Holland Harmony nieuwsarchief -2007

Tree Menu
 

>>klik hier voor het recente nieuws<<


datum
  
                          
het gearchiveerde nieuws uit 2007                
 
17 dec 07 Dirigentenwisseling voor Flying High Singers
Sweet Adelines Barbershopkoor Flying High Singers (FHS) neemt per 16 december 2007 afscheid van Kit de Bolster, die ruim 17 jaar het koor heeft gedirigeerd. Vanaf 1 januari a.s. zal er gezocht worden naar een nieuwe dirigent.
Het bestuur van FHS is zeer verheugd te kunnen melden dat Martijn Hoeksema bereid is gevonden om gedurende een half jaar als dirigent van de FHS op te treden. Hij zal de FHS voorbereiden op de regionale Sweet Adelines International conventie in mei 2008 in Birmingham.
=> persbericht
 
8 dec 07 HaCo 2008: een HaCo om naar uit te kijken!
Goed nieuws: vanaf vandaag staat alle informatie over de Holland Harmony HaCo 2008 uitgebreid op onze website. Het belooft een bijzonder weekend te worden dus leg 4-6 april 2008 vast in je agenda. Lees de beschrijving van het aanbod goed door en maak je keuze!
=> HaCo 2008 website
 
8 dec 07 Holland Harmony Ledenadministratie
De procedure voor aansluiting bij Holland Harmony staat voortaan uitgebreid op de website. Zie de tab Info, Aansluiting.

We willen jullie verzoeken om voortaan ook alle wijzigingen m.b.t. de contactgegevens van het koor/kwartet centraal door te geven via
    ledenadministratie@hollandharmony.nl
Dat betreft b.v. de ledenlijsten t.b.v. onze penningmeester, wijzigingen voor het vademecum, veranderingen in e-mailadressen van de contactpersonen, wijzigingen voor de mailinglijsten enz. Dan komen die wijzigingen automatisch terecht bij de juiste mensen!
 
7 dec 07 Voor de agenda:
Noteer s.v.p. alvast in de agenda: de eerstvolgende bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden (RvA) is op zaterdag 31 mei.
 
29 nov 07 Kwartettendag 9 februari 2008
Op 9 februari 2008 wordt er weer een kwartettendag georganiseerd. De dag wordt geleid door Holland Harmony kwartet Harvey’s Angels, dat de dameskwartetten een geweldige dag heeft bezorgd tijdens de kwartettendag in januari 2007 en door DABS kwartet StillCrazY dat zijn kwaliteiten als coachend kwartet heeft laten zien op de afgelopen DABS HaCo.
Deze dag is bedoeld voor alle kwartetten die aangesloten zijn bij DABS of Holland Harmony.
=> meer informatie + snel aanmelden vóór 9 december
 
16 nov 07 Groots optreden Swinging Woodnotes met Karin Bloemen en Marja Adams
In Epe is het koor Swinging Woodnotes druk met het repeteren voor het optreden op 24 November a.s te Hattem.
We hebben de eer om met niemand minder dan Karin Bloemen, Marja Adams en muziekvereniging Ontwaakt een show te mogen geven.
Het koor zal op deze avond afwisselend optreden met Karin Bloemen, Marja Adams en Ontwaakt met bekende nummers. Ook gaat het koor vele eigen nummers laten horen zoals b.v ABBA Medley.
Het belooft een heel spektakel te worden.

Hebben jullie belangstelling? Er zijn nog kaarten te bestellen.
De show is op 24 Nov. in MFC De Marke te Hattem
Aanvang 20.00 uur, Zaal open 19.00 uur
Entree is € 17,50  te reserveren via:
     Ontwaakt 038-444247  en Rabobank 038-4287765
 
16 nov 07 Uniek drie-koren concert op 1 december!
Op 1 december is onze dirigente Jūratė jarig en dit vieren wij op een hele speciale manier! Ter gelegenheid hiervan zullen de drie koren onder de muzikale leiding van Jūratė, te weten Sound Waves, Operakoor Euphonia en zangvereniging Kunstmin, een uniek concert geven in de Thomaskerk, Margrietstraat 1 te Oud-Beijerland.
Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur. Entree 10,00 euro.
Voor meer info www.soundwaves.nl
 
11 nov 07 Geslaagd HACO weekend van DABS
Afgelopen weekend hield DABS zijn tweejaarlijkse HaCo. Ruim 100 zangers deden zich tegoed aan coachings & workshops van Dale Kynaston, Linda de Jong, StillCrazY, Lenhard van Ballegooijen, Unlimited, Rehearsing for Paradise, Martijn Hoeksema, Jannet Wever en Leo Seel. De HaCo werd afgesloten met een Mass-Masterclass.
=> bekijk de foto's
 
06 nov 07 Dirigent(e) gezocht!
Na bijna een jaar voor Miracle Sound gestaan te hebben heeft onze huidige dirigente Esther van der Heijden besloten niet met ons verder te gaan.
In de afgelopen periode heeft zij zich verdiept in de barbershopstijl en is helaas tot de conclusie gekomen dat het toch niet bij haar past.
Wij betreuren dit zeer en zullen haar vakvrouwschap node missen. Gevolg hiervan is natuurlijk dat wij een nieuwe dirigente zoeken!
Momenteel heeft Miracle Sound 27 leden. En zijn, hoe kan het ook anders, een enthousiast, leergierig barbershopkoor. Afgelopen Conventie konden wij niet meedoen omdat Esther toen nog maar net bij ons was. Wij willen nu zó graag in 2009 wel op de planken in Veldhoven staan!
Welke dirigent(e) durft de sprong naar de Achterhoek aan!
=> Lees hier de overige informatie.
 
06 nov 07 De Artistieke Commissie van Holland Harmony stopt!!!!
Nee, nee, niet schrikken hoor want we gaan wel verder, maar let op!
Vanaf nu heten wij geen AC meer maar EC, waarom?
De naam Artistieke Commissie: het was niet altijd voor iedereen duidelijk wat daar mee bedoeld wordt.
Holland Harmony is een lerende organisatie.
Wij zijn vooral bezig met educatieve ontwikkelingsvormen aan te bieden.
Wij hebben de ambitie om te willen blijven leren en groeien daarom dus vanaf vandaag de naam:
             Educatieve Commissie van Holland Harmony.
We zien je/jullie heel graag op één (allemaal mag zeker ook) door Holland Harmony aangeboden cursus(sen) werkdag(en) enz.
Hartelijke groeten namens de EC van Holland Harmony,
 Ineke van Riet Paap
 Nanny Groenendal
 Annie Schats
 Ineke Bais 
 Martha de Weerd

PS: vanaf nu zijn alle EC-leden te bereiken via ec@hollandharmony.nl
       Het adres ac@hollandharmony.nl vervalt.
 
04 nov 07 Nogmaals VELVET ...
Welke vrouwen gaan de uitdaging aan om met 3 vrouwelijke zangverslaafden een nieuw ensemble te vormen.
Genre: a-capella, Close harmony, Barbershop.
Regio: A 27 van Breda tot Meerkerk!
Wij zijn benieuwd!
  Ellen Buijze, Christine Janssen en Karin Mom
Reacties naar:
  Ellen Buijze
  Tel: 0183-602328
  06-42669091
  E-mail: ellenbuijze@gmail.com
 
04 nov 07 Afsluiting cursus Sound Waves muzikale happening!
Woensdag 31 oktober j.l. was hét moment: de afsluiting van de cursus barbershopzingen. De gezellige zaal zat tjokvol met trotse ouders, zussen, vriendinnen echtgenoten, kinderen en buurvrouwen van de 23 (nerveuze) cursisten. In de afgelopen vijf weken hebben de cursisten, die zich voor deze gelegenheid The Sunflower Ladies hadden genoemd, keihard gewerkt aan twee barbershopsongs. Na het welkomstwoord startten zij de avond met hun openingsnummer ‘Heart of my heart’ om vervolgens het aanstekelijke ‘Barbra Ann’ ten gehore te brengen. Dit ging gepaard met de nodige choreo en bodylanguage en ze zongen en bewogen fantastisch! De meeste cursisten hadden bij aanvang van de cursus geen enkele zangervaring en hebben het gepresteerd om een boeiend optreden van formaat neer te zetten! De dames hebben zich van hun beste kant laten zien én horen en ontvingen hiervoor welverdiend applaus alsmede een heuse barbershop-oorkonde. Na de pauze stonden ze gezamenlijk met Sound Waves op de risers om beide songs nogmaals ten gehore te brengen. Dat maakte een koor van maar liefst bijna 50 vrouwen! Aangestoken door het barbershopvirus én het enthousiasme van Sound Waves is ongeveer de helft van de groep cursisten voornemens te komen repeteren bij Sound Waves. Een geweldig resultaat! Hou hun site in de gaten voor de foto’s www.soundwaves.nl
Update: de website van de Sound Waves is geheel vernieuwd!
 
25 okt 07 Jubileumshow Mainport Barbershopsingers
Op 28 december 2007 vindt de jubileumshow van de Mainport Barbershopsingers plaats in het Isala Theater in Capelle aan de IJssel. In de show staat onder andere ook het dameskoor Sound Waves.
Onlangs is de kaartverkoop gestart. De kaarten kosten 15 euro, dit is inclusief garderobe, een pauzedrankje en het programmaboekje.
In bijgaande flyer tref je meer inforrmatie aan over de show en de kaartverkoop. Ook op www.barbershopsingers.nl kun je een en ander nalezen. Daar staat ook de routebeschrijving naar het theater etc. Het hoeft geen betoog dat er na afloop een afterglow is.
 
24 okt 07 Barbershopkoor Valley Voices zoekt dirigent
Wij vieren op 11 november ons 25-jarig jubileum en nemen dan ook afscheid van onze dirigente die met pensioen gaat. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe dirigent per 1 januari 2008.
“Wij” zijn een groep van enthousiaste en ambitieuze vrouwen. Wij oefenen elke maandagavond van 19.45 tot 22.15 uur. En voor wie daarna nog tijd en zin heeft, wordt er in de afterglow gezongen. Verder oefenen de vier stempartijen regelmatig tijdens hun eigen sectionals onder leiding van de section leaders. Het koor nodigt met een regelmaat verschillende coaches uit om bepaalde vaardigheden aan te leren.
Wat wij zoeken is een dirigent:
- Die affiniteit heeft met moderne barbershoparrangementen
- Met een stevige persoonlijkheid, die gezelligheid kan combineren met discipline
- Didactisch vaardig, positief, gestructureerd en met gevoel voor humor.
- Die elke week beschikbaar is en er ook is tijdens optredens.
Voor ons is de kwaliteit en ervaring van een dirigent belangrijker dan de hoogte van de opleiding.
Ben je nog niet afgeschrikt door ons wensenlijstje, dan kun je contact met onze secretaris: Margret Timmermans (margret.timmermans@han.nl) opnemen. Je kunt ook eerst op onze website kijken: www.valleyvoices.nl  (ook voor een eerste kennismaking met onze muzikale kwaliteiten)
 
23 okt 07 Kwartet nieuws (1)
Wij meiden van VELVET, te weten Karin Mom, Christine Janssen, Wanda Jansen en Ellen Buijze vinden het jammer te moeten mededelen dat VELVET niet meer kan doorgaan. Dit komt doordat Wanda naar Duitsland verhuist.
Jullie horen vast weer van ons, want wij gaan in een vernieuwde samenstelling door met zingen! Voor nu even ADIOS!!!!
 
23 okt 07 Kwartet nieuws (2)
We zijn blij weer een nieuw kwartet te mogen verwelkomen bij Holland Harmony. Vier enthousiaste meiden uit Harderwijk met de fraaie naam: Stop Talking!
Lees op hun introductiepagina waarom ze zo heten en waarom we ze wél zullen horen ...
=> introductie Stop Talking
17 okt 07 Reminder voor "Getting the magic out of the song" met Stuart Sides
I.v.m. de reservering van de locatie moeten we voor 1 november de aanmeldingen binnen hebben. Wil je meedoen, meld je dan NU aan!
 
Op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2008 organiseert Holland Harmony een werkweekend voor alle mensen van Holland Harmony en DABS die betrokken zijn bij het proces:
             “Hoe zet je met je koor (of kwartet) een song neer
Voor dit weekend worden dus uitgenodigd alle dirigenten, assistent dirigenten, sectional leaders, muziekteams. presentation commissies en kwartetten.
Het weekend zal onder deskundige leiding staan van Stuart Sides. Doel van het weekend is helpen vorm te geven aan de muzikale uitvoering van een song en te leren hoe je dat op het koor kunt overbrengen.
=> lees verder voor meer info en de aanmelding ()
 
15 okt 07 Wijziging data coachopleiding
De data voor de coachopleiding zijn gewijzigd van 26 januari + 23 februari naar 23 februari + 12 april.
= > coachopleiding
 
8 okt 07 The New Harvest Singers winnen GOUD !!
Afgelopen weekend hebben The New Harvest Singers deelgenomen aan de Internationale Conventie in Cork, Ierland. Tot hun grote verrassing hebben ze daar wederom het goud binnen gehaald. Met een puntenaantal van 955 (79,6%) haalden zij de hoogste score binnen. Ze werden nummer één in de categorieën Music en Presentation. Met dit resultaat verbeterden ze zelfs hun prestaties van de afgelopen conventie in maart in Veldhoven. Een resultaat om trots op te zijn!! En daar is natuurlijk flink op gefeest in Ierland. Wil je meer weten over de belevenissen in Ierland, neem dan een kijkje op www.thenewharvestsingers.nl
 
8 okt 07 20 jaar barbershop in Eindhoven: Zingen is emotie!
De Eindhovense koren Southern Comfort Barber Gals en Southern Comfort Barber Mates geven een jubileumconcert ter gelegenheid van hun 20-jarig bestaan. Verdriet, blijdschap, sensatie, vriendschap, verliefdheid wordt bezongen in de "Lief, leed en kippenvelshow" op zondagmiddag 18 november om 14:00 uur (zaal open 13:00 uur) in Ontmoetingscentrum "Het Klooster", Hoogstraat 6, Waalre. Entree €5,- (kinderen €2,50).
Info www.barbergals.dse.nl
=> zie de informatieposter 
UPDATE 25 okt: Helaas zijn alle kaarten uitverkocht!
 
7 okt 07 Swinging Woodnotes treden op met ‘La Bloemen’
“Het is een drukte van belang, veel repetities in het vooruitzicht, maar dat hebben we er voor over, want zo’n kans moet je niet laten schieten”.
Swinging Woodnotes uit Epe zijn uitgenodigd om op te treden bij het muziekevenement Muziek Ondernemend te Hattem. Op 24 November is een spetterende muziekshow met niemand minder dan Karin Bloemen, jazz zangeres Marja Adams met haar combo, muziekvereniging Ontwaakt en ….. Swinging Woodnotes!
Ons koor zal die avond verschillende keren optreden. We zingen enkele nummers samen met Karin Bloemen en met Marja en haar combo. Maar wij laten daar ook ons eigen repertoire horen. Al met al belooft het een fantastisch muzikale avond te worden met veel afwisseling van muziek en zang.
Voor meer informatie over het optreden: Janine.Kloosterboer@planet.nl 
7 okt 07 Emmen viert feest!
Op 24 oktober 2002 is er met 52 enthousiaste dames het barbershopkoor Butterfly Sound van gestart gegaan. Onder leiding van dirigent Ben Lohues was er al snel een aardig repertoire. Hoewel in het “Noorden” het barbershop niet echt bekend is probeert dit inmiddels tot slechts 19 dames geslonken koor, nu gedirigeerd door Marjan Okken, met veel plezier en positieve uitstraling het close harmony zingen te promoten.
Het 5-jarig jubileum gaan we samen met onze partners vieren met een gezellige avond en hopelijk mogen we in de toekomst veel mensen met het “barbershop-virus” besmetten zodat deze samen met ons willen zingen en we volop kunnen genieten van deze mooie tak van zangkunst.
Ria Adriaansen
 
7 okt 07 Nieuwe dirigente voor the Singing Pearls
Ineke van Uxem wordt de nieuwe dirigente van het Oisterwijkse barbershopkoor the Singing Pearls. Haar interim periode is heel erg goed verlopen. The Singing Pearls hebben aangegeven dat met Ineke progressie in het koor te verwachten is en dat is waar the Pearls op uit zijn. “Een treetje hoger” heet het koorplan dat op het programma staat. Ineke heeft meteen haar stempel gezet met haar natuurlijke, rustige uitstraling en ruime barbershopervaring. Ze is al in 2005 afgestudeerd als officieel barbershopdirigent. Dirigeert nog een ander barbershop- close harmonykoor Sound Around en zingt bariton in kwartet Patchwork. Ze zong jarenlang bij kampioenskoor the Rhine Singers en is de grote organisator van het nationale barbershopkoor Harmony From Holland Chorus.
 
2 okt 07 Webcast van de Sweet Adelines International Convention
Mocht je toevallig niet in de gelegenheid zijn om dit jaar de conventie van Sweet Adelines te bezoeken, dan is hier een gouden tip. De conventie wordt uitgezonden via internet. Vanwege het tijdsverschil met Calgary (8 uur) kan het tot in de vroege ochtend uitlopen maar het is zeker de moeite waard.
Dit is het uitzendschema:
- Quartet Semifinals vanaf woensdag 10 oktober 18:45 uur
- Chorus Semifinals vanaf donderdag 11 oktober 18:45 uur
- Quartet Finals vanaf vrijdag 12 oktober 20:00 uur
- Chorus Finals vanaf zaterdag 13 oktober 20:00 uur
=> klik hier voor de webcast
 
2 okt 07 Gaat het (te) goed?
(bericht van Eric Ideler)
Afgelopen zaterdag hielden we in Lunteren de jaarlijkse besturendag. Van de 22 koren die Holland Harmony rijk is, waren er welgeteld slechts 9 koren vertegenwoordigd. Oprechte dank aan alle mensen die de moeite genomen hebben om wel te komen, maar waarom toch die schrijnende afwezigheid van 13 koren?
Het gaat wellicht te goed met Holland Harmony? We hebben meer dan ooit een geweldige hoeveelheid activiteiten op het programma staan zoals HaCo, Barbershopschool, Directors College, assistent-dirigentendag, werkweekend met Stuart Sides, coachopleiding, moeder-dochterdag, kwartettendag, enz.
Heel veel dus, maar wie moet het allemaal organiseren? Een kleine groep met steeds dezelfde mensen waar steeds weer opnieuw beroep gedaan wordt. Door de professioneler wordende organisatie en de groei in activiteiten wordt het een steeds grotere uitdaging om Holland harmony draaiende te houden. Zonder vers bloed houdt dat echter een keer op….
Het bestuur vraagt al een jaar tevergeefs om meer concrete hulp bij het organiseren van de activiteiten voor Holland Harmony. Met slechts één persoon per koor zijn we al een heel stuk uit de brand.
Op een paar plekken staat het water al aan de lippen: het bestuur zit binnenkort zonder penningmeester en secretaris. Als we met elkaar (en ieder voor zich!) niet de verantwoording nemen om die vacatures in te vullen is het de facto over met de mooie plannen….
Heel concreet zoeken we nu mensen die actief willen meehelpen:
In het bestuur (heel urgent):
- een nieuwe penningmeester met een boekhoudkundige achtergrond
- een nieuwe secretaris die handig is met communicatie en secretariële ervaring
Verder mensen die allerlei hand- en spandiensten willen verlenen zoals:
- notuleren van een vergadering
- uitvoerende klussen bij de HaCo en de conventie
- bijhouden van de ledenadministratie
- meehelpen bij de HaCo activiteiten
- actief nieuws aandragen voor TeleBaba en de website
- een taak als regiocoördinator
- spontaan meedenken helpt ook !
Van de koorbesturen verwachten we ook dat ze:
- de nieuwtjes over Holland Harmony actief doorgeven aan de koorleden
- de website regelmatig bezoeken: die staat vol informatie
- snel reageren op verzoeken van Holland Harmony

Voel je je aangesproken, wil je reageren?
Nelleke Dorrestijn (nellekedorrestijn@gmail.com) ontvangt heel graag je reactie/suggestie/tips

=> lees verder voor meer nieuws over de besturendag


 
30 sep 07 Harmony from Holland Chorus: wijziging datum conventie Zweden
Vanwege de beschikbaarheid van geschikte accommodatie is de datum van de Zweedse SNOBS Conventie verschoven van 25-27 april naar 18-20 april 2008. Het Harmony from Holland Chorus zal dus ook een week eerder in Zweden optreden.
=> HFHC Website
 
28 sep 07 Oproep kopij Telebaba
Hallo barbershoppers!
Heel veel nieuws staat natuurlijk al op website van HH, maar ook de Telebaba is er nog steeds om van je te laten horen. In oktober komt die weer uit.
Heb je nieuws, wil je nog iets melden, stuur dan je kopij z.s.m. naar lkersten@123.tweakdsl.nl . Laat weer eens iets van je horen!
Indien je foto's wilt meezenden, let er dan op dat deze voldoende contrast hebben bij wanneer deze zwart/wit gekopieerd worden.
Loes Kersten, redactielid Telebaba
 
28 sep 07 Aanpassing coaching lijst
Holland Harmony heeft een tiental coaches geselecteerd die onder de Holland Harmony vlag op specifieke deskundigheid coaching kunnen aanbieden aan koren/kwartetten. Je kunt met deze coaches zelf afspraken maken over inhoud en betaling.
Recent is die lijst aangepast: Luc Schoute heeft zich als coach terug getrokken wegens drukke werkzaamheden en de noodzaak om het iets kalmer aan te doen na een hartinfarct afgelopen zomer.
=> coachinglijst
 
23 sep 07 Barbershop Ontmoetings Festival 2007
Het was weer razend gezellig in 's-Hertogenbosch.
Met een recordaantal barbershopkoren (37) en kwartetten (11) vierden we afgelopen weekend het eerste lustrum van het Barbershop Ontmoetings Festival.
Fantastisch dat daarbij ook de koren en kwartetten van Holland Harmony ruim vertegenwoordigd waren!
Dank aan alle enthousiaste barbershoppers die verspreid over de stad en aan het eind van de zaterdagmiddag in een gepassioneerde mass-singing een geweldige belevenis neergezet hebben.
Geniet nu nog eens na met de foto's van de spetterende opening op vrijdag:
=>  https://flic.kr/s/aHsmbyyJLm
en de foto's van de zonovergoten zaterdag:
=>  https://flic.kr/s/aHsm6C6JdJ
 
18 sep 07 HaCo Weekend 2008
Van 4–6 april 2008 wordt er weer een Harmony College Weekend georganiseerd. Met als gebruikelijk een kwartettengebeuren op de vrijdagavond.
Dit jaar hebben we gekozen voor een wat lossere invulling. Dus geen wedstrijd in de strikte zin van een Conventie.
De kwartetten zingen voor een publiek dat hoofdzakelijk zal bestaan uit de deelnemende kwartetten. Na afloop van je optreden, maar ook ervoor mag je gewoon fijn in de zaal komen zitten en genieten van de andere kwartetten.
Thema van dit Harmony College Weekend is ENTERTAINMENT. Dit willen we ook graag terugzien bij de kwartetten.
=> lees verder voor meer info + aanmelding
 
18 sep 07 Vooraankondiging moeder-(schoon)dochterdag
Is jouw (schoon)dochter tussen de 10 en de 30 jaar?
Zet dan zondag 1 juni 2008 alvast in de agenda van jou én in die van je dochter(s).
We willen allemaal dat de koren van Holland Harmony nog jaren en jaren blijven zingen. Ook weten we allemaal dat er koren zijn die wat aan het verkleuren zijn; de kleur van de jeugd ontbreekt voornamelijk.
Holland Harmony heeft het plan opgevat hier wat aan te doen door een Moeder/Dochterdag te organiseren.
Ben jij in het rijke bezit van één of meer dochters tussen de 10 en de 30 jaar, houd dan de website in de gaten. Binnenkort zal er uitgebreide informatie hierover komen. We kunnen wel alvast verklappen dat deze dag geleid zal worden door Rob van der Meule!
Rob zal de dames een onvergetelijke dag bezorgen. Dagen zullen ze de song nog in hun hoofd horen en wellicht, zijn de dochters aan het eind van die dag zo enthousiast geworden dat zij daarna wel bij het koor van mama willen gaan zingen. Of in een speciaal jeugdkoor, alles ligt nog open.
Zeg het voort!!!!!!!
=> brief vooraankondiging ()
 
18 sep 07 Getting the magic out of the song
Op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2008 organiseert Holland Harmony een werkweekend voor alle mensen van Holland Harmony en DABS die betrokken zijn bij het proces:
             “Hoe zet je met je koor of kwartet een song neer
Voor dit weekend worden dus uitgenodigd alle dirigenten, assistent dirigenten, sectional leaders, muziekteams, presentation commissies en kwartetten.
Het weekend zal onder deskundige leiding staan van Stuart Sides. Doel van het weekend is helpen vorm te geven aan de muzikale uitvoering van een song en te leren hoe je dat op het koor kunt overbrengen.
=> lees verder voor meer info en de aanmelding ()
 
16 sep 07 Coachopleiding
De tweedaagse opleiding tot coach die in 2007 plaatsvond zal een vervolg krijgen op 26 januari en 23 februari 2008.
UPDATE: data gewijzigd. Nieuwe data zijn 23 februari en 12 april.
Daartoe worden in de eerste plaats uitgenodigd diegenen die de Foundation Course hebben gevolgd.
In de tweede plaats kunnen ook diegenen die de Foundation Course niet hebben gevolgd, maar wel ambities hebben om tot coach te worden opgeleid, aan de cursus deelnemen.
Voorwaarde is wel dat zij zich op voorspraak van hun dirigent aanmelden. De docenten Wil Saenen en Peter Iseger besluiten vervolgens tot toelating tot de cursus, na een gesprek met de betreffende kandidaat deelnemer.
=> uitnodigingsbrief ()
 
6 sep 2007 Besturendag 29 september
De jaarlijkse Holland Harmony besturendag zal gehouden worden op zaterdag 29 september in Het Westhoffhuis, Dorpsstraat 28, Lunteren.
De speerpunten van deze dag zijn: Organisatie, Taakverdeling en Verantwoordelijkheden.
Meer details zijn te vinden in de uitnodiging op de ledenpagina.
 
6 sep 2007 Let Friendship Lead The Way
Bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum heeft Holland Harmony voorafgaand aan de laatst gehouden Conventie aan alle koren en kwartetten de song Let Friendship Lead The Way kado gedaan. Enkele malen hebben we die song samen gezongen in maart. Het was nog wat aarzelend, maar we begrijpen dat een song moet 'beklijven' en dat in de aanloop naar de conventie er niet zo veel tijd was om deze extra song nog in te studeren.
Het zou het bestuur van Holland Harmony (en hopelijk jullie allemaal) enorm plezieren als we deze song op het komende Barbershop Ontmoetingsfestival in 's-Hertogenbosh, op 22 september a.s., een paar keer zouden horen zo hier en daar, en misschien zelfs bij de mass-singing?
We vragen dan ook om nog eens naar de song te luisteren, te kijken en hem (in de afterglows?) nog eens een paar keer te zingen. Voor degenen die tekst en muziek nog eens willen nakijken: zie de website van Holland Harmony: ledenpagina. Je hebt een wachtwoord nodig. Als je dat niet (meer) hebt: mail dan even naar Eric Ideler.
Tot 22 september a.s. in Den Bosch.
Thea van Bergen, bestuur
 
4 aug 2007 Roel & Anna: spektakel tijdens het Festival Boulevard
Roel en Anna treden diverse keren op in het Essent Theater tijdens het Festival Boulevard in 's-Hertogenbosch van 3 t/m 12 augustus. Het is allemaal nieuw materiaal. Een tip voor een gezellig spektakeldagje Den Bosch?
=> Nadere info in dit document ()
 
4 aug 2007 Bewitched heeft waarschijnlijk een nieuwe dirigent
Een zonnig bericht van Bewitched:
Al heel snel is het ons gelukt een nieuwe dirigent te vinden. Het gaat om Hans Pekelharing, zeer bekend bij alle barbershoppers. Hij heeft Bewitched wel eens gecoached en reageerde gelijk toen hij ons bericht op de nieuwsbrief van HH las. Op 17 september komt Hans een keer proefdirigeren. Als er dan geen gekke dingen gebeuren, begint hij op 8 oktober 2007 bij Bewitched. We denken dat we met Hans een dirigent krijgen, die precies past bij de wensen die wij hebben voor een dirigent.
 
20 jul 2007 Bewitched zoekt nieuwe dirigent
Barbershopkoor Bewitched uit Gorinchem is een hechte club met een heel goede sfeer. Het ledenaantal schommelt rond de 40 dames. Per 1 januari 2008 zoekt het koor een nieuwe vaste dirigent.
=> lees hier het profiel van het koor en de nieuwe dirigent
 
05 jul 2007 Nieuw kwartet: Oui!
We verwelkomen een nieuw Holland Harmony kwartet: kwartet Oui! uit Horn (Limburg).
Ze komen uit Vocal Group New Spirit.
=> hun website
 
20 jun 2007 Holland Harmony en DABS slaan PR-handen ineen!!

Op initiatief van beider organisaties hebben Holland Harmony en DABS besloten gezamenlijk op te trekken met hun externe PR-activiteiten.
Wij willen graag een heldere en effectieve PR opzetten met het doel om Barbershop als zangstijl meer te gaan promoten in Nederland.

Beide organisaties houden hun eigen verantwoordelijkheden met betrekking tot de interne communicatie en richten zich op het creëren van gezamenlijke externe activiteiten, zoals promotie, handreikingen , themadagen.
Wij willen graag promotie van de Barbershopstijl naar landelijke evenementen. Ook willen we meer gebruik gaan maken van de regionale en nationale media.

Een plan van aanpak is in wording. Zowel Holland Harmony als DABS zien een samenwerking op PR-gebied met vertrouwen tegemoet.

Namens Holland Harmony en DABS,
Nelleke Dorrestijn  en Lenhard van Ballegooijen
 

16 jun 2007 Nieuwe Coach
De lijst met coaches is uitgebreid met een nieuwe coach: Stuart Sides
=> introductie Stuart
 
13 jun 2007 Leuke Zomeractiviteiten voor The New Harvest Singers
De zomer is in aantocht maar The New Harvest Singers zitten niet stil. Er staan een aantal leuke activiteiten op het programma. Zo zingen wij vrijdagavond 15 juni in de feesttent tijdens de Paardenjaarmarkt in Beusichem. Ons optreden begint om 21.00 uur. Onze zang wordt afgewisseld met een leuke band wat vast gaat zorgen voor een leuke avond. Iedereen is welkom!

Zaterdag 7 juli reizen we af naar Limburg voor een optreden tijdens een huwelijksvoltrekking. Het toekomstige echtpaar zag ons op tv bij The X-Factor en nodigde ons uit om te komen zingen bij de officiële dienst. Dit is een besloten optreden, maar foto’s komen zeker op onze site te staan.

Zaterdag 8 september hebben we 2 optredens tijdens de Monumentendag in Culemborg. Eerste optreden: 15.30 - 15.50 uur in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Grote Kerkstraat 4. Tweede optreden: 16.30 tot 16.50 uur voor het Oude Stadhuis aan de Markt 1 te Culemborg. Hier is iedereen welkom.
We nodigen iedereen graag uit om tijdens een van onze optredens te komen luisteren en kijken. Meer informatie over optredens en activiteiten vindt U op onze website: www.thenewharvestsingers.nl
 

07 jun 2007 Reactie op persbericht Musi@opy m.b.t. illegale bladmuziek
De stichting Musi@opy is begonnen met het uitvoeren van controles op illegale kopieën. Dit gebeurt vooral tijdens uitvoeringen. Hierbij kan de uitvoering worden stilgelegd, mochten er illegale kopieën worden aangetroffen en er kan een boete van minimaal 500 euro opgelegd worden. Tijdens deze controles vertegenwoordigt Musi@opy een groot aantal muziekuitgevers en worden dus ook namens deze uitgevers de boetes opgelegd.

Hoe kunnen wij voorkomen dat we deze boetes opgelegd krijgen?

  • Zorg ervoor dat de bladmuziek gelegaliseerd is, dat staat bovenaan. Je kunt hiervoor altijd terecht bij de muziekbibliotheek.
  • Zorg ervoor dat de leden de originele bladmuziek in de klappers hebben, of kopieën die gewaarmerkt zijn door middel van de stickers die worden bijgeleverd.
  • Houdt bij een optreden de rekeningen van de bladmuziek bij de hand, dit kan worden overlegd als bewijs van legalisatie.

In de praktijk komt het erop neer dat de koorleden altijd de originele bladmuziek in de klappers moeten hebben. Wil je toch kopieën maken om op te schrijven, doe dan mee aan de regeling additionele kopieën van Musi@opy.

Een aantal koren heeft bij de bibliotheek nog een verzoek uitstaan om kopieën van een song in Nederland te legaliseren. Mocht er vragen zijn over deze nummers, verwijs dan door naar de bibliotheek. De bibliotheek heeft de intentie om de kopieën te legaliseren en heeft daarvoor ook een verzoek neergelegd bij diverse uitgevers en ook bij Musi@opy.
Dit heeft echter nog niet geleid tot een daadwerkelijke mogelijkheid om de kopieën te legaliseren, met uitzondering van werken uitgegeven door EMI Nederland en Unisong. Hier wordt door de bibliotheek voortdurend aan gewerkt.

Voor meer informatie, kijk ook op de sites:
- http://www.amateurmuziek.nl  (Unisono)
- http://www.cedar.nl/musicopy/berichten.html  (persbericht musi@opy)
- dit bericht als word-bestand
 

03 jun 2007 TELEBABA #85
De nieuwe Telebaba is zojuist gedrukt en zal de komende week verzonden worden.
Uiteraard staat die in volle kleur ook online.
Download Telebaba #85 vanaf de Telebaba pagina!
 
02 jun 2007 Tom Gentry (2): koor/kwartet Coaching en Themadag Arrangeren
Op 16 juni van 10.00 tot 16.00 uur geeft Tom een workshop Arrangeren in  IJsselstein. Deze dag is voor alle dirigenten, coaches, sectieleaders en iedereen die meer van arrangeren in barbershopstijl willen weten. Basiskennis die je nodig hebt voor deze cursus is: basis muziekkennis (noten kunnen lezen, akkoorden begrijpen evenals triolen etc). De bedoeling is dat er gezamenlijk een song wordt gearrangeerd! Kosten van deze cursus is euro 25.00 per persoon. Lunchpakketje graag zelf meenemen. Inschrijven kan tot 7 juni door een mail te sturen aan projectbureau@dabs.nl.
Omdat Tom een week in Nederland zal verblijven heeft hij aangeboden om koren en kwartetten te coachen. De kans om van een geweldige coach te leren. De kosten zijn € 50 per uur (minimaal 2 uur) + vervoer van en naar IJsselstein waar Tom zal verblijven.
=> nadere informatie + aanmelding
=> website van Tom Gentry
 
30 mei 2007 Korenslag (2)
Niet vergeten te kijken en te stemmen!! Op donderdag 31 mei treden in Korenslag twee barbershop koren op: Dutch Pride en Whale City Sound. Stem af op Nederland 1 om 20:30 uur!
=> update 1 juni: Dutch Pride heeft het helaas niet gehaald. Whale City
      Sound wel.  Heren, gefeliciteerd!
=> Bekijk het allemaal nog eens op uitzending gemist!
 
30 mei 2007 Barbershop op YouTube
Er zijn zoveel mooie, onroerende, verrassende en adembenemende barbershop video clips op YouTube. Zodra je er een paar bekeken hebt geeft YouTube je hints naar nog meer spannende clips. We hebben een flink aantal links bij elkaar gezet als begin van een verslavend avondje surfen op YouTube:
=> video-links op YouTube
 
30 mei 2007 Balladdonna nu ook met eigen website!
De Vrouwen van de Ballad: Balladdonna hebben sinds kort een eigen website! Kijk snel naar Remke, Jannet, Willemien en Ine.
=> website
 
18 mei 2007 The New Harvest Singers zingen bij Life and Cooking !
Zondag 20 mei zijn The New Harvest Singers te zien en te horen bij Carlo en Irene op RTL4. Ze zijn gevraagd om de tune van Life and Cooking te komen zingen. Tijd: 16.45 - 18.55 uur.
=> nu ook op YouTube
 
13 mei 2007 Vrouwenbarbershopkoor the Singing Pearls uit Oisterwijk zoekt dirigent.
Inmiddels bestaan we 10 jaar en wij hebben 41 leden.
Lidmaatschap van Holland Harmony vinden wij belangrijk en we gaan elke twee jaar naar de Nationale Conventie voor barbershopkoren en Harmony College. Ook treden we erg graag op. De repetitieavond is op donderdag.
Wij zoeken een man of vrouw die bekend is met barbershop en/of zich wil verdiepen in deze zangstijl en bereid is om scholing en coaching te volgen.
The Singing Pearls is een hecht koor, een groep hardwerkende vrouwen die graag "een treetje hoger" komen. We hebben al een basis. Wie brengt ons verder? Je kunt rekenen op een goed georganiseerd koor. Kom met ons in gesprek!
Op de planning staan:
-optreden in september in Oisterwijk en deelname aan het barbershop-ontmoetingsfestival in Den Bosch,
-in oktober deelname aan de Ierse Conventie
-wat verder weg, in 2009: we geven een grote show vanwege ons 12,5 jarig bestaan.
Voor meer informatie bel of mail: Anneke Dam 013-5210175 pr@thesingingpearls.nl  en www.thesingingpearls.nl
 
12 mei 2007 Holland Harmony Conventie 2009 gaat van start
We zijn er vroeg bij: de organisatie van de Conventie 2009 is gestart. We mikken op een echte Europese Conventie in Veldhoven op 5-8 maart 2009.
Het wordt een groots evenement dat uniek is in de Europese Barbershop.
De kern van het conventieteam 2009 is benoemd: Eric Ideler als conventie manager, Ingrid Fontijn als conventie secretaris en Adrie Paauwe als conventie penningmeester. We zullen iedereen weer regelmatig via de website op de hoogte houden!
 
12 mei 2007 Nieuws uit de Raad van Afgevaardigden


In het conferentiecentrum Heidehal in Nieuwegein kwamen op 10 mei de RvA-leden bij elkaar voor een inspirerende en informatieve vergadering. Het verslag zal binnenkort op de ledenpagina te lezen zijn. De belangrijkste nieuwtjes vermelden we hier alvast met een kleine foto.

Martha de Weerd maakte ons alvast warm voor de HaCo die volgend jaar van 4-6 april gehouden wordt in de Biezenmortel. Het zal een zeer verrassend programma zijn!

Jannes Oosterveld presenteerde de evaluatie van de Conventie 2007. We kijken met grote tevredenheid terug. Het was een vooral een succes. Holland Harmony heeft zich hiermee weer goed op de kaart gezet.

Met trots verwelkomen we een nieuw bestuurslid: Tanja Boerrigter. Zij gaat de PR coördineren en de organisatie ondersteunen.

Cobie Hogervorst, penningmeester, werd vereerd met de "Lid van Verdienste"-speld vanwege haar enorme inzet voor Holland Harmony.

Adrie en Bertha Paauwe zijn onvermoeibaar op alle grote evenementen van Holland Harmony. Daarom: "Lid van Verdienste"

Ingrid Fontijn is een gedreven en drijvende kracht achter vrijwel alle conventies. Ingrid krijgt daarvoor de "Speld van Verdienste"

Gerrie Hoekstra doet samen met Marty Kwekel al jaren de Barbershop winkel. Gerrie krijgt nu een speld die ze in haar winkel niet verkoopt !

Eric Ideler houdt al bijna 10 jaar de website in de lucht en bestookt iedereen met informatie. En nu krijgt ook hij de "Speld van Verdienste"


  

12 mei 2007 Lustrumshow Between Two Rivers 9 juni 2007
Dit jaar bestaat Between Two Rivers uit Elst 5 jaar en dat wordt gevierd met een lustrumconcert op zaterdag 9 juni 2007. Aanvang 20.00 uur.
Het concert vindt plaats in de aula van Scholengemeenschap Westeraam, Aamsestraat te Elst (Gld.)
Gastoptredens zijn er van:
* Ladies Barbershop Chorus Main Street Sound uit York (GB) o.l.v. Pauline Corrieri,
* Buoyancy, een kwartet uit Between Two Rivers,
* A Touch of Class, kwartet uit York.

Kaarten kosten € 8,00 per stuk.
Kaartverkoop
* voorverkoop via Decorette Woonatelier te Elst, Boekhandel Polman te Bemmel
* voorverkoop via de mail: b.burkigodee@planet.nl. De kaarten kunnen dan op de avond van het optreden aan de zaal worden opgehaald.
* kaartverkoop op de avond van het optreden aan de zaal.
Zie voor ook www.betweentworivers.nl  of het affiche
 
03 mei 2007 Nieuws van het Harmony from Holland Chorus
Beste Barbershopvriendinnen,
Eindelijk is het dan zover! Het nieuwe Harmony from Holland Chorus project kan van start! Een brief met de benodigde informatie en het aanmeldingsformulier kunnen je hier downloaden.
Zoals je in de brief kunt lezen, hebben de deelneemsters aan het vorige project voorrang bij de plaatsing. Maar voorlopig zijn er nog plaatsen genoeg.
Indien je mee wilt doen, vul dan het aanmeldingsformulier in en stuur het vóór 1 juni a.s. terug per e-mail (hfhc@laboheme.cistron.nl) of per post naar HFHC p/a Steur 8, 4007 NR Tiel.
Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je partner t.z.t. mee gaat naar Stockholm. Wij gaan er vooralsnog van uit dat dat geen probleem zal zijn.
Wij kijken uit naar de repetities en hopen velen van jullie daar te ontmoeten!
In Harmony, Ineke van Uxem en Nanny Groenendal
=> informatiebrief (word)
=> inschrijfformulier (word)
=> website HFHC
 
02 mei 2007 Barbershop in Korenslag !
Henny Huisman heeft bij de E.O. een nieuw programma "Korenslag" waarin de beste koren gaan strijden om de eer. Het is een fantastisch genoegen dat maar liefst 3 barbershopkoren zijn doorgedrongen tot de live-shows: Flying High Singers (24 mei), Dutch Pride (31 mei) en Whale City Sound (31 mei). Allemaal kijken bij de EO op Nederland 1 en stemmen !
=> website korenslag
=> website Henny Huisman met meer info!
[update 25 mei: Flying High Singers heeft het helaas niet gehaald. Zie de opname in "uitzending gemist"]
 
02 mei 2007 Tom Gentry in Nederland
Dit betreft een workshop Arrangeren op 16 juni en beschikbare coachings music & singing op 13, 14, 15, 17 en 18 juni. Ook iedereen die bij Holland Harmony betrokken is, is van harte welkom bij dit initiatief van DABS.
=> wie is Tom Gentry (zie: http://www.harmonize.ws/tgentry/  )
=> meer info in word-document
 
02 mei 2007 DABS kwartettendag op 12 mei: van A tot Z
DABS organiseert een kwartettendag m.m.v. StillCrazY, Martijn Hoeksema, Anna Ågren en Manfred Adams. Op deze dag zijn ook de Holland Harmony kwartetten van harte welkom.
=> meer info in word-document
=> inschrijfformulier
 
11 apr 2007 Wegens succes herhaald!  (3)
nog even een reminder voor de workshops van
                Roel & Anna Zangtechniek!
Op zondag 22 april en op zondag 20 mei.
   => op 22 april zijn er toch nog 3 open plaatsen beschikbaar!
   => op 20 mei zijn er geen open plaatsen meer
Vanwege de persoonlijke aandacht is er plaats voor maximaal 16 personen per workshop, dus wees er heel snel bij!
=> meer info
 
11 apr 2007 Tip voor nieuwsbrief
Wij krijgen regelmatig tips binnen voor handige links naar websites.
Deze link willen we jullie niet onthouden en betreft de Vocale Muziek van het Centrum voor Amateurkunst. Ze geven ook een gratis nieuwsbrief uit vol tips!
=>  http://www.cvakunst.nl/vocalemuziek/
 
11 apr 2007 Datum van HACO 2008 bekend !!
Pak je agenda en reserveer: vrijdagavond 4 t/m zondag 6 april 2008
We zetten de traditie voort, want het wordt ongetwijfeld weer een daverend succes. De locatie is wederom de Beukenhof in Biezenmortel.
Wie herinneringen wil ophalen kijkt nog even op de haco-pagina.
Nader nieuws volgt natuurlijk binnenkort!
 
11 apr 2007 Wijziging datum Raad van Afgevaardigden
Oorspronkelijk stond er op zaterdag 12 mei een bijeenkomst gepland voor de Raad van Afgevaardigden. Door omstandigheden is die datum niet meer beschikbaar.
De nieuwe datum voor de bijeenkomst van de RvA is nu:
    ==>>  donderdagavond 10 mei
De locatie is: Sport-, Party en Conferentiecenter Heidehal, Blokhoeve 2, Nieuwegein.
Vanaf 18:00 uur kun je binnenlopen voor broodjes en een kop soep.
De vergadering is van 19:00 tot 22:15 uur.
De uitnodiging, de agenda en de routebeschrijving staan op de ledenpagina.
In de komende week komen daar ook nog een paar bijlagen bij (zoals b.v. het jaarverslag).
==> ledenpagina
 
8 apr 2007 AUDIO bestanden van de Conventie (2)
Naast de mp3-bestanden van de kwartettencompetitie zijn nu ook de mp3-bestanden van de korencompetitie, de zaterdagavondshow en de Celebration Show van zondag beschikbaar.
=> meer informatie en downloaden
 
4 apr 2007 VIDEO BESTELLEN
Tijdens de competitie en de zaterdagavondshow zijn er video-opnames gemaakt. Deze opnames worden op dit moment bewerkt en zullen op DVD beschikbaar komen.
Bestellen kan tot 14 april via deze link:
    =>  meer informatie en bestellen DVD
 
4 apr 2007 Nieuws over de evaluatie-DVD van de kwartetten:
Helaas ging er tijdens de kwartetten competitie iets mis met de recorder waarop de evaluatie-DVD's werden gebrand. Het bleek niet mogelijk om de fout snel te herstellen zodat de kwartetten helaas zonder DVD de evaluatie in moesten gaan. Onze excuses daarvoor. De techniek is soms erg weerbarstig.
Als compensatie zullen alle kwartetten die de evaluatie-DVD besteld en betaald hadden medio mei een exemplaar krijgen van de officiële DVD van de kwartettencompetitie. Daarop staan naast het eigen kwartet ook alle andere kwartetten.
 
4 apr 2007 AUDIO bestanden van de Conventie
Tijdens de competitie zijn er geluidsopnames gemaakt van de competitie-songs.
Deze opnames kunnen heel nuttig zijn om achteraf te evalueren hoe je gezongen hebt. Daarom kunnen onze koren/kwartetten hun songs als mp3-bestand downloaden voor evaluatie-doeleinden.
De mp3-bestanden van de kwartettencompetitie zijn nu beschikbaar.
De bestanden van de koorcompetitie volgen rond de Paasdagen.
=> meer informatie en downloaden
 
24 mrt 2007 Officiële conventiefoto's beschikbaar
De officiële foto's die van de koren en kwartetten vlak na hun optreden gemaakt zijn, kunnen nu via de website bekeken worden.
=> Foto Aartsen
 
24 mrt 2007 Wegens succes herhaald!  (2)
Wegens groot succes organiseren wij opnieuw twee workshops met:
                Roel & Anna Zangtechniek!
Op zondag 22 april en op zondag 20 mei.
   => 22 april is inmiddels vol geboekt. => toch nog 3 plaatsen vrij ....
         Voor 20 mei zijn er nog een aantal open plaatsen
Vanwege de persoonlijke aandacht is er plaats voor maximaal 16 personen per workshop, dus wees er heel snel bij!
=> meer info
 
24 mrt 2007 Harmony from Holland Chorus gaat weer van start!
Het werd met gejuich begroet toen Nelleke het in haar jubileumspeech aankondigde. Het projectkoor Harmony From Holland Chorus gaat weer van start! Rob van der Meule zal weer onze dirigent zijn en Tanja Boerrigter verzorgt opnieuw de choreografie/presentation.
Ineke van Uxem en Nanny Groenendal zorgen ervoor dat de organisatie fantastisch gaat lopen!
We gaan ons richten op de mannenconventie 2008 van de Scandinavische organisatie SNOBS.
Nader nieuws is steeds te vinden op de speciale website:
=>  http://www.harmonyfromholland.nl/ (website is inmiddels off-line)
 
21 mrt 2007 Jubileumspeech van de voorzitter
Tijdens de Celebration Show op de laatste dag van de conventie sprak voorzitter Nelleke Dorrestijn de jubileumspeech uit. Je kunt hem nu in alle rust nog eens nalezen:
=> jubileumspeech
 
21 mrt 2007 Coaching door Cindy Hansen en David Ellis
Van 19 t/m 22 april as zijn Cindy Hansen en haar man David Ellis (tenor van Stormfront, een top 10-kwartet) in het land om de Flying High Singers te coachen. Op 20 april overdag en 22/23 april de hele dag en avond hebben zij de gelegenheid om andere koren of kwartetten te coachen.
Belangstelling? Neem dan contact op met Barbara (yahoobar@xs4all.nl)
 
19 mrt 2007 Foto's Conventie 2007!
Ze zijn er weer. Ruim 1300 foto's van een zeer geslaagde conventie.
Geniet nog even na !
=> overzicht alle foto's
=> foto's vrijdag
=> foto's zaterdag
=> foto's zondag
 
17 mrt 2007 Uitslag korencompetitie
Eveneens na een uiterst spannende competitie hebben we trotse winnaars van de korencompetitie:
Gouden koor: The New Harvest Singers
Zilveren koor: The Rhine Singers
Bronzen koor: Sea Sound Singers
Detail uitslagen zijn te vinden op de uitslagenpagina.
Foto's volgen later.
Van harte gefeliciteerd!
 
16 mrt 2007 Uitslag kwartettencompetitie
Na een spannende competitie kunnen wij met trots de kersverse winnaars aan u voorstellen:
Gouden kwartet: Aquadraat
Zilveren kwartet: Harvey's Angels
Bronzen kwartet: Salt&Pepper
Detail uitslagen zijn te vinden op de uitslagenpagina.
Foto's volgen later.
Wij feliciteren deze drie topkwartetten!
 
15 mrt 2007 Spannend ....
Het is bijna zover. De conventie staat op het punt te beginnen. Wij wensen alle deelnemers een goede reis naar Veldhoven, een spannende competitie en natuurlijk veel plezier toe!
 
4 mrt 2007 Barberschool sluit 3e module succesvol af!
Vandaag is er weer met trots een module afgesloten van de Barbershopschool: dit keer is het de akkoordenleer.
Fijn dat zoveel mensen elke drie weken een hele zondag vrij maken om zoveel mogelijk te leren. En dat in deze drukke tijd van voorbereidingen voor de conventie.
Op naar de volgende module !
Op de foto staan een aantal trotse geslaagden!
 
1 mrt 2007 Wegens succes herhaald!
Wegens groot succes organiseren wij opnieuw twee workshops met:
                Roel & Anna Zangtechniek!
Op zondag 22 april en op zondag 20 mei.
Er is plaats voor maximaal 16 personen per workshop, dus wees er heel snel bij!
=> meer info

=> foto's van de workshop in februari
 
27 feb 2007 Video's gezocht
Het 25-jarig bestaan van Holland Harmony is een goede aanleiding om de archieven nog eens door te lopen en 25 jaar barbershop de revue te laten passeren. Zo hebben we de video-opname van de allereerste conventie van 1985 op DVD gezet en met plezier bekeken. Tijdens de conventie vinden we wel een plekje om hem af te spelen voor de geïnteresseerden.  We gaan nu alle tapes op DVD overzetten, maar we missen nog de tapes van de conventies uit de jaren 1987, 1988 en 1997.
Wie heeft die tapes nog en zou ze even aan ons uit willen lenen zodat we die op DVD kunnen overzetten?
Reacties graag naar Eric Ideler ( ideler@dse.nl

UPDATE 4 MAART:  We hebben nu alle video's binnen! Er hoeft niet meer verder gezocht te worden.
 

27 feb 2007 Vocal Group New Spirit
Goed nieuws uit Limburg. Sinds 1 februari klinkt daar nu ook het Barbershop geluid. Vocal Group New Spirit uit Horn onder leiding van MD Ina Kleefman heeft zich vol enthousiasme aangesloten bij Holland Harmony.
Van harte welkom!
 
27 feb 2007 Dutch Pride zoekt dirigent
Welke enthousiaste barbershopdirigent wil weer eens wat anders? Kom dan eens bij ons kijken in IJsselstein waar we op dinsdagavond repeteren.
Dutch Pride staat voor “passie” en “een tikje eigenwijs” en bestaat uit een stel enthousiaste vrouwen die zangtechniek en entertainment hoog in het vaandel hebben.
Ben je geïnteresseerd, bekijk dan eens onze website www.dutchpride.nl  en neem contact op met:
Anke Rijnierse, a.rijnierse@yahoo.com  Tel: 020 6457139

==>> UPDATE juni 2007:  ER IS EEN DIRIGENT GEVONDEN !
 

26 feb 2007 Apeldoorns Barbershopkoor zoekt dirigent(e).
Ons koor, The College Barbers, is uiterlijk per aug. 2007 op zoek naar een enthousiaste dirigent (m/v), die ons kan stimuleren en inspireren om een (nog) beter koor te worden met behoud van de goede, gezellige sfeer.
Omdat we regelmatig optreden vinden we het belangrijk dat plezier in zingen hand-in-hand gaat met een hoge entertainmentwaarde.
We hebben nu ca 20 man op de risers, maar we streven naar 30.
WIE helpt ons?
Nadere informatie vind je op onze website: www.thecollegebarbers.nl  , maar een telefoontje of mailtje is ook heel welkom:
  Hans Brouwer
  Tel: 055 541 3070
  Email: jwb120@chello.nl
 
04 feb 2007 Let Friendship Lead The Way
Als het goed is heeft iedereen die contactpersoon is van een Holland Harmony kwartet of koor afgelopen zaterdag een envelop van ons ontvangen met de nieuwe song van Holland Harmony: Let Friendship Lead The Way.
Deze Theme Song is prachtig gecomponeerd en geschreven door Rob van der Meule en is een cadeautje van het bestuur aan alle Holland Harmony koren en kwartetten.
Via de mailinglijst zijn nu ook de Noteworthy bestanden en de bladmuziek in Word verstuurd.
Op de ledenpagina staan de bestanden, ook in MP3-formaat en de bladmuziek in PDF. Deze bestanden zijn op 9 februari aangepast i.v.m. een spelfout in de tekst van de song.
Heel veel plezier met het instuderen! We rekenen erop dat we deze song kunnen zingen tijdens onze conventie! :-)
=> lees de uitleg in de aanbiedingsbrief
=> download de bestanden via de ledenpagina (wachtwoord nodig)
 
25 jan 2007 Conventienieuws!
Vanavond is de 4e conventienieuwsbrief uitgegaan.
Bezoek de conventie website en stel je op de hoogte van al die nieuwtjes.
= > lees de nieuwsbrief
 
25 jan 2007 Hoera, het is een jongen!
En we noemen hem Lenhard van Ballegooijen. Hij is onze nieuwe dirigent. Wij (de Amstel River Singers uit Amstelveen) zijn zeer verheugd met hem.
 
21 jan 2007 Irish Barbershop Convention 2007
Aankondiging: de Ierse Barbershop Conventie zal in 2007 gehouden worden in Cork van 5 t/m 7 oktober. Tip: wie deze conventie wil bijwonen kan beter vroeg boeken. Zie voor meer info www.irishbarbershop.org of bekijk de flyer.
 
16 jan 2007 Workshop TAG-singing op 24 februari
Tags zijn de one-liners die overal ter wereld worden gezongen door Barbershoppers.
Martijn Hoeksema heeft in maart 2006 leiding gegeven aan de tagsing dag, en dat was zo’n succes dat DABS besloten heeft om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken waar alle barbershopzangers en zangeressen onder enthousiaste leiding van Martijn het plezier van tags zingen kunnen ontdekken en beleven.
De workshop is op 24 februari in IJsselstein: => meer info
Inschrijven tot 15 februari: => inschrijfformulier
  
16 jan 2007 Goed nieuws van Miracle Sound!
Een nieuw jaar, nieuwe kansen!
Miracle Sound uit Doetinchem heeft wat te melden!
  • Wij hebben een nieuwe dirigente!
  • Wij zijn van repetitieavond veranderd!
  • Wij hebben een totaal vernieuwde website!
    => Dus kijk snel op www.miraclesound.nl 
     
14 jan 2007 RvA en besturendag
De data voor de bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden en besturendag in 2007 zijn nu bekend:
- RvA op 12 mei 2007 => is verplaatst naar 10 mei
- Besturendag op 29 september 2007
Agenda en mededeling over de locatie volgen later.
 
14 jan 2007 Barbershop Festival 2007 's-Hertogenbosch
Zaterdag 22 september 2007 is er het 5e Internationale Barbershop Festival in 's-Hertogenbosch. Graag inschrijven voor 14 februari.
=> inschrijfformulier
 
11 jan 2007 Nieuw kwartet: ZEST
Vier enthousiaste Zesters, uit Sound Waves, hebben de smaak van het kwartetzingen te pakken. Welkom bij Holland Harmony!
=> bekijk hun presentatie
 
10 jan 2007 Oefenkoren gezocht
Oproep vanuit de Artistieke Commissie: we hebben dit jaar weer een aantal oefenkoren nodig voor onze Directors College en de Assistent Dirigenten dagen. Het meedoen is een geweldige ervaring en daarom het dringende verzoek je koor nu aan te melden!
=> meer info !     
          update 7 maart 2007: wel hebben voldoende oefenkoren nu
 
03 jan 2007 Storing in de mailinglijsten
We hebben de afgelopen week een storing in de mailinglijsten gehad waardoor sommige mailberichten waarschijnlijk niet verzonden (en verloren) zijn. We zijn het aan het oplossen. Misschien dat we de komende dagen daardoor even niet bereikbaar zijn met het adres hollandharmony.nl. Vanaf 7 januari zal het allemaal weer vlekkeloos werken.     Update 8 januari: we hebben het opgelost!
 
01 jan 2007 In Harmony 2007

Holland Harmony wenst
alle koren, kwartetten,
vrienden en vriendinnen
een heel voorspoedig 2007!

 

 


 

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

 

 

 


last update: 16-01-2018