Tree Menu

Cloud9 en S.P.A.M in Ierland

In oktober deden Cloud9 en S.P.A.M. mee met de Ierse conventie. Dit is hun verslag.

Ierland! Waar denk je dan aan?

Mooie groene landen, Keltische muziek en mensen die relaxt leven want wat vandaag niet hoeft, kan ook morgen is het motto. En natuurlijk de Guinness (vooral in Dublin) of Murphy ’s of Beamish (vooral in Cork). Wij, als Spam in the Cloud, hebben na onze ervaring extra informatie, genoeg om met iedereen te delen.

“Please sing us another song!”

Dat hebben we vaak gehoord. Dat begon al in het vliegtuig, op het vliegveld en in pubs. Al vroeg in de ochtend bij het ontbijt en iets later in de ochtend in de ‘vroege’ pub. Ook vlak na lunch, zomaar ergens op straat. Een spontaan klein concert in de kerk of in het Restaurant bij het diner.
In ‘vrije tijd’ zocht Spam in the Cloud ook naar gezellige pubs om te vertoeven Onze minioptredens trokken buiten veel aandacht van pub bezoekers op straat en andere wandelaars onderweg, wanneer wij voor veel toehoorders op een of andere straathoek stonden te zingen.
In de pub bleven de liters bier even onaangeroerd in de hand en de pub gasten vielen luisterend stil. In restaurants bleven zelfs de obers met een dienblad vol eten of drinken, spontaan staan luisteren en als dank kregen we een rondje koffie / thee gratis, alleen maar omdat wij zongen.
Foto’s en filmpjes werden er van ons gemaakt met mobieltjes. Het zit duidelijk meer in de cultuur dat de Ier stopt om te luisteren, spontaan meedeed en genoot van zingende mensen op straat of in de pub, dat hebben wij ervaren en is onvergelijkbaar met Nederland.

Please congratulate my daughter / husband / mother”.

Tja, de Ieren vinden hun pubs wel leuk en ook wij maakten daar ‘live’ kennis met traditionele muziek en werden omringd met veel lol en ritmisch vermaak. Toch moest zelfs daar SPAM op dringend verzoek een jarige toezingen en werd de livemuziek zelfs even stilgelegd. Feestje in een pub en SPAM (in the Cloud) toevallig in de buurt? Er wordt gegarandeerd gezongen!

Tranen bij de bier, gevolgd door een dansje

’s Ochtends om 11:00 in … waar anders, een pub. Cloud 9 deed een try-out.
Tijdens de ballad vloeiden de tranen en werd een mogelijk bestaand liefdesverdriet snel weggedronken. Bij de uptune gingen de handjes los van de bierglazen om het ritme op de tafels mee te trommelen.

Irish Breakfast

Jemig … wat was dat lekker zeg! Echte Ierse black pudding en white pudding, kleine worstjes, bacon, tomaat, gepocheerde eieren, geroosterd brood, en potato bread. Gezellig, uitgebreid en waarschijnlijk een tikkie te voedzaam, maar oh zo lekker!

“The landlord will take care of it”

We wilden voor vrijdag avond reserveren in een van de bekendste restaurants in Cork, maar de manager zei dat het vol was geboekt voor vrijdag én zaterdag. Teleurgesteld deelden wij dat mee bij onze landlord. Zijn woorden – “Gimme foiv minuts luv, and Oi will take care ovvit” (Roamie’s poging op een Iers accent schrijven in het Engels). Ja hoor, 5 minuten later hadden we een reservering. En als bedankje voor het zingen vrijdag stond gelijk de reservering voor zaterdag vast!

Met elkaar zijn

De combinatie Cloud9 / SPAM heeft de houdbaarheidsproef glansrijk doorstaan. We hebben heerlijk met elkaar gewandeld van en naar de conventiezaal en de wandelingen door Cork waren bijzonder plezierig. Muzikaal klikt het prima, we kunnen ook heel goed met elkaar opschieten.

Relaxte sfeer

Het was heerlijk om in een conventie te zingen waar de sfeer zo relaxed is. Het is een veel kleinere conventie en veel minder officieel. Werkt goed tegen de zenuwen!

Tip

Ben jij op zoek naar een relaxte conventie, vriendelijke mensen, extra waardering van de man op straat voor jouw hobby, biertje in de pub bij het ontbijt (-niet verplicht- maar de meeste pubs zijn al om 7.00 a.m. open), de kans op een rondje-van-de-zaak-als-je-een-liedje-zingt, dan kunnen we je zeker de volgende IABS conventie aanraden!

(oktober 2016)

 


last update: 08-12-2016