Holland Harmony nieuwsarchief 2003-2006

>>klik hier voor het recente nieuws<<

Tree Menu
datum
  
het oudere gearchiveerde nieuws uit 2003-2006                
  
30 dec 2006 Kerstpakket en de tombola
Met de kerst net achter de rug zit je misschien wel aan te hikken tegen een aantal goed bedoelde cadeaus die je eigenlijk niet  nodig had.
Daar heeft Thea van Bergen een heel goede oplossing voor bedacht.
=> lees hoe we elkaar met die cadeaus kunnen helpen!
 
30 dec 2006 Telebaba
Het komt met de planning en de beschikbare kopij beter uit als we de verschijningsdatum van de eerstvolgende Telebaba verschuiven. De nieuwe inleverdatum voor kopij wordt 31 maart en de Telebaba verschijnt dan in april. Uiteraard met veel impressies van de Conventie 2007.
 
30 dec 2006 Kwartetten nieuws
- kwartet 2Coffee2Tea is van naam veranderd. Met de komst van de 3e
  bass heet het kwartet voortaan: 3rd Bass
- Experience heeft helaas als kwartet moeten stoppen
- per 1 januari komt het kwartet Sparkle uit Lelystad Holland Harmony
  versterken. Welkom! => zie intro
 
09 dec 2006 Dutch Pride zoekt nieuwe leden
Toe aan iets nieuws? Kom dan zingen bij Dutch Pride!
Interesse: kom op de open repetitieavonden op 12 december 2006 en 23 januari 2007
=> aankondiging
 
26 nov 2006 Conventienieuws 2007
Regelmatig komt er nieuws over de conventie 2007. Raadpleeg daarvoor de conventiepagina's op deze website. Recent is er weer een nieuwsbericht uitgegaan.
 
26 nov 2006 HaCo 2008: wie weet een geschikte ruimte?
Het lijkt nog ver weg, maar toch zijn er al voorbereidingen voor de HaCo 2008. Prangende vraag is waar we de HaCo kunnen houden. Wie denkt er mee en helpt ons aan tips over een geschikte locatie?
Een HaCo locatie zou moeten voldoen aan de volgende eisen:
 1. De locatie moet 350 tot 400 mensen kunnen bergen.
 2. Beschikken over 2 tot 4 grote ruimtes waar met een koor gewerkt kan worden.
 3. Beschikken over 8 tot 10 kleinere ruimtes voor workshops.
 4. Beschikken over catering (ontbijt/lunch/diner) ter plaatse.
 5. Er kunnen overnachten zou fijn zijn, slaapgelegenheid in de buurt kan een oplossing zijn, maar liever alles onder één dak.
 6. Beschikken over een ruimte (400 plaatsen) waar we de shows kunnen houden.
 7. Betaalbaar.

Wie heeft er suggesties voor zo'n locatie? Graag een reactie naar Ineke van Riet Paap: tel. 0318-485238 of ineke@vanrietpaap.nl
 

18 nov 2006 Jubileum Amstel River Singers
The Amstel River Singers presenteren trots hun show ter gelegenheid van hun 12 1/2 jarig jubileum. "Time flies...and then it's Christmas again" op zaterdag 9 december 2006. Met o.a. ook een optreden van het kwartet River Junction. Aanvang matinee 14.30 uur en avondshow om 20.00 uur in het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1 te Amstelveen (Bovenkerk). Kaarten te bestellen via tel.nr 020-6404687 of per e-mail: amstelriversingers@hotmail.com. Matinee: volwassenen € 10,- kinderen en 65+ € 7,50. Avond: € 10,00.  Bekijk de Flyer
 
12 nov 2006 Signature verovert goud in de LABBS conventie
Dit weekend hield de Ladies Association of British Barbershop Singers de jaarlijkse conventie. Het koor Signature wist daar de gouden plak te veroveren. Dat is ook fantastisch nieuws voor Holland Harmony want Signature is bij ons te gast op onze conventie in maart 2007!
 
12 nov 2006 Barbershop Song Festival 2006
In het Zaantheater in Zaandam werd dit weekend het tweejaarlijkse DABS barbershop songfestival gehouden.
Holland Harmony feliciteert de trotse kampioenen 2006: het koor Whale City Sound en het kwartet Still Crazy.
 
 
=> een uitgebreide serie foto's is hier te bekijken
 
09 nov 2006 Zangtechniek door Anna en Roel
Anna & Roel, ongetwijfeld bij velen nog welbekend van het laatste Harmony College. De sessies zangtechniek die zij ons toen hebben geboden, werden dermate enthousiast ontvangen dat wij hier met een speciale workshop een vervolg aan geven op 21 januari 2007 en 4 februari 2007. Aanmelden voor 1 december 2006!
=> meer info
 
08 nov 2006 Barbershop Festival 2007 's-Hertogenbosch
Zaterdag 22 september 2007 is er het 5e Internationale Barbershop Festival in ’s-Hertogenbosch. Het eerste lustrum! We beloven meer dan de vorige keer. Maar daarover later. Officiële uitnodiging, inschrijfformulieren e.d volgen in de loop van november. Maar hang de 22ste september 2007 nu alvast op jullie prikbord.

Namens de Festival Organisatie:
Ton Husson - secretaris, Paul Fikkers - PR, Theo van Heijningen PR
 
05 nov 2006 Nieuwe kwartetten
Holland Harmony is weer twee kwartetten rijker: Full Colour en Take Five!
Full Colour komt uit de Sound Waves en is eigenlijk niet echt nieuw. Ze waren al eerder aangesloten bij Holland Harmony en doen weer mee met de conventie. Welcome back!
Take Five komt uit Flevo Fun. Op hun introduktiepagina stellen ze zich nader voor. Van harte welkom!
 
28 okt 2006 Besturendag 2006
Vandaag kwamen de besturen van de Holland Harmony koren in Tiel bijeen voor de jaarlijkse besturendag. Vele tips en  wetenswaardigheden zijn uitgewisseld: diverse uitdagende activiteiten vanuit de AC, uitleg over de legalisatie & het kopiëren van songs, het verheugende bericht dat het Harmony for Holland Chorus onder de vlag van Holland Harmony en met de gedreven leiding van Ineke van Uxem & Nanny Groenendal binnenkort weer van start gaat.
In de middag hebben we onder leiding van Jan Klumper uitgebreid gestoeid met het thema "Communicatie en publiciteit". Leerzaam en het is ook nog na te lezen in het uitgereikte werkboek.
=> download het werkboek vanaf de ledensite (leden wachtwoord nodig)
=> bekijk de originele grote foto
 
28 okt 2006 Heb jij de X FACTOR ?
Beheers jij de kunst om anderen gevoelig in het hart te raken? The New Harvest Singers en Harvey's Angels hebben het aangedurfd om zich door de jury van het RTL programma X Factor te laten testen. Ze zijn al even op TV geweest, maar het gerucht gaat dat ze op 4 en 5 november uitgebreid in beeld komen. Zullen ze die magische X Factor hebben? Kijk op RTL4!
 
23 okt 2006 Zangoefeningen door Roel en Anna
De workshop van Anna en Roel tijdens de laatste HaCo werd zo enthousiast ontvangen dat Anna en Roel op verzoek de oefeningen die zij daar toepasten op papier hebben gezet.
=> download de oefeningen
 
17 okt 2006 TELEBABA #84
De nieuwste Telebaba ligt bij de drukker en zal tijdens de besturendag op 28 oktober uitgereikt worden. De nieuwsgierige lezer(es) kan hem natuurlijk alvast downloaden van onze Telebaba-pagina!
 
14 okt 2006 SALT is Queens Of Harmony!
Vandaag heeft het Zweedse vrouwenkwartet SALT de Sweet Adelines competitie in Las Vegas gewonnen. SALT is bij ons te gast tijdens de conventie in 2007. We boffen maar weer. Dat wordt dus extra genieten!
 
10 okt 2006 Conventienieuws
De informatie over de conventie 2007 is recent weer helemaal bijgewerkt. Ook kunnen individuele bezoekers van de conventie nu via de website kaarten en een hotelarrangement bestellen.
=> ga naar de conventie website
 
04 okt 2006 Barbershop Song Festival 2006
Het Zaantheater in Zaandam staat in het weekend van 10 en 11 november in het teken van het tweejaarlijks mannen barbershop songfestival.
Vrijdag de kwartettencompetitie en de Be Our Guest Show, zaterdag de korencompetitie en de Show der Kampioenen, zondag een masterclass met de Cambridge Chord Company.
=> lees hier verder voor meer informatie
  
04 okt 2006 Uitnodiging besturendag op 28 oktober
Alle koorbesturen hebben een uitnodiging gekregen voor de jaarlijkse besturendag op 28 oktober in Tiel. Naast een aantal informatieve agendapunten gaan we veel aandacht besteden aan het thema "Communicatie en Publiciteit". Onder deskundige leiding wordt je wegwijs gemaakt in het belang van interne communicatie, het imago van barbershop, hoe maak je reclame voor je eigen koor, de do’s en don’ts in publiciteit, tips.
Onze tip: neem ook je PR-vrouw mee naar deze besturendag.
Een kopie van de uitnodiging is (voor leden) hier te vinden. Graag snel aanmelden!
 
13 sep 2006 Koorkleding te koop
Omdat het koor te groot wordt, verkoopt The New Harvest Singers ‘oude’ koorkleding.
=> bekijk het aanbod
 
13 sep 2006 Barbershopschool is gestart!
Afgelopen zondag is met veel enthousiasme de barbershopschool van start gegaan. In de ochtend met de module 'notenleer' en 's middags met de module 'basis slagtechniek'. De reacties van de deelnemers zijn nu al heel positief. En er staat nog heel veel op het programma...!

             notenleer                                             basis slagtechniek

=> klik op de foto's voor een vergroting
=> meer info over de Barbershopschool
 
06 sep 2006 The Rhine Singers geven klank en kleur aan Prinsjesdag
Tijdens Prinsjesdag zijn 200 koorleden uit de provincie Utrecht uitgenodigd om deze dag extra luister bij te zetten. The Rhine Singers mogen met 50 man/vrouwen mee!!
We staan op de Korte Vijverberg aan de binnenkant van de hekken bij de Mariniers (die moeten we een beetje bezighouden, maar dat is ons wel toevertrouwd).
We krijgen allemaal rode jacks dus laat iedereen op dinsdag 19 september goed naar de TV kijken of ze ons zien. Tijdens de troonrede mogen we nog optreden in het Haags Historisch Museum (ook op de Korte Vijverberg). The Rhine Singers zijn allemaal super opgewonden. Dit is natuurlijk een geweldige uitnodiging!
 
27 aug 2006 Nieuw kwartet: 4SURE
Per 1 september is Holland Harmony weer een kwartet rijker: 4SURE uit Between Two Rivers. Esther, Truus, Yvonne en Trudy: van harte welkom!
=> presentatie 4SURE
 
27 aug 2006 Oproep van Hans Pekelharing
De Conventie 2007 staat voor de deur!! Ik heb tijd (én zin!) om Kwartetten te coachen. Allround coaching, maar vooral Singing en Music. Beginnend of ervaren kwartet. Kosten: 50.= per dagdeel/avond excl. reiskosten (kan ook wel bij mij thuis). Verder wil ik graag mijn arrangeer-ei uitbroeden, maar niet 'zomaar 'een nummer pakken en arrangeren, maar liever iets wat een koor of kwartet graag zou willen zingen en (nog) niet in Barbershop beschikbaar is. Dus: kom maar met verzoeken, ik zal er 1 of 2 uitzoeken en dat samen met het koor/kwartet uitwerken. Ook aanpassen van een bestaand arrangement(muzikaal interessanter maken, key-change, Tag oid vind ik erg leuk om te doen. Ik ben zeer benieuwd naar de reacties. Voor mij weer een nieuwe muzikale uitdaging!  Hans. 030-6301277 (na 18.00).
 
14 aug 2006 Het derde informatiepakket
Het derde informatiepakket van de conventie 2007 is per e-mail verzonden.
 
13 aug 2006 Inschrijving deelnemers & arrangementen conventie 2007 is gestart
De inschrijving voor de conventie 2007 is gestart en gebeurt uitsluitend digitaal via de Holland Harmony website. Hiervoor krijgen de conventiecontactpersonen een mail met daarin een link (verwijzing) naar een speciale eigen locatie op deze website. Via deze link kan de contactpersoon alle gegevens van de deelnemers van haar koor/kwartet invullen, evenals de gegevens van de scout.
De uiterste inschrijfdatum is 31 oktober 2006.
 
10 aug 2006 Coachopleiding
Op 21 oktober en 18 november starten we de coachopleiding. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Bij aanmelding wordt er bekeken aan wie deze plaatsen gegeven worden. Het wordt gehouden in het Westhoffhuis in Lunteren. Opgeven bij Nanny Groenendal, n.groenendal@hetnet.nl
 
01 aug 2006 The Midland Sound zoekt dirigent (m/v)
Het dameskoor "The Midland Sound" uit Ede zal haar huidige dirigent binnenkort missen. Dolf Lahuis heeft aangegeven te willen stoppen.
Daarom zijn wij op zoek naar een andere dirigent of dirigente.
Wie wil een koor van 20 vrouwen leiden?
Wij zoeken een enthousiaste man of vrouw met een Barbershop achtergrond of iemand die daarin interesse heeft. Ervaring in Barbershop is wenselijk maar inzet en de wil om te leren is net zo belangrijk.
Ook tips zijn van harte welkom.
Informatie: Jan Voskes (voorzitter) tel. 06-22204697
E-mail: jvoskes@hotmail.com  (vermeld svp in het onderwerp "The Midland Sound dirigent". Internet site: www.themidlandsound.nl . Het koor repeteert 's maandags in Ede.
    update maart 2007=>
                 er is een nieuwe dirigent gevonden: Simon de Jong

 
17 jul 2006 Conventieprogramma 2007
Het programma voor de conventie is vrijwel rond. Uiteraard kunnen er in de komende maanden nog wel een paar wijzigingen optreden, maar we kunnen nu al zeggen dat we zeer vereerd zijn met de absoluut hoge kwaliteit van onze gastkoren & gastkwartetten. Zet daarbij de verwachte uitmuntende prestaties van onze eigen koren & kwartetten. Dan wordt dit een weekend wat je volledig MOET meemaken!
 => meer info
 
16 jul 2006 Welkom aan twee nieuwe kwartetten: Damp en Dolce Vita
Per 1 augustus is Holland Harmony weer twee nieuwe kwartetten rijker!
Damp komt uit Sound Waves en brengt jaren van kwartetervaring samen.
=> info Damp
Dolce Vita heeft haar sporen verdiend bij Sweet Adelines, was daar silver medallist 2006 en heeft zich nu aangesloten bij Holland Harmony.
=> info Dolce Vita
 
16 jul 2006 Ladiesbarbershopkoor Solid Ground zoekt enthousiaste dirigent.
Onze huidige dirigent verlaat ons wegens persoonlijke omstandigheden, daarom zoeken we een nieuwe.
We willen graag onze sound verbeteren en ons repertoire uitbreiden en we willen veel plezier met elkaar hebben!!!
Ben jij een enthousiaste dirigent en wil je deze uitdaging aan gaan, neem dan contact op met Trix de Bruijn tel: 0527-617987.
We repeteren op woensdagavond.
 
29 jun 2006 Nieuw kwartet Superb
Het zuiden van het land heeft weer een nieuw kwartet: "Superb"
Peggy Smulders – tenor, Mariëlle Kuijpers – lead (the Singing Pearls), Anne-Marthe Theuns – bari (Southern Comfort Barbergals), Marlene v.d. Bilt – bass (Southern Comfort Barbergals).
Veel succes bij Holland Harmony!!
=> lees de introductie
 
27 jun 2006 Verzekeringen
Bij Holland Harmony aangesloten koren en kwartetten kunnen gebruik maken van het aanbod om een verzekering af te sluiten via de L.O.P.R.Z. (Landelijke Organisatie van Provinciale en Regionale Zangersbonden). Het betreft o.a. verzekeringen voor aanhangwagens, aansprakelijkheid, muziekinstrumenten, dirigenten, rechtsbijstand, inventaris, bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheid.
=> brochure
=> aanvraagformulier diverse verzekeringen
=> aanvraagformulier speciale bestuurdersverzekering
 
27 jun 2006 New Spirit uit Limburg heeft een dirigent
Een tijdje terug vroeg ik om een dirigent voor een eventueel nieuw barbershopkoor in Horn, bij Roermond in Limburg. Het is gelukt!
Ina Kleefman, assistent dirigent van The Southern Comfort Barber Gals uit Eindhoven heeft een proefdirectie gedaan en is aangenomen. Het koor gaat na de vakantie van start onder haar bezielende leiding. Ze heeft er zin in, zegt Helian. En de dames van Vocal Group New Spirit ook, want na het bijwonen van een repetitie bij The New Harvest Singers zijn ook zij helemaal verslingerd aan barbershop.
Als ze voldoende leden hebben en een beetje op dreef zijn, hopen we ze welkom te mogen heten bij Holland Harmony. Voor nu alvast gefeliciteerd met jullie dirigent, en Ina gefeliciteerd met deze grote, uitdagende stap. Schroom niet contact op te nemen met Holland Harmony als jullie ons nodig hebben.
Veel succes!
Holland Harmony, Thea van Bergen
 
26 jun 2006 TELEBABA #83
De nieuwe Telebaba is gereed en is afgelopen weekend verzonden.
Hij is natuurlijk ook weer te lezen op de website !
 
03 jun 2006 Het tweede informatiepakket voor de conventie 2007
Het tweede informatiepakket met bijlage is per e-mail verzonden en op de website te lezen.
 
03 jun 2006 Unieke gelegenheid voor een Coaching van Åse Hagerman
In november geeft de Zweedse coach Åse Hagerman een coaching bij de Rhine Singers. Ze is bereid om in diezelfde periode meerdere groepen te coachen. Interesse? Reageer dan voor 1 juli naar Jannet Wever.
=> nadere info
 
26 mei 2006 Vocal Group New Spirit uit Horn zoekt Dirigente!
Helian Corbey, voormalig lid van The New Harvest Singers, woont inmiddels in Horn bij Roermond en is daar lid geworden van Vocal Group New Spirit. Het koor, nu nog bestaande uit 12 vrouwen, gaat een nieuwe koers varen en wil een overstap maken naar barbershop/close harmony. Zij zoeken een dirigent(e), die samen met hen daarin een begin kan maken. Iets voor jou ??
=> lees verder voor meer info      

UPDATE: er is inmiddels een dirigent gevonden: zie bericht van 27 juni
 
26 mei 2006 Kwartettendag van DABS 17 juni
Er is plaats voor 6 dameskwartetten die aan hun kwaliteit willen werken. Wees er snel bij want Vol=Vol ... 
=> meer info
 
21 mei 2006 Spetterende jubileumshow HOOKED!
Ook zo genoten van de wervelende jubileumshow van Sound Waves en The New Harvest Singers? Puur genieten! Er zijn heel veel foto's gemaakt. Houd de website van beide koren in de gaten!
De ruim 400 foto's van Eric Ideler staan ==>> hier.
Jammer voor wie geen kaartjes meer kon krijgen. Maar niet getreurd, via de website van The New Harvest Singers is een mooie CD te bestellen!
 
21 mei 2006 Martijn naar het Director's College
Martijn Hoeksema, dirigent van WCS, zanger van DD, coach van Holland Harmony en DABS, gaat tijdens de zomervakantie zijn dirigentenkwaliteiten nog meer verbeteren. Lees hoe hij dat gaat doen. En nodig hem na zijn terugkomst uit voor een coaching...
 
18 mei 2006 Educatie bij Holland Harmony
Zingen doe je met plezier. Dat staat voorop, ook bij Holland Harmony.
Tegelijk werken we hard aan kwaliteitsverbetering: betere 'music', betere 'singing' en betere 'presentation'.
We hebben alle kwaliteitsverhogende initiatieven op een rijtje gezet. Lees ze eens door en maak er gebruik van !!
=> bekijk het overzicht
 
30 apr 2006 Conventienieuws
Het eerste informatiepakket is per e-mail verzonden.
De aanmelding voor de competitie is nu open.
Koren en kwartetten let op: aanmelden voor 15 mei!
 
23 apr 2006 HaCo FOTO'S !!
Ze zijn er weer: bijna 1000 foto's van de afgelopen Haco. Het was lastig om daaruit een selectie te maken, dus daarom staan ze nu allemaal op de website.
=> bekijk de foto's
 
23 apr 2006 HaCo prijswinnaars van de kwartettencompetitie
Felicitaties aan de prijswinnaars van de kwartettencompetitie:
 • eerste prijs: Harvey's Angels
 • tweede prijs: Salt&Pepper
 • derde prijs: Knock On Wood
 • prijs voor beste presentatie: Harvey's Angels
16 apr 2006 HaCo nieuwsbrief #5
De vijfde (en laatste) HaCo nieuwsbrief is uit.
Daarin staat praktische info die je beslist moet weten.
Lees hem snel op de HaCo website.
Daar staat nu ook het up-to-date dagprogramma.
 
08 apr 2006
We hebben vandaag een plezierige en constructieve bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden gehad.
=> Hier staan een paar foto's ...
 
08 apr 2006 Barbershopschool
Ineke van Riet Paap presenteerde vandaag het nieuwe concept van de barbershopschool. Deze cursus is ontwikkeld door Peter Iseger die ook de docent is. Het is een uitdagende mogelijkheid voor elke barbershopper om zich via specifieke modules verder te bekwamen. Er zijn modules op verschillende nivo's. Uitgebreide informatie staat in een folder die tijdens de RvA uitgereikt is en die nu ook via deze site te downloaden is.
=> uitleg
=> download de folder
=> download het aanmeldingsformulier  (let op: aanmelden voor 1 juni)
 
08 apr 2006 Conventienieuws: de presentatievolgorde is bepaald!
22 koren en 23 kwartetten hebben tijdens de RvA geloot om de volgorde waarin zij tijdens de conventie 2007 kunnen optreden in de competitie. Vanaf eind april openen we de inschrijving voor de competitie.
=> bekijk de volgorde
 
08 apr 2006 Conventienieuws: kosten registratie
Het bestuur heeft in overleg met het conventieteam de registratiekosten voor de conventie vastgesteld. Uitgangspunt is dat we in principe quite willen spelen met behoud van de hoge kwaliteit. De registratiekosten per persoon zijn 67 euro (inclusief toegang tot de competitie waarin je deelneemt). Kaartjes voor een losse competitie of de zondagshow is 15 euro en de zaterdagavondshow is 20 euro. De prijs van een passe partout (=registratie + toegang tot alle shows en competities) is 87 euro.
Nelleke: "Dat is helaas een onvermijdbare prijsverhoging van ongeveer 10% t.o.v. de reële kosten van vorige keer.  Als je echter ziet wat je er allemaal voor terugkrijgt blijven we met trots nog steeds aanzienlijk goedkoper dan de conventies van andere barbershoporganisaties."
 
08 apr 2006 Conventienieuws: het conventieteam gaat officieel starten
Het conventieteam is in kleine bezetting al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen voor de conventie. Op 23 april zal het inmiddels voltallige conventieteam officieel starten, waarna er snel meer detailinformatie beschikbaar zal komen.
 
08 apr 2006 Afscheid Corrie Muilwijk
Tijdens de RvA heeft Corrie Muilwijk afscheid genomen als bestuurslid van Holland Harmony. Corrie zal binnenkort naar Aruba verhuizen. Corrie: reuze bedankt voor je fijne inzet voor Holland Harmony!  Corrie is nog niet helemaal weg: tijdens de komende HaCo kan iedereen Corrie persoonlijk nog uitzwaaien!
 
02 apr 2006 TELEBABA #82
De nieuwe Telebaba is gereed voor de drukker. We reiken hem tijdens de RvA van 8 april op papier uit.
Wie niet kan wachten leest hem nu alvast op de website !
 
02 apr 2006 We hebben een discussieforum !
Met (nu) 22 koren, 23 kwartetten, dirigenten, coaches en commissies heeft Holland Harmony in bijna 25 jaar heel veel kennis en ervaring opgedaan. Wat zou er mooier zijn als we die actief met elkaar konden delen? 
Dat kan nu via ons kersverse discussieforum. Neem er eens een kijkje, registreer op je dat forum en reageer op de ontluikende discussies. Of start zelf een nieuwe discussie! => bekijken
 
31 mrt 2006 HaCo nieuwsbrief #4
De vierde HaCo nieuwsbrief (maart) is uit.
Lees hem op de HaCo website.
 
23 mrt 2006 Nieuw kwartet Zzinder
Met trots kondigen we het 24e kwartet aan: Zzinder uit Oisterwijk.
Zzinder komt uit The Singing Pearls en bestaat uit: Marlene Albers - tenor, Maudy van der Meer - baritone, Marion Kremer - bass en  Anja Arts - lead
 
23 mrt 2006 Mieke Goossens nieuwe MD van Midland Harmonizers
Met ingang van April 2006 is Mieke Goossens benoemd tot de nieuwe MD van de Midland Harmonizers in Ede als opvolger van Jos van Ekeren.
Lees verder ...
 
17 mrt 2006 Bijeenkomst Raad van Afgevaardigden op 8 april a.s.
De uitnodiging en agenda (met bijlagen) voor de vergadering van de Raad van Afgevaardigden op 8 april a.s. zijn verstuurd. Het is de bedoeling dat van elk Holland Harmony kwartet, koor en commissie 1 of 2 afgevaardigden naar deze bijeenkomst komen. Ere-leden, individuele leden en een-vrouws-commissies zijn eveneens van harte welkom. Dirigenten, coaches en juryleden-in-spé verwelkomen we altijd graag als gast!
We ontvangen graag VOOR 1 APRIL A.S. een berichtje van jullie (i.v.m. de koffie en de broodjes) of jullie komen, en zo ja, met hoeveel personen.
Op de ledenpagina van de website staan alle vergaderstukken.
 
17 mrt 2006 Amstel River Singers zoeken dirigent(e)
Onze dirigent gaat vertrekken!!
Daarom zijn wij per 1 november op zoek naar een dirigent (man of vrouw) die ons koor komt versterken. Die samen met ons wil werken aan verbetering en kwaliteit. Die net als wij affiniteit met het Barbershopzingen heeft. Hij of zij zal in ons een gezellige gemotiveerde groep vinden die graag bereid is hard te werken aan veel muzikale hoogtepunten.
Voor info of bij belangstelling voor deze functie mailt u naar Henny van der Leden - leden062@planet.nl of belt u 0297 - 520445
 
17 mrt 2006 Gevraagd: Presentation Coach voor The College Barber
Verzoek van Han Klein Haneveld via Harmoned:

Het mannenkoor The College Barbers uit Apeldoorn, dat ik mag dirigeren, wil zich graag weer bloot geven op de a.s. conventie, of hoe dat ook mag heten tegenwoordig. Nu hebben wij eigenlijk behoeft aan iemand die -bijna- wekelijks ons op onze repetities op woensdagavond kan helpen met de presentation.
Het kan zijn, dat je je wilt ontwikkelen in die richting. Dan is dit misschien wel het moment om er werk van te gaan maken. We zullen ons ook nog aan paar keer door professionele coaches laten begeleiden, maar degene die wij zoeken moet eigenlijk als onze vaste presentatation coach worden beschouwd.
We denken hierbij aan leden van naburige (dames-)koren, zoals Ede, Harderwijk, Epe, maar ook bijvoorbeeld Elst, want daar kom ik 's woensdags bijna langs als ik van Wijchen naar Apeldoorn rij, dus meerijden kan.
Laat eens wat van je horen,
Han Klein Haneveld  ( Han@KleinHaneveld.org )

 

1 mrt 2006 Nieuw kwartet aangesloten: JUST BECAUSE
Er heeft zich weer een kwartet aangesloten bij Holland Harmony. Het is barbershopkwartet Just Because uit Bathmen, bestaande uit: Henny Scholten, tenor, Beppie Koeslag, lead, Debora van Vliet, bari en Nel Nicasie, bas. Lees meer over het kwartet.
Van harte welkom bij Holland Harmony!
 
28 feb 2006 HACO Songs
Alle HaCo songs staan nu op de HaCo-pagina's.
Veel studiegenot de komende weken!
 
27 febr 2006 Holland Harmony CONVENTIE 2007
De voorbereidingen voor de Holland Harmony Conventie 2007 zijn in volle gang. Hier is alvast wat pril nieuws!
- de datum van de conventie is geworden: vr 16 t/m zo 18 maart 2007
- het thema is: "Stars On Stage!"
- tijdens de RvA bijeenkomst op 8 april a.s. zal geloot worden om de
  volgorde waarin de koren en kwartetten optreden bij de competitie.
Meer nieuws over de Conventie 2007 volgt in de komende maanden ....!
 
26 febr 2006 HACO Nieuws
De derde HaCo nieuwsbrief (februari) is uit.
Lees hem op de HaCo website.
 
7 febr 2006 Tagsinging & Vocal Technique
Op 11 maart a.s. verzorgen Martijn Hoeksema en Rob van der Meule een workshop Tagsinging en Vocal Technique. Kosten: voor DABS, Holland Harmony en Sweet Adelines-leden € 17,50
[nadere info , inschrijfformulier ]
 
6 febr 2006 Noteer in je agenda: bijeenkomst RvA op 8 april
De jaarlijkse bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden zal dit jaar zijn op zaterdag 8 april. De agenda, het precieze tijdstip en de locatie worden binnenkort bekend gemaakt.
We nodigen nu alvast ieder koor/kwartet uit om minimaal 1 of 2 afgevaardigden te sturen en dus die datum in de agenda's van de betrokkenen te reserveren!!
 
22 jan 2006 Opslag gezocht voor risers  (is inmiddels gelukt)
Holland Harmony heeft risers kunnen kopen van een koor uit Zeeland. Voor de conventie en HaCo hebben we altijd risers te weinig, daarom zijn we erg blij dat we deze hebben kunnen aanschaffen. Maar we zoeken daar wel opslagruimte voor en wel zo snel mogelijk, anders gaat de koop niet door. Eigenlijk hadden ze daar al opgehaald moeten worden, maar ondanks onze zoektocht hebben we helaas nog geen ruimte gevonden.

Daarop deze dringende oproep aan jullie:
    WIE HEEFT VOOR DEZE RISERS OPSLAGRUIMTE
Een ruimte van 1 x 2 meter zou voldoende zijn.

Ik hoop veel reacties van jullie te krijgen.
Hartelijke groeten, namens het bestuur van Holland Harmony
Ineke van Riet Paap ( ineke@vanrietpaap.nl )

>> update 1 februari: het is inmiddels gelukt om opslag te vinden
 

18 jan 2006 Ha-Co 2006: nieuwsbrief januari
De Ha-Co nieuwsbrief van januari is uit.
Lees hem op onze website!
 
16 jan 2006 Hans Pekelharing heeft nog steeds energie
Een bericht van Hans uit ons gastenboek geplukt:
Na ruim 3 jaar mijn tijd en (veel!) energie in Central City Chorus te hebben gestoken (helaas hebben we het niet gered) loop ik nu met mijn ervaren dirigentenziel een beetje onder mijn arm. Niet dat ik me verveel, maar toch.... Dat is weer eens wat nieuws: een BS-dirigent die een koor zoekt! Moet vanuit Nieuwegein berijdbaar zijn en uitsluitend op de Ma of Di-avond repeteren.030-6301277, Hans
 
10 jan 2006 Blijf automatisch op de hoogte van het nieuws!!
Het kan nu nog gemakkelijker. Schrijf je in op onze mailinglijst voor de laatste nieuwtjes. Zodra op deze nieuwspagina een nieuw bericht geplaatst is, krijg jij een seintje via e-mail.
Meld je dus nu aan voor deze nieuws-service van Holland Harmony !
 
4 jan 2006 Op zoek naar een nieuwe dirigent
The Midland Harmonizers heeft helaas afscheid moeten nemen van zijn dirigent Jos van Ekeris. Jos heeft na veel jaren dirigent en Barbershop zingen gekozen voor zijn gezin. Voor ons helaas!!!
Het mannenbarbershopkoor The Midland Harmonizers zoekt dus een inspirerende dirigent (M/V) die het koor verder op weg kan helpen naar kwaliteit zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen. Wij zoeken een jonge dirigent met enige ervaring binnen barbershop of een jonge dirigent zonder ervaring in Barbershop maar wel met de wil om zich erin te bekwamen. Het mannenkoor bestaat uit 35 mannen en repeteert op donderdagavond van 20:00 uur tot 22:30 uur in Ede. Nadere informatie bij de voorzitter Jan Voskes. E-mail: a.j.voskes@wanadoo.nl  , tel: 06-22204697
 
update 23 maart: Mieke Goossens volgt Jos op als nieuwe dirigent
 
01 jan 2006 2006 in harmony !
Holland Harmony wenst iedereen in de barbershopwereld een inspirerend 2006!
 
19 dec 2005 HaCo 2006
De eerste nieuwsbrief staat on-line
 
14 dec 2005 TELEBABA #81
De nieuwe Telebaba is gereed voor de drukker en gaat volgende week naar de koren/kwartetten.
Lees hem nu alvast op de website !
 
11 dec 2005 Harvey's Angels:
bestaat 5 jaar in januari a.s. en geeft daarom eigen show op zondagmiddag 8 januari, 15.00 uur in Theater aan de Parade in Den Bosch. Kaartverkoop gestart. Bestel nu je kaarten bij Theater aan de Parade, www.theateraandeparade.nl of 0900-33727233 (lokaal tarief). Entree 5,00 per persoon, incl. kopje koffie/thee en traktatie, en natuurlijk een gezellige afterglow!! Dé gelegenheid om alle barbershoppers van Nederland een goed nieuwjaar te wensen [flyer met info ( 300K)]
 
22 nov 2005 The Rhine Singers zijn weer terug uit Canada
Jannet Wever heeft een verslag geschreven.
=> Lees het hier!
 
16 nov 2005 Noodkreet: HET EINDE van Central City Chorus?
Waarschijnlijk wel! Het koor dat ik zelf 3 jaar geleden heb opgericht, dreigt nu ten onder te gaan aan een ACUUT TEKORT aan BARITONES. We hebben alles uit de kast getrokken om nieuwe leden te werven, ook de bekende BS-Cursus. Hoewel de cursus heel goed was en iedereen erg enthousiast, zal waarschijnlijk NIEMAND lid worden. Dus de afsluiting van de cursus met een koffieconcert 20 Nov, is vrijwel zeker het einde van CCC. Dat is toch te dol voor woorden. Een koor met een fijne sfeer en een goede sound zou dan ophouden te bestaan. 16 ladies én hun dirigent staan dan ineens met lege handen. Daar moet toch een oplossing voor zijn. WIE HEEFT ER EEN GOED IDEE? Waar halen we een "blik Bari's" vandaan? Als MD van dit fantastische koor ben ik blij met elke suggestie. KOM OP Holland Harmony, laat geen koor op deze manier verloren gaan!Maar het moet wel héél SNEL, want anders valt a.s. dinsdag het DOEK!Hans. 030-6301277 info@drpekelharing.nl

UPDATE 24 november:
In gezamelijkheid en in goede harmonie hebben de leden en dirigent afgelopen dinsdag besloten om niet verder te gaan met Central City Chorus. De nekslag was te weinig baritones. We kijken terug op een fijne en leerzame tijd, met een aantal hoogtepunten zoals de conventie 2005 (Small Chorus Trophy), 24 september in Den Bosch en ons afsluitend koffieconcert op 20 november jl. Een groot aantal leden heeft de smaak van barbershop te pakken gekregen en gaat aansluiting zoeken bij koren in de omgeving. Zo blijven we elkaar steeds weer ontmoeten. Namens iedereen van CCC willen wij iedereen bedanken voor de steun en belangstelling. In harmony en tot ziens,

Patricia van de Ven, Joke Pikaar en Trix Brouwer
 
10 nov 2005 Nieuwe kwartetten
We heten weer twee nieuwe kwartetten welkom bij Holland Harmony: Balladdonna (uit The Rhine Singers) en S.W.A.N. (uit de Southern Comfort Barber Gals).
 
6 nov 2005 Workshop conflicthantering & mediation

De middag van de besturendag stond in het teken van een workshop "conflicthantering & mediation".  Zoals het plaatje suggereert, kan je vaak een conflict hebben over tegenstrijdige belangen. Mariske Vreugdenhil leerde ons aan de hand van praktische oefeningen hoe je beter kunt luisteren en het verhaal van de emotie kunt los koppelen. Begrijp waarom het werkelijk in het conflict gaat. Oplossingen liggen dan veel meer binnen handbereik.
Zie hier wat impressies...
 

6 nov 2005 OPROEP voor Public Relations Plan
Corrie Muilwijk is vanuit het bestuur bezig om een nieuw PR-plan op te stellen. Wie wil haar daarbij helpen? Wie heeft er ideeën? Ook praktische hulp zoals het maken van flyers is erg welkom!
 
6 nov 2005 We gaan voor de kwaliteit!
Tijdens de besturendag (5nov) benadrukte onze voorzitter Nelleke Dorrestijn dat we hard werken aan kwaliteitsverbetering. Mooie resultaten voor 'singing' en 'music' zijn al duidelijk te horen, alleen 'presentation' blijft wat achter. Daarom gaat Holland Harmony op 'presentation' nadrukkelijk inzetten. Lees de details in de notitie "Korte termijn doelstelling HH" (ledenwachtwoord nodig, eventueel aan te vragen bij ideler@dse.nl ). Zie ook de ledenpagina.
 
 30 okt 2005 HACO 2006
Uitgebreide informatie over de Holland Harmony "Harmony College" is beschikbaar op de HaCo-pagina.  Let op de harde deadline: inschrijven en betalen vóór 1 december.
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is er voor gekozen om 50% van het ledental van je koor in ieder geval te plaatsen. Zo krijgen alle koren een kans om zeker met een deel van het koor de HaCo bij te wonen.
=> Nelleke Dorrestijn sprak op de besturendag de verwachting uit dat we uiteindelijk alle aanmeldingen kunnen honoreren!
 
26 okt 2005 Na zeven jaar einde aan Radio Times

Het is dus niet gelukt, de doorstart. Na enkele maanden steken we ieder de hand in eigen boezem en beleven met Radio Times een eervol einde. Niemand heeft schuld en we nemen samen drie keer afscheid:
=> lees verder
 
24 okt 2005 Resultaten New Harvest Singers bij internationale conventie in Cardiff
Op 22 oktober hebben The New Harvest Singers onder leiding van Wil Saenen deelgenomen aan de internationale conventie in Cardiff. Het resultaat mag er wezen. Een score van 75,8 % !! De hoogst behaalde score door een Nederlands barbershopkoor ooit. Ze zijn geëindigd als het beste buitenlandse koor. Bij de internationale competitie hebben ze de 3e plaats behaald . Maar ook bij nationale competitie (bij de engelse koren) zouden ze 3e zijn geworden als ze daaraan deel hadden mogen nemen. Geweldig ! Een prestatie om trots op te zijn.
 => klik hier voor de Cardiff conventie pagina
 => of bekijk de vernieuwde website van the New Harvest Singers !
 
12 okt 2005 Buoyancy
Weer een nieuw kwartet bij Holland Harmony! Dit keer is het een kwartet uit Between Two Rivers met de mooie naam: Buoyancy.
 
06 okt 2005 Uitnodiging Besturendag
De jaarlijkse Holland Harmony besturendag wordt op 5 november in Tiel gehouden: een uitwisseling van veel nuttige informatie en 's middags een speciaal thema "conflicthantering". De uitnodiging & agenda staan op onze ledenpagina. Vriendelijk verzoek aan alle koorbesturen om zich tijdig aan te melden.
 
05 okt 2005 Mutaties Kwartetten
We hebben er weer een nieuw kwartet bij: JUST FOUR FUN uit The Hugo Barber Ladies. Welkom !
Helaas hebben we per 1 oktober afscheid moeten nemen van het kwartet Golden Delicious en van het kwartet Full Colour.
 
05 okt 2005 DABS HaCo 2005
Dit jaar staat de DABS HaCo 2005 ook open voor deelname van Holland Harmony aspirant kwaretten, zangers, dirigenten en assistent dirigenten.
Uitgebreide info staat op www.dabs.nl (kies daar de tab 'HaCo 2005').
 
05 okt 2005 Risers te koop
Het koor Syncopation heeft 3 risers met backrail te koop [nadere info].
 
=> Update 28 feb 2006:  de risers zijn verkocht
 
29 sep 2005 TELEBABA #80
De nieuwe Telebaba is gereed en onderweg naar de koren/kwartetten.
Highlights in deze Telebaba zijn o.a. een terugblik op het Barbershop Ontmoetingsfestival, een interview met Mieke Goossens, een introductie van Thea van Bergen en veel nieuws uit de koren.
Lees hem nu op de website !
 
25 sep 2005 Barbershop Ontmoetings Festival 2005
Het is helaas weer voorbij: het ontmoetingsfestival in Den Bosch met ruim 40 koren & kwartetten. Een geweldige sfeer in een toch nog onverwacht droog 's-Hertogenbosch. Heel veel dank aan de geweldige organisatie en natuurlijk ook aan alle deelnemende barbershopzanger(essen) zonder wie het allemaal niet mogelijk was geweest.
Jullie webmaster Eric Ideler heeft wat foto's gemaakt. Je kunt ze zien op:
   https://flic.kr/s/aHsmaeK2un
 
20 sep 2005 The Rhine Singers gaan naar Canada!
The Rhine Singers maken zich klaar om begin november naar Canada te vertrekken. Lees verder >>
 
19 sep 2005 HaCo 2006: kwartetten let op!
Kwartetten hoeven niet te wachten tot de volgende conventie. Tijdens de HaCo 2006 wordt er net als in 2004 weer een kwartettencompetitie gehouden. Ga maar vast oefenen ....
 
19 sep 2005 Nieuw koor: SOLID GROUND
Sinds de zomer heeft Holland Harmony een nieuw koor erbij: Solid Ground uit Emmeloord. Van harte welkom!

Nieuw kwartet: EXperience
En kersvers lid geworden: het kwartet EXperience uit Central City Chorus.
De dames Martha de Weerd, Carla Ruijs, Jacqueline de Vries en Rosalie Davies zijn geen onbekenden bij Holland Harmony :-)

Afscheid van een koor
Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Westside Sound uit Zaandam. Hopelijk is dat slechts tijdelijk.

Afscheid van een kwartet
Tenslotte heeft het kwartet Chapeau besloten om te stoppen en dus de aansluiting bij Holland Harmony te beëindigen.
 
12 sep 2005 Coachingaanbod voor koordirigenten
Ook het komend seizoen wordt door Holland Harmony alle koordirigenten eenmaal de gelegenheid geboden om tijdens een koorrepetitie gecoached te worden, waarvan de kosten bij de penningmeester van Holland Harmony gedeclareerd kunnen worden.
Lees hier de details.
 
12 sep 2005 HaCo 2006: 21-23 april 2006
Het komende voorjaar is het weer zover, de Ha-Co 2006! De voorbereidingen zijn al in volle gang. De locatie is weer De Beukenhof in Biezenmortel.
Het thema van deze Ha-Co zal "SHOW" zijn in al zijn facetten. Wat kan je er mee doén en bereiken, en hoé pak je dat aan !? Hiervoor zal de gehele Ha-Co begeleid worden door "VOCAL SIX" een groep die op dit gebied hoge ogen gooit. Deze groep is het eerst gesignaleerd op het Vocal Festival in Tilburg. Een paar heren hiervan zijn ook Barbershoppers. Wil je wat meer van ze weten, kijk dan op hun site www.vocalsix.com  .
Nadere info volgt. Kijk ook op de HaCo-pagina's
 
11 sep 2005 VELVET: nieuw kwartet bij Holland Harmony
Vanuit de Barony Singers is een nieuw kwartet gevormd: VELVET.
Zie hun foto. Welkom bij Holland Harmony!
 
10 sep 2005 Central City Chorus: Introductiecursus Barbershopzingen
Start vanaf 4 oktober. In zes dinsdagavonden (4/11/18/25 okt & 1/8/12 nov) biedt Central City Chorus haar cursisten de mogelijkheid om een 2-tal songs in te studeren waarbij alle facetten van het barbershop aan bod komen. De cursus zal geleid worden door dirigent Hans Pekelharing. Het geheel wordt afgesloten met een mini-concert op 20 november.
[leafletpersbericht]
 
aug 2005 Harmony From Holland Chorus schitterde in Wenen!
Het was dus fantastisch. De Nederlandse dames hebben in Wenen een indrukwekkend visitekaartje achtergelaten. En het was erg gezellig!
Kijk op hun website (off-line) voor een flinke stapel foto's!
En hier:  https://flic.kr/s/aHsks1gBX5
Het koor is nog niet uitgezongen. Tijdens het Barbershopfestival op 24 september in Den Bosch zijn ze nog een keer te beluisteren in het Theater aan de Parade tussen 12:30 -13:30 uur.
 
03 jul 2005 Harmony From Holland Chorus klaar voor Wenen

Vandaag schoot jullie webmaster wat plaatjes bij de finale repetitie van het Harmony From Holland Chorus. De stemming zat er goed in en het oor en oog werden prima verwend. De conclusie is dat onze dames over een kleine twee weken Nederland voortreffelijk zullen vertegenwoordigen in Wenen. 
=> klik hier voor de foto's
=> klik hier voor de website van HFHC  (inmiddels off-line)
 
03 jul 2005 Introductiecursus Barbershopzingen
Op 12 september start Between Two Rivers een Introductiecursus Barbershopzingen in Els o.l.v. Anja Zwaneveld. Download de flyer.
 
02 jul 2005 Geselecteerd voor Opleiding Judge
Naar aanleiding van de Foundation Course zijn Wil Saenen en Linda de Jong geselecteerd om in Engeland de opleiding tot respectievelijk Judge Singing en Judge Presentation te gaan volgen.
Beiden van harte gefeliciteerd en heel veel succes toegewenst!
De AC.
 
27 jun 2005 Nieuwtjes vanuit het bestuur (1)
We zijn erg blij te kunnen melden dat het bestuur weer verder aangevuld is: we hebben een nieuw bestuurslid gevonden in Ineke van Riet Paap. Zij moet hiervoor, om statutaire redenen slechts, officieel de AC verlaten, maar zal namens het bestuur de contactpersoon en afgevaardigde zijn binnen deze commissie. Op deze manier zijn de contactlijnen gewaarborgd en verliezen we de waardevolle kennis en ervaring van Ineke niet. Ineke, van harte welkom, en veel succes gewenst.
 
Nieuwtjes vanuit het bestuur (2)
Het doet ons evenveel plezier te kunnen melden dat Nanny Groenendal besloten heeft alsnog in de AC zitting te blijven nemen. Ook haar ervaring en kundigheid zouden wij node missen en wij zijn dan ook blij met haar besluit. Nanny, veel succes verder
 
Nieuwtjes vanuit het bestuur (3)
Bovenstaand nieuws en nog veel meer staat te lezen in een nieuwsbrief die het bestuur vandaag rondstuurde.
=> Lees hem hier ook.
 
23 juni 2005 Verslag RvA-bijeenkomst
Het verslag van de RvA-bijeenkomst (21 mei 2005) staat nu op de ledenpagina. Je hebt daarvoor wel het ledenwachtwoord nodig.
 
22 jun 2005 Dirigentendag !
Op zaterdag 17 september 2005 zal er weer een dirigentendag plaatsvinden. Deze keer staat de dag onder leiding van Åse Hagerman uit Zweden. Meer informatie & aanmelden.
 
19 jun 2005 Oproep nieuwe dirigent
Wij, 25 lieve, zachtaardige, leuke vrouwen, genaamd de “Goose City Singers” uit Goes zoeken een nieuwe dirigent(e). Wie, o, wie durft het met ons aan.
Reacties naar Mieke Geensen, Vroonlandseweg 16, 4421 GK Kapelle, tel: 0113-341952, e-mailadres geeda@zeelandnet.nl
 
15 jun 2005 Oproep reunie oudleden SLHS
Hierbij een oproep voor een reunie van oudleden van SweetLakeHarmony Singers Zoetermeer i.vm. hun 10jarig jubileum op 5 november a.s. Oud-leden kunnen zich melden bij SLHS:
Saskia Schuilenburg, Savelsbos 265, 2716 HN Zoetermeer
Tel: 079 3210189, e-mail: saskia265@hotmail.nl, info: info@thesweetlakeharmonysingers.nl
 
05 jun 2005 Geslaagd!
Vandaag hebben de volgende kandidaten examen gedaan voor de dirigentencursus (o.l.v. Peter Iseger) en hebben allemaal hun certificaat ontvangen.
- Nanny Groenendal
- Ineke van Uxem
- Heleen van Hulzen
- Cees Esbach
- Mieke Goossens
- Monique Jonker
- Ad Roskam
- Stéphanie Roskam
Allemaal van harte gefeliciteerd!!
 
22 mei 2005 Nog meer: Lid van Verdienste
Het bestuur heeft bij de evaluatiesessie met het conventieteam 3 conventieteamleden benoemd tot Lid van Verdienste van Holland Harmony: André van Overbeeke, Meinte Hoekstra en Ben van Heiningen. Deze heren hebben sinds mensenheugnis hun onmisbare bijdrage geleverd aan de Holland Harmony conventies. Reuze bedankt en van harte gefeliciteerd!
 
21 mei 2005 Video DVD's van de conventie
Ja ze zijn er !!
De eerste batch DVD's, voor de mensen die ze voor 11 april besteld hebben, zijn vandaag tijdens de RvA meegegeven aan de vertegenwoordigers van de koren/kwartetten.
Dit is echt opnieuw puur genieten .....
 
21 mei 2005 Raad van Afgevaardigden (RvA)


Vandaag kwamen de afgevaardigden van de Holland Harmony koren en kwartetten bijeen in Tiel. Op de agenda stond o.a.
- uitwisselen van nieuwtjes tussen de koren/kwartetten
- uitleg over de muziekbibliotheek door Wilma van de Berg
- evaluatie van de conventie
- uitleg van het systeem van jurering zoals wij dat gebruiken
- bestuurswisseling
Het verslag staat binnenkort op de ledenpagina.
==>> FOTO's zijn hier te zien
 
21 mei 2005 Lid van Verdienste
 

Tijdens de RvA werd Ineke van Riet Paap (tot haar eigen verrassing) benoemd tot Lid van Verdienste. Ineke heeft zich jaren lang in diverse commissies ingezet voor Holland Harmony. Ineke: gefeliciteerd!!
 
21 mei 2005 Nieuwe samenstelling bestuur Holland Harmony

Tijdens de bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden werd vandaag in Tiel de nieuwe samenstelling van het bestuur bekend gemaakt.
Corrie van Muilwijk nam afscheid als voorzitter en is nu vice-voorzitter. Nelleke Dorrestijn is de nieuwe voorzitter en Thea van Bergen heeft het secretariaat overgenomen. Cobie Hogervorst blijft penningmeester.
Meer gegevens op de bestuurspagina.
 
11 mei 2005 TELEBABA #79
De nieuwe Telebaba is klaar. Dit keer met een ruime terugblik op de conventie. De omslag van de Telebaba is voor deze gelegenheid in kleur. Hij wordt volgende week op de RvA uitgereikt aan de contactpersonen en is op de website al te lezen (hou wel rekening met een lange downloadtijd, want er staan veel foto's in).
 
10 mei 2005 Muziekbibliotheek
Als je als koor of kwartet publiek een barbershopsong wilt zingen ben je verplicht om aan de arrangeur/uitgever een vergoeding te geven. Meestal doe je dat bij de aanschaf van de bladmuziek, die daarmee "gelegaliseerd" is.
Wilma van den Berg beheert de muziekbibliotheek van Holland Harmony en kan zorg dragen voor het bestellen van de bladmuziek voor je koor/kwartet.
Klik op de link muziekbieb om te zien op welke manier je uit haar muziekbibliotheek kunt bestellen.
 
9 mei 2005 Bijeenkomst Raad van Afgevaardigden
Op zaterdag 21 mei is er een bijeenkomst voor de Raad van Afgevaardigden. We verwachten dan dat elk koor en kwartet met een afgevaardigde in Tiel aanwezig zal zijn. Heb je je nog niet aangemeld: doe dat dan nu. Nadere info staat op de ledenpagina.
 
24 apr 2005 Coaches
Holland Harmony heeft een lijst van coaches samengesteld die door Holland Harmony koren en kwartetten gevraagd kunnen worden om te coachen.
 
4 april 2005 Uitslag Conventie
Wat hebben we weer genoten: een spannende competitie, mooie shows, gezellig lang afterglowen, iedereen weer gezien. Het was de moeite waard lijkt ons. Mee eens? Zet het in ons gastenboek!
De uitslag staat inmiddels op de website.
Felicitaties aan alle prijswinnaars en dank aan iedereen die deze convente met zijn/haar hulp, steun en aanwezigheid mogelijk heeft gemaakt!
Ook staan er nu foto's van het fantastische weekend op ons web!
 
21 mrt 2005 Opslag risers: wie helpt?
Het bestuur van HH heeft risers overgenomen om te gebruiken bij de HACO en de conventie, beiden op locatie in het zuiden des lands. Het bestuur zoekt nu opslagruimte in het zuiden of midden van Nederland voor deze risers. Wie heeft droge opslagruimte voor onze risers? Graag contact via Nelleke.vanOevelen@uiss.org
 
03 mrt 2005 Nieuw kwartet: 4EST
Welkom aan een nieuw Holland Harmony kwartet: 4EST.
Ze komen uit de Butterfly Sound en zijn in februari opgericht.
Lead is Marjan Okken, tenor is Ingeborg Sturre, baritone is Marjolein Groen en bass is Elske Homans.
 
27 feb 2005 Harmony From Holland Chorus
Alsof we het allemaal nog niet druk genoeg hebben met de voorbereidingen voor de conventie, wordt er tegelijkertijd onder leiding van Rob en Tanja ook hard gerepeteerd voor het Harmony From Holland Chorus. Het moet gezegd worden: wat die twee samen met bijna 100 enthousiaste dames weten te bereiken is fantastisch. En het is ook puur genieten. Kijk voor een foto-impressie op:
   https://flic.kr/s/aHskxJnhV4
 
13 jan 2005 De nieuwe Telebaba #78 is klaar. Hij gaat deze week naar de drukker maar wie niet wil wachten kan hem alvast lezen via onze website !
 
6 jan 2005

Saskia Ketel van de Sound Waves en haar partner hebben besloten ter plekke te gaan helpen in een noodhospitaaltje in een tempeltje in Galle, in het zuiden van Sri Lanka.
   ==>> Lees hier hun brief !

Lieve barbershoppers: help allemaal mee en stort een bijdrage op giro 555 of op het rekeningnummer in de brief van Saskia.
 

1 jan 2005 Een boodschap van oud-voorzitter en erelid Rinia Roethof:

Beste Barbershop vriendinnen en dirigenten. Ik wens jullie van harte een zeer Voorspoedig, Harmonieus en gezond 2005 toe. Heel veel succes met de voorbereidingen voor de Conventie.

Lieve groet, Rinia
 

19 dec 2004 Holland Harmony wenst alle koren, kwartetten en relaties heel fijne kerstdagen en een voorspoedig &  spannend 2005!

All in Harmony in 2005!
10 dec 2004 Overlijden van Mariëlle van der Lingen

Mariëlle van der Lingen, lid van het eerste uur van The New Harvest Singers uit Geldermalsen, is gisterenavond na ongeveer twee jaar te hebben gevochten tegen kanker toch nog vrij onverwacht - het is snel gegaan - overleden.

=> Lees het  In Memoriam


Mariëlle is thuis opgebaard, Karolingersweg 49 te Wijk bij Duurstede.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen op zondag 12 decemer tussen 14.00 en 20.00 uur en op maandag 13 december tussen 14.00-16.00 uur en tussen 19.00-21.00 uur.

Dinsdag 14 december is er een afscheidsdienst om 13.30 uur in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede en aansluitend vindt de begrafenis plaats op de begraafplaats in Cothen.
 

20 okt 2004 De nieuwe Telebaba #77 ligt bij de drukker. Lees hem nu alvast via onze website !
 
24 sept 2004 Holland Harmony Besturendag 2004

Op 20 november a.s. houdt Holland Harmony voor haar koorbesturen weer haar jaarlijkse besturendag. Lokatie: Drumptse Hof te Tiel. Voor een goede voorbereiding is het erg belangrijk dat de koren voor 15 oktober doorgeven wie er komt en welke vragen er zijn.
Meer info via de ledenpagina (wachtwoord nodig).
 
11 sep 2004 Nieuw kwartet: Knock On Wood

Alweer een nieuw kwartet uit de Sea Sound Singers. Welkom bij Holland Harmony en ook jullie zien we in actie tijdens de komende conventie!
 
9 sep 2004 De AC is teleurgesteld...

De Artistieke Commissie (AC) heeft in overleg met het bestuur van Holland Harmony besloten voorlopig geen evenementen speciaal voor kwartetten meer te organiseren.
=> Lees hier waarom het zover heeft moeten komen...
 
24 aug 2004 Introductiecursus Barbershopzingen

The Rhine Singers organiseren dit najaar een introductiecursus Barbershopzingen.
   Vanaf 27 oktober zal er gedurende zeven woensdagavonden in gebouw De Lei in Vleuten gewerkt worden aan het instuderen van twee songs. Natuurlijk komen de geschiedenis en een muzikale uitleg van het barbershopzingen ook aan de orde.
   De cursus wordt afgesloten met een 'Cum Laude' concert op zaterdagmiddag 11 december in het Pim Jacobs Theater in Maarssen. Tijdens dit concert brengen de cursisten de geleerde songs ten gehore. Maar natuurlijk treden The Rhine Singers zelf ook op, evenals het barbershopkwartet Patchwork en het mannen barbershopkoor Dutch Capital Chorus.
   Kaarten voor het 'CUM LAUDE' concert zijn verkrijgbaar bij het Pim Jacobs Theater: 6,50 €, kinderen en 65+ 5,00 €
  Meer info op de site van The Rhinesingers.
 

22 aug 2004 Nieuw kwartet: A2

A2 (Aquadraat) komt uit de Sea Sound Singers. Welkom bij Holland Harmony en succes met de voorbereidingen voor de conventie 2005!
Meer info.
 
21 aug 2004 Conventienieuws ...

Regelmatig zal er nieuws verschijnen over de conventie 2005. Kijk dus regelmatig op de nieuwspagina van de conventie!
 
24 juli 2004 Felicitaties aan de Wandelende Rhinesingers!

Dat deze dames konden zingen wisten we al, maar ze kunnen ook fantastisch wandelen. Na een lange trainingperiode (480 km...) wisten 10 zingende Rhinesingers met succes de Vierdaagse van Nijmegen uit te lopen.
Lees meer over hun prestatie op een aparte website.
 
17 juli 2004 Beleidsplan Artistieke Commissie

De AC (Artistieke Commissie) is een commissie binnen Holland Harmony die verantwoordelijk is voor het bevorderen van de kwaliteit van de Barbershopstijl binnen de organisatie. De AC adviseert het bestuur.
   De AC heeft een beleidsplan geschreven. Het is ZEER DE MOEITE WAARD dat de koren & kwartetten van Holland Harmony er kennis van nemen en er inspiratie uit putten.
 
Het beleidsplan is te downloaden via de ledenpagina
 

15 juli 2004 SYNCOPATION zoekt enthousiaste dirigent

We hebben een vervelende periode achter de rug. Dit heeft geresulteerd in een splitsing van het koor. We zijn nu met 11 enthousiaste barbershopkoorleden overgebleven. Vanuit deze situatie willen we het koor nieuw leven inblazen. Dat betekent dat we niet zo maar meer iedereen aannemen. We hebben geleerd dat dit je koor alleen maar kan ondermijnen. Alles bij elkaar zeer vervelend maar sinds jaren hebben we nu eindelijk de basis goed.
 
Wat we echter niet hebben is een enthousiaste dirigent die met ons verder wil werken. we weten dat er veel enthousiaste dirigenten in spe worden afgeleverd en hopen dat iemand daarvan zich aangetrokken voelt om samen met ons een goed koor neer te zetten. Meld je zo snel mogelijk aan omdat we dan meteen na de vakantie misschien kunnen beginnen.
 
HELP ONS!!!
Leden Syncopation.
 

15 juli 2004 Kwartettenweekend gaat NIET door in november

Op de oproep om deel te nemen aan een kwartettenweekend in november as hebben we 13 reacties binnen gekregen, waarvan 6 positieve, waarbij wij het jammer vinden dat niet alle kwartetten hebben gereageerd!
 
Aangezien een aantal van 6 kwartetten te klein is om een dergelijk evenement rendabel te maken, heeft de AC tot haar spijt moeten besluiten het betreffende weekend te annuleren.
 
Voor de 6 kwartetten die zich hebben aangemeld wordt naar een alternatief gezocht.
 

3 juli 2004 De nieuwe Telebaba #76 is gereed. Hij gaat volgende week naar de drukker. Lees hem nu alvast via onze website !
 
2 juli 2004 Het tweede informatiepakket van de conventie 2005 is verschenen.
Lees het van onze site.
 
26 mei 2004 Gaat het Harmony from Holland Chorus naar Wenen??

Van 13 tot en met 16 juli 2005 vindt in Wenen het Eerste Internationale Festival voor Barbershopkoren plaats.
Het zou natuurlijk geweldig zijn als het HFHC daar zouden kunnen optreden! De werkgroep onderzoekt momenteel de mogelijkheden.

Zie voor meer informatie http://www.intropa.com/SmplTrs/1stBarbHar.htm 

Let op: de repetitie van 27 juni a.s. is gecanceld
 

25 mei 2004 Er is nu meer informatie bekend over de Foundation Course 2004 die gehouden wordt in de weekenden van 17 t/m 19 september 2004 en 22 t/m 24 april 2005. Er is ook een aanmeldingsformulier beschikbaar.
 
24 mei 2004 Het verslag van de RvA vergadering (24 april 2004) staat nu op de ledenpagina (username/password nodig).
 
21 mei 2004 Het eerste informatiepakket van de conventie 2005 is verschenen.
Lees het van onze site.
 
17 mei 2004 Nieuws over de dirigentendag van 25 september a.s. + aanmeldingformulier
 
12 mei 2004 The New Harvest Singers gaan hun risers verkopen.
  - 6 risers met achterhekjes,  i.z.g.s.
  - Vraagprijs: € 1.250,=
Info bij: Saskia van der Linden, tel. 0345-521 786
of e-mail: bassas@zonnet.nl 
 
24 april 2004 Enkele nieuwtjes uit de RvA van 24apr04:

- wijziging in het bestuur:
    * afscheid van Jeanette Oosterveld

- Marty Kwekel (zie foto) ontving de Speld
  van Verdienste

- Jeanette Oosterveld is Lid van Verdienste
  geworden

- wisseling in de AC:
   *afscheid van Yvonne Batenburg
   *nieuw lid Ineke Bais

- loting voor de volgorde van optredens in
  de conventie 2005
 
24 april 2004 De nieuwe Telebaba #75 is gereed. Hij is vandaag uitgedeeld op de RvA. Koren die daar niet waren krijgen de Telebaba alsnog per post.
Lees hem nu ook weer via onze website !
 
15 april 2004 Een nieuw kwartet bij Holland Harmony: Paper Moon uit de Sound Waves. Van harte welkom!
 
1 april 2004 Over precies één jaar gaat de Conventie 2005 van start.
Lees alvast de eerste informatie over die mooie uitdaging!
 
28 mrt 2004 De HaCo 2004 is (helaas) voorbij. Een geweldige ervaring voor de bijna 500 deelnemers. Bezoek de HaCo pagina voor meer details en voor een serie foto's!
 
2 mrt 2004 De stand van het aantal inschrijvingen voor het Harmony From Holland Chorus is op 25 maart al 134 en nadert de 150!!
Lees meer over dit project op hun eigen website.
 
16 feb 2004 Bericht voor alle koorsecretarissen: de uitnodiging voor de bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden staat op de ledenpagina. De vergadering is op 24 april in de Drumptse Hof in Tiel.
 
09 feb 2004 Het is zover! Het Harmony From Holland Chorus gaat weer een nieuw project starten!
 

Lees HIER verder over de details en hoe je jezelf kan aanmelden ===>>>

05 feb 2004 Een nieuw kwartet bij Holland Harmony: That's It . Ze komen uit de Swinging Woodnotes uit Epe. Veel succes!
 
03 feb 2004 Let op: de datum van de bijeenkomst van de Raad van Afgevaardigden (RvA) is gewijzigd van 17 naar 24 april 2004...
 
27 jan 2004 Holland Harmony is weer een nieuw koor rijker: Central City Chorus uit Nieuwegein. Het koor staat onder leiding van Hans Pekelharing.  WELKOM bij Holland Harmony!
 
02 jan 2004 De nieuwe Telebaba #74 is gereed en ligt nu bij de drukker. Naar verwachting zal die binnen twee weken bij elk koor/kwartet in de bus liggen.
Wie ongeduldig is kan hem natuurlijk via de website al lezen.
 
01 jan 2004

De beste wensen voor 2004 !

02 dec 2003 De agenda met optredens is flink bijgewerkt, vooral in de maand december. Heeft jouw koor of kwartet dan (of later in 2004) een optreden? Laat het weten aan de webmaster ( ideler@dse.nl) en het wordt er snel bijgezet. Nog meer publiek !!
 
01 dec 2003 Op de HACO -site staan nu de inschrijfformulieren en nadere info over de workshops.
 
30 nov 2003 In Memoriam Riet Kosterman (2)

De reacties in de condoleance registers hebben veel indruk gemaakt.
Alle reacties zijn nu gebundeld in een (groot, 900Kb) word-bestand.

(update 2010: condoleance register is inmiddels verwijderd)
 

28 nov 2003 Wijziging in ons ledenbestand:
- Kwartet "Anything Goes" uit de Sound Waves is helaas gestopt.
- Koor "Butterfly Sound" uit Emmen zal per 1 januari 2004 aangesloten
  zijn. Tot die tijd hebben ze de aspirant status.
=> Butterfly Sound: WELKOM bij Holland Harmony!!
 
7 okt 2003 De nieuwe Telebaba #73 is gereed en via de website lezen.
 
6 okt 2003 Er is een nieuwe datum voor de besturendag: 8 november in de Drumptse Hof te Tiel. Voorafgaande aan het programma is er een overleg met de kwartetten.
=> uitnodiging besturendag
=> uitnodiging overleg kwartetten
 
29 sept 2003

In memoriam:
Riet Kosterman

Ons bereikte het trieste bericht dat Riet Kosterman is overleden.

Een mens van alles of niets, van uitersten. Ook, en misschien wel juist als het ging om haarzelf. 

==> Lees verder

    

25 sept 2003 De besturendag van 27 september is uitgesteld tot een nog te bepalen later moment. Er zijn in deze periode teveel andere aktiviteiten die de aandacht van onze koren vragen (zie onze activiteiten pagina).
 
25 sep 2003 Nieuw kwartet uit Eindhoven: Chapeau. Welkom bij Holland Harmony!
 
20 sep 2003 Was u ook in Den Bosch op het International Barbershop Funfestival? Nee, dan heeft u echt iets bijzonders gemist. Een geweldige sfeer, overal barbershop, een record aantal deelnemers in een zonovergoten dag.
De foto's van Eric staan al online:
    https://flic.kr/s/aHsmbCxMyd
Er zijn ook foto's van anderen:
    https://flic.kr/s/aHsm9Aa33L
 
13 sep 2003 Nieuws over de Ha-Co 2004: het voorlopige programma en een inschrijfformulier voor de kwartettencompetitie op vrijdagavond.
 
19 aug 2003 De Cursus Let's Face Presentation 2003 die geplanned stond in dit najaar gaat helaas niet door wegens onvoldoende aanmeldingen.
 
10 juli 2003 Een kwartet-in-oprichting uit Eindhoven zoekt nog een Tenor. Wie wil de (nu nog) drie dames gaan versterken?
update 12aug03: het kwartet Chapeau is inmiddels compleet
 
9 juli 2003 Vanaf vandaag hebben we ook een gastenboek op ons Holland Harmony web.
 
3 juli 2003 De Telebaba #72 is naar de drukker en zal binnenkort per post verspreid worden. Hij is op onze site natuurlijk al te lezen.
 
2 juli 2003 De Ha-Co zal op 27 & 28 maart 2004 gehouden worden. Dit keer niet in Noordwijkerhout, maar "in 't groen" in de Beukenhof van het kleine sfeervolle dorpje Biezenmortel (vlak bij Oisterwijk). Reserveer die datum alvast met je hele koor, want dat mag je niet missen.
Voor meer info: klik op de HaCo-tab.
 
1 juli 2003 De besturendag staat gepland op 27 september en die gaat wel door. Reserveer die datum alvast in jullie agenda's. Nadere info volgt vlak na de zomervakantie.
 
1 juli 2003 De kwartettendag die in september gepland was gaat helaas niet door.
 
27 mei 2003 The New City Harmonizers zijn een nieuwe weg ingeslagen en bieden hun risers te koop aan:
9 risers / praktikabels, inklapbaar, 3-hoog. Totaalprijs: 3500 euro
contact: Marjolijn Blanken, 0347 371906, mjolijn@wxs.nl
 
26 mei 2003 Komend najaar zal Peter Iseger een 12-daagse dirigentencursus verzorgen voor maximaal 20 cursisten.
Wees er snel bij. Vol is vol... [uitgebreide info] [aanmeldingsformulier]
 
10 mei 2003 Aan alle HH koorbesturen/ koordirigenten/ ass.dirigenten:
Het afgelopen seizoen hebben de vier coaches Wil Saenen, Don Henken, Rob van der Meule en Peter Iseger zich met grote overgave gewijd aan de coaching van dirigenten en ass.dirigenten volgens het nieuwe concept van de regionale dirigentenbegeleiding.
Het plan van de AC is om ook het komend seizoen volgens dit principe te gaan werken.
Wij vragen jullie daarom om, als jullie geinteresseerd zijn, dit voor 1 juni te melden aan: Nanny Groenendal, Edelsteensingel 160, 2719 RC Zoetermeer, e-mail: n.groenendal@12move.nl 
 
2 mei 2003 Een nieuw kwartet: WHATEVER uit Eindhoven.
 
6 apr 2003 Een dankwoord van Rinia Roethof.
 
5 apr 2003 Tijdens de RvA-vergadering van 5 april heeft de bestuurswisseling van Holland Harmony plaatsgevonden.


(klik voor vergroting)

Van het oude bestuur namen afscheid: Rinia Roethof (voorzitter), Della Hogen (1e secretaris), Ina Onnekes (1e penningmeester), Berta Paauwe (2e penningmeester), Angelique van Jaarsveld (PR). Janine Ideler nam als 2e secretaris al vorig jaar afscheid.
Nieuwe bestuursleden zijn: Corrie Muilwijk (voorzitter), Nelleke van Oevelen (secretaris), Cobie Hogervorst (penningmeester). Voor de PR-functie is nog een vacature. Jeanette Oosterveld zat ook in het vorige bestuur.

Tijdens de vergadering van de Raad van Afgevaardigden zijn diverse foto's gemaakt. Die staan HIER.
 

2 april 2003 Een nieuw koor bij Holland Harmony: The Barony Singers uit Breda!
 
30 mrt 2003 De Telebaba #71 is naar de drukker en zal op de RvA worden uitgedeeld. Hij is op onze site al te lezen.
 
21 mrt 2003 De uitnodiging (+vergaderstukken) voor de jaarlijkse Raad van Afgevaardigden (RvA) vergadering staat op het afgeschermde ledengedeelte van de site. Heb je als barbershopper bij Holland Harmony dat paswoord nog niet? Vraag dat dan aan bij hharmony@dse.nl
 
10 mrt 2003 De conventie is voorbij. Het was een fantastische gebeurtenis. Wat is er toch een kwaliteit en harmony in de barbershopwereld! Felicitaties aan de winnaars en ook aan alle deelnemers die zo enthousiast een weergaloze prestatie hebben neergezet.
Bekijk ons web voor de uitslagen en de vele conventie-sfeerfoto's....
 
8 mrt 2003 klik voor vergrotingTijdens de conventie is de huidige voorzitter van Holland Harmony, Rinia Roethof, vanwege haar enorme verdienste benoemd tot erelid van Holland Harmony. Rinia: van harte gefeliciteerd!!
Rinia zal op de RvA-bijeenkomst van 5 april officieel het voorzitterschap overdragen aan Corrie Muilwijk.
 
6,7,8,9 mrt
2003
We zitten midden in de conventie. Ons web zal daarbij steeds bijgewerkt worden met de laatste uitslagen en met veel conventie-sfeerfoto's....
 
24 feb 2003 De 5e nieuwsbrief van de conventie is verschenen.
Wij wensen iedereen veel sterkte toe met de laatste paar dagen oefenen en oefenen ....
 
5 feb 2003 Hoera! Holland Harmony heeft er weer een enthousiast koor bij: The Swinging Stones uit Steenwijk. Van harte welkom!
Er zijn nu 25 koren bij Holland Harmony aangesloten!
 
1 feb 2003 De 4e nieuwsbrief van het conventieteam is verschenen. Er staat sowieso heel veel informatie over de conventie op de conventiepagina's!
 
18 jan 2003 Oproep van Hans Pekelharing aan Dames Barbershoppers uit regio Nieuwegein. Kom weer zingen ..!  Lees hier verder >>
 
   
   

=>> Meer nieuws in het nieuwsarchief

   


last update: 16-01-2018