot uiterlijk 10 april a.s.
 
28 mrt 09 BALK-nieuws

[BALK-logo]BALK is een landelijke bond van koren en groepen die lichte muziek op hun repertoire hebben. Op de BALK-website vind je recensies, nieuwsberichten, een uitgebreide agenda, een lijst van bij BALK aangesloten koren en groepen, informatie over de service van BALK, interessante links en zoekertjes voor koorleden, dirigenten en begeleiders.
Naast deze website verschijnt ongeveer acht keer per jaar BALKnieuws, een e-mail nieuwsbrief met een selectie uit de actuele onderwerpen op Balknet.nl.
Een abonnement op BALKnieuws is gratis.
=> neem een kijkje op de BALK website
=> meld je aan voor de gratis BALK nieuwsbrief.
 
28 mrt 09 Barbershoppers zingen in de Oringer Marke

In de Oringer Marke te Odoorn is zaterdagavond 4 april vanaf 20:00 uur een zangfestijn van het vrouwen-barbershopkoor “Butterfly Sound” uit Emmen. Als gastkoor zal het mannen-barbershopkoor “The Eastermoor Singers” uit Annen aanwezig zijn. Het wordt een gezellige avond waarbij afwisselend gevoelige ballads en spetterende swing wordt gezongen. Alles wordt 4-stemmig of close harmony gezongen en zonder begeleiding, terwijl de performance een grote rol speelt.
Kaarten aan de zaal pp. € 6,00. Kaarten in voorverkoop pp. € 5,00.
Reserveren bij butterflysound@home.nl  of 0591-855452 / 0591-630294
 
17 mrt 09 [logo conventie]European Barbershop Convention 2009

Het was een flink klus maar ze staan nu allemaal op de website: een paar duizend foto's die zelfs in hoge resolutie te downloaden zijn.
=> foto's !
Je kunt ook via de website de DVD's bestellen of de officiële koor/kwartetfoto's van Foto Aartsen.
=> bestel DVD's
Graag willen wij ook jouw mening horen over de conventie!
=> geef jouw mening
 
16 mrt 09 Uitnodiging workshop Zangtechniek met Anna & Roel

[foto Anna en Roel]Op zondag 17 mei 2009 organiseert Holland Harmony weer een workshop Zangtechniek. Ook deze keer staat de workshop onder de bezielende leiding van het enthousiaste duo Anna Ågren en Roel Dullaart.
Veel koor- en kwartetleden hebben al kennis mogen maken met hun manier van werken en plukken daar nu de vruchten van.
De workshop vindt plaats in:
De Luisterpost, Vijfde Uitgang 1, 4201 XH Gorinchem
Aanvang: 10.00 u – 16.00 u
Kosten: € 40,00
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website van Holland Harmony.
Meld je snel aan! Het maximum aantal deelnemers is 16.
=> aanmeldformulier
 
10 mrt 09 Europese Barbershop Conventie 2009

Ondertussen zit iedereen weer thuis na te genieten. Voor de compleetheid volgen hier nog de winnaars bij de koren:
 
koren Goud Zilver Brons
Holland Harmony The New Harvest Singers Sound Waves Southern Comfort Barber Gals
Europese mannen zero8 The Cottontown Chorus Cambridge Chord Company
Europese vrouwen The White Rosettes Cheshire Chord Company Heartbeat

=> meer detail uitslagen

 

5 mrt 09 Europese Barbershop Conventie 2009

De eerste conventiedag zit erop. Na een spannende competitie zijn de trotse winnaars bekend:
 
kwartetten Goud Zilver Brons
Holland Harmony Aquadraat .nl Special Blend
Europese mannen Ringmasters Xperience aBSOLUT
Europese vrouwen ReMix Eu4ia VOX

=> meer detail uitslagen

 

1 mrt 09 [logo conventie]Europese Barbershop Conventie 2009

Er zijn nog maar een paar dagen te gaan en dan kan de eerste Europese mannen & vrouwen Barbershop Conventie in alle hevigheid losbarsten. Er is ongelofelijk hard voor geoefend door zo'n 80 koren en kwartetten die stuk voor stuk zullen schitteren voor een publiek van ruim 1600 mensen.
Neem een kijkje op de conventie pagina waar in detail van alles te lezen is over deze unieke gebeurtenis!

Er zijn overigens nog kaarten te koop voor de kwartetten competitie en de zondagshow. Ben je jonger dan 25 jaar, dan mag je de zondagshow zelfs gratis bezoeken!
 
25 feb 09 Kwartettendag 5 april 2009

De aanmelding voor de kwartettendag is gesloten.
Het beoogde maximale aantal deelnemende kwartetten is bereikt.

Kwartetten die zich nu nog aanmelden komen op de reservelijst te staan.
 
22 feb 09 [DABS logo]Barbershopper Of The Year 2008

DABS kiest elk jaar een Barbershopper Of The Year (BOTY) en de (niet zingende!) webmaster van de Holland Harmony website heeft vorig jaar het genoegen mogen smaken in de prijzen te vallen!
Op de DABS website staat nu de volgende oproep om te stemmen voor de BOTY 2008:

Beste mensen,

Het is zover, er mag gestemd worden. We zijn er als DABS bestuur trots op om de vijf genomineerden voor de titel "Barbershopper Of The Year 2008" aan jullie bekend te maken. Dit betekent ook dat de stembussen open zijn en we er op rekenen dat jullie veelvuldig zullen stemmen op jullie eigen favoriet. Uw stem mag u sturen naar secretaris@dabs.nl
Op de algemene ledenvergadering in maart zal dan de BOTY 2008 worden gehuldigd.

Stemmen is mogelijk tot 15 maart.

Bestuur DABS

Tussen de genomineerden zitten een hoop bekenden, waaronder ook Thea van Bergen.

Ga naar de DABS website, bekijk alle genomineerden en stem!

=> bekijk de genomineerden
 

22 feb 09 Het ware barbershopgevoel in ZINGmagazine

In het tweemaandelijkse blad ZINGmagazine is in het maart/april nummer een interview opgenomen met Martijn Hoeksema, Wil Saenen en Nelleke Dorrestijn.
Uit de inleiding:

Het lijkt wel of de barbershopperzangers een beetje last hebben van een minderwaardigheidscomplex. 'Ach, de koorwereld kijkt toch op ons neer.' En dat terwijl die koorwereld juist veel van barbershop kan leren. De durf om mee te doen aan concoursen, de bereidheid om van anderen te leren en het blijven zoeken naar vernieuwing bijvoorbeeld. Vijftienhonderd (!) Zweedse, Engelse, Ierse, Duitse, Finse en Nederlandse zangers en zangeressen komen in maart naar Veldhoven voor de Europese Conventie. Ze gaan uitvechten wie zich het beste barbershopkoor van Europa mag noemen. Drie barbershoppers vertellen meer over ringing chords, community singing en de afterglow.

Alle barbershopkoren van Holland Harmony en DABS zullen een presentexemplaar krijgen.

=> website van ZINGmagazine
 

22 feb 09 Vertrek EC leden Martha de Weerd en Annie Schats

Het jaar 2009 begon voor de EC op ‘personeelsgebied’ weinig rooskleurig. Twee zeer gewaardeerde en actieve leden zijn gestopt met hun werk in de EC. Beiden om zeer begrijpelijke persoonlijke redenen. Desalniettemin betreuren wij dit enorm.
Martha de Weerd kwam begin 2007 bij de EC en Annie Schats in september van datzelfde jaar. Beide dames hebben in deze periode bergen werk helpen verzetten. Daarvoor willen wij hen in deze rubriek toch nog eens bijzonder bedanken!
Maar….tijdens de laatste EC vergadering heeft Ina Kleefman toegezegd de EC te willen komen versterken. Ina zingt bij de Southern Comfort Barbergals en heeft zich daar verdienstelijk gemaakt als sectional leader, is assistent-dirigent en is een doorgewinterde barbershopper. Een aantal jaren heeft zij als dirigent voor het koor New Spirit uit Horn gestaan.
Het mag gezegd worden dat de EC grote waardering heeft voor vrouwen die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken om voor hun collega barbershoppers de zo gewaardeerde leermomenten te willen organiseren.

Groeten van de EC die momenteel bestaat uit:
Ineke Bais
Nanny Groenendal
Ina Kleefman
Ineke Van Riet Paap (namens het bestuur)
 
21 feb 09 2 maart a.s. open repetitie-avond bij Rotterdams enige vrouwenbarbershopkoor ‘the Skyline Sisters’

[skyline sisters]Hou je van zingen? Kom dan kennismaken met barbershop!

Tijdens deze open avond word je wegwijs gemaakt in de barbershop-zangstijl. Barbershop zingen is 4-stemmig en à capella (zonder instrumenten). Je hoeft niet persé muziek van de notenbalk te kunnen lezen of een operastem te hebben en ervaring is niet vereist. Toonvast zijn is wel belangrijk. Je dient je slechts over te willen geven aan het plezier om samen te zingen en het belangrijkste is natuurlijk om zelf te ervaren hoe fantastisch het is om barbershop te zingen!!

De avond is geheel kosteloos en wordt gehouden in basisschool De Wilgenstam, Wilgenlei 149 in Rotterdam Schiebroek van 19.30 – 22.00 uur incl. koffiepauze.
Meer info?
www.skylinesisters.nl 
of bel/mail met Rinkje Molenaar 010-4220482 / rinkje@planet.nl
Mieneke Ewald 0181-413994 / mieneke.ewald@hetnet.nl
  
18 feb 09 Vooraankondiging workshop Zangtechniek door Anna en Roel

Op zondag 17 mei zullen Anna en Roel weer een workshop Zangtechniek verzorgen.
We raden diegenen, die hun zangprestaties willen verbeteren, aan deze datum alvast in hun agenda vast te leggen!
Houdt de website van Holland Harmony in de gaten; nadere gegevens en de mogelijkheid tot aanmelden worden spoedig bekend gemaakt.

Namens de EC Holland Harmony,
Nanny Groenendal
 
16 feb 09 [logo conventie]Conventie informatie

Dit weekend is de website van de conventie weer flink uitgebreid met informatie.
Neem er een kijkje en blijf op de hoogte!
 
7 feb 09 Uitnodiging assistent-dirigentendag 19 april 2009

[logo HH]Ook dit jaar zal voor de assistent-dirigenten van Holland Harmony en DABS een workshop worden georganiseerd, onder leiding van Peter Iseger.
Naar aanleiding van de oproep van de EC om aan te geven wat koorbesturen en dirigenten verwachten van hun assistent-dirigent is een aantal reacties binnen gekomen.
De onderwerpen die daarin naar voren zijn gebracht zullen op deze dag zoveel mogelijk aan de orde komen.

=> lees verder voor het programma
=> aanmeldingsformulier
=> download de uitnodigingsbrief ()
 
7 feb 09 Uitnodiging kwartettendag 5 april 2009

[HH-logo]Zondag 5 april 2009 wordt er voor de kwartetten van Holland Harmony en DABS een Kwartettendag georganiseerd. Een uitgelezen kans om aan het niveau van je kwartet te werken.
Het belooft een geweldige dag te worden met vier super coaches! Martin Ford, Stuart Sides, Martijn Hoeksema en René IJsendorn van het DABS kampioenskwartet 2008 Xperience.
Stuk voor stuk heren die hun sporen verdiend hebben op het gebied van barbershopzang.

=> lees verder
=> aanmeldingsformulier  [inmiddels gesloten]
=> download de uitnodigingsbrief ()
 
2 feb 09 Swingend optreden in vernieuwde Eper Gemeente Woning!

[foto Swinging Woodnotes]Barbershopkoor Swinging Woodnotes geeft woensdag 25 februari a.s. samen met bigband Joint Venture een showavond in de vernieuwde Eper Gemeente Woning.
Op woensdag 25 februari kunt u kennis maken met het swingende repertoire van Swinging Woodnotes en dat doen ze samen met de bekende Eper bigband Joint Venture. Deze 20 man/vrouw sterke bezetting speelt een veelzijdig repertoire, van meer traditionele nummers tot swing, latin en pop. Met dit gezamenlijke optreden staan beide Eper ensembles garant voor een afwisselende, swingende en gezellige avond en wordt de theaterzaal in de vernieuwde Eper Gemeente Woning ingewijd. Hoewel het gebouw al weer in gebruik is genomen betreft het hier het eerste grote optreden in de vernieuwde theaterzaal.
U bent van harte welkom om dit optreden bij te wonen. Kaarten à €5,00 (incl. consumptiebon) zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. Het programma duurt tot 22.00 uur.
Voor meer informatie: Henriette van der Werff, tel 0578-620227 www.swingingwoodnotes.nl
 
28 jan 09 Barbershop Ontmoetings Festival 2009

[BOF logo 2009]Beste Barbershoppers 2009 is net begonnen en wij zijn weer druk bezig om alles geregeld te krijgen voor het 6e Barbershop Ontmoetings Festival in ’s-Hertogenbosch.

De grote dag is op zaterdag 26 september 2009 en hierbij stuur ik alle barbershop koren en kwartetten namens de organisatie het inschrijf formulier.
Tot ons groot ongenoegen hebben wij een marge in moeten bouwen, wat ook vermeld is op het inschrijf formulier, van €100,00 voor elk nationaal koor.
Gezien het resultaat van 2007 en de gestegen kosten vragen wij deze bijdrage van jullie om alles te kunnen organiseren.
Wij doen uiteraard onze uiterste best om toch voldoende sponsor- en advertentiegelden binnen te krijgen zodat als wij uit de kosten komen.
Wij zullen dan naar Rato restitueren.
Wij vragen begrip voor deze extra kosten.
Verder wensen wij, de gehele organisatie van het Barbershop Ontmoetings Festival jullie een heel bijzonder goed 2009.

Voor al degene die in maart naar de conventie gaan: Toy Toy Toy.

Namens de BOF,
Ton Husson (secretaris)

=> inschrijfformulier (excel)
=> website Duketown Barbershop Singers (waar tzt nadere info verschijnt)
=> foto's Barbershop Ontmoetings Festival 2007
=> "That's what friends are for" op het marktplein in Den Bosch (BOF2007)
 
24 jan 09 Stormloop op boekingen conventie

[logo convention 2009]Over belangstelling voor de Europese Barbershop Conventie 2009 hebben we niet te klagen. Met nog zo'n 6 weken te gaan zijn alle door ons gereserveerde hotelaccommodaties volledig volgeboekt. We proberen op dit moment de logistieke puzzel op te lossen om pakweg 1100 slapers netjes weg te leggen in een aantal hotels (NH Koningshof, NH Hotel Geldrop, NH hotel Best, Hostel De Buitenjan). Het aantal eters is zelfs nog groter.
We hebben daarom moeten besluiten om geen extra aanvragen voor hotel accommodaties (overnachtingen, lunches, diners) meer te honoreren.
Ook met de entreekaarten loopt het storm. We hebben een capaciteit van ongeveer 1600 plaatsen. Met name de kaarten voor de koorcompetitie en de zaterdagavond show gaan nu zo snel, dat het een kwestie van enkele dagen is voordat die uitverkocht zijn.
=> bekijk het programma van de conventie
=> bestel kaarten (zolang de voorraad strekt)
 
24 jan 09 Special Friends Concert van Sound Waves, Zest, Handsome3, The Skyline Sisters

Woensdag 18 februari a.s. is het weer zover! Dan houden wij ons Special Friends Concert. Bij dit concert, speciaal voor onze sponsors en donateurs georganiseerd, zijn natuurlijk ook familie, vrienden en alle andere belangstellenden die Sound Waves[info button] een warm hart toedragen van harte welkom.
Het publiek zal dan de primeur meemaken van de 2 songs waarmee Sound Waves op 7 maart zal meedoen aan het 2-jaarlijkse kampioenschap barbershopzingen in Veldhoven.
Deze Europese conventie, zoals dit kampioenschap in barbershoptaal genoemd wordt, wordt door Holland Harmony georganiseerd en is de eerste Europese conventie waaraan zowel mannen als vrouwen deelnemen en waaraan barbershopkoren en kwartetten uit Zweden, Ierland, Engeland, Duitsland, Finland en Nederland zullen meedoen.
Wij zijn ook erg blij het vrouwenkwartet ‘Zest[info button] ’, het herenkwartet ‘Handsome3 [info button]’ en het Rotterdamse barbershopkoor ‘ the Skyline Sisters[info button] ’ op deze avond te mogen voorstellen. Samen met deze barbershoppers zullen wij u een gevarieerde avond brengen.
Inmiddels nieuwsgierig geworden? Maak dan van deze gelegenheid gebruik en noteer 18 februari in uw agenda. Vanaf 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) bent u van harte welkom in de Welkomkerk, Hoogvlietlaan 23 in Rockanje.

Om zeker te zijn van een plaatsje kunt u via bijgaand reserveringsformulier uw kaarten à 5,00 euro reserveren. Reserveer snel, vol is vol!
 
24 jan 09 Succesvolle try-out van The New Harvest Singers en .nl

[logo]Zondagmiddag 11 januari gaven wij een Try-out!
We hebben genoten van ons optreden voor een propvolle zaal, alle plaatsen waren tot de laatste stoel bezet en een flink aantal mensen hebben staand gekeken en geluisterd naar de optredens.
Deze try-out was voor ons een supergoede voorbereiding op de Holland Harmony conventie (lees: competitie) van maart 2009. We hebben nog 2 maanden voorbereidingstijd, deze zullen we zeker gaan benutten om de songs op zijn best te kunnen laten horen bij de conventie. En natuurlijk waren we super trots op onze nieuwe kwartet .NL.
Heel erg leuk en voor iedereen die erbij was: bedankt voor jullie komst en daverende applaus!.
De foto's van de try-out van 11 januari staan inmiddels on-line.

=> bekijk de foto's
=> nieuwtjes van The New Harvest Singers
 
17 jan 09 Try-out Valley Voices, Four Tunes, Midland Sound, Special Blend en Square

[foto Valley Voices klinken op een goed 2009]

Vrouwenbarbershopkoor Valley Voices is helemaal op stoom. Met vier succesvolle kerstoptredens achter de rug, onder andere in het Spoorwegmuseum in Utrecht, gaat nu alle aandacht uit naar de conventie. In de voorbereidingstijd wordt een proeve van bekwaamheid afgelegd tijdens een try-out op maandag 9 februari in de grote zaal van Welstede in Ede.

Valley Voices hebben besloten om belangstellenden – sponsors, donateurs, oud-leden, familie en vrienden en overig publiek – te trakteren op een try-outavond op maandag 9 februari. Deze wordt gehouden in de grote zaal van Welstede (Soma) aan de Kerkweg 61 in Ede, de vaste repetitieruimte van de Valley Voices. Naast korte optredens van Valley Voices[info button] en Four Tunes[info button] met hun competitiesongs, zullen ook drie andere barbershopacts zich laten horen: het collega-koor Midland Sound[info button] en het kwartet Square[info button], beide ook uit Ede en het kwartet Special Blend[info button] uit Geldermalsen. Een ‘must’ dus voor iedereen die niet naar de wedstrijd in Veldhoven kan, maar wel graag wil zien en horen hoe de Edese barbershopkoren zich zullen presenteren. Of alvast een voorproefje wil zien en horen van de nieuwe deelnemers aan de conventie…

De try-out begint om 20.30 uur; de zaal is open vanaf 20.00 uur (vol=vol). Toegang is gratis. Wel van te voren aanmelden via info@valleyvoices.nl als je van plan bent te komen. Voor meer informatie: info@valleyvoices.nl  of www.valleyvoices.nl  of 0318-651516.

=> lees het volledige bericht
 
16 jan 09 Naam jeugdkoor bekend!

Ruim 28 leden van het Holland Harmony jeugdkoor zijn sinds de start van het koor in november besmet met het barbershopvirus. Onder leiding van Stuart Sides en Anja Zwaneveld komen de meiden één zondag in de maand met veel plezier bij elkaar om te repeteren.

[picture: jeugdkoor]

Stuart en Anja zijn aangenaam verrast door het enthousiasme en de ambitie van de koorleden; er zijn zelfs leden die mee willen gaan doen aan een internationale jeugdkorencompetitie!

Ook hebben de koorleden inmiddels zelf een naam voor hun koor gekozen:
                      The Sing Thing Singers

Natuurlijk mochten ze ook mee beslissen over de nummers die ze gaan zingen. Er is op verzoek zelfs een bekend popnummer speciaal voor hen gearrangeerd.

The Sing Thing Singers zien enorm uit naar hun allereerste optreden als mike cooler bij de conventie en we wensen ze daarbij natuurlijk heel veel succes en plezier!
 
9 jan 09 Hans zoekt koor !

Enthousiaste en ervaren barbershop-dirigent is vanaf januari weer beschikbaar voor een barbershopkoor. Ik zou het leuk vinden met deze groep eventueel ook eens wat eigen arrangementen te zingen. Ben een oldtimer,maar loop nog prima! Zoek wél een enthousiaste club met ambitie, redelijke zangkwaliteiten (daar kunnen we dan lekker aan werken) en drive! Wel graag op een redelijk berijdbare afstand vanuit Utrecht.
Hans Pekelharing 030-6301277 of info@drpekelharing.nl
 
8 jan 09 Vooraankondiging assistent-dirigentendag

Aan alle assistent-dirigenten,

Graag willen wij jullie op de hoogte brengen van de aanstaande

Assistent-dirigentendag
Datum: 19 april 2009
Locatie: Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, 6741 AL te Lunteren

Je hoeft je nog niet op te geven. Zodra het programma bekend is en het aanmeldingsformulier op de website van Holland Harmony staat, wordt daarover bericht.

Zet de datum alvast in je agenda!

Namens de EC Holland Harmony,
Nanny Groenendal

=> vooraankondiging in Word-formaat
 

6 jan 09 Ine van den Broek

Lieve Barbershopvrienden,

Vandaag, 5 januari, hebben wij Ine van den Broek, Rhinesinger en lid van kwartet Balladdonna, begraven in een sneeuwbedekt Buren onder een wolkenloze lucht! Het was een uitvaart zoals Ine het vast had kunnen waarderen: met veel mensen, veel muziek, met lieve woorden, en het prachtige licht zoals zij dat zo graag zag. Het was hartverwarmend dat er zoveel lieve barbershopvriendinnen en -vrienden aanwezig waren.
Ons blijft de herinnering aan een wijze, lieve humoristische vrouw, kritisch en bevlogen zowel in haar werk als op zanggebied. Klein van stuk maar groot in haar werk en haar muziek. Intens en oprecht in haar relaties. Ze stond positief in het leven en ze genoot van iedere minuut.
Meekijkend door de ogen van Ine, was de wereld een mooiere wereld. Ze heeft ons leven verrijkt. We zijn dankbaar dat we haar gekend hebben, in waardevolle uren van vriendschap, vertrouwen en harmonie.

Wij willen iedereen bedanken voor de lieve en meelevende woorden die in het condoleanceregister op de website staan en voor alle overige blijken van medeleven.
Het heeft ons duidelijk gemaakt dat Ine bij veel mensen een diepe indruk heeft achtergelaten.
Wat zullen we haar missen hè.

Balladdonna,
Willemien de Ridder, Jannet Wever en Remke Jacobs
 
2 jan 09 In Harmony 2009

Holland Harmony wenst
alle koren, kwartetten,
vrienden en vriendinnen
een heel voorspoedig 2009!

[banner: happy singing in 2009]

 

 

 


 

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

 


 


last update: 14-01-2018