Holland Harmony nieuwsarchief -2008

Tree Menu

datum
  
                          
het nieuws
 
31 dec 08 Overlijden Ine van den Broek

Lieve Barbershop Singers,

[foto: Ine van den Broek]Bij deze voor mij de droeve plicht om jullie te informeren over het overlijden van Ine, voor ons vaak gewoon Broek.

Gisteravond 30 december is zij in de vroege avond overleden, na een kort ziekbed. Haar leven was op.

Wij zijn dankbaar zo'n bijzondere en wijze vrouw gekend te hebben, de avonden met Balladdonna waren, mede door haar, een verrijking, qua zingen en gezelligheid.

Laat ik ook niet haar muzikaliteit vergeten en haar altijd weer positief kritisch houding in het koor The Rhinesingers!

Lieve mensen, wij missen haar verschrikkelijk!

De begrafenis van Ine zal zijn in Buren vanuit het kerkje en wel op maandag 5 januari 2009 om 13.00 uur. Wij wensen Hans en de kinderen heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Wij missen Ine verschrikkelijk,

Namens Balladdona met verdrietige groeten,
Willemien de Ridder

=> lees het condoleanceregister
=> lees het overlijdensbericht
 
20 dec 08 Vooraankondiging kwartettendag

Wij weten allemaal hoe snel een ieders agenda vol loopt, vandaar dat wij jullie nu alvast op de hoogte brengen van de aanstaande
        KWARTETTENDAG
        Datum: zondag 5 april 2009
        Locatie: nog niet zeker.

Je hoeft je nog niet op te geven. Het aanmeldingsformulier zal t.z.t op de website van Holland Harmony te zien zijn en alle kwartetten krijgen wederom bericht hierover.
Het DABS Kampioenskwartet Xperience heeft hun medewerking hieraan toegezegd. Vier fijne coaches dus. Zij zullen met hun expertise invulling aan jullie dag geven!

=> het volledige bericht
 
15 dec 08 The New Harvest Singers: Try out is volgeboekt!

The New Harvest Singers mogen op 11 januari gaan optreden voor een volle zaal, alle 200 plaatsen zijn bezet.
In slechts 2 weken stroomden de reserveringen binnen en kregen we uit diverse hoeken veel spontane reacties.
We zijn hier ontzettend blij mee en bedanken iedereen voor de spontane aanmeldingen.
 
12 dec 08 New Achord on Ice

Rondom de kerstdagen zijn er ook in Harderwijk weer extra koopavonden. Daarbij is er van 6 december tot 4 januari een mooie ijsbaan in de binnenstad. De organisatie hiervan had al voor de zomervakantie! gevraagd of wij als New Achord[info button] weer één of meerdere optredens wilden verzorgen. Het leek ons leuk om onze laatste repetitie-avond van het jaar alternatief te vullen. Wij zullen daarom op dinsdagavond 23 december tussen 19.00 en 21.00 rondom de ijsbaan weer enkele blokken met mooie en leuke nummers verzorgen. Kom vooral kijken en neem je schaatsen mee!!!
[foto New Achord]
 
9 dec 08 HIEP HIEP HOERA !!!!

Het is nu dan toch officieel: de nieuwe Music Director van "The Hugo Barber Ladies[info button]" is Fran Heyligers !!! Ze heeft haar sporen in de Barbershopwereld natuurlijk al verdiend dus wij zijn heel blij dat het meteen klikte tussen ons.
[ondertekening contract door Fran]
De ondertekening van het contract was door allerlei omstandigheden wat vertraagd maar op donderdag 4 december heeft de ondertekening plaatsgevonden. Een gezellig woordje van de voorzitter van de vereniging, een bloemetje erbij en daarna met z'n allen proosten met een glaasje bubbels; heel feestelijk. Onze samenwerking met Fran startte overigens al in september en we hebben dan ook al een aantal leuke nieuwe songs geleerd. Ook hebben we ondertussen weer nieuwe leden in ons koor kunnen verwelkomen. We zijn nu druk bezig met het kerstrepertoire: Ja wij zien de toekomst zonnig tegemoet.

Namens "The Hugo Barber Ladies",
Vrolijke groeten van Aad Vegelien.
 
5 dec 08 Vocal Six met The New Harvest Singers in het voorprogramma

[vocal six]Vocal Six is weer in Nederland met The New Harvest Singers in het Voorprogramma. Vocal Six kennen de meeste barbershop dames wel van de HaCo van 2006. Toen hebben de heren ons gecoached en hebben ze 's avonds een spetterende show gegeven. Op 13 december zijn ze weer in Nederland voor een acapella festival in theater de Lievenkamp in Oss. The New Harvest Singers zijn de heren blijven volgen en toen ze hoorden dat de heren naar Nederland zouden komen hebben de dames natuurlijk meteen kaartjes voor hun show gekocht.
Bij theater de Lievenkamp waren ze aangenaam verrast door dit enthousiasme. Zij hebben toen The New Harvest Singers gevraagd of zij het voorprogramma zouden willen verzorgen. Dat was een eer die The New Harvest Singers natuurlijk niet voorbij lieten gaan.
Inmiddels is bekend dat het acapella festival met Vocal Six en the New Harvest Singers voor de zaterdagavond helemaal is uitverkocht.
 
5 dec 08 Sponsor voor het conventieprogrammaboekje 2009

Wij zijn heel blij dat Leerdam Druk ook bij de Europese conventie 2009 het drukwerk van het programmaboekje verzorgt én sponsort!
Leerdam Druk is een grafisch specialist, actief in heel Europa, waar u terecht kunt voor alle denkbare vormen van communicatie. Klik op het onderstaande logo en neem een kijkje op de website van dit veelzijdige bedrijf!

[logo Leerdamdruk]
 
5 dec 08 Voorbereiding op de conventie

[admin team]De voorbereidingen voor een conventie blijven vaak onzichtbaar voor velen. Er wordt wel heel veel werk verricht door het conventieteam en alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie.

Zo ook het laatste weekend van november. Het administratieteam was voor het eerst compleet bij elkaar om te trainen met het ‘scoresprogram’, dat alle jurywaarderingen bijhoudt tijdens de competitie. Dit jaar extra spannend, omdat er verschillende competities worden gehouden, waarvan sommige zelfs tegelijkertijd worden uitgevoerd. Denk maar aan de Nationale en Europese competities. De mannenkwartetten (Europese), en Dameskwartetten (Europese en Nationale) op één dag.
 => lees verder
 
1 dec 08 Try-out The New Harvest Singers[info button]

[flyer]Zondagmiddag 11 januari geven wij een Try-out!
Deze try-out is voor ons een mooie voorbereiding op de Holland Harmony conventie (lees: competitie) van maart 2009. Natuurlijk zingen wij hier enkele songs uit ons nieuwe repertoire, wat bekendere songs én de 2 songs waarmee we onze kampioenstitel zullen verdedigen.
U kunt tijdens dit concert ook genieten van dameskwartet ".nl[info button]" en acapellagroep "Niet Storen". Het belooft dus een gevarieerd programma te worden.

Locatie: Twentie Toe, Beethovenstraat 22 in Tiel.
Aanvang: 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.15 uur.

Klik op het Aanmeldingsformulier om u aan te melden zodat we rekening kunnen houden met uw komst. Zonder aanmelding kunnen wij u geen zitplaats garanderen. De toegang is gratis. Graag tot ziens op 11 januari!

UPDATE:  de try-out is helemaal VOLGEBOEKT
 
29 nov 08 Verzekeringen
Bij Holland Harmony aangesloten koren en kwartetten kunnen gebruik maken van het aanbod om een verzekering af te sluiten via de L.O.P.R.Z. (Landelijke Organisatie van Provinciale en Regionale Zangersbonden). Het betreft o.a. verzekeringen voor aanhangwagens, aansprakelijkheid, muziekinstrumenten, dirigenten, rechtsbijstand, inventaris, bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheid.
=> brochure 2008
=> aanvraagformulier diverse verzekeringen 2008
=> bescherm privévermogen 2008
De L.O.P.R.Z. biedt overigens GEEN doorlopende annuleringsverzekering aan.
 
29 nov 08 Amstel River Singers presents Happy Together

[logo Amstel River Singers]De Amstel River Singers[info button] o.l.v. Lenhard van Ballegooijen geven op vrijdag 12 en zaterdag 13 december een kerst concert in de Dorpskerk van Amstelveen. Aanvang 20.15
Dit concert zal worden afgewisseld met een optreden van Anna & Roel met begeleiding van Jarno van Es en een optreden van Around 12.
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, die besteld kunnen worden onder vermelding van naam en adres +tel.nr. bij: ingevanandel@hotmail.com 
=> flyer
 
29 nov 08 Jubileum Kerstconcert The Rhine Singers Zaterdag 13 december 2008

Als afsluiting van het zilveren jubileumjaar organiseert het Ladies Barbershop Chorus ‘The Rhine Singers[info button]’ in samenwerking met de Kulturele Kring Vleuten-De Meern een bijzonder concert. Een concert dat het beste omschreven kan worden als een prettige samensmelting van zang verfraaid met een instrumentaal intermezzo. De songs die ‘The Rhine Singers’ ten gehore zullen brengen zullen geheel in het teken van kerst staan. Onder leiding van dirigent Remke Jacobs zullen de melodieuze klanken van de a-capella barbershop zang uitstekend tot hun recht kunnen komen, mede door de prachtige akoestiek van de Torenpleinkerk.

Voor een leuke afwisseling van genre, wordt de avond verrijkt met een optreden van drie jonge musici, allen momenteel studerend aan het conservatorium in Utrecht. ‘Trio Jardin’ bestaat uit Nick Scholten op harp, Sanne Jonker op altviool en Chantal van den Dungen op dwarsfluit. Op het programma staan werken van o.a. K.Ph.E. Bach, G. Fauré, L. Spohr en Th. Dubois. Met zorg uitgekozen, waarbij elk instrument, zowel in combinatie als solo goed tot zijn recht komt.

Meer informatie op www.kulturelekring.nl en www.rhinesingers.nl.
Datum 13 december 2008
Plaats: Torenpleinkerk, Schoolstraat 5, Vleuten
Aanvang: 20.00 u. De kerk is open vanaf 19.30 u.
Kaartverkoop: Via www.kulturelekring.nl, Vanaf 29 november bij: Boekhandel Kees Visscher, Mereveldplein, De Meern en Juwelier Wolters, Pastoor Ohllaan, Vleuten
Toegangsprijzen: € 10
=> Flyer
 
29 nov 08 The Barony Singers in kerstsfeer

[foto bij The Barony Singers]Met een hoop kerst-optredens in het vooruitzicht, onder andere bij de IKEA in Breda op 20 december en diverse bejaarden- en verzorging tehuizen, de workshop die we op 8 november met Anna en Roel hebben gehad en vooral ons concert in de Waalse kerk op zondag 30 november (aanvang 11.00 uur) samen met het Chorale André Prume uit Spa (B) hebben we het nog heel druk. Vandaar dat we iedereen nu vast een geweldige kerst en een gelukkig, gezond én harmonieus 2009 willen toewensen!
 
14 nov 08 [dabs conventielogo]DABS conventie: foto's beschikbaar

De foto's van de DABS conventie zijn nu beschikbaar. Het zijn er ruim 1700 dus voor elk wat wils ...
=> ga naar de foto's
 
10 nov 08 Sound Waves voor tweede maal bij Dave on Stage!

[dave on stage]De TV-opname voor de Sinterklaasshow van Dave on Stage heeft inmiddels plaats gevonden en wordt uitgezonden op 5 december a.s. op 18.00 uur op TV Rijnmond. De Blauwe Loper wordt tijdens de uitzending uitgelegd voor Sound Waves. Naast het optreden zullen er backstagefragmenten te zien en te beluisteren zijn. Daarnaast treedt Carola (ex BZN) op en is Sinterklaas te gast.

Maar...

Het enthousiasme waarmee Sound Waves deze opname heeft gemaakt, is niet onopvallend gebleven en heeft gevolgen. Want de organisatie heeft besloten Sound Waves uit te nodigen voor de Bonte Kerst Avond!
De TV-opnames hiervoor moeten nog plaats vinden en wel op maandag 24 november a.s. in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te koop via de kassa, tel.nr. 010-4843333. De uitzending van de Bonte Kerst Avond vindt plaats op 25 en 26 december a.s. Een show om niet te missen! Reserveer dus snel kaarten!
Meewerkenden aan deze fantastische show zijn o.a. Jan Smit, Belle Perez, Nurlaila Karim, Re-play, Grant & Forsyth en een aantal regionale artiesten. De voorbereidingen zijn al in volle gang en Sound Waves nodigt u graag uit om deze show bij te wonen. Zie voor verdere informatie de website: www.daveonstage.nl .
 
9 nov 08 [dabs logo]DABS conventie resultaten

Afgelopen weekend hield DABS (Dutch Association of Barbershop Singers) in Lelystad zijn tweejaarlijkse conventie.
De conventie werd gehouden in het nieuwe Agora Theater en was een heerlijk weekendje barbershop genieten.

De trotse winnaars van de competitie zijn:

 
Koor Kwartet
goud: Whale City Sound (71%)   Xperience (72,1%)
zilver: Southern Comfort Barber Mates (66,8%) Still CrazY (65,3%)
brons:    Lake District Sound (59,3%) Granny's Pride (63,1%)

Er komen binnenkort nog foto's....
 

8 nov 08 Ineke van Uxem en Nanny Groenendal lid van verdienste!

Afgelopen weekend, tijdens de DABS conventie, trad de huidige editie van het Harmony From Holland Chorus voor het laatst in deze samenstelling op. Na het succesvolle optreden in Stockholm kwam de gelegenheid voorbij om nog één keer met meer dan 100 vrouwen op de risers te schitteren.

[foto: lid van verdienste: Ineke en Nanny]
(foto: Eric Ideler)

Het Harmony From Holland Chorus is een projectkoor dat steeds weer opnieuw samengesteld wordt met een specifiek groots optreden in het vooruitzicht. De laatste paar projectkoren werden georganiseerd door Ineke van Uxem en Nanny Groenendal. Vanwege de grote waardering die we daarvoor hebben heeft het bestuur van Holland Harmony besloten om beide dames te benoemen tot Lid van Verdienste!
Deze Stockholm/Lelystad editie was het laatste projectkoor dat Ineke en Nanny georganiseerd hebben. Ze geven het stokje nu door aan Mariëtte Trouw en Pauline Slors die het volgende project gaan organiseren naar ongetwijfeld weer een opwindende bestemming!
 
4 nov 08 Nieuws!!!!

Zoals al eerder aangekondigd stond er iets nieuws te gebeuren in barbershopland, zo vier maanden voor de conventie.

Nadat Thea Harvey’s Angels had verlaten waren Anita, Anja en Heidi op zoek naar een nieuwe uitdaging. We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe lead en hadden haar snel gevonden. Een andere lead, een ander geluid dus ook een andere naam.

Samen met Sandra Boerekamp vormen we nu het kwartet Special Blend. De conventiesongs zijn uitgezocht, dus er gaat keihard gewerkt worden. We hopen snel eens voor jullie te kunnen zingen en anders zien we jullie graag op de conventie in Veldhoven!
 
Special Blend:    Anita Lagarde – Tenor
Sandra Boerekamp – Lead
Anja Zwaneveld – Baritone
Heidi Roosenmaallen – Bass

 

4 nov 08 LABBS conventie resultaten
[logo LABBS]
Afgelopen weekend hield LABBS (Ladies Association of British Barbershop Singers) in Harrogate haar jaarlijkse conventie. De winnaars zijn:

 
Koor Kwartet
goud: Cheshire Chord Company   NoteOrious
zilver: Gem Connection Fizz!
brons:    Amersham A Cappella Out of the Blue

=> De volledige uitslagen zijn hier te bekijken.
 

4 nov 08 The Midland Harmonizers’ Sound bestaat 25 jaar

De Barbershopvereniging “The Midland Harmonizers’ Sound[info button]”bestaat 25 jaar en viert dat met een receptie op zaterdag 22 november 2008 van 15:00 uur tot 17:00 uur in de dependance van het Marnix college, Prins Bernhardlaan 30, 6713 MC Ede.

[foto The Midland Sound]
Het vrouwenkoor The Midland Sound en het mannenkoor The Midland Harmonizers besloten in 1983 om een gezamenlijke vereniging te vormen onder de naam The Midland Harmonizers’ Sound. De vereniging is gericht op het Barbershop zingen.

De vereniging richt zich op zowel mannen als vrouwen leden uit een ruime regio rondom de WERV gemeenten (Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal) en biedt naast een gezellige repetitie ook een hobby in de vorm van zingen in een koor.

De vereniging nodigt hierbij iedereen uit die op een of andere manier een band heeft of heeft gehad met de koren om op de receptie kennis te komen maken met de koren en het bestuur van de vereniging. Op de receptie is er gelegenheid om met leden van koren kennis te maken en om even stil te staan bij de geschiedenis van beide koren.
 
3 nov 08 Laatste oproep Holland Harmony Jeugkoor

Het Jeugdkoor van Holland Harmony gaat van start met 23 leden. Iedereen die zich heeft aangemeld heeft bericht gehad. Mocht iemand geen bericht hebben gekregen stuur dan nogmaals een mail naar ec@hollandharmony.nl

23 leden is een mooi aantal om mee te starten en om een prachtig koor mee te maken.
Maar.... er kunnen er nog meer bij. Hoewel de inschrijftermijn voorbij is kunnen zich nog meisjes aanmelden. Zij hoeven namelijk voor de eerste repetitie niets in te studeren.

Zijn er nog dochters, nichtjes, vriendinnen, buurmeisjes zo tussen de 10 en 25 die graag mee willen doen: zij kunnen zich nog opgeven bij ec@hollandharmony.nl. Mail naam, leeftijd, adres, mailadres en telefoonnummer en eventueel naam van vader of moeder en in welk koor hij of zij zingt. (Voor alle duidelijkheid: het is niet nodig dat de moeder in een Holland Harmonykoor zingt!)

Dus, is er nog iemand die dacht, jammer, we zijn te laat, dan is nu je kans. Geef je op en ga genieten van samen zingen en samen optreden. De eerste repetitie is op zondag 16 november.

Kijk voor meer informatie over het Jeugdkoor:
=>  www.hollandharmony.dse.nl/2008-1011-jeugdkoor-start.htm

Hartelijke groet,
Annie Schats (EC Holland Harmony)
 
2 nov 08 Jubileumshow "Sea Sound Silver" groot succes

Het zilver van 25 jaar Sea Sound Singers[info button] schitterde dit weekend in een weergaloze jubileumshow in het Arsenaaltheater te Vlissingen.In een uiterst gevarieerde show zongen de zilveren dames beproefde oude en volledig nieuwe nummers, schitterende conventiesongs, toppers uit Grease en een adembenemende medley van Bløf. Daar stond echt 25 jaar zilver met een gouden prestatie!Natuurlijk kon in de show het huidige Holland Harmony kampioenskwartet Aquadraat[info button] niet ontbreken. Dit kwartet uit Sea Sound Singers raakte wederom de gevoelige snaar!
                                                                         (foto's: Jan Verrijzer)
 
1 nov 08 Vuurdoop voor The Skyline Sisters

In een gezamenlijke show met het Rotterdamse mannenkoor Mainport Barbershop Singers en het kwartet ZEST stond het allereerste Rotterdamse vrouwen barbershopkoor in de spotlights: "The Skyline Sisters"

[The Skyline Sisters]

The Skyline Sisters bestaan pas officieel sinds juni 2008 en hebben hun hart al aan het barbershop-genre verpand. Aanstichtster en dirigent is Mieneke Ewald die het niet kon aanzien dat er in Rotterdam nog geen vrouwen barbershopkoor bestond. Haar droom, een eigen barbershopkoor dirigeren èn vrouwen barbershop in Rotterdam introduceren is hiermee in vervulling gegaan. The Skyline Sisters hebben een spetterend optreden neergezet en overtuigend laten zien dat zij er nu bijhoren!
Mieneke beaamt het resultaat: "We hebben een fantastische start gemaakt. Ik ben trots op mijn meiden. En nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom!". Mail naar Mieneke: mieneke.ewald@hetnet.nl
=> website http://www.skylinesisters.nl/

[picture ZEST]

De compleet uitverkochte zaal kon verder nog genieten van het Holland Harmony kwartet ZEST[info button] en van het meer dan 50 man grote DABS mannenkoor Mainport Barbershop Singers[info button] onder de inspirerende leiding van Tatiana Mitrokhina.

[picture: Mainport Barbershop Singers]

(=> (onscherpe) foto's
 
28 okt 08 Nieuwe dirigent voor The Rhine Singers[info button]

[logo The Rhine Singers]Het gebeurt (gelukkig) niet vaak dat in korte tijd meerdere malen van dirigent wordt gewisseld bij een koor. We hebben in onze jubileumfolder nog op zitten scheppen dat we in de afgelopen 25 jaar slechts zes dirigentenwisselingen hebben gehad. Nummer zeven is momenteel aan de orde.

Mariëlle, die per eind 2007 bij ons begonnen was, heeft ontzettend veel leuke en goede dingen met het koor gedaan. Haar enorme betrokkenheid en inzet tekende zich door zich in vijf maanden tijd zo ongeveer ons hele repertoire eigen te maken voor ons concert in Wijk bij Duurstede en alles wat met barbershop te maken had te verslinden. Maar na dit intensieve half jaar barbershop kwamen de kriebels om iets geheel anders op te pakken, Surinaamse folklore, New Orleans Blues, Chicago Jazz, noem maar wat geks, gewoon lekker gevarieerd. Tja, en dat werkt niet bij een barbershopkoor pur sang als The Rhine Singers. Helaas, de wegen moesten scheiden.

Wederom had het bestuur de moeilijke opgave een geschikte dirigent te vinden. En dat hebben ze! We mogen ons gelukkig prijzen dat een door ons zeer gewaardeerde dirigent ons uit de brand wil helpen. Per medio oktober staat voor ons koor niemand minder dan Wil Saenen, dirigent van het kampioenskoor 2007 The New Harvest Singers. Wil blijft gewoon dirigent van The New Harvest Singers en gaat met hen naar de conventie in 2009. The Rhine Singers hadden, door grote wijzigingen in het koor, al besloten niet naar de komende conventie te gaan. Dat besluit heeft ons nu een geweldige dirigent opgeleverd, waarmee we de komende tijd keihard en gezellig aan het werk zullen gaan!

Welkom Wil!
 
27 okt 08 Southern Comfort Barber Mates zoekt nieuwe dirigent

Na 11 jaar trouwe dienst en vele hoogtepunten onder zijn muzikale leiding heeft Michiel Bekker, dirigent van de Southern Comfort Barber Mates[info button] uit Eindhoven, besloten ermee te stoppen. Jammer, maar de uitdaging is er uit, de inspiratie wederzijds werkte niet meer. We hebben zijn ontwikkeling meegemaakt van klassieke geschoolde dirigent met veel muzikale, zangtechnische en pedagogische talenten tot een echte barbershopper in hart en nieren. Mede dank zij hem hebben we een gestage muzikale groei doorgemaakt met als resultaat dat we afgelopen jaren onafgebroken in de top-drie hebben gestaan van de conventie.

Wij zoeken met ingang van 1 januari 2009 een nieuwe dirigent met het volgende profiel:

=> lees verder
 
27 okt 08 Twee bijzondere concerten van The Singing Pearls

In November geven "the Singing Pearls[info button]" twee concerten waar we graag uw aandacht voor vragen.
Op 2 November is het koor uitgenodigd door Marielle van den Heuvel, directeur van het crematorium in Tilburg, om mee te werken aan een herdenkingsprogramma in het crematorium. Een heel bijzonder initiatief dat vrij toegankelijk is voor een ieder die daar behoefte aan heeft. Deze middag begint met een kopje koffie om 1 uur.

Op 29 November geven the "Singing Pearls" samen met kwartet Zzinder een intiem "Op weg naar Kerst" concert in de Hervormde Kerk, Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Zoals de titel al zegt mooie songs uit ons repertoire, afgewisseld met kerstsongs. In deze kleine kerk met zijn mooie akoestiek belooft het een sfeervolle avond te worden ! Het kwartet Zzinder dat nog niet zo lang een nieuwe bas heeft is weer "gegroeid" in haar kwaliteit en wil dit graag laten horen. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via 013-5400504 of 013- 5284887
 
23 okt 08 Nieuws van Harvey's Angels!

[logo HA]
Na bijna acht jaar samen zingen heeft Thea besloten Harvey’s Angels[info button] te verlaten.

Als we terugkijken ligt er een geweldige tijd achter ons en hebben we veel bereikt.
De For Fun Trophy als beste nieuwe kwartet in 2003 (vierde plaats), de eerste plaats op de HACO-competitie in 2004, de gouden medaille op de conventie 2005, wederom de eerste plaats in de HACO-competitie in 2006, de zilveren medaille op de conventie van 2007.
Dan waren er nog de vele optredens in binnen- en buitenland. Met als hoogtepunt onze 5-jarige jubileumshow in jan 2006.
Acht jaar waarin we lief en leed met elkaar gedeeld hebben en er een hechte vriendschap is ontstaan.

[foto Harvey's Angels]

Graag willen we iedereen die ons heeft geholpen te komen tot waar we nu zijn heel erg bedanken voor alle hulp, steun, bemoedigende woorden, complimenten en al het andere.

Anita, Anja en Heidi willen nog samen verder en hebben ook ideeën voor de toekomst. Dus….. jullie horen nog van ons.

Muzikale groeten:
   Anja Zwaneveld – Bariton
   Thea van Bergen – Lead
   Heidi Roosenmaallen – Bass
   Anita Lagarde – Tenor
 
23 okt 08 Last Minute is born, een nieuw Holland Harmony kwartet!

Wat als een geintje begon, is dan toch op de allerlaatste minuut besloten. Last Minute[info button] is born!
Wij zijn vier meiden die oorspronkelijk bij Dutch Pride zingen/hebben gezongen. Onze Lead Tanja is er namelijk sinds kort even tussenuit. Ook zouden we eerder een last minute ticket boeken om elkaar op te zoeken. Zo woont de een in het zuiden van het land (Beesd) en de ander in de Zaanstreek in Noord-Holland. Dan zit er altijd nog eentje in Amstelveen en een in IJsselstein. We moeten dus een wereldreis maken om met elkaar te zingen. Toch willen we er voor gaan om goed en leuk met elkaar te zingen. En vooral dat ene geluid te produceren waar we zo allen op kicken!

    Anke Rijnierse – tenor
    Tanja Vos – Lead
    Anneke Benschop – Bass
    Stéphanie Roskam – Bari

 
18 okt 08 Het Holland Harmony Jeugdkoor gaat van start! UPDATED

De aanmeldingstermijn is verlengd van 18 naar 28 oktober !!

[md dag foto]Na de geslaagde moeder-dochterdag in Lunteren is er voldoende interesse voor het starten van een echt Holland Harmony jeugdkoor.
De eerste repetitie is op 16 november en het eerste optreden is ook al bekend: mike cooler op de Europese Barbershop conventie in Veldhoven op 7 maart 2009.
Meiden die zin hebben om ook mee te zingen in het jeugdkoor kunnen zich voor 28 oktober opgeven bij de EC:  ec@hollandharmony.nl

=> lees het volledige bericht
 
18 okt 08 Holland Harmony besturendag groeit groter.

Op zaterdag 18 oktober werd in Tiel de jaarlijkse besturendag gehouden met als thema "Groter Groeien".
Dit thema werd gekozen na praktijkervaringen van koren met ledenwerfacties en cursussen: een probaat middel om het ledenaantal op peil te houden dan wel uit te breiden. Een goede definiëring en aanpak blijft gewenst om dit proces (integratie van nieuwe leden) succesvol te begeleiden.
[groepsfoto besturendag]
Veel (nieuwe) bestuursleden gaven acte de présence en deden hun voordeel met de ideeën die aangereikt werden tijdens de presentatie van dit onderwerp door Thea van Bergen.

De presentaties staan op de ledensite (achter het ledenwachtwoord)
=> presentatie Groter Groeien
=> beschrijving Groter Groeien
 
18 okt 08 Infopakket DABS Conventie 2008 Lelystad

[dabs conventie logo]Onlangs is naar alle deelnemende koren en kwartetten een infopakket verstuurd voor de DABS-conventie in Lelystad.
Het infopakket kun je hier ook downloaden. Je kunt per onderdeel het Word-document downloaden, of in een keer het hele pakket als pdf-bestand. In het hele pakket zitten nog niet de doorlooptijden van de kwartetten en koren, omdat deze nog niet definitief zijn.

=> Download het complete pakket in één bestand (excl. doorlooptijden)
=> DABS Conventie informatie op de DABS website
 
18 okt 08 Dale Kynaston: cursusmateriaal opleidingsdag 'presentation'

Op 20 september j.l. organiseerde DABS een opleidingsdag Presentation met Dale Kynaston. Op veler verzoek zijn nu zijn presentatie, een aantal tips en een oefening beschikbaar. Ook leerzaam als je niet bij deze dag aanwezig kon zijn!

Klik op de onderstaande links:
=> Presentatie
=> Tips, oefeningen, en aandachtspunten
=> Oefening "You don't know me"
 
18 okt 08 Mainport Barbershopsingers introduceert nieuw vrouwenkoor: The Skyline Sisters

[logo mainport]
Op vrijdagavond 31 oktober 2008 is het dan zo ver. Dan presenteert zich voor het eerst het nieuwe vrouwen barbershopkoor dat Rotterdam rijk is: The Skyline Sisters. In het vertrouwde gezelschap van de Mainport Barbershopsingers vindt in Cultureel Centrum Castagnet de introductie van dit nieuwe koor plaats. De kaartverkoop is gestart. Voor € 5,00 euro heeft u een gezellige avond vol mooie harmonieën, waarbij vrolijke up-tempo’s afgewisseld worden met sfeervolle ballads, a capella gezongen.

Een unieke gelegenheid dus om eens uitgebreid naar close harmonysinging te kunnen luisteren en kijken in de theaterzaal van De Castagnet. Iets wat tot een niet alledaagse ervaring mag worden gerekend en een must is voor de liefhebber.

Voor de Skyline Sisters is het de vuurdoop. Zij staan voor het eerst in de spotlights, met een nog beperkt repertoire, maar reken er op dat zij hun beste beentje voor zullen zetten.

De presentatie van de avond is in handen van Lenhard van Ballegooijen, voorzitter van de Dutch Association of Barbershop Singers.

Voor de show “Songs from the heart” zijn nog kaarten verkrijgbaar.
De kosten zijn 5 Euro, inclusief programmaboekje.
Aanvang van de show is 20.15 uur, de zaal is open om 19.45 uur.
Cultureel Centrum Castagnet, Larikslaan 200, 3053 LG Rotterdam
Voor inlichtingen en kaarten: Bel 06-18606953 of mail naar cj.esbach@hetnet.nl of kijk op de website van Mainport Barbershopsingers: www.barbershopsingers.nl 
  => poster
  
12 okt 08 Foundation Course

Afgelopen weekend (10/11/12 oktober) waren 21 cursisten present op het eerste gedeelte van de Foundation Course van Holland Harmony & DABS. Onder deskundige leiding van Peter Iseger (Singing Judge) en Wil Saenen (Singing Judge), alsmede gastdocenten uit Engeland / LABBS Lesley Ridden (Presentation Judge) en Linda Blackett (Music Judge) en natuurlijk onze eigen juryleden Linda de Jong (Presentation) en Ineke van Uxem (Music, i.o.) werd er nader ingegaan op het beoordelen van de 3 categorieën van de Barbershop (music, singing en presentation).

[foto cursisten Foundation Course]
                                     (klik op foto voor vergroting)               foto: Eric Ideler
 

[foto (deel van) vocality]Tevens werd op zondagochtend het ensemble "Vocality" gepresenteerd. Zij werden ter plaatse gecoacht door Peter Iseger, waarbij de cursisten ook hun zegje mochten doen.

Het doel van de Foundation Course is om alle leden van Holland Harmony en DABS meer kennis te bieden over de categorieën. De achterliggende gedachte is dat, wanneer je weet wat er precies door de juryleden verlangd wordt, je gerichter aan verbetering kunt werken.

Van 16 t/m 18 januari 2009 vindt het tweede deel van deze basisopleiding plaats.
Locatie: De Zonnewende, St. Michielsgestel

alle foto's:
=>  https://flic.kr/s/aHskxHfgLv
 
11 okt 08 Het Holland Harmony jeugdkoor gaat van start!

[md dag foto]Na de geslaagde moeder-dochterdag in Lunteren is er voldoende interesse voor het starten van een echt Holland Harmony jeugdkoor.
De eerste repetitie is op 16 november en het eerste optreden is ook al bekend: mike cooler op de Europese Barbershop conventie in Veldhoven op 7 maart 2009.
Meiden die zin hebben om ook mee te zingen in het jeugdkoor kunnen zich voor 18 oktober opgeven bij de EC:  ec@hollandharmony.nl

=> lees het volledige bericht
 
10 okt 08 Ierse conventie

Afgelopen weekend heeft IABS (Irish Association of Barbershop Singers) in Sligo een conventie gehouden.
De uitslagen staan hier.
Vanuit Nederland deden mee in de competitie:
Midland Sound en Midland Harmonizers, Square, Handsome3 en Unlimited.
 
7 okt 08 Helène Verbraak gaat Bewitched dirigeren

Wij zijn erg blij te kunnen melden dat we na de zomervakantie begonnen zijn te repeteren met onze nieuwe dirigente Helène.
[Bewitched met Helene Verbraak] Helène Verbraak woont in Rotterdam, waar ze ook haar opleiding zang lichte muziek aan het conservatorium heeft gevolgd. Ze geeft privé-zangles, dirigeert een kinderkoor en een a capellakoor. Bewitched is haar eerste barbershopkoor.
Ze heeft al ervaring met het arrangeren van barbershopsongs en wil zich daar verder in specialiseren.
We willen Lenhart van Ballegooien van Dabs bedanken voor het feit dat hij ons gekoppeld heeft!
Jullie zullen ons missen als deelnemer op de komende Conventie, want een dirigentenwissel kost altijd tijd en energie. In 2011 zijn we vast weer van de partij.
 
7 okt 08 Sound Waves bij Dave on Stage!

Op 13 oktober a.s. zal Sound Waves[info button] optreden in het amusementsprogramma ‘Dave on Stage’ ! De show wordt in het Theater a/d Schie te Schiedam gehouden en kaartjes zijn gratis.
[Dave on Stage met Sound Waves]
Dave On Stage (On Tour) is hét varia/amusementsprogramma van TV Rijnmond. Wekelijks ontvangt Dave van der Wal professionele artiesten die binnenkort ergens in de regio optreden en rolt hij de blauwe loper uit voor een grote amateurvereniging uit de regio.
Nu On Tour, iedere week vanuit een ander theater in de regio Rijnmond en nu voor het eerst met LIVE publiek. Uitzendingen op iedere vrijdagavond 18:00 - 20:00 - 22:00 etc bij TV Rijnmond.
De laatste opname, reserveer nu je gratis kaarten op=op
13 oktober - Theater ad Schie, Schiedam 010-2467467
 
1 okt 08 Geslaagde moeder-dochterdag in Lunteren (2).

Genoten van de YouTube video's?
[camera]Ga dan nu de foto's van de moeder-dochterdag bekijken die sinds vanavond op de site staan. Het zijn er een beetje veel geworden, dus voor elk wat wils :-)
Tip: ook de hoog resoluties versies staan erop (handig om ze in hoge kwaliteit te kunnen afdrukken). Je kunt die downloaden door met de muis over de foto te hangen en dan rechts op het downloadpijltje te drukken.

=> ga naar de foto's van de moeder-dochterdag
 
30 sep 08 Nieuwe dirigent bij The Barony Singers

[logo The Barony Singers]The Barony Singers[info button] uit Breda zijn zielsgelukkig dat zij, sinds het begin van het nieuwe seizoen, een nieuwe dirigent hebben! Christine Janssen Seijkens, sinds mei dit jaar in het bezit van een dirigenten diploma en al als interim dirigent fungerend, heeft besloten dat zij onze vaste dirigent wil worden. Na jaren in het koor gestaan te hebben, staat Christine er dus nu vóór en daar staan wij als koor compleet áchter! Er zijn weer boventonen te horen in Breda!
 
28 sep 08 Geslaagde moeder-dochterdag in Lunteren (1).

Onder inspirerende leiding van Rob van der Meule kwamen op 28 september ruim 120 moeders en dochters naar Lunteren om samen in slechts één dag twee songs in te studeren. De moeders zingen allemaal in een Holland Harmony barbershop koor, maar voor de dochters was het een onvergetelijke eerste kennismaking met deze muziekvorm!

[jeugd]
  de (schoon)dochters  (klik op de foto voor de volle resolutie)

De video van de zeer geslaagde eindpresentatie staat nu op YouTube:
 => YouTube: I can hear the bells
 => YouTube: I will never leave you
Tip: direct onder de video in YouTube staat een link om de video ook in hoge kwaliteit te bekijken!
 
24 sep 08 Zangtechniek met Anna en Roel

Beste mensen,
Hieronder staat een link naar een impressie met geluidsfragment van de workshop zangtechniek met Anna en Roel van 21 september 2008.
Het was opnieuw een leerzame gezellige dag!
Namens Holland Harmony iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor de geweldige inzet.

Martha de Weerd

=> foto's en geluidsfragment
 
21 sep 08 Jubileumshow Sea Sound Singers

[logo sss]De Sea Sound Singers[info button] vieren een jubileum: ze bestaan dit jaar namelijk 25 jaar, en dat doen ze met een jubileumshow. Deze voorstellingen vinden plaats in het Arsenaal te Vlissingen. Zaterdag 1 november om 20:15 uur en zondag 2 november om 15:00 uur.

Het is mogelijk om telefonisch te reserveren via het telefoonnummer: 0900-3300033 (ma. t/m vr. 11.00 - 16.00 uur). De telefonisch gereserveerde kaarten moeten dan binnen 14 dagen worden afgehaald. De kaarten kunnen ook worden toegestuurd. Dan moet men wel 4 euro administratie- en verzendkosten betalen.

Het is ook mogelijk om kaarten te kopen aan de kassa van het theater van ma. t/m vr. 11.00 - 16.00 uur. Dan hoeft men uiteraard geen administratie- en portokosten te betalen. De kassa is een uur voor de aanvang geopend.
Het het is mogelijk om via de website: www.theaterverkoopzeeland.nl  (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar) kaarten te bestellen. Dan krijgt men de kaartjes na incassering thuisgestuurd, maar men betaalt dan wel 1,50 euro per kaartje extra voor de reservering.
 
13 sep 08 Uitnodiging voor de besturendag zaterdag 18 oktober 2008

Voor deze besturendag nodigen wij met genoegen twee bestuursleden van elk Holland Harmony koor uit. Wij hopen van harte vertegenwoordigers van alle besturen te kunnen begroeten. Ik wil graag wijzen op het belang van de besturendag voor alle koren. Besturen ontmoeten elkaar, leren Holland Harmony als organisatie kennen; er is veel ruimte voor vragen, delen van ervaringen, suggesties aan elkaar, hulp aan nieuw gestarte koren etc.
Een uitermate belangrijke dag waarop we elkaar spreken binnen onze organisatie. Het thema van deze besturendag is:

Groter groeien !
Koorleden aan boord houden en nieuwe leden werven

Lokatie: Drumptse Hof te Tiel
Aanmelden voor 1 oktober bij Thea van Bergen, secretaris

=> uitnodiging, agenda en enkele vragen
     (dit staat op de ledensite waarvoor het ledenwachtwoord nodig is)
 

12 sep 08 Nieuw kwartet: .nl

Nou daar zijn we dan, net uit het ei.. piep.. en piepend en krakend maar ook jubelend en vol genot en vertrouwen de wereld in kijkend.
Wij noemen onszelf .nl. Onze zusjes zijn erg blij met ons (NHS) en vinden ons natuurlijk helemaal super.
We gaan snel leren lopen en onze tonen bijstemmen en dan hebben we al snel een doel te pakken: de conventie! Meedoen natuurlijk: leuuuuuk!!!
Gewoon voor de lol. Wat is het leven dan leuk he…. ik ga nu nog even dutje doen… ben pas uit het ei.. moet nog even slapies doen… wanneer zien we elkaar? Uuuh misschien op onze try out.. samen met onze zusjes op zondag 11 januari 2009 matinee voorstelling in 22 in Tiel… Beschuit met muisjes??
                                     Wil namens .nl

=> introductie pagina kwartet .nl
 
11 sep 08 Tweede informatiepakket Europese Barbershop Conventie 2009
[logo conventie]
Het tweede informatiepakket voor de Europese Barbershop Conventie 2009 is zojuist verschenen.
Dit keer met nieuws over de registratie van de deelnemers en de hotel arrangementen.

=> lees verder
 
11 sep 08 Mieke Goossens: de nieuwe dirigente van The Sweet Lake Harmony Singers uit Zoetermeer.

Vanaf 2 september staat er een nieuwe dirigente voor ons koor. Een gedreven dirigente en een barbershopper in hart en nieren. Mieke heeft veel ervaring, vele cursussen gevolgd bij DABS en HH en loopt al zo’n kleine 17 jaar mee in barbershopland, waarvan een groot deel als dirigente.
Mieke is op dit moment naast ons koor ook de Musical Director van het mannenkoor The Midland Harmonizers uit Ede.

=> lees verder
 
10 sep 08 Opleidingsdag Complete Vocale Techniek

[DABS-logo]DABS vond Ellis van Iersel en Rob van der Meule bereid om op 25 oktober 2008 een coaching Complete Vocale Techniek te geven. Wie wil dat niet, leren hoe je stem te gebruiken? Ellis en Rob hebben beide dezelfde opleiding gevolgd bij Cathrine Sadolin, ze hebben ook ervaring in het begeleiden van groepen.

DABS wilde Ellis en Rob niet beperken ten aanzien van hun kunnen en zij zullen zelf invulling geven aan de dag, deze kan ook direct worden toegespitst op de behoefte van de aanwezige deelnemers.

Uiteraard zijn zowel dames als heren van harte welkom om deel te nemen aan deze leerzame dag.
Voor meer informatie over Ellis en Rob, klik hier.

Even wat korte feiten:
Datum: zaterdag 25 oktober 2008
Tijdstip: van 10.30u tot ca 16.00u (koffie vanaf 10:00u)
Locatie: De Baanbreker, Badenpowell weg 1 te IJsselstein
Kosten: Euro 17,50 per persoon
Catering: zelf je lunch meenemen, koffie en thee gratis
Inschrijfformulier: klik hier

Inschrijving kan alleen door invullen van het inschrijfformulier. Graag per formulier één persoon opgeven. Let op: uiterlijke inschrijfdatum 15 oktober. Betaling via rekening giro 48 54 924 t.n.v. DABS-projecten te Maarssen. Deelname alleen mogelijk als betaling is voldaan.

Tot ziens op 25 oktober!
Bestuur DABS
 
27 aug 08 Een eerbetoon aan Bert Smits

Rosalie Davies en Johan Kruyt hebben een mooie tekst gemaakt als eerbetoon aan de man die voor zoveel barbershoppers zoveel betekend heeft:

   Afgelopen zaterdag 23 augustus is Bert Smits overleden. Als vrienden van Bert en omdat wij hem zo intensief hebben meegemaakt bij Barbershopevenementen heeft zijn vrouw gevraagd of wij een paar gedachten aan Bert op papier wilden zetten.

   Als het om barbershop harmony en conventies gaat was Bert haast een instituut. Jarenlang en met niet aflatende toewijding organiseerde hij conventies op een manier die bijna professioneel te noemen is; aanvankelijk voor Holland Harmony en later ook voor DABS. De Koningshof, De Leeuwenhorst, Papendal en het Zaantheater kenden geen geheimen voor hem, en menig medewerker daar heeft zijn adviezen ter harte genomen. Behendig als onderhandelaar, en gehuld in een aureool van autoriteit, met een vaste schare vrouwen in zijn gevolg leidde hij zijn team als door het Land der Blinden.

=> lees verder
 
26 aug 08 Overlijdensbericht Bert Smits

[Bert Smits-2008]Vandaag bereikte ons het droeve bericht dat Bert Smits is overleden. Bert was medeoprichter van de Southern Comfort Barber Gals en Southern Comfort Barber Mates uit Eindhoven. Hij was gedurende de jaren negentig conventiemanager van Holland Harmony en heeft zich ook bij DABS verdienstelijk gemaakt. Met hem verliezen wij een barbershopper van het eerst uur.

De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 30 augustus a.s., om 12:00u in de St. Caeciliakerk, Dorpstraat 18 in Veldhoven, waarna om 15:00u het afscheid zal zijn in het Crematorium Rijtackers, Anthony Fokkerweg 150, Eindhoven.

Bestuur Holland Harmony
 
26 aug 08 Gooi maar in m'n pet

Voor ons Barbershopkoor "Butterfly Sound Emmen[info button]" is het zaterdagmiddag 23 augustus een spannende en enerverende middag geweest! Het inmiddels alom bekende "Gooi maar in m'n pet" festival op de stadsvloer van Emmen trok ondanks de regen heel wat publiek en volgend jaar zullen we zeker weer van de partij zijn.
Het eerste optreden met onze nieuwe dirigent Margriet Evers, met hier en daar ook wat oude songs gedirigeerd door koorlid Marjolein Groen. Al met al hebben we met elkaar een goed resultaat neergezet....de gedeelde 2e prijs.
Zoals de foto laat zien zijn we vol vuur en enthousiasme drie uur lang (pffffff) aan het zingen geweest. Wie durft er nog te beweren dat dit ontspanning is? Het is ware topsport!
[Butterfly Sound Emmen in actie]
 
21 aug 08 Een sprookje ....

Remke Jacobs van The Rhine Singers[info button] wil ons graag via een sprookje iets uitleggen:

    Er was eens, nog niet eens zo heel erg lang geleden en niet eens zo heel erg ver hier vandaan, een volkje dat zong. Het waren allemaal vrouwtjes. Jonge vrouwtjes, oude vrouwtjes, dikke en dunne vrouwtjes, slimme en hele slimme vrouwtjes….. allemaal vrouwtjes, zo verschillend als wat. Ze hadden echter één ding gemeenschappelijk: ze waren allemaal gek op zingen.
    En dat deden ze, met veel plezier. In Nederland, Hongarije, Engeland, Frankrijk, Canada….. overal heerlijk zingen. En gek, door dat zingen en reizen met elkaar, gingen de vrouwtjes van elkaar houden. Het werden vrienden. En denk nu niet, dat het leven voor de zingende vrouwtjes altijd makkelijk was! Oh nee, er waren complete aardschokken te overwinnen! Maar samen waren ze sterk!
    In het leven van de zingende vrouwtjes was er één feest, dat iedere twee jaar terug kwam.

=> lees verder voor de afloop van dit sprookje
 
14 aug 08 Zomer 2008: Kwartet Patchwork is gestopt!

[logo patchwork]Na ongeveer 9 jaar hebben wij, Ineke, Nanny, IJdette en Marie-José, besloten te stoppen met het vrouwenbarbershopkwartet Patchwork. Op 18 april 1999 zijn we enthousiast begonnen. Een naam? Dat was moeilijk! Totdat we bedachten dat het net als ‘patchworken’ is: een lapje tenor, een lapje lead, een lapje bariton en een lapje bas. Of was het een lapje IJdette, een lapje Marie-José, een lapje Ineke, en een lapje Nanny? Samen werd het in ieder geval een mooi geheel en in de loop van de jaren zijn er heel wat lapjes bijgekomen tot één prachtige grote warme patchworkdeken!

Van Valkenburg tot Ommen, rond Pinksteren of kerst, op het podium van een volle zaal of tijdens een intiem feestje, we hebben zeer diverse optredens gehad en samen heel veel leuke dingen meegemaakt. En elke keer kwamen er weer een paar lapjes bij en uiteindelijk, na ongeveer 9 jaar, hebben we samen een heel mooi patchworkwerkstuk gemaakt en is onze grote mooie warme patchworkdeken af. Het is nu een prachtig geheel wat we ons hele verdere leven bij ons dragen!
We willen iedereen die ervoor gezorgd heeft dat onze deken zo mooi is geworden van harte bedanken!

Tot ziens,
Nanny Groenendal – Ineke van Uxem – Marie-José Muijzers – IJdette van Heck
 
20 juli 08 Valley Voices heeft per 1 september officieel een nieuwe dirigent!

Thea van Bergen[info button][info button] uit ’s-Hertogenbosch. Thea zingt zelf elf jaar barbershop op het hoogste niveau in Nederland: ze was assistent-dirigent van 'The New Harvest Singers en is lid van het kwartet Harvey’s Angels, dat in 2005 de gouden medaille in Nederland won. Daarnaast is ze opgeleid tot coach van koren en kwartetten. Valley Voices[info button] is het eerste koor dat zij zelf leidt.
“Het klikt, we hebben vertrouwen in de toekomst en in elkaar”, zegt Thea van Bergen over het Edese koor. “Ik ben in een heel hechte, fijne groep vrouwen terecht gekomen, die lief en leed met elkaar delen, die een zeer goede opvatting hebben van zingen en van barbershopzingen in het bijzonder. Ik ben blij dat ze een ‘vreemde’ in hun midden willen opnemen om hen daarbij nog verder te ontwikkelen. Mijn visie: een goed koor is een koor waar plezier en hard werken in balans zijn. Met plezier hard werken geeft prachtige resultaten.”
Valley Voices is blij met Thea! Op naar de conventie!
 
18 juli 08 [afbeelding: overpeinzing]Overpeinzingen bij de Foundation Course

Wat heeft een regenachtige zomermiddag te maken met de komende Foundation Course?
Thea van Bergen heeft daarover een mooie overpeinzing die ze graag met jullie wil delen. Over 'langs de lijn', voetbal en de 'foundations van barbershop'.

=> nieuwsgierig: lees dan verder ....
10 juli 08 We want you ....

[we want you]We hebben alle vacatures bij Holland Harmony op een rijtje gezet zodat het nu nog makkelijker is om je er voor aan te melden....
Op dit moment worden er 4 dirigenten gezocht, nieuwe bemensing voor de barbershop shop, voor de Telebaba en we zoeken een koorcoördinator.

=> kijk hier voor meer informatie
(deze link staat voortaan ook in het navigatiemenu)
 
07 juli 08 Butterfly Sound Emmen gooit het in de pet

[foto Butterfly Sound Emmen]Ons koor "Butterfly Sound Emmen" kijkt reikhalzend uit naar ons eerste optreden met onze nieuwe dirigente Margriet Evers.
Zaterdagmiddag 23 augustus 2008 vanaf 14.00 uur zingen we op de stadsvloer in Emmen tijdens het "Gooi maar in m'n pet" festival.
Dit muzikaal spektakel, met tal van artiesten, staat inmiddels als één van onze favoriete optredens in onze agenda en hoewel de dirigente en het koor nog aan elkaar moeten wennen gaan we er voor en kijken we met vol enthousiasme naar die dag uit.
(Ria Adriaansen / PR-coördinator Butterfly Sound)
 
29 juni 08 Opleidingsdag PRESENTATION met DALE KYNASTON

[picture: Dale Kynaston]Zaterdag 20 september organiseert DABS weer een landelijke opleidingsdag voor alle barbershoppers in Nederland. Het thema zal ditmaal PRESENTATION zijn. Zeker met de DABS conventie in november en de Holland Harmony conventie in maart 2009 in het vooruitzicht een leuke en goede prikkel om jezelf, je kwartet of je koor te stimuleren.
Coach van deze dag zal Dale Kynaston zijn. Voor menigeen geen onbekende (denk aan de DABS-HACO van afgelopen jaar), diegenen die Dale niet kennen, kijk even op www.dabs.nl onder het kopje coaches. Daar vind je een uitgebreide beschrijving van hem.
=> lees verdere details
 
28 juni 08 Bewitched uit Gorinchem zoekt dirigent

[foto bewitched]Het afgelopen jaar is Hans Pekelharing de dirigent van Bewitched geweest. We hebben met elkaar een leerzame tijd gehad, maar onze ambities en inzichten lopen te ver uiteen om deze relatie te laten werken. Dat houdt in dat we in goed overleg hebben besloten onze samenwerking te beëindigen.
Wij gaan op zoek naar een nieuwe dirigent.
Geïnteresseerden kunnen via de link onze advertentie lezen.
=> advertentie
=====> UPDATE 7 oktober 2008: er is een nieuwe dirigent gevonden!
 
23 juni 08 Conventie2009 nieuws

Tijdens de RvA werd geloot voor de volgorde van optredens tijdens de competitie in maart 2009. Voor nader nieuws over die volgorde en om te zien wie zich al heeft aangemeld, ga naar:
=> volgorde van optreden
 
23 juni 08 RvA bijeenkomst 31 mei 2008

Op zaterdag 31 mei werd in Tiel de jaarlijkse RvA gehouden. Dat is de bijeenkomst van de afgevaardigden van de koren en kwartetten.
Een uitgebreid verslag zal binnenkort verschijnen op de ledenpagina. Hier zijn alvast een paar onderwerpen die aan de orde geweest zijn:

=> lees verder
 
23 juni 08 Helaas geen nieuw optreden van het Entertainmentkoor

Hallo dames van het entertainmentkoor. We hadden graag nog eens willen optreden en daarvoor nog een keer gerepeteerd maar er zijn toch te weinig aanmeldingen, in verhouding tot het grote aantal leden van het oorspronkelijke koor, om het door te laten gaan. Dus nu hebben Jetske en ik besloten om er van af te zien. Voor al diegene die vol enthousiasme ervoor wilde gaan, bedankt daarvoor en voor jullie leuke reacties. Allen: tot gauw in barbershopland, op de mannenconventie?, zingen in de afterglow? Leuk!
Lieve groet,
Jetske en Wil.
 
22 juni 08 Butterfly Sound Emmen heeft een nieuwe dirigent

[foto dirigent Margriet Evers]Na een lange zoektocht in het noordoosten van het land en nog verder hebben we eindelijk een nieuwe dirigent gevonden.
Het is Margriet Evers en ze woont in Zwolle.
[logo]Het barbershop gebeuren is volledig nieuw voor haar maar ze kijkt al uit naar coaching dagen en alles wat er bij komt kijken.
Margriet is super enthousiast en het koor ook ( dat is natuurlijk wel mooi meegenomen)
We hebben er weer zin in met elkaar en gaan met nieuwe frisse moed het nieuwe seizoen tegemoet.
Marjolein Groen / Butterfly Sound Emmen
 
14 juni 08 Dirigent(e) gezocht voor The Sweet Lake Harmony Singers

Vanwege een drukkere baan heeft onze dirigent helaas moeten besluiten te stoppen met het dirigeren van ons koor.
Ze verlaat ons met pijn in het hart maar kan niet anders.
Na de zomervakantie zoeken wij dus een nieuwe dirigent(e).
Heb jij zin om een hard werkend, enthousiast, gezellig en in ledenaantal groeiend vrouwen Barbershopkoor van 27 dames in Zoetermeer op de dinsdagavond je kennis over te dragen en samen te werken aan de conventie van 2009 …?
Je bent van harte welkom bij ons, The Sweet Lake Harmony Singers.
Wil je reageren dan kan dat per mail of telefonisch
Ik, Hanneke Gillissen, ontvang graag je reactie
e-mail : Hanneke@dekeukenprinses.nl
tel. 079- 343 23 86 of 06-2 4 6 8 50 30
=> website The Sweet Lake Harmony Singers

update 21 juli 2008:
   er is een nieuwe dirigente gevonden: Mieke Goossens

 
7 juni 08 Barbershop workshop een groot succes!

[logo TNHS]De workshop zangtechniek, die The New Harvest Singers met veel plezier organiseerden, is met groot succes afgesloten. Met maar liefst 11 cursisten hebben we heel erg hard gewerkt. En met resultaat!! Na 2 avonden zongen we samen 2 songs, Heart of my Heart en Barbra Ann. En zoals het bij barbershop zingen gaat werd Barbra Ann voorzien van een leuke presentatie. Erg leuk om te zien hoe snel iedereen het oppikte en hoeveel plezier er was.

7 cursisten hebben zich inmiddels aangemeld en gaan vanaf volgende week de auditieperiode in, 2 cursisten komen nog een paar weken ‘op proef’.
=> Lees meer op onze site: www.thenewharvestsingers.nl 
 
7 juni 08 Amstel River Singers op de Beatles Muziekdagen

Vorig weekend, 1 juni, traden de Amstel River Singers met veel succes op tijdens de Beatles Muziekdagen die werden gehouden in de Amstelveense Schouwburg. Het was een spetterend optreden zoals je aan de foto´s kunt zien. Het nieuwste ingestudeerde nummer `Drunken Sailor` werd goed ontvangen.
Alle dames en dirigent Lenhard van Ballegooien hebben genoten.
Het spontane optreden na afloop, op het Stadsplein, trok veel publiek.

[foto Amstel River Singers]

=> meer foto's
 
4 juni 08 The Hugo Barber Ladies zoeken een dirigent(e)

[logo: The Hugo Barber Ladies]Onze dirigente, Stephanie Roskam, gaat ons vanwege het oppakken van een tijdrovende studie verlaten. Wij zijn dus met ingang van het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe dirigent(e).
Ons Barbershopkoor telt 30 enthousiaste dames en bestaat ruim 10 jaar. Wij repeteren op de donderdagavond in Heerhugowaard en we treden regelmatig op in de regio.
Met onze nieuwe dirigent(e) - iemand met het echte barbershop gevoel - streven we naar vernieuwing van het repertoire. Is uw nieuwsgierigheid gewekt? Bel (06 10981851) of mail (erasmus37@hetnet.nl) ons.
Contactpersoon Loes de Boer. We zijn benieuwd!
 
29 mei 08 Entertainment koor op herkansing!!! (2)
(door Jetske Kok)

Een laatste oproep aan leden van het HACO Entertainment koor.
Lieve mensen, van de 62 deelnemers hebben we 22 reacties binnen waarvan er 19 mensen meedoen.
Dit aantal is tekort om het optreden door te laten gaan.
Daarom een laatste verzoek.
Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de Conventie, echter zijn we wel de Mike Cooler.
Voor 1 Juni moet de DABS het weten.
Mail mij asap. jetskekok@hotmail.com of je wel of niet mee doet.

Vr.gr.Jetske

Update 2 juni: er hebben zich inmiddels 31 enthousiaste leden opgegeven voor het entertainment koor. Er is dus nog ruimte voor meer aanmeldingen.

update 23 juni: er zijn helaas te weinig aanmeldingen om door te kunnen gaan.
(zie ook het nieuwsbericht van 18 mei voor meer informatie)
 
28 mei 08 Telebaba #86 is verschenen

Eerder hebben we aangekondigd dat de papieren Telebaba voortaan nog maar één keer per jaar zal verschijnen rond mei. Het ene jaar met vooral berichten over de Haco en het andere jaar over de conventie.
Dit jaar is dus de Haco aan de beurt maar je vindt in de Telebaba ook een verslag van het succesvolle optreden van het Harmony from Holland Chorus in Zweden en diverse andere koor/kwartetnieuwtjes.
Met weer veel dank aan de redactie!
De Telebaba wordt binnenkort toegestuurd maar wie ongeduldig is kan hem natuurlijk ook alvast op de website lezen!
=> download de Telebaba (PDF, 1.8MB groot)
 
28 mei 08 Nieuwe aanwinst!

We zijn zeer verheugd om een nieuw koor te mogen verwelkomen bij Holland Harmony. Het koor heet "Valley Voices" en komt uit Ede.
Het koor brengt ook een kwartet mee: "Four Tunes".
Wij wensen jullie een fijne en inspirerende tijd toe bij Holland Harmony!
=> Valley Voices
=> Four Tunes
 
28 mei 08 Nieuwe coaches bij Holland Harmony

Dit voorjaar zijn er twee coachingdagen georganiseerd voor barbershoppers die zich willen bekwamen in het coachen van andere barbershoppers en voor de coaches die hun kwaliteiten willen toetsen en uitbreiden. De coachingdagen stonden onder leiding van Peter Iseger en Wil Saenen. Het waren zeer inspirerende en leerzame dagen die bovendien tot gevolg hebben dat er 3 nieuwe coaches kunnen worden toegevoegd aan de coacheslijst van Holland Harmony.
Het zijn: Anita Lagarde, Mieneke Ewald en Thea van Bergen. Van harte gefeliciteerd!
=> coach Thea van Bergen
=> coach Mieneke Ewald
=> coach Anita Lagarde
 
28 mei 08 DABS Conventie 2008
[DABS conventie logo]
De tweede nieuwsbrief van de DABS conventie is verschenen.
=> lees de nieuwsbrief via de DABS-site
 
26 mei 08 Workshop zangtechniek Anna en Roel is volgeboekt

De workshop zangtechniek van Anna en Roel op zondag 21 september heeft het maximum aantal deelnemers bereikt. De aanmelding is gesloten.
Je kunt je nog wel je interesse kenbaar maken voor een volgende gelegenheid:
   => aanmelding gesloten, maar toon je interesse voor een volgende keer
 
21 mei 08 THE RHINE SINGERS IN CONCERT! (2)

The Rhine Singers laten weten dat er nog kaarten (voor 10€) beschikbaar zijn voor het concert van zaterdag 24 mei.
Voor meer informatie zie het nieuwsbericht van 23 april.
 
18 mei 08 Succesvolle afsluiting 2-jarige Barbershop School

Vandaag, 18 mei, vond de afronding plaats van module H, de laatste van een reeks modules van de 2-jarige Barbershop School.
[picture: bbschool oefenkoor]
Voor een oefenkoor, bestaande uit vrijwilligers uit verschillende koren, moesten de cursisten in praktijk brengen wat zij de afgelopen twee jaar hadden geleerd: ieder moest het koor een drietal songs dirigeren; geen geringe opgave!
[picture: de cursisten]
Ondanks het feit dat een aantal cursisten zonder enige notenkennis twee jaar geleden aan de eerste module begon, was het resultaat vandaag boven verwachting te noemen.

Als bewijs dat zij met goed gevolg de opleiding tot dirigent hebben volbracht, kregen uit handen van Peter Iseger, de drijvende kracht achter de Barbershop School, de volgende personen een diploma: Pieter van der Ploeg, Elianne Wienhoven, Ton Husson, Ellen Buijze, Christine Janssen en Ina Kleefman.
[picture: de gecertificeerde cursisten]
 
18 mei 08 Entertainment koor op herkansing!!!
(door Jetske Kok)[picture: entertainment-koor]

Zoals jullie allemaal nog wel weten was ons optreden op het HACO met het E-koor niet zoals we gepland hadden. Hoe groot was de teleurstelling dat de inzet verkeerd ging en het niet meer echt goed kwam…
Ik wilde zo graag een herkansing voor het fantastische Entertainment koor. Dus ik nam contact op met Wil en laat zij nou met dezelfde gedachten lopen.

Dus aktie ondernomen en ………
Het Entertainment koor kan zaterdag 8 November optreden als mikecooler op de DABS Conventie in Lelystad !!

Het lijkt ons kicken als alle koren in de zaal zitten te wachten op de uitslag en wij daar een stuk entertainment gaan neer zetten!!

Zie je dit ook zitten dan……
          Repetitie op zondag 5 oktober in Geldermalsen

=> lees verder in het word-bestand (reageer voor 1 juni !!)
 
18 mei 08 Rehearsing for Paradise stopt

Het DABS-kwartet "Rehearsing for Paradise" is gestopt. Dit schrijven ze zelf:
"In de zomer van 2004 zijn we als kwartet begonnen. Na het zoeken (en vinden) van een passende naam hebben we met devotie vier jaar lang gepoogd het muzikale paradijs te vinden. Dit voorjaar hebben we besloten er een punt achter te zetten.
Hebben we genoeg gerehearsed? Nou nee, dat niet, het kon en kan altijd beter. Evengoed leuke successen geboekt, met als hoogtepunt natuurlijk de tweede plaats tijdens onze eerste conventie en deelname aan de Ierse conventie.
[picture: rehearsing for paradise]
Diverse optredens verzorgd, clinics gegeven, een eigen stichting in het leven geroepen, een website en een blog gemaakt, waarin we jullie op de hoogte hebben gehouden van de ontwikkeling van ons kwartet. We hebben dit altijd met veel plezier gedaan!
Nu wordt het tijd nieuwe paden in te slaan. Tjitte gaat de muziek voorlopig instrumentaal benaderen, Pieter zingt zelfs in de gevangenis (waar hij werkt), dus hij zal zeker nog van zich laten horen , Koen en Erik zoeken een goede lead (tenor al gevonden) voor een nieuw te vormen barbershopkwartet.
We willen jullie allen bedanken voor jullie enthousiasme, lovende woorden, gefundeerde adviezen en vooral de altijd verwarmende collegialiteit, waarmee jullie ons kwartet de afgelopen jaren gevoed hebben. Hopelijk tot op de komende DABS conventie. Wie weet kunnen we samen met jullie nog even Rehearsen for Paradise! "

(naschrift webmaster Eric: wat zongen zij "Indigo Blue" toch zo mooi ...)
 
13 mei 08 Aanmelding moeder/dochterdag gesloten

Er is met geweldig enthousiasme gereageerd op de moeder/dochterdag van 28 september. Er zijn al zoveel aanmeldingen binnengekomen dat we helaas nu de inschrijving hebben moeten sluiten.
 
13 mei 08 Conventieresultaten

Met het oog op onze Europese Barbershop Conventie 2009 is het interessant om de uitslagen te bekijken van de conventies van de Europese barbershoporganisaties. Immers, die uitslagen bepalen welke koren en kwartetten volgend jaar in Veldhoven mee mogen doen aan de Europese Conventie.
Hier is een overzicht van de recente conventies:

Binnenkort volgen nog de conventies van
- BABS (23-25 mei, UK)
- IABS (3-5 oktober, Ierland)
- LABBS (31 okt- 2 nov, UK)
- DABS (7-9 november, NL)

 

13 mei 08 Mooie prestatie van Flying High Singers

Flying High Singers is vierde geworden in de competitie van Sweet Adelines region 31! Met een deelnemersveld bestaande uit ruim 20 koren van zeer hoog niveau (het winnende koor Lace City Singers had de hoogste score ooit behaald op een regionale competitie) een prestatie waar we enorm trots op zijn!
    http://www.sweetadelines.org.uk/contesthistory_2008.htm

In de categorieën Sound en Music waren we zelfs derde. Met ons totaalpuntenaantal zijn we nu officieel een B+ koor. Daarnaast hebben we met onze score de first place midsize chorus award gewonnen welke ons het recht geeft in Nasville 2009 mee te doen aan de international midsize chorus competition.

(Martijn Hoeksema)
 
30 april 08 Workshop zangtechniek met Anna & Roel

[foto: Anna en Roel in actie]Anna en Roel: Wie kent ze nog niet?

Inmiddels is dit duo helemaal ingeburgerd bij Holland Harmony. Ook tijdens de afgelopen HaCo waren zij aanwezig en heeft een flink aantal deelnemers ervaring op het gebied van zangtechniek opgedaan.

Anna en Roel creëren een prettige sfeer. Vanuit een veilige situatie gaan zij eerst met de groep en vervolgens individueel met deelnemers aan de gang. Het is telkens weer wonderlijk te ervaren hoe zij na het geven van enkele tips stemmen opener, warmer en voller laten klinken. Echt iedereen krijgt handvatten aangereikt waar je direct mee aan de gang kunt.

Op zondag 21 september wordt door Holland Harmony aan haar koren/kwartetten de mogelijkheid geboden een workshop zangtechniek, gegeven door Anna en Roel, te volgen.

=> meer info en aanmelden 
update 26 mei:
Het maximum aantal deelnemers is bereikt. De aanmelding is gesloten.

 
30 april 08 Directors College

In het weekend van 22/23 november wordt er weer een Directors College gehouden. Deze bijeenkomst is bedoeld voor de dirigenten van Holland Harmony en DABS. Lars Holmström (dirigent van de Helsingborg Barberboys) zal als coach optreden.
Aanmelden s.v.p. uiterlijk 15 september.
=> meer informatie
=> aanmelden
 
24 april 08 Conventie 2009: het eerste informatiepakket

[logo conventie]Nog maar net bekomen van een geweldig HaCo-weekend in Biezenmortel en het weergaloze weekend in Zweden, is het nu hoog tijd voor informatie over de eerste Europese Conventie 2009 voor mannen en vrouwen.
Het conventieteam is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen. Met nog maar amper 10 maanden te gaan, is nu ook de beurt aan de koren en kwartetten!
Het eerste informatiepakket is uit met een groot aantal onderwerpen. Lees ze s.v.p. nauwkeurig door.
We vragen met name aandacht voor de aanmelding van jouw koor/kwartet voor de competitie, uiterlijk 15 juni, maar liefst eerder!
=> lees het informatiepakket op de website
=> of download het pakket als word-bestand
 
24 april 08 Uitnodiging bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden

Op zaterdag 31 mei 2008 van 10:30 tot 15:30 uur houden we onze jaarlijkse RvA-vergadering in de Drumptse Hof te Tiel.
Op de agenda staan o.a.
- een nieuwsronde
- jaarverslagen 2007
- nieuws uit de Educatie Commissie
- ouderen en jongeren in onze koren
- evaluatie Haco 2007
- loting kwartetten en koren voor de conventie
Alle vergaderstukken, inclusief de uitnodiging staan op de ledenpagina.
Laat je stem horen! Wij verwachten een grote opkomst.
Aanmelden uiterlijk 17 mei d.m.v. het aanmeldingsformulier dat bij de agenda zit (zie de ledenpagina).
 
23 april 08 THE RHINE SINGERS IN CONCERT!

[logo The Rhine Singers]Omdat 2008 het 25e feestjaar is voor de Utrechtse Rhine Singers zal op zaterdag 24 mei een heerlijke show gegeven worden waarbij songs gezongen zullen worden kris kras door het hele repertoire, maar allemaal in de harde kern waar barbershop zingen over gaat; plezier, liefde en emoties!
The Rhine Singers zullen het niet alleen gaan doen. Vier van haar leden zullen in hun eigen kwartet, Balladdonna, de zaal in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede met uitbundige en ook gevoelige klanken vullen. En als dat extraatje nog niet genoeg is, zal Robert-Jan van der Vorm nog een prachtige bijdrage leveren op marimba, om het geheel compleet te maken.
De aanvang is om 20.00 uur, maar de zaal is open om 19.00 uur. Voor de show en in de pauze zal eigen gebakken taart verkocht worden voor het goede doel Upendo Daima, dat zich bezighoudt met (tijdelijke) opvang van straatkinderen in Tanzania.
Kaarten kosten € 10,- en zijn te reserveren via kaartverkoop@calypsotheater.nl.
Meer en de meest up-to-date informatie is te vinden op www.rhinesingers.nl , www.calypsotheater.nl  en www.balladdonna.nl .
[affiche]
 
18 april 08 Groeten uit Zweden!

Op dit moment is het Harmony From Holland Chorus met ruim 120 vrouwen in Zweden op de SNOBS conventie. Ze traden vanavond op als Mikewarmer en dat deden ze met heel goede scores:
Danny Boy: Music 81, Presentation 78, Singing 77
Let's Get Away From It All: Music 79, Presentation 77, Singing 79.
Met een gemiddelde score van ruim 78% dus een erg goed resultaat.

[foto SNOBS kampioen: ZERO 8]

De grote winnaar is geworden: ZERO 8, een jong koor dat voornamelijk bestaat uit muziekstudenten en een paar ervaren barbershopzangers. Ze staan onder leiding van Doug Harrington waarmee de kwaliteit gegarandeerd is. Dit geweldige koor heeft gemiddeld 85,5% gescoord!

Het feestje gaat zaterdag nog even door met een kwartettencompetitie en een show waarin uiteraard ook het HFHC zal optreden. De Hollandse invasie heeft het uitermate naar de zin en vindt het "jättekul" (erg leuk ...)
 
18 april 08 Barbershop workshop zangtechniek
[logo The New Harvest Singers]
Om een toontje hoger of lager te kunnen zingen, in groepsverband of alleen, is een koppeling tussen zangtechnieken en het zingen van groot belang. Deze koppeling tussen techniek en het musiceren is de kern van het zingen en staat centraal in deze tweedelige workshop.
We beginnen met enkele zangtechnieken gevolgd door het instuderen van de song “Heart of my Heart” en “Barbra Ann”.
Deze workshop, speciaal voor vrouwen en zowel voor beginners als gevorderden, wordt gehouden op 27 mei en op 3 juni 2008. Als je noten kunt lezen is dat handig, maar noodzakelijk is het niet. De workshop wordt gegeven door Wil Saenen samen met The New Harvest Singers.
Inschrijven kan tot 15 mei via de website van The New Harvest Singers.
The New Harvest Singers is op zoek naar nieuwe leden, dus naar jou !!
=> nadere informatie ()
 
15 april 08 The Swinging Stones gaan vreemd …
[logo The Swinging Stones]
…is de alles vermoedende en tegelijkertijd ook nietszeggende titel van de lustrumshow van barbershopkoor The Swinging Stones uit Steenwijk en wijde omgeving. Ruim 50 a-capella zingende vrouwen en diverse ‘vreemde’ gasten zorgen op 25 en 26 april voor een avondvullende show met een mix van dans, muziek, komedie en natuurlijk zang.
Het koor dat dit jaar 5 jaar bestaat heeft o.a de alternatieve percussiegroep Klabats uit Oosterhesselen en de Rododendrons uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen.
Dit alles vindt plaats in Theater De Meenthe in Steenwijk, hier zijn ook de kaarten (€10,- voor volwassenen en € 7,- kinderen t/m 12 jaar) verkrijgbaar. Beide avonden beginnen om 20.00 uur.
 
13 april 08 De Foundation Course gaat weer van start

In 2004 werd voor de eerste keer door Holland Harmony een Foundation Course gegeven. Opnieuw wordt nu de mogelijkheid geboden de Foundation Course te volgen. Deze cursus vervangt het eerste jaar van het oorspronkelijke opleidingsprogramma voor jurylid van LABBS en beoogt een gedegen basiskennis te bieden van de drie jurycategorieën.
De FC duurt twee weekenden: 10 t/m 12 oktober 2008 en 16 t/m 18 januari 2009 en staat open voor alle leden van Holland Harmony en DABS.
=> lees verder voor meer informatie
 
11 april 08 Nieuwe dirigent voor Miracle Sound!

Miracle Sound uit Doetinchem heeft weer een dirigent: Jurrien Zaagman uit Zutphen. Een barbershopkoor dirigeren lijkt hem een grote uitdaging. Vooral het theatrale aspect spreekt Jurrien aan. In relatief korte tijd meerdere malen een dirigent kwijt raken, door ieders persoonlijke omstandigheid of voorkeur, is niet echt bevorderlijk voor de progressie van een koor.
We hopen dan ook dat Jurrien besmet mag raken met het barbershopvirus en een langere tijd voor ons koor mag staan. Aan de sfeer binnen ons koor kan het niet liggen, zeker niet na het afgelopen Harmony College. Een oppepper die mooi op tijd kwam. Jurrien heeft aangegeven het Directors College te willen volgen alsmede heeft hij de Conventie data in zijn agenda genoteerd. Of Miracle Sound mee kan doen valt nog te bezien maar de inzet van de dirigent is er in ieder geval.
=> kennismaking en foto van Jurrien Zaagman
 
11 april 08

Hyvers zingen barbershop

[foto: barbershoppende hyvers]
barbershoppende Hyvers tijdens de HaCo

Tijdens de afgelopen HaCo was het wat stil op Hyves. Logisch, want de dames en een paar heren waren druk aan het zingen. Toch vonden ze nog even tijd om samen op de foto te gaan. Klik op de foto om hem te vergroten!
=> zie ons terug op Hyves: http://barbershop.hyves.nl/
 

10 april 08 Kit de Bolster (tijdelijke) nieuwe dirigent van DUTCH PRIDE
Dutch Pride heeft per 1 juni a.s. een nieuwe dirigent.

Dutch Pride heeft afgelopen week in goede harmonie afscheid genomen van Simon de Jong. Simon kwam bij Dutch Pride op de avond dat het koor overvallen werd door Hennie Huisman voor Korenslag. Hij heeft toen de taak op zich genomen om het koor te begeleiden. Een jaar hebben wij met deze zeer aimabele man gezongen, maar na rijp beraad is toch besloten om uit elkaar te gaan.
Wij danken Simon voor zijn geweldige inzet het afgelopen jaar.

Dutch Pride is ongelofelijk blij dat er in de Amerikaans/IJsselsteinse Kit de Bolster een dirigent is gevonden die de ins en outs van het barbershop zingen weet.
Kit is in eerste instantie op project basis aangenomen. Zij leidt ons naar de Conventie 2009.
Het is leuk te vermelden dat Kit na 31 jaar naar haar “roots” is teruggekeerd.
 
8 april 08 Spiksplinternieuw barbershopkoor in Rotterdam: ‘The Skyline Sisters’

[foto Skyline Sisters]
Op 28 januari j.l. hebben Marja Davids en Mieneke Ewald (ass.dirigent van Sound Waves) een open avond gehouden in Rotterdam om te peilen of er interesse zou zijn voor een nieuw op te richten barbershopkoor voor vrouwen. De opkomst was overweldigend: 33 vrouwen wisten hun weg te vinden naar de Castagnet in Rotterdam!
Met Mieneke als dirigent zijn ‘The Skyline Sisters’ iedere maandagavond enthousiast aan het repeteren en het koor telt momenteel 24 leden. De officiële oprichting van de vereniging komt heel dichtbij nu er zich een bestuur heeft gevormd! Hierna volgt uiteraard de stap naar Holland Harmony.
Misschien heb jij in je Rotterdamse vrienden/familie/kennissenkring wel iemand die graag wil barbershoppen? Laat ze dan eens gaan kijken en luisteren bij ‘The Skyline Sisters’, nieuwe leden (vooral bassen…) zijn van harte welkom! Bel voor meer info met Mieneke Ewald 0181-413994.
 
7 april 08 DABSolutely Fabulous 2008!!!

[logo: dabs conventie 2008]Van 7 tot 9 november vindt de twaalfde DABS conventie plaats in Lelystad in een gloedje nieuw Agora Theater.
Waarom DABSolutely Fabulous? Omdat barbershop zingen een fantastische hobby is! Niet alleen het beoefenen van de zang maar ook de saamhorigheid die het brengt.
Het belooft weer een spektakel te worden, koren en kwartetten van DABS hebben zich al opgegeven om zich door een dubbel panel van juryleden te laten beoordelen op hun prestaties.
Ook dit jaar verwachten wij weer diverse gasten uit binnen- en buitenland. Uit Engeland komt het Great Western Chorus of Bristol. Ook komt het octet H-Club. Verder verwachten wij Havoc, het het kampioenskwartet 2007 LABBS. Uit Nederland komen het Harmony From Holland Chorus (zo'n 120 dames), het Venray's mannenkoor (zo'n 120 heren). En...?
=> lees verder op de DABS-site  (off-line)
 
6 april 08 Holland Harmony HaCo 2008: een fantastische ervaring !!!

[haco foto]
Wat een grandioos weekend hebben we achter de rug! Zoveel enthousiaste barbershoppers die zo overtuigend aan het genieten waren. Geweldig!

Dank aan alle HaCo-gangers: jullie hebben er samen een echt feest van gemaakt.
Dank ook aan de organisatie: we zijn door jullie piekfijn in de watten gelegd :-)
[4SURE foto][Stop Talking: foto]
                    4Sure                                                Stop Talking

Felicitaties aan het kwartet dat de juryprijs heeft gewonnen: 4Sure
en felicitaties aan het kwartet dat de publieksprijs kreeg: Stop Talking.

De volledige uitslagen kun je (als PDF) downloaden:
juryprijs
publieksprijs

En dan zijn er natuurlijk weer een hoop foto's. Meer dan 1000 stuks, dus dat is goed voor een extra aantal uurtjes HaCo nagenieten!

=> je kunt de foto's bekijken op  https://flic.kr/s/aHsm8p4gS2
 

3 april 08 Aangepaste GOODBYE MEDLEY song voor de HaCo:

Wil Saenen heeft voor het Entertainment koor een aangepaste versie van de GOODBYE MEDLEY gemaakt. Deze versie heeft betere tempo's.
Pluk die verbeterde versie s.v.p. nog van de songpagina!
=> songpagina
 
3 april 08 Aquadraat in Dortmund

[foto Aquadraat tijdens BING! conventie]"Hè hè, het zit erop, de BING-conventie van 2008 in Dortmund onze eerste buitenlandse tripje als kwartet is nu een feit."
Dat zijn de opgeluchte woorden van Joke, Sacha, Marian en Jolanda die als  Nederlands kampioenskwartet Aquadraat uitgenodigd waren om in de Bing! conventie op te treden. 
Het was een hele ervaring en een goede reden om het allemaal nog eens op te schrijven!
=> lees verder over de belevenissen van Aquadraat in Dordtmund ()
 
31 mrt 08 The Barony Singers zoeken een dirigent

[logo the barony singers]Elke donderdagavond repeteren wij met veel plezier in Gemeenschapshuis de Kapelhof te Breda en op dit moment telt ons koor 20 leden.
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, inspirerende dirigent m/v die er plezier in heeft het koor kwalitatief verder te ontwikkelen en bij te dragen aan een goede sfeer om samen te zingen.
Wie interesse heeft kan voor meer informatie contact opnemen met:
Wilma Plaatsman (076-5222791, Wilma@shape.nl ) of met
Christine Janssen (0165-505706, janssenseijkens@planet.nl ).
En natuurlijk staat er ook meer over het koor op onze website
www.thebaronysingers.nl 

UPDATE Sept 2008: Er is een nieuwe dirigente gevonden !!
 
27 mrt 08 4e HaCo nieuwsbrief

Het is bijna zover! Het HaCo team is druk met de laatste voorbereidingen om het verblijf voor jullie zo goed mogelijk georganiseerd te krijgen.
Vandaar een laatste NIEUWSBRIEF om alles nog eens op een rijtje te zetten.
De 4e nieuwsbrief voor de HaCo van 4-6 april staat nu op de website:
=> 4e HaCo nieuwsbrief
 
26 mrt 08 Barbershopper Of The Year: Eric Ideler BOTY 2007!!!

[foto Eric]Afgelopen zaterdag 22 maart vond de algemene ledenvergadering DABS plaats. De opkomst van koren alswel kwartetten was enorm waardoor vele zaken direct konden worden afgekaart. Het was een uitstekende vergadering.
Deze vergadering was tevens het moment om bekend te maken wie de titel Barbershopper Of The Year 2007 heeft gekregen. Er waren 4 genomineerden te weten Eric Ideler, Tjitte Wever, Lenhard van Ballegooijen en Jolanda den Blanken. Op de laatste 2 kon niet worden gestemd, zij zijn huidige bestuursleden van DABS.
Op 15 maart sloot de stembus en kon er geteld worden.
Het is Eric Ideler die met de eer is gaan strijken. Onder luid applaus werden hem een oorkonde, bloemen en een flesje overhandigd. Eric, zelf geen zanger, is te vinden op elk evenement om met zijn prachtige foto's herinneringen vast te leggen voor iedereen.
=> lees verder op de DABS-site (off-line)

Naschrift Eric: ik ben uiteraard zeer vereerd met deze uitslag. Mijn dank aan alle barbershoppers die aan Jolanda hun onthullende 'epistels' gestuurd hebben :-)
 
25 mrt 08 Special Friends Concert van Sound Waves

Op vrijdag 28 maart a.s. houden wij ons Special Friends Concert.
Dit concert wordt speciaal georganiseerd voor onze sponsors en donateurs. Familie, vrienden en alle andere belangstellenden, die Sound Waves een warm hart toedragen, zijn hierbij ook van harte welkom. Het belooft een muzikale, gezellige en humoristische avond te worden. Er wordt een kleine loterij gehouden met verrassende prijzen en dit natuurlijk allemaal onder het genot van een hapje en drankje!
Maak van deze gelegenheid gebruik en kom op vrijdag 28 maart a.s. naar de Welkomkerk, Hoogvlietlaan 23 in Rockanje. Vanaf 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) kunt ook ú als belangstellende dit unieke concert bijwonen. Een telefoontje naar 0181-485376 of 0181-484720 en uw kaarten voor de vriendenprijs van € 3,50 worden voor u gereserveerd. Mis dit concert niet!
 
24 mrt 08 Nieuwe website Amstel River Singers

[logo Amstel River Singers]Er is hard aan gewerkt en nu staat hij er vol trots: een nieuwe website van de Amstel River Singers. Ga er eens kijken en laat een berichtje achter in het gastenboek ....
=> website Amstel River Singers
 
20 mrt 08 Anna en Roel op Omroep Brabant

[logo omroepbrabant: zie je het logo niet zet dan de plaatjes aan via de opties van je mailprogramma]Anna en Roel zijn met hun indringende coaches inmiddels heel bekend bij de meeste barbershoppers. Anna en Roel studeren aan de Koningstheateracademie en hun prestaties zijn nu (vanaf 12 maart) gedurende 13 weken te volgen via Omroep Brabant.
In de docusoap 'De Koningstheateracademie' worden zeven studenten bijna een jaar lang gevolgd. Op weg naar het grote podium beleven ze zowel succes als teleurstelling. 'De kleinkunstopleiding van het zuiden' levert jaarlijks een nieuwe lichting talentvolle cabaretiers en muzikanten af.
Omroep Brabant TV, 's woensdags vanaf 18.00 uur, daarna herhaald tot en met donderdagmiddag.
Voor wie deze omroep niet kan ontvangen en toch de laatste aflevering wil bekijken is er een "uitzending gemist link" via:
=>  http://www.omroepbrabant.nl/akademie
 
19 mrt 08 [HaCo-logo:  zie je dit logo niet, zet dan via de opties van jouw mailprogramma de plaatjes aan]3e HaCo nieuwsbrief

De 3e nieuwsbrief voor de HaCo van 4-6 april is zojuist verzonden naar de contactpersonen.
HaCo-gangers: lees hem goed door!
Let met name op de adviezen voor de kleding en de attributen!
Wij wensen iedereen veel inspiratie toe bij de laatste twee weken voorbereiding (instuderen songs ...).
Reminder: vrijdagavond om 18:30 uur beginnen we met "Kwartetten in Beweging". Kom de kwartetten aanmoedigen voor de publieksprijs! De kwartettencompetitie op de vrijdagavond is vrij toegankelijk voor  familie, kennissen en alle overige supporters!
=> lees de nieuwsbrief
 
17 mrt 08 " Hello Europe, Let's Sing! "

Met gepaste trots maken wij graag het thema en het logo bekend van de Europese Barbershop Conventie 2009.
[logo European Barbershop Convention 2009. ZIE JE DIT PLAATJE NIET, ZET DAN DE PLAATJES AAN IN DE OPTIES VAN JE MAILPROGRAMMA]
Het conventieteam is enthousiast bezig met de voorbereidingen van deze Europese happening die van donderdag 5 t/m zondag 8 maart 2009 in Veldhoven gehouden wordt.
=> bekijk het voorlopige programma
Medio april kunnen we meer details geven en zal de inschrijving voor de competitie starten. 
 
17 mrt 08 Holland Harmony feliciteert Bing!

Het was weer gezellig druk afgelopen weekend in Dortmund tijdens het Barbershop Music Festival van onze Duitse Bing! collega's. Graag feliciteren wij het kampioenskoor 2008 Ladies First en het kampioenskwartet 2008 Klangküsse met hun behaalde resultaat!
Uiteraard was Holland Harmony ook vertegenwoordigd met het kampioenskoor The New Harvest Singers en het kampioenskwartet Aquadraat.

[foto The New Harvest Singers]
"Make love to me" verleidelijk gebracht door TNHS
 

16 mrt 08 Kwartet StouT aangesloten bij Holland Harmony

Na hun eerste optreden in de Goud/Zilver/Brons show (zie nieuwsbericht 1 maart) heeft het kwartet Stout zich aangesloten bij Holland Harmony. Ingrid, Jolanda, Marion en Anne Loes: van harte welkom!
=> website StouT
 
14 mrt 08 Eerste song voor Moeder/Dochterdag bekend!

[dancing daugthers]Eén van de songs die Rob van der Meule voor de Moeder/Dochterdag van 28 september heeft uitgekozen is "I can hear the bells" uit de muziekfilm "Hairspray". Een hartstikke leuk nummmer, waar je blij van wordt.
Kijk zelf en luister:
   http://nl.youtube.com/watch?v=J6g_xUwYy14

Wil je je nog opgeven met dochter, schoondochter, nichtje? Het is nog niet vol. Jullie zijn van harte welkom! Ga naar www.hollandharmony.nl en het item over de Moeder/Dochterdag (geschreven op 23 januari). Daar vind je ook de link naar het inschrijfformulier. Laat je inspireren door "I can hear the bells".

Hartelijke groet, namens Rob van der Meule en de EC,
Annie Schats
 
12 mrt 08 Zegt het voort: Miracle Sound zoekt weer ...

Niet lang geleden stond hier een artikel met een foto van onze nieuwe dirigent Jos van Ekeris.
Wat waren we blij met onze barbershopper in hart en nieren die helemaal bij ons koor paste.
Helaas, door persoonlijke omstandigheden moest Jos stoppen. We zijn dus weer op zoek.
Naar iemand die onze hechte club meiden op de rails wil houden, ons enthousiasme wil sturen en onze “Miracle” Sound tevoorschijn wil toveren. Zegt het voort, zegt het voort!!
Reacties/informatie bij Lettie Kok: bral@planet.nl

update 11 april 2008: er is een nieuwe dirigent gevonden
 
10 mrt 08 Nieuwe juryleden binnen Holland Harmony!

Met trots en blijdschap kunnen wij [foto gecertificeerde juryleden]melden dat Wil Saenen en Linda de Jong afgelopen weekend in Engeland hun opleiding aan de category school hebben voltooid en zijn gecertificeerd als ‘Judge’.
Beiden hebben hun bijna 3-jarige opleiding in Engeland afgesloten met een goed resultaat.
Wil Saenen is vanaf heden erkend Judge Singing LABBS / Holland Harmony, en Linda is dat voor Presentation.
=> lees verder
 
7 mrt 08 Deelnemers gevraagd voor oefenkoor!

Aan alle koor- en kwartetleden (Holland Harmony & DABS),
Op zondag 18 mei zal de tweejarige opleiding voor dirigenten van de Barbershopschool worden afgesloten met een examen. Op zondag 4 mei wordt als voorbereiding daarop een praktijkdag voor de examenkandidaten gehouden.
Op beide dagen zullen de kandidaten een oefenkoor een aantal songs aanleren. In dit geval hoeft het oefenkoor niet een bestaand koor te zijn: iedereen kan zich hiervoor aanmelden.
Aangezien we allemaal weten hoe belangrijk het is dat het aanbod van barbershopdirigenten wordt uitgebreid, zou het van grote betrokkenheid getuigen als een groot aantal koor- en kwartetleden zich op 4 én op 18 mei beschikbaar zou stellen om de examenkandidaten de mogelijkheid te geven hun certificaat te behalen!
Beide dagen zullen plaatsvinden in het ‘Westhoffhuis’ te Lunteren.
Aanmelden kan via EC@hollandharmony.nl . Vermeld daarbij wel je stempartij. Na aanmelding krijg je bericht met welke songs gewerkt zal gaan worden.
We rekenen op jullie!
De EC
 
6 mrt 08 Unlimited zoekt nieuwe bas

Mannen Barbershop kwartet Unlimited uit Best is op zoek naar een nieuwe bas.
Iemand met een dijk van een stem. Jong, in ieder geval van geest, en met gevoel voor muziek. Een barbershopper in hart en nieren, al weet hij dat misschien zelf nog niet. Want hoewel enige zangervaring een vereiste is, is barbershop ervaring optioneel. We zoeken namelijk boven alles iemand die zijn, en onze, muzikale grenzen wil verleggen.
Wie van de dames kent zo'n bas ?
Mail ons dan op info@unlimitedbarbershop.com , zodat we eind 2008 een vliegende start kunnen maken.
Voor Barbershop Kwartet Unlimited zie: www.unlimitedbarbershop.nl 
 
5 mrt 08 Harmony From Holland Chorus: foto's van de repetitie

Afgelopen zondag heeft het projectkoor gerepeteerd. Daar zijn nu een flink aantal foto's van beschikbaar.
=> bekijk de 92 foto's
 
3 mrt 08 Meet & Greet

Vanaf juni 2007 zijn wij, Barbershopkoor The Singing Pearls uit Oisterwijk, het tweede koor, waarover Ineke van Uxem de muzikale leiding heeft. Zij zocht de balans, want ze woont zo ongeveer midden tussen haar koor Sound Around uit Maarssen en ons koor. Op zondag, 10 februari organiseerde Ineke een eerste onderlinge Meet & Greet.
=> verslag van deze muzikale ontmoeting
 
3 mrt 08 Bericht over de regiocoördinatoren

[kaart met HH-koren]Sinds enkele jaren onderhield het bestuur het contact met de koren via de regiocoördinatoren: een lid of leden van een collega-koor in de buurt, die namens het bestuur een of twee keer per jaar een koor in hun eigen regio gingen bezoeken om een praatje te maken met het bestuur van dat koor, wat te vertellen over Holland Harmony en eventuele vragen te beantwoorden en opmerkingen mee te nemen naar het bestuur. We hebben een paar zeer goede coördinatoren gehad, die elk jaar hun planning maakten en verslag uitbrachten aan het bestuur. Helaas hadden we ook regelmatig vacatures, waardoor een groot deel van onze aangesloten koren niet door of namens het bestuur werd bezocht. Die vacatures hebben we nog steeds niet ingevuld en tijdens een bestuursvergadering hebben we onlangs besloten dit jaar alle koren weer eens zelf als bestuursleden te gaan bezoeken.
=> lees wat Thea van Bergen daar verder over schrijft
 
3 mrt 08 HaCo nieuws: de 2e nieuwsbrief is uit

=> lees hem hier
 
2 mrt 08 Harmony From Holland Chorus: nog twee repetities te gaan!

De 120 vrouwen van HFHC passen niet allemaal tegelijk op de risers. Toch wordt er op en naast de risers hard gewerkt aan een zinderend optreden waar Zweden zich nu al op mag verheugen. Een razendknappe imitatie van een boemeltje, een reis in Egyptische sferen, terugkijken naar Yesterday en het gevoelige Danny Boy zijn enkele songs die het HFHC op de SNOBS conventie zal 'performen'. Nog twee repetities te gaan...
Er was tijd voor een foto:
HFHC foto

=> download de volle resolutie foto om zelf uit te printen
=> alle foto's
=> bezoek de HFHC -website  (inmiddels off-line)
 
1 mrt 08 Vreugdevolle geboorte van StouT

Met gepaste trots kunnen we de geboorte bekend maken van een nieuw veelbelovend kwartet "StouT".
Totaal onverwacht trokken tijdens de Goud/Zilver/Brons show Marion (tenor),  Ingrid (lead), Anne Loes (bari) en Jolanda (bass)

foto StouT

de StouTe schoenen aan en maakten hun debuut op het toneel.

StouTe schoenen

Als eerste StouTe daad nodigden ze StillCrazY uit om met hen in een octet te zingen :-)
=> lees verder
 
29 febr 08 Uitnodigingen voor de Foundation Course en het Directors College

Uitnodigingen zijn naar de koren, kwartetten en dirigenten gestuurd voor de Foundation Course (10 t/m 12 oktober 2008 + 16 t/m 18 januari 2009) en het Directors College (22+23 november 2008).
Zowel de FC als de DC zijn bedoeld voor zowel Holland Harmony als DABS.
Voordat we definitieve afspraken gaan maken willen we graag eerst peilen hoeveel personen zouden willen inschrijven. Graag horen we jullie reactie voor 15 maart.
=> lees de uitgebreide info over de Foundation Course & reageer s.v.p.
=> lees de uitgebreide info over het Directors College & reageer s.v.p.
 
29 febr 08 Geslaagde eerste dag van de coachopleiding (2)

Het kwartet Oui!info-knop had een spannende dag afgelopen zaterdag. De deelnemers van de coachopleiding hebben toen al hun geleerde kunstjes op dit kwartet uitgeprobeerd :-)
En wat vonden Suus, Barbara, Carin en Elsbeth daar zelf van?
=> lees hun eigen verslag (met foto)
 
28 febr 08 Welke nieuwe dirigent helpt Butterfly Sound?

Helaas is Marjan Okken gestopt als dirigent van Butterfly Sound. We zoeken daarom dringend een nieuwe dirigent die op donderdagavond nog vrij is. Hij of zij krijgt een enthousiaste groep vrouwen die nog heel veel willen leren en willen groeien in het Barbershop gebeuren!
Reacties graag naar Ria Adriaansen, pr. coördinator Butterfly Sound Emmen (0591-634419, butterflysound@home.nl)
Update 22 juni 2008: er is een nieuwe dirigent gevonden!
 
27 febr 08 Ierse conventie in Sligo

iabs-logoDe Ierse conventies staan bekend om de gezellige sfeer. Diverse Nederlandse barbershoppers hebben dat in de afgelopen jaren ervaren. Dit jaar zal de Ierse conventie van 3 tot 5 oktober 2008 gehouden worden in Sligo, een mooie stad in het noordwesten van Ierland.
Wie een Ierse ervaring wil meemaken kan voor informatie kijken op:
=> http://www.iabssligo2008.ie/
 
26 febr 08 Geslaagde eerste dag van de coachopleiding (1)

Zaterdag 23 februari werden 10 coaches gecoacht in hun coachings:
  • top-begeleiding van Peter Iseger en Wil Saenen.
  • De organisatie, in handen van de EC, was uiteraard weer helemaal af. Bedankt!
  • Hard werkende coaches die elkaar wisten te steunen.
  • Het allergrootste compliment is voor de twee kwartetten (Balladdonna en Oui!) die van 10 tot 17 uur alles ondergingen en deden wat wij van hen wilden. We hebben ze letterlijk en figuurlijk alle hoeken van de kamers laten zien. Grote klasse, girls, en ontzettend bedankt!
Allen hebben de doelstelling van Holland Harmony weer eens onderstreept: we gaan voor verbreding en kwaliteitsverbetering binnen Barbershop. Dank jullie wel.
Thea
p.s. En gezellig was het ook!
 
26 febr 08 Verkiezing Barbershopper Of The Year (BOTY 2007)

dabs-logoEnige tijd geleden heeft het DABS bestuur gevraagd om kandidaten voor Barbershopper Of The Year 2007 door te geven. De BOTY is die persoon die zich inzet om barbershop (landelijk) naar een hoger plan te tillen. Meer bekendheid te geven.
NU is het tijd om te stemmen op uw favoriete kandidaat. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de DABS algemene ledenvergadering op 22 maart 2008.
Uit deze ronde zijn uiteindelijk 4 personen genomineerd te weten:
- Tjitte Wever
- Eric Ideler
- Lenhard van Ballegooijen
- Jolanda den Blanken
Er kan tot 18 maart gestemd worden via secretaris@dabs.nl
Ook de dames van Holland Harmony mogen meestemmen!
=> lees het volledige bericht met de motivatie
 
23 febr 08 25 jaar The Rhine Singersinfo-link: nogmaals

Helaas kan het eerder aangekondigde concert van 9 maart niet doorgaan vanwege problemen met de zaal. Maar niet getreurd: The Rhine Singers hebben dit jubileumjaar nog diverse andere activiteiten. Lees het persbericht er maar op na!
=> persbericht: 25 jaar ambities en plezier! (word-logo)
 
22 febr 08 Goud Zilver Bronze Show!

De Southern Comfort Barber Matesinfo-link (de mannelijke collega's van de Southern Comfort Barber Gals) presenteren op 1 maart a.s. om 20.00 uur een unieke show met internationale a capella zangkampioenen in het Centrum voor de Kunsten (CKE-muziekschool) aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.
Voor die muzikale topontmoeting hebben zij het Engelse kampioenskwartet By Appointment naar Eindhoven gehaald. Daarnaast treedt het huidige DABS kampioensorkest StillCrazY op en het Silver Awarded Duitse dameskwartet Klangküsse. En uiteraard treden de Southern Comfort Barber Mates ook op.
=> uitgebreide toelichting (en wees er snel bij ...)
 
22 febr 08 Einde Zoo 'n Sound.....

zoo 'n sound logoDe leden van het in 1999 opgerichte mannenkoor Zoo 'n Soundinfo-link (DABS) uit Emmen hebben gezamenlijk besloten te stoppen met barbershopkoor-activiteiten. De redenen: o.a. een gevoel van oververzadiging bij een aantal leden, het uitgekeken zijn op deze zangstijl waardoor een dalende motivatie. Maar ook het feit dat het ons niet is gelukt om tenors te werven speelt mee. We zingen al een half jaar zonder. Dan komt het bericht van een (wegens ziekte) afhakende dirigent en wegens tijdgebrek moeten de twee huidige bestuursleden zich als zodanig terugtrekken. Niemand blijkt bereid of heeft de mogelijkheid deze plaatsen op te vullen. Ergo, geen bestaansrecht meer. Hoe jammer we het ook vinden, we zijn het er wel allemaal mee eens dat het beter is zo. We gaan in maart nog een keer gezellig met z'n allen de kroeg in en daarmee sluiten we het af. De naam "Zoo 'n Sound" blijft in de verenigingsstatuten bestaan (naast het dameskoor Butterfly Sound wat wél gewoon door gaat!!). Dus wie weet voor de toekomst...... Als het gaat kriebelen kunnen we zo weer instappen.
Wij danken iedereen die ons de afgelopen 8,5 jaar een warm hart toe heeft gedragen en m.n. de DABS en alle mensen die ons met raad en daad bij hebben gestaan.
Persoonlijk zal ik jullie nog wel eens treffen via ons quartet, maar namens het koor Zoo 'n Sound Emmen: Bedankt allemaal en tot ziens!
Gerrit van de Peppel
 
21 febr 08 25 jaar The Rhine Singers: een voorjaarsconcert !

The Rhine Singers bestaan 25 jaar en vieren dat samen met het kwartet Balladdona op zondag 9 maart met een schitterend voorjaarsconcert.
UPDATE 23 februari:  het concert is afgelast i.v.m. zaalproblemen.
 
19 febr 08 TELEBABA in het nieuws

Belangrijk nieuws over de Telebaba. De verschijningsfrequentie van ons 'clubblad' was de laatste tijd onder druk komen te staan. Veel nieuwtjes kwamen al direct op deze nieuwspagina te staan en haalden de Telebaba niet meer. Tijd om het anders te gaan doen. Alles wat nieuwswaarde heeft in ons barbershopland kan (net als nu al het geval is) heel snel op de nieuwspagina geplaatst worden. De Telebaba blijft wel bestaan maar wordt een jaarlijkse uitgave. Een extra mooi bewaarnummer met uitgebreide aandacht voor de HaCo (de even jaren) of voor de conventie (oneven jaren).
=> lees verder voor meer uitleg en achtergrond (pdf-bestand)
 
19 febr 08 HaCo-songs beschikbaar

Vorige week zijn alle contactpersonen van de koren geïnformeerd over de songs die tijdens de HaCo zullen worden gezongen in het emotiekoor, het entertainmentkoor en het parodiekoor.
Let op: met nog maar 6 weken te gaan wordt iedereen die in zo'n koor gaat zingen dringend aangeraden om de betreffende songs tijdig in te studeren. Tijdens de HaCo moeten de songs bekend zijn en is bladmuziek op de risers niet toegestaan....
=> de HaCo2008 songs
 
17 febr 08 Nieuwe tenor in kwartet Superb

Kwartet Superb heeft een nieuwe tenor gevonden in de naam van Elly Wevers. Elly heeft al veel barbershopervaring. Ze heeft jarenlang gezongen bij the Southern Comfort Barbergals in Eindhoven alsmede in kwartet Chapeau. Ze zingt nog steeds bij Best Voices in Best.
We zijn erg blij dat ze bij ons wil komen zingen en we hopen snel van ons te kunnen laten horen.
 
11 febr 08 No More Salt&Pepper

Salt&Pepper is ermee gestopt.
Wat is de balans na bijna 6 jaar Salt&Pepper? 4 kinderen, 3 huwelijken, 2 keer een bronzen medaille en 1 buitenlandse conventie.
We hebben 6 jaar lied en leed met elkaar gedeeld, ook lief uiteraard!
Het meest waardevolle wat we overhouden na deze periode is een goede vriendschap en veel geweldig leuke herinneringen.

=> lees verder
 
10 febr 08 Een heel geslaagde kwartettendag!

Afgelopen zaterdag hebben 21 kwartetten een zeer geslaagde coaching gekregen van het Holland Harmony kwartet Harvey's Angels en het DABS kwartet StillCrazY. Een dag vol inspiratie, getuige de enthousiaste reacties!
=> lees het verslag van Jannet Wever
=> bekijk het gastenboek (en geef ook een reactie)
 
6 febr 08 HaCo nieuwsbrief

Zojuist is er een HaCo nieuwsbrief gestuurd naar de contactpersonen van de deelnemende koren.
De nieuwsbrief is ook op de site na te lezen
=> nieuwsbrief 6 februari
 
4 febr 08 Barbershopvirus bij New Achord

Momenteel is New Achord voor de 3e keer bezig met een barbershopcursus. Maar liefst 13 cursisten hebben de eerste cursusavonden meegemaakt en ze zijn zeer enthousiast. We hebben zelfs 3 generaties op de cursus: oma, dochter en kleindochter.
En nu maar hopen dat we het barbershopvirus over kunnen brengen. 8 Maart sluiten we de cursus af met de een show samen met de Dolphin Barber Mates. Ons “broederkoor” organiseert eveneens een cursus. Tijdens deze show zullen beide groepen cursisten de 2 songs zingen die ze geleerd hebben op de cursus.
Op onze website www.newachord.nl staat in het fotoboek een impressie van de promotieactiviteiten die we hebben gedaan. Een aantal daarvan deden we in samenwerking met ons "broederkoor" de Dolphin Barber Mates.
 
29 jan 08 Europese Conventie 2009: voorlopig programma

We zijn zeer verheugd de eerste echte Europese Barbershop Conventie te kunnen aankondigen:  donderdag  5 t/m zondag 8 maart 2009 in NH Koningshof. Een conventie waarin mannen en vrouwen uit alle Europese barbershop organisaties elkaar in harmony en vriendschap zullen ontmoeten.
We zullen de nationale Holland Harmony competitie combineren met de Europese competitie.
Dat betekent dat alle bij Holland Harmony aangesloten koren en kwartetten weer kunnen strijden om de beste plaatsen binnen de Holland Harmony competitie.
Tegelijkertijd nodigen wij alle Europese barbershop organisaties uit om hun beste drie topkoren en topkwartetten te sturen om te strijden voor het Europese kampioenschap!
De organisatie is al in volle gang. Nader nieuws zal de komende maanden op onze website verschijnen.
=> lees nu verder voor het voorlopige programma
 
23 jan 08 Moeder/dochterdag

Eindelijk is het dan zover!
Vanaf nu kunnen alle moeders met dochters, schoondochters en/of vriendinnen zich inschrijven voor deze geweldige barbershopdag met Rob van der Meule. Rob gaat met jullie werken aan twee leuke musicalsongs!
Ben je (dit geldt natuurlijk niet voor de moeders) tussen 10 en de 30 jaar oud? Geef je dan snel op en zet:
   zondag 28 september 2008 in je agenda ! (was eerst 1 juni)
Opgeven kan alleen via het aanmeldingsformulier.
Kosten voor deze dag bedragen € 15.= per persoon.
Na deze dag hopen wij dat de jongeren onder ons zo enthousiast zijn geworden, dat wij hierna misschien een jeugdkoor kunnen gaan opstarten. Nieuwsgierig naar zo’n koor kijk dan maar eens op de site van het barbershop jeugdkoor van Engeland “IVY League”.
=> uitnodigingsbrief
=> inschrijfformulier
 
22 jan 08 Speld in een Achterhoekse hooiberg

Vorig jaar januari stond hier ook een berichtje van Miracle Sound, toen hadden we na een jaar zoeken Esther gevonden. Ze heeft ons koor een jaar met veel plezier geleid maar barbershop was toch niet helemaal haar “ding”. Dus hebben we afscheid genomen.
Maar niet getreurd, veel gemaild en zie hier, we hebben hem gevonden.
Jos van Ekeris, al 15 jaar actief in barbershopland. Eerst als koorlid van The Midland Harmonizers, via het assistent-dirigentschap uiteindelijk opgeklommen tot dirigent. Dit is hij met een tussenpoos zo’n 10 jaar geweest. Zong op het hoogste niveau in het kwartet Night Shift.
=> lees verder

Update 26 februari 2008: helaas, het zit niet mee. Wegens persoonlijke redenen moet Jos toch nog afzien van dit dirigentschap. We vinden het allemaal erg spijtig en zijn dus weer op zoek naar die "speld in de hooiberg"....

 
20 jan 08 Mariëlle Hintzen: nieuwe dirigent bij The Rhine Singers

Wat waren we trots, afgelopen conventie! Met een kersverse dirigent, Wilbert, met wie we 10 weken keihard gewerkt hebben aan de conventiesongs, hebben we iets geweldigs mogen ervaren, een heuse tweede plek! Ondanks dit mooie resultaat is toch, vlak voor de zomervakantie, het moeilijke, maar wederzijds ondersteunde besluit genomen, afscheid van elkaar te nemen. We zaten weer zonder dirigent.
=> lees verder over hoe de nieuwe dirigent er kwam
 
20 jan 08 Zilveren Jubileum van The Rhine Singers

In september 1983 is het allemaal begonnen is. Als je de kleurrijke en heerlijke verhalen hoort van de acht eerstelingen die nog steeds - dus al voor 25(!) jaar- op ons koor zitten, komt er vanzelf een warm gevoel naar boven.
Woensdag 9 januari 2008 zijn we, heel even, met het hele koor terug gegaan in de tijd, om samen dat moment te "herbeleven", in de huiskamer van dhr. Beusekamp, de initiator. Op deze woensdag 9 januari is de officiële start gegeven aan ons zilveren jubileum.
=> lees verder
 
15 jan 08 Getting the Magic out of the Song: een fantastische ervaring

Het eerste werkweekend van Holland Harmony (en DABS) is achter de rug. Zaterdag 12 en zondag 13 januari jl. is er intensief gewerkt aan het proces dat de basis is voor het vertolken van een barbershopsong waarbij het publiek de rillingen over de rug lopen. Met andere woorden: hoe bereik je die magische betovering waarbij iedereen op het puntje van de stoel zit en van het begin tot het einde gebiologeerd is? Oftewel, zoals Stuart Sides treffend opmerkte: het publiek zo betrokken is dat het mee-ademt op de adempunten van de zangers?
=> lees verder (+foto's)
=> video "Secrets"
 
15 jan 08 Uitbreiding Coaches Holland Harmony

Holland Harmony heeft een lijst met zorgvuldig uitgezochte coaches die met plezier gevraagd kunnen worden om een koor of kwartet te coachen. Van elke coach is in een kort CV beschreven waar zijn/haar specialiteiten liggen.
Recent hebben we Rob van der Meule toegevoegd aan de de lijst met coaches.
=> lijst met coaches
=> beschrijving van Rob van der Meule
 
10 jan 08 Nieuwe dirigent voor Sea Sound Singers

De Sea Sounds Singers hebben sinds 1 december 2007 een nieuwe dirigent: Ferdinand Liebenberg. Vermeldenswaard is, dat Ferdinand tijdens twee kerstconcerten in december 2007 een groot deel van de nummers heeft gedirigeerd, terwijl hij toen pas ruim twee weken officieel bij ons aan de slag was. Het is iemand die van aanpakken weet, zich meteen verdiept heeft in barbershop en ondanks zijn jonge leeftijd (bijna 25 jaar) een ruime internationale ervaring heeft als koorleider, koorzanger en solist.
=> lees verder
 
6 jan 08 Holland Harmony en DABS gaan voor een goed 2008!

Zowel Holland Harmony als DABS kijken dit nieuwe jaar uit op een breed scala aan barbershopactiviteiten waaronder diverse workshops, een kwartettendag door Harvey's Angels & StillCrazY, de HH HaCo, de DABS conventie, de coachopleiding, een optreden van het Harmony From Holland Chorus in Zweden, de Barbershopschool en een Moeder-Dochterdag.
=> lees verder (+foto's)
 
6 jan 08 Hans Pekelharing dirigent van Bewitched

Gezondheid, geluk en mooi zangweer voor 2008 toegewenst namens LBHC Bewitched te Gorinchem.
Sinds kort weten wij dat de heer Hans Pekelharing van plan is bij ons te blijven zwaaien…. Hiep hiep hoera !
 Marijke Kraak
 secretaris Bewitched
 
6 jan 08 Marty Kwekel geridderd tot erelid van Sound Waves

Na 21 jaar trouw lead te hebben gezongen bij Sound Waves werd Marty Kwekel tijdens de Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Natascha Kriekaart met hulde benoemd tot erelid.
=> lees verder
 
5 jan 08 Opslagruimte voor koorschelp gevraagd

Holland Harmony zoekt dringend opslagruimte voor de 'koorschelp'. Dat zijn een aantal houten panelen die achter het kwartet staan tijdens het optreden in de conventie en de HaCo. Daarmee wordt het geluid beter gericht.
De benodigde ruimte voor de koorschelp (of eigenlijk 'kwartetschelp') is bij benadering 0,75 x 3,00 x 1,50 meter.
Wie o wie helpt ons uit de brand en kan die koorschelp voor ons opslaan??
Graag een mailtje naar het bestuur@hollandharmony.nl !
 
5 jan 08 Twee nieuwe kwartetten!

Holland Harmony is blij om aan het begin van dit nieuwe jaar weer twee nieuwe kwartetten te kunnen verwelkomen: Matchbox uit Amstelveen en Voices uit Winterswijk. Van harte welkom !!
=> introductie Matchbox
=> introductie Voices
 
5 jan 08 Paula van Beckhoven erelid van the Singing Pearls

The Singing Pearls heeft Paula van Beckhoven benoemd tot lid van verdienste. Paula stopt na 10 jaar met haar Pearls-activiteiten. Ze is samen met Yvonne Batenburg de oprichtster van het barbershopkoor voor vrouwen uit Oisterwijk. Jarenlang was Paula drijvende kracht in verschillende commissies maar vooral als koormanager. Ook zong ze als tenor in kwartet Remuske en 4Play.
=> lees verder
 
1 jan 08 In Harmony 2008

Holland Harmony wenst
alle koren, kwartetten,
vrienden en vriendinnen
een heel voorspoedig 2008!

 

 


 

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

 


last update: 14-01-2018